27 май 2019 6 120

Ліниві вареники з сиру для малюків і старших дітей

Ліниві вареники – одна з кращих страв, якими можна нагодувати свою дитину. Першим плюсом є, звичайно, корисність сиру в якості начинки, а другим – швидкість приготування і, безсумнівно, простота.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 70 г
сир 9% - 400 г
курячі яйця - 2 шт.
пшеничне борошно - 160 р
цукор - 60 г
сіль - щіпка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Приготування:

  1. Насамперед нам треба розтопити масло – зробити це можна в мікрохвильовці або на водяній бані. Далі сир протираємо крізь сито в глибоку тарілку і вливаємо в нього топлене масло. Вливати треба поступово і при цьому постійно перемішувати. Потім додаємо в сирну масу яйця, сіль і цукор. Знову перемішуємо до однорідної маси.
  2. Потім просіваємо борошно, додаємо її в сирну масу і знову перемішуємо до однорідного стану. Наступною справою викладаємо отриману масу на дошку, посипану борошном, і замішуємо тісто. Щоб не прилипало до рук, потрібно обов'язково обробляти руки борошном.
  3. Далі ми ділимо наше тісто на кілька шматків і розкачуємо кожен в ковбаску діаметром у кілька сантиметрів. Потім злегка придавлюємо ці ковбаски долонею, щоб приплюснути і нарізаємо їх на маленькі шматочки, але не занадто тонкі.
  4. Після цього можна приступати до готування. Для цього потрібно закип'ятити воду і трохи її підсолити за смаком. Опускаємо наші вареники в окріп і варимо до кипіння. Вони будуть готові, коли спливуть і якщо спливуть не всі, то потрібно дістати спливли, а решта варити ще. Не забувайте помішувати, щоб не прилипли до каструлі.

У загальній складності варіння займає близько 5 хвилин. Після чого їх можна вільно подавати до столу.

Рецепт для дітей від 1 року

Як зробити вареники для дітей 1-2 років? Для початку викладаємо сир в миску і додаємо в нього яйце, сіль і цукор. Далі перемішуємо суміш заглибним блендером або ложкою. Щоб грудочок було як можна менше – сир в тарілку можна протерти через сито.

Далі ми додаємо в сирну масу борошно і розмішуємо, після чого у нас вийде тісто. Воно буде не особливо крутим – це нормально. З нашого тесту виліплює маленькі кульки – для однорічних дітей краще робити саме маленькі, так вони охоче їдять. Викладаємо наші кульки на посипану борошном дошку.

У цій фазі готування можна проявити фантазію і, розкачати тісто в пласт, вирізати різні фігури, щоб дитині було цікавіше. Можна поступити простіше – розкачати тісто в ковбаску і нарізати на невеликі шайбочки.

Можна приступати до готування. Кип'ятимо воду, підсолюємо і кладемо в неї наші вареники. Варити близько п'яти хвилин – готові вони завжди спливають. Не забуваємо їх помішувати, щоб не прилипли до каструлі. Якщо не всі будуть готові відразу(не спливуть), то можна викласти готові і залишити решту варитися ще пару хвилин.

Далі слід виловити готові вареники шумівкою і перекласти їх у тарілку, куди додаємо ще й шматочок масла, щоб вони не злиплися.

Солодкі вареники з бананом

Спочатку кладемо в тарілку сир, сіль, цукор і ваніль, після чого перемішуємо. Далі ми очищаємо банан і мнемо його виделкою до стану пюре. Додаємо до сиру і насипаємо зверху борошно. Все перемішуємо.

Тісто викладаємо на посипану борошном дошку і розкачуємо його в ковбаски діаметром у кілька сантиметрів. Нарізаємо шайбочками, які викладаємо на окрему дошку.

Щоб вареники вийшли більш цікавими для дитини, можна робити їх довільної форми, розкотивши, наприклад, в пласт і вирізати різні фігури. Чи можна зліпити самостійно, найбільш креативні – головне пам'ятати, що дітям цікавіше є маленькі вареники і варяться такі куди швидше, ніж великі.

Кип'ятимо воду і підсолюємо її. Викладаємо в неї наші вареники і варимо до готовності, поки не спливуть. Займає це близько п'яти хвилин. Якщо спливуть не всі, то витягуємо шумівкою спливли і залишаємо інші доварюватися пару хвилин.

Приємного апетиту!

Варіант приготування з манкою

Першим ділом розтираємо сир з яйцями, цукром. Слідом додаємо до нього манку і формуємо м'яке тісто, яке потім прибираємо в холодильник на півгодини.

Як пройде зазначений час, додаємо до тіста ще борошна і замішуємо його. Не обов'язково додавати все борошно – потрібно дивитися, скільки тісто її прийме. За підсумком воно повинно злегка прилипати до рук.

Залишком тесту посипаємо дошку, на яку будемо складати вареники. Далі ділимо тісто на частини і скачуємо ковбаски, які нарізаємо шайбочками. Їх ми і викладаємо на дошку. Крім того, для більшої краси, можна зробити вареники фігурними натиснувши на них виделкою.

Оскільки тісто з манкою буде більш поступливим, то з нього буде ще простіше зліпити самостійно різні фігурки, щоб дитині цікавіше було їсти.

Після всіх приготувань вареники можна варити. Для цього ми кип'ятимо воду і викладаємо їх у неї. Варити близько 5 хвилин, але якщо не всі будуть готові відразу – деякі не спливуть – дістаємо вже готові, а решта залишаємо доварювати близько 2 хвилин.

Приємного апетиту!

Спробуйте приготувати суфле з печінки для дітей. Напевно вони оцінять це блюдо.

Тут ви знайдете рецепт курячого суфле для дітей.

Можливо вашим дітям сподобаються печінкові котлети. Рецепт дивіться за посиланням.

Корисні поради

  1. Калорійність нашого страви залежить від того, наскільки жирний сир ви використовуєте.
  2. Якщо сир почав псуватися і ви вирішили його врятувати, то це не вихід – буде противний смак.
  3. Під час готування обов'язково просеивайте сир через сито, щоб вареники вийшли більш ніжними і без білих цяток.
  4. Борошно необхідно просіяти.
  5. Щоб вареники не злиплися під час варіння, кидайте їх тільки в киплячу воду і по одному.
  6. Щоб вони не злиплися, варто використовувати велику каструлю, щоб вони не тісно прилягали один до одного під час варіння.
  7. Не варто перетравлювати ліниві вареники, щоб вони не зварилися – оптимально буде витягувати їх відразу, як спливуть.
  8. Навіть якщо ви робите солодкі вареники, їх все одно потрібно відварити в солоній воді, інакше буде не смачно.

На відео — детальна інструкція з приготування ледачих вареників для дітей:

Що ще почитати: