07 апрель 2019 4 524

Кращі рецепти приготування піци з тунцем

Піца вимагає гарного тесту: м'яке і товсте, тонке і хрустке — все це підійде ідеально. Додайте консервованого тунця, томатний соус, ароматний базилік, моцарелу і отримаєте кращу страву.

Піца з тунцем
Інгредієнти Кількість
борошна - 0,3 кг
дріжджів - 1,5 столові ложки
чистої води - 240 мл
олії оливи - 30-40 мл
дрібного цукру - 25 г
кухонної солі - 8-10 г
томатів у власному соку - 80 г
тунця консервованого - 1 банку
моцарелли - 70 г
пармезану - 30 г
маслин без кісточки - 1 жменю
базиліка - 3 гілочки
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 256 Ккал

Приготуйте на вечерю корисну піцу, замість звичної ковбаси візьміть м'ясо тунця, консерви у власному соку. А його смак підкресліть маслинами.

Спосіб готування:

  1. Приготувати тісто: у глибокому посуді з'єднати воду з оливковою олією, сіллю, цукром, дріжджами. Борошно просіяти, акуратно додати в рідину, вимісити тісто руками.
  2. Поставити в найтепліше місце на кухні. Витримати одну годину. На виході вийде 0,5 кг тіста, його цілком достатньо для двох виробів.
  3. Тісто розділити на однакові шматочки по 250 грам. Розкачати тісто в пласт можна звичайної качалкою. З допомогою круглої тарілки вирізати основу.
  4. Деко припорошити борошном, покласти на нього основу для майбутньої піци.
  5. З консервованих помідорів зняти шкірку, відправити овоч в чашу блендера, подрібнити
  6. На тертці натерти шматочок пармезану, нарізати дрібним кубиком моцарелу. Помити гілочки базиліка, обсушити паперовим рушником, листочки відокремити від живців. Тунця вийняти з банки, розрізати на шматочки довільно.
  7. На основу (тісто) рівномірно ложкою викласти томатне пюре, припорошити зверху тертим пармезаном.
  8. Духовку розігріти на максимальному режимі.
  9. Відправити деко в духовку, випікати 5 хвилин (температура 250°). Потім вийняти піцу, викласти на неї маслини, нарізані кружками, шматочки тунця і моцарелли, відправити виріб назад в духовку, довести до готовності (5-7 хвилин)
  10. Перед подачею посипати піцу листочками базиліка, свіжомеленим чорним перцем.

Порада: підстава для майбутньої піци можна зробити заздалегідь, покласти його в холодильник, загорнувши в харчову плівку, щоб воно не висохло.

Варіант приготування по-італійськи

Основа будь італійської піци – смачне тісто. Готують його по-різному. Наприклад, у Римі його роблять хрустким і тонким, а в Неаполі — м'яким і товстим. Італійці вважають, що справжня піца повинна пахнути свіжим хлібом, моцарелою і базиліком.

На 6 персон знадобиться:

  • 880 г борошна;
  • 2 г дріжджів;
  • 0,5 л прохолодної води;
  • 20 г дрібної солі.

Продукти для соусу:

  • 400 р консервованих томатів (бажано італійських);
  • 5 г морської солі;
  • 3 гілочки свіжого базиліка.

Продукти для начинки:

  • 1 жменя натертого пармезану;
  • 370 г моцарели;
  • 20 мл олії оливи без запаху;
  • 1 банку консервованого тунця;
  • 4 листочка базиліка.

Знадобиться на активну приготування 1 годину.

Порція: 255 ккал.

Дізнайтеся, як приготувати піцу в мікрохвильовці.

Рецепт піци з листкового тіста ви знайдете тут.

Любите морепродукти? Зробіть піцу з креветками по цього рецептом.

Як зробити піцу по-італійськи:

  1. Приготувати тісто: насипати борошно в широку миску, зробити по центру борошняний гірки воронку. Свіжі дріжджі розвести водою і вилити їх в середину воронки. Замісити тісто вручну. Коли маса за структурою буде схожа на заварний крем, додати трохи солі. М'яти тісто, поки воно не набуде пружність.
  2. На робочій поверхні, присипаної борошном, продовжувати місити тісто (приблизно 10 хвилин), після чого залишити на кілька хвилин «відпочити» під серветкою, потім ще раз пом'яти. Скатати тісто в колобок, потім розрізати на шматки (приблизно 250 грам), скачати з них кульки. З кожного можна приготувати чудову основу.
  3. Викласти «кульки» на широке блюдо, загорнувши в харчову плівку, годин на вісім залишити в теплі.
  4. З однієї кульки приготувати основу. До речі, італійці не використовують качалку для розкачування тіста, але ми радимо скористатися нею, тільки сильно не розтягувати тісто до країв, інакше основа не буде хрусткою.
  5. Щоб приготувати томатний соус по-італійськи, потрібно використовувати томати високої якості. Їх не треба готувати, досить просто розім'яти виделкою, посипати сіллю і базиліком.
  6. Для того щоб спекти корж для піци, треба встановити в духовій шафі максимальну температуру. Коли він розжариться, одразу переключити на режим гриль. Покласти корж (основу) на сковорідку (маслом її не змащувати). Запікати під грилем, знизу основа повинна стати коричневого кольору, а краї трохи піднятися. На цей процес знадобиться приблизно 1,5 хвилини.
  7. Вийняти з духовки основу, акуратно викласти розім'яті і приправлені томати, залишаючи по 2 см від краю коржі, посипати пармезаном, додати шматочки тунця, кубики моцарелли. Зверху все збризнути маслом оливи, посипати базиліком.
  8. Повернути сковорідку під гриль, максимально наблизивши до нагрівального елементу. Готувати, поки не розплавиться сир, а верхня скориночка не придбає апетитний золотистий колір.
  9. Дати злегка охолонути. Нарізати ромбами або трикутниками і подати до столу.
З решти тіста можна приготувати піцу з іншою начинкою або прибрати його в морозилку, там воно може зберігатися досить довго.

Корисні поради

Якою повинна бути справжня піца:

  1. Секрет правильної італійської піци в тому, що діаметр основи не повинен перевищувати 35 сантиметрів. Таку піцу роблять з бортиками, висота яких не більше 3 см І ще таке виріб не повинен бути плоским.
  2. Поширений ознака неправильного томатного соусу — це використання неочищених помідорів. Важливо, щоб шкірка була знята лише за таких умов можна приготувати ніжний густий соус.
  3. Італійська піца готується обов'язково з моцарелою. Заміна цього продукту на інший вид сиру не допускається. До складу обов'язково входять свіжий базилік, часник, оливкова олія.

Піци багато не буває: тонке хрустке тісто, соковитий тунець під сирною скоринкою і ароматний базилік. Зовсім як в італійській піцерії, але це диво легко приготувати і на власній кухні.

Що ще почитати: