10 май 2019 14 280

Як швидко зварити рибний суп з консервованого тунця

Корисний і легкий суп з консервованого тунця можна приготувати в різних варіантах. Ми представимо вам покрокові рецепти з овочами, яйцем, рисом, пшоном.

Яким рецептами перших страв віддасть перевагу працююча жінка? Звичайно, простим, які швидко готуються і гарантовано подобаються всім домашнім. В цьому відношенні суп з консервованого тунця – відмінне рішення смачно нагодувати сім'ю, не обтяжуючи себе довгої метушнею на кухні. А щоб блюдо не приїдалося, час від часу можна експериментувати з набором інгредієнтів.

Суп з консервованим тунцем
Інгредієнти Кількість
консервованого тунця - 1 банку
картоплин - 6 шт.
моркви - 1 шт.
лука - 1 шт.
помідорів (маринованих) - 1 шт.
кореня селери - шматочок 2х2 см
рослинної олії - 2 ст. л.
зелені - за смаком
солі, спецій, перцю - на свій смак
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 98 Ккал

Легкий і ароматний суп експрес-приготування. Родзинку додадуть страві кислинка маринованого помідори і солодкий корінь селери.

  1. Воду ставлять на плиту.
  2. Свіжі овочі чистять, миють. Картоплю нарізують часточками, моркву і селеру – тонкими брусочками, цибулю шаткують.
  3. Картоплю закладають у киплячу воду. Доводять до кипіння, вогонь під каструлею зменшують. Варять 7 хвилин.
  4. Інші овочі пасерують в маслі 3 хвилини. Нарізану м'якоть дрібно маринованого томати без шкірки додають в кінці.
  5. Обсмажені овочі викладають у каструлю. Розмішують. Дають покипіти 2 хвилини.
  6. Виливають в суп рідина з консервів і кладуть розім'яті виделкою шматочки тунця. Перемішують, варять 3 хвилини.
  7. Пробують суп на смак. Додають, якщо не вистачає, солі і приправ. Вогонь під каструлею вимикають.

Готовому рибному супчику дають настоятися під кришкою. Подають, посипавши свіжою зеленню.

Рибний суп з тунця з вареним яйцем

У запропонованому варіанті вказані курячі яйця. Хоча можна замінити перепелиними. Так блюдо виграє в смаку і стане кориснішим. Щоб не порушувати пропорції, кількість яєць в цьому випадку збільшується вдвічі.

На 2 л води беруть:

  • банку тунця натурального консервованого;
  • 5 дрібних картоплин;
  • 1 морквину;
  • 1 цибулину;
  • 2 курячих яйця;
  • 15 г вершкового масла;
  • трохи солі, спецій, кілька горошин перцю, лавровий лист.

Час – 35 хвилин.

Калорійність – 57 ккал.

Рецепт:

  1. Воду для супу доводять до кипіння. В окремій ємності варять круто яйця.
  2. Овочі чистять. Картоплю ріжуть довільними шматочками, цибулю шаткують, моркву натирають на крупній тертці.
  3. Картоплю відправляють в закипілу воду, накривають кришкою. Вогонь зменшують.
  4. Масло розтоплюють на сковороді. Пасерують у ньому цибулю до рум'яного кольору. Потім до цибулі викладають морквину, перемішують і пасерують овочі ще 2 хвилини.
  5. Зварені яйця перекладають у крижану воду. Знімають шкаралупу, ріжуть кубиками.
  6. Овочеву піджарку висипають у каструлю з картоплею. Туди ж відправляють яйця. Солять і приправляють суп на свій смак. Варять 2 хвилини.
  7. За хвилину до того, як вимкнути вогонь, рибний суп висипають розім'яті виделкою шматочки тунця разом з рідиною з банки.

Суп повинен 15 хвилин настоятися, накритий кришкою. Тепер можна розливати по тарілках і за бажанням прикрашати рубаною петрушкою.

Рецепт першого страви з картоплею і солодким перцем для мультиварки

Смачне, видає приголомшливий аромат блюдо. Шматочки червоного болгарського перцю, рожевий тунець, жовтий картоплю і помаранчева морква в прозорому з золотинка бульйоні виглядають красиво і дуже апетитно.

На 1,5 л води беруть:

  • банку тунця в маслі;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулину;
  • 1 морквину;
  • 1 болгарський перець (червоний);
  • 2 зубки часнику;
  • сіль, прованські трави, лавровий лист, спеції для риби;
  • свіжу зелень.

Час – 60 хвилин.

Калорійність – 92 ккал.

Рецепт:

  1. Всі овочі чистять. Нарізають брунуа (кубиком): картопля — крупно, моркву і перець — дрібніші, цибулю дуже дрібно. Часник рубають в кашку ножем.
  2. Масло з банки з тунцем виливають у чашу мультиварки. Включають режим «Випічка» або «Експрес». Так тільки олія нагріється, висипають в нього цибулю, моркву, часник. Овочі обсмажують 2 хвилини, періодично помішуючи.
  3. Шматочки картоплі, рибу кладуть у мультічашу до піджарки. Заливають водою. Солять, приправляють спеціями.
  4. Мультиварку переводять в режим «Гасіння» і встановлюють таймер на 60 хвилин.
  5. Через 30 хвилин в бульйон відправляють шматочки солодкого перцю.

На цьому все. Мультиварка сама вимикається через півгодини. Ще через 15 хвилин легкий, яскравий, смачний суп можна буде розливати по тарілках, посипавши свіжою петрушкою, і запрошувати до обіду сім'ю.

Як приготувати блюдо з рисом і зеленим горошком

На відміну від наведених вище прикладів цей варіант супу більш ситний. Хоча вариться він так само просто і швидко. Горошок в рецепті вказаний консервований, проте його можна замінити свіжим (молодим) або замороженим. Крім того, замість горошку в рибний суп з рисом можна додати консервовану кукурудзу або червону салатну квасоля.

На 2 л води беруть:

  • банку консервів (тунець в олії);
  • банку зеленого горошку;
  • 2 картоплини;
  • 1 морквину;
  • 1 цибулину;
  • 3 ст. л. круглого рису;
  • спеції, суху зелень, прованські трави, сіль.

Час – 40 хвилин.

Калорійність 100 г – 180 ккал.

Рецепт:

  1. Воду ставлять на плиту.
  2. Рис добре промивають.
  3. Овочі чистять. Цибулину залишають цілою, картоплини і моркву нарізають кубиками.
  4. Як тільки закипить, у воду відправляють овочі, промитий рис, шматочки тунця, масло з консервів. Закривають кришкою і після закипання бульйону варять суп 15 хвилин на повільному вогні.
  5. Висипають в суп зелений горошок разом з розсолом. Солять, приправляють спеціями. Перемішують.
  6. Продовжують варити рибний суп ще 15 хвилин. Перед завершенням з бульйону дістають разварившийся цибулю.

Подають таку страву відразу, за традицією посипавши свіжою рубаною зеленню.

Рецепт супу з консервованого тунця з пшоном

Пшоно краще будь-яких інших круп поєднується з рибою в перших стравах. Не тільки зі свіжої, але і з консервованою. Тому, якщо розповідати про рецепти швидких супів з консервованим тунцем, цей варіант ніяк не можна пропустити. До того ж суп дійсно надзвичайно гарний.

На 1,5 л води беруть:

  • банку бланшованого тунця у власному соку;
  • третину склянки пшона;
  • 2 картоплини;
  • 1 цибулину;
  • 1 морквину;
  • 1 ст. л. сушеної петрушки;
  • сіль;
  • 8 горошин чорного перцю.

Час – 30 хвилин.

Калорійність – 140 ккал.

Рецепт:

  1. Воду ставлять на сильний вогонь.
  2. Пшоно промивають в декількох водах.
  3. Овочі чистять. Картоплю ріжуть кубиками, моркву труть на тертці, цибулю дрібно шаткують.
  4. У киплячу воду засипають пшоно.
  5. Через 5 хвилин до пшону викладають всі овочі. Як тільки бульйон закипить, вогонь зменшити до середнього. Каструлю накривають кришкою. Варять 15 хвилин.
  6. Додають до овочів з пшоном розім'яті виделкою рибні консерви, сіль, лавр, перець. Перемішують. Після закипання варять суп ще 3 хвилини і знімають з плити.

Готову страву настоюють під кришкою 15 хвилин. Подають із зеленню, чорним зерновим хлібом.

Ось таким різним, але завжди смачним і ароматним може бути простенький суп з консервованого тунця. Кожен з рецептів вимагає мінімальних витрат, але по-своєму цікавий і допомагає зробити повсякденне меню різноманітним. Добре і те, що часу на приготування такого корисного першого страви потрібно зовсім небагато.

Як приготувати дуже смачний томатний крем-суп з вершками?

Як зробити восьминога з сосиски, щоб порадувати діток?

Рецепт смачних ледачих галушок з сиром.

Рекомендації з приготування

У магазині продають консерви з тунця в олії і власному соку. В супі обидва гарні, але консерви з маслом в 3 рази підвищують калорійність страви. Якщо в планах зварити легкий, з пониженою калорійністю суп, масло зливають. Бланшировану рибу на блюдо кладуть разом з рідиною.

Перед закладкою в бульйон шматочки консервованого тунця поділяють на волокна або розминають виделкою. Великі кістки, хоч вони і досить м'які, вибирають і викидають.

Крім консерви, обов'язковими інгредієнтами рибного супу є овочі: картоплю, моркву, ріпчасту цибулю. У окремих рецептах додатково використовують корінь селери, який ідеально поєднується з морською рибою, томати (консервовані або свіжі), солодкий болгарський перець, часник. Овочі можна закладати у бульйон сирими або пасерованими в невеликій кількості рослинного масла.

Спеції і прянощі додають за бажанням. Зазвичай це традиційний лавровий лист, перець, сухі приправи до риби. Для ситності і різноманітності смаків в суп можна ввести рис, вермішель, пшоно, консервовану кукурудзу, квасолю, зелений горошок, варені круто курячі або перепелині яйця.

Солять і приправляють спеціями суп зовсім небагато і тільки перед закінченням готування, пам'ятаючи про те, що в консервах вже закладені ці інгредієнти. Наприкінці варіння або безпосередньо перед подачею суп з консервованим тунцем додають посічену свіжу зелень петрушки, кріп.

Незалежно від набору інгредієнтів загальний час приготування такого першого страви займає в середньому 30 хвилин. Подавати можна відразу, але краще дати супу настоятися хвилин 10-15.

Як приготувати суп з консервованого тунця, ви можете подивитись на відео нижче:

Важливо! Рибний суп з консервів не варять на кілька днів вперед. Підігріте блюдо вже не буде таким смачним, як свіжоприготоване.

Що ще почитати: