15 апрель 2019 54

Сирна шарлотка з яблуками для ситного сніданку

Сирна шарлотка в усі часи користується чималим попитом. І це не дивно, тому що цей десерт не тільки володіє чудовим смаком і ароматом, але ще й має масу корисних компонентів. Існує чимало різних і цікавих варіантів приготування, володіють особливою «родзинкою».

Шарлотка з сиром, доповнена яблуками, – це відмінний варіант сніданку для дітей і дорослих. Страву можна подавати і до святкового столу. Навіть якщо сир не входить в список улюблених продуктів, від такого ніжного і смачного десерту ніхто не відмовиться.

Сирна шарлотка з яблуками
Інгредієнти Кількість
яблук великого розміру - 3 шт.
борошна пшеничного - 3 ст. л.
сиру - 0,25 кг
курячих яєць - 4 шт.
масла вершкового - 0,15 кг
цукру - 0,3 кг
соди - половина чайної ложки
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

Як приготувати:

  1. Підготовлене масло вершкове розділити на кубики невеликого розміру і додати до нього 100 грам цукру. Розтирати до розчинення цукру.
  2. Викласти в масляно-цукрову масу сир і ще 100 грам цукру. Знову ретельно перемішати складу.
  3. Яйця розділити на жовтки і білки. До білків додати 50 грам цукру і добре збити.
  4. До жовтків додати 50 грам цукру і добре перетерти суміш.
  5. З'єднати всі підготовлені суміші в загальній ємності і дуже ретельно перемішати. В отриманий склад висипати борошно і додати соду, попередньо гашену оцтом. Перемішати.
  6. Вимити яблука, зняти шкірку і видалити серцевину, порізати на невеликі кубики. Додати в тісто, перемішати.
  7. Відповідну форму застелити пекарським папером і викласти туди готове тісто.
  8. Температура випікання – 180С, час – півгодини.

Варіант приготування з манкою

Для того щоб приготувати пиріг, насичений вітамінами і кальцієм, потрібні наступний список продуктів:

  • 250 г манної крупи;
  • 2 г ванільного цукру;
  • 3 яблука (великий розмір);
  • сир — 300 г;
  • півсклянки сметани;
  • 3 яйця;
  • 0,25 кг цукрового піску;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 20 г вершкового масла (попередньо розм'якшеного).

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 152 ккал.

Про приготуванні страви:

  1. Включити духовку для нагрівання. Виставити температуру 200С.
  2. З яблук очистити шкірку і видалити нутрощі, нарізати на дрібні кубики.
  3. Курячі яйця розбити, помістити окремо жовтки і білки.
  4. Форму для випікання застелити пергаментним папером, яку потрібно змастити підготовленим м'яким вершковим маслом.
  5. У ємності з'єднати сир і сметану, добре перемішати.
  6. В іншій ємності змішати жовтки з першою половиною підготовленого цукру, ванільним цукром і манною крупою. Перемішувати складу до розчинення крупинок і придбання сумішшю білого кольору.
  7. В чистій ємності збити білки з рештою цукровим піском.
  8. Тепер з'єднати всі підготовлені склади в загальній ємності. Для початку сирну суміш змішати з жовтковою. Перемішати і влити туди білкову. В останню чергу додати яблука і акуратно перемішати тісто.
  9. Вилити його в заздалегідь підготовлену форму і відправити в духову шафу, де відразу ж потрібно знизити температуру до 180С.
  10. Час випікання має скласти близько 50 хвилин.

Дізнайтеся, як робиться швидка шарлотка з варенням в мультиварці.

Хочете приготвить незвичайний пиріг? Рецепт шарлотки з апельсинами можна подивитися тут.

За цим рецептом можна зробити смачну шарлотку з яблуками та грушами.

Рецепт пирога з сирним сиром

Для цього рецепта будуть потрібні наступні продукти:

  • сирний сир – 0,2 кг;
  • сир – 0,35 кг;
  • порошок ванільного пудингу – 4 ст. л.;
  • 1 повний стакан сметани;
  • 4 ст. л. манки;
  • яйця – 2 штуки;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • яблука (великі) – 2 штуки.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 197 ккал.

Підготовка запіканки:

  1. Яблука вимити, очистити від шкірки і нутрощів, порізати на дрібні кубики.
  2. Всі інші підготовлені складові з'єднати в загальній ємності і дуже добре перемішати.
  3. Додати в готове тісто яблука і знову перемішати.
  4. У форму відповідного розміру, попередньо змащену маслом, викласти тісто і відправити в духову шафу. Випікати протягом півгодини при температурі 180С, а потім знизити до 140С і залишити ще на 15 хвилин.

Шоколадна шарлотка

У цьому рецепті соковиті яблука та сливи чудово доповнюють легке ненав'язливе тісто. Для приготування знадобиться:

  • 150 г знежиреного сиру;
  • яйця – 5 штук;
  • 2 склянки борошна пшеничного;
  • згущене молоко з какао – 200 мл;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • яблука – 3 штуки середнього розміру;
  • свіжі сливи – 200 г;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • тонкі вівсяні пластівці – для присипки форми для випікання.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 175 ккал.

Детальний процес приготування шарлотки:

  1. У глибоку ємність викласти сир, яйця, цукор і дуже добре збити суміш міксером.
  2. По черзі додавати згущене молоко з какао, ванілін, розпушувач і борошно, не перестаючи збивати суміш.
  3. Деко змастити вершковим маслом і присипати пластівцями, а потім викласти отримане тісто.
  4. Яблука обробити, видалити шкірку і насіння, розділити ножем на тонкі часточки і викласти їх прямо на тісто. Сливи також розділити на половинки і розкласти разом з яблуками.
  5. Відправити в духовку, нагріту до 180С і залишити на 40 хвилин.

Рецепт для мультиварки

Приготування сирної шарлотки в мультиварці вимагає наявності наступних інгредієнтів:

  • сир – 0,4 кг;
  • розм'якшене вершкове масло – 50 г;
  • яблука – 5 штук середнього розміру;
  • цукровий пісок – 2 склянки;
  • борошно пшеничне – півтори склянки;
  • кориця і ванілін – на особистий розсуд.

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 176 ккал.

Етапи приготування:

  1. Підготовлений сир потрібно перетерти через сито дрібне, висипати до нього півсклянки цукрового піску і викласти м'яке масло вершкове. Добре перемішати.
  2. Яблука очистити і нарізати на тонкі часточки.
  3. В окремій ємності змішати яйця з рештою цукру і збивати, застосувавши міксер, до утворення високої піни. Просіяти в суміш яєць пшеничне борошно і перемішувати, використовуючи міксер, виставлений на мінімальну швидкість.
  4. Мультиварочную чашу змастити м'яким вершковим маслом і розкласти у ній яблука рівномірним шаром.
  5. На цей шар вилити першу половину тіста, знову зробити рівномірний яблучний шар, після викласти сирну масу. На завершення вилити половину тіста.
  6. Закрити кришку мультиварки, виставити опцію «Випічка» і залишити на 60 хвилин.

Варіант для тих, хто сидить на дієті

Для того щоб приготувати низькокалорійний корисний десерт, потрібно:

  • пшеничне борошно – 4 ст. л.;
  • знежирений сир – ½ кг;
  • яйця – 3 штуки;
  • натуральний мед – 2 ст. л.;
  • розпушувач і ванільний цукор – по одному порційному пакетику;
  • кориця і кардамон – на особистий розсуд;
  • цедра 1 лимона;
  • яблука – 2 штуки великих розмірів.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 110 ккал.

Докладно про приготування дієтичного десерту:

  1. У миску викласти сир і додати до нього курячі яйця. Ретельно вимісити.
  2. Потім додати цукор, перемішати і слідом додати пшеничне борошно.
  3. Додати в тісто лимонну цедру, розпушувач і пряні спеції.
  4. Включити духовку.
  5. Очистити яблука і розділити на тонкі часточки.
  6. Форму, відповідну для випікання, обробити олією, трохи присипати пшеничним борошном і викласти підготовлене тісто.
  7. На поверхню тіста викласти нарізані на шматочки яблука і трохи «втиснути» їх у масу.
  8. Відправити деко в духовку на півгодини.
Підготовлений дієтичний десерт припаде до смаку не тільки дорослим, що стежать за своєю вагою, але й дітям, які можуть і не здогадатися про присутність сиру в шарлотці.

Корисні поради

  1. Для того щоб надати будь шарлотці більш вишуканий смак і аромат, необхідно додавати спеції. Тут все залежить від уподобань кулінара. Найбільш часто використовуються наступні варіанти: кориця, мускатний горіх, цедру, ванілін.
  2. Під час випікання десерту ні в якому разі не можна відкривати дверцята духової шафи.
  3. Борошно в тесті для шарлотки можна замінити картопляним крохмалем або манною крупою.
  4. Для отримання ніжного і повітряного десерти білки необхідно збивати окремо з цукром до тих пір, поки не утворюється густа біла піна. У тісто вводити білкову суміш необхідно неквапливо, обережно перемішуючи.
  5. Перед тим як додати сир в тісто, варто попередньо його перетерти через сито. Це зробить десерт більш цільним, однорідним.

На відео розповідається, як приготувати дієтичну шарлотку:

Що ще почитати: