Як спекти пишну шарлотку з яблуками в духовці і мультиварці
Смачний пиріг не обов'язково повинен бути дорогим або включати до складу безліч інгредієнтів. Пишна, ніжна, пориста шарлотка, приготована в духовій шафі або стандартної духовці – відмінний варіант для чаювання або корисного!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукровий пісок - | 200-250 г |
борошно пшеничне - | 220-250 г |
яйце куряче - | 4 шт. |
яблука (кислі для контрастів смаку) - | 2-3 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 Ккал |
Шарлотка – випічка, яка асоціюється з ароматом яблук. Приготувати її зможе не тільки досвідчена в кулінарії домогосподарка, але і початківців, оскільки класичний рецепт максимально простий, як за необхідне дій, так і по вхідних в склад пирога компонентів.
Кроки приготування:
-
- Для того щоб готова шарлотка була пишною, борошно необхідно просіяти (або додати розпушувач у кількості 5 г, більше не потрібно);
- Яйця розбити в глибоку ємність, змішати їх з цукром, потім збити до отримання однорідної за складом маси ясно-жовтого відтінку з легкої пінкою;
- Яблука очистити від серцевини, порізати на середні кубики;
- У борошно додати солодку яєчну суміш, добре перемішати, тісто має бути однорідною, в міру густою;
- У форму для випікання висипати підготовлені яблука, залити їх тестом (рівномірно);
- Поставити випікатися на 40 хвилин у розігріту до класичних для випічки 180 градусів духовку.
За бажанням борошно можна не просіяти, а додати в неї соду. Також додається цукор ванілін на етапі збивання з яйцями.
Пишна сирна шарлотка з яблуками в духовці
Трохи складніше в приготуванні буде рецепт, який передбачає використання сиру. Виходить пиріг, який нагадує за смаком одночасно і шарлотку, і сирну запіканку. Для приготування буде потрібно наявність наступних інгредієнтів:
- сир — 1,5 пачки (або 350 р);
- оцет столовий -2-3 краплі;
- яйце – 4 шт (стандартного розміру або 2 шт великих);
- сода (харчова) – 2 м;
- борошно білого кольору – 100 г (пшенична краще для рецепта);
- цукор – 150 г (або ½ склянки);
- масло вершкове – 85 м;
- яблука великі – 3 шт (або середнього розміру 6 шт).
Час приготування (виключно процес випікання) – 35 хвилин.
Калорійність — 186 ккал (на 100 г готової випічки з яблуками).
Процес приготування:
- Масло слід трохи розм'якшити (використовується для цього будь-який зручний спосіб);
- Цукор потрібно розділити, потім змішати 34 від наявного обсягу з вершковим маслом і ретельно розтерти;
- В отриману масу додається сир (повністю), потрібно добре перемішати;
- Білки і жовтки розділити;
- Всипати в білки 12 від решти цукрового піску (збивати до утворення густої піни);
- Жовтки перетерти з залишком цукру до однорідності маси;
- Перемішати жовтки з підготовленою сирною основою, потім додати білкову частину, перемішати;
- Погасити соду;
- Додати в сирну основу борошно і соду, перемішати (повинно вийти густе тісто);
- Яблука помити і очистити середину;
- Нарізати середнього розміру кубиком, вмішати в тісто;
- Ємність, де буде проходити випікання, застелити пергаментом, викласти на нього тісто (рівномірним по товщині шаром);
- Духовку прогріти до 180 градусів, випікати до готовності тіста і яблук (її можна визначити за появи рум'яної скоринки).
Випічка відмінно підійде для сніданку або дитячого вечері.
Яблучна шарлотка в мультиварці
Прискорення процесу приготування забезпечується використанням сучасних кухонних приладів. Випікання шарлотки можна довірити мультиварці. Рецепт включає такі інгредієнти, як:
- борошно і цукор – по 1 склянці;
- яблука – 2-4 шт (виходити з розмірів);
- яйце -3-4 шт;
- розпушувач -3 г (використовувати за бажанням, для того щоб отримати пишність).
Час приготування – 50 хвилин (на випічку).
Калорійність – 164 ккал.
Процес приготування:
- Збити яйця з цукром до появи пухирців і рівномірного жовтого кольору складу (цукру не повинно бути видно);
- Яблука помити, почистити і порізати будь-яким зручним способом);
- В борошно при необхідності додати розпушувач (в цьому випадку перемішати), змішати її з яйцями. Має вийти тісто трохи густіше сметани;
- Яблука викласти в миску і залити тестом;
- Поставити випікатися на програмі «Випічка» або «Пиріг» (час від 40 до 60 хвилин у кожної з програм). Подавати з чаєм.
Перед тим як використовувати яйця у випічку, їх краще всього перевірити на свіжість – розбити кожен в окрему ємність. В якості начинки використовуються не тільки яблука (класичний варіант – кислі сорти), але й цитрусові, банани, варення і цукати. Ємність для випікання рекомендується трохи промащувати маслом, щоб виключити підгорання шарлотки знизу. Для додання насиченого кольору використовується кориця.
Рис з креветками — одне з найпопулярніших страв у всьому світі. Воно є і в європейській кухні, і в азіатській. Чому б вам не взяти його на замітку.
Тріска під маринадом — зробіть цю рибу ще смачніше і додайте їй соковитості. Рецепти тут.
А ви знаєте як правильно приготувати антрекот з яловичини на сковороді?