10 март 2019 25

Як приготувати полуничний крем для торта

Ідеальним варіантом для смачного, ніжного і апетитного торта буде полуничний крем. У літній час В нього можна додавати стиглу ягоду прямо з грядки, а в зимовий сезон підійдуть заморожені плоди.

Приготування полуничного крему для торта нескладна, його можна зробити всього за 15 хвилин, а результат завжди просто відмінний. Після просочення торт виходить ніжним, поживним і неймовірно апетитною. А аромат полуниці надає випічці приємні смакові якості. Отже, розглянемо популярні варіанти приготування крему з полуницею.

Як приготувати полуничний крем з вершками
Інгредієнти Кількість
вершків молочних густий і жирної консистенції - 2-3 склянки
свіжої або замороженої полуниці - 400-500 грам
цукрової пудри - 200-250 грам
м'ятного лікеру або джина - 1-2 великі ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Процес приготування:

  1. Загальний обсяг вершків розділити на дві рівні частини.
  2. Одну частину змішати з цукровою пудрою і нагріти на водяній бані.
  3. Після того як цукрова пудра повністю розчиниться, можна ємність знімати.
  4. Полуницю очистити від плодоніжок і добре промити.
  5. Ягоду перекласти в друшляк і залишити, щоб стекла вода.
  6. Далі в блендері змолоти полуницю до утворення пюре.
  7. Налити до ягодному пюре вершки і перемішати.
  8. Викласти другу частину вершків з цукровою пудрою і додати лікер або джин.
  9. Наприкінці добре збити блендером. Повинен вийти однорідний крем з легкою консистенцією.

Полунично-банановий

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • полуниця – 1 склянку;
  • банан – 1-2 штуки;
  • вершки жирні густі – 300 мл;
  • цукрова пудра – 150 грам;
  • желатин – 5 грам.

На приготування знадобиться 30-40 хвилин.

Калорійність – 157 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Для початку заливаємо желатин водою, щоб він розпух.
  2. Далі промиваємо полуницю, очищаємо від плодоніжок.
  3. Банани очистити від шкірки.
  4. Викладаємо фрукти і ягоди в блендер і подрібнюємо. У результаті повинно вийти однорідне пюре.
  5. Для того щоб прибрати все насіння полуниці, пюре протираємо через сито.
  6. Далі в чашку викладаємо вершки, засипаємо до них цукрову пудру.
  7. Збиваємо вершки за допомогою блендера або міксера до однорідної і пишної консистенції.
  8. Далі викладаємо фруктово-ягідну суміш і продовжуємо збивати.
  9. В кінці додаємо желатин і ще раз добре розмішуємо.
  10. Готовий крем використовуємо для змащування коржів для торта.

Сметанний

Компоненти для приготування:

  • півтора склянки свіжої або замороженої полуниці;
  • сметана – 400 грам;
  • цукровий пісок або цукрова пудра – 180 грам.

Процес приготування займе 40 хвилин.

Калорійність – 215 ккал.

Процедура приготування:

  1. Сметану заздалегідь охолоджуємо в холодильнику.
  2. Далі перекладаємо сметану в чашу, додаємо цукрову пудру і добре збиваємо блендером, поки вона не стане густою.
  3. Прибираємо сметану з пудрою в холодильник на деякий час, щоб маса охолола.
  4. Тим часом перебираємо ягоду, погану і зіпсовану краще прибрати.
  5. Зрізаємо плодоніжки і добре промиваємо полуницю.
  6. Велику полуницю розрізаємо на кілька частин, дрібну залишаємо.
  7. Далі викладаємо в чашу блендера і перемелюємо до стану пюре.
  8. Після цього сметану з'єднуємо з ягідним пюре.
  9. Добре перемішуємо до отримання однорідного крему з густою консистенцією.

Заварний

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • склянка полуниці;
  • молоко – 400 мл;
  • 50-60 грам борошна;
  • цукровий пісок – 150 грам;
  • невеликий шматок вершкового масла – 50-60 грам;
  • щіпка ванільного цукру;
  • яйця – 1-2 штуки.

Процес приготування займе близько години.

Калорійність – 178 ккал.

Як правильно робити:

  1. Полуницю добре перебираємо, плодоніжки зрізаємо. Ягоду промиваємо, перекладаємо в ємність, у якій будемо її подрібнювати. Далі за допомогою блендера перетворюємо полуницю в пюре.
  2. Розбиваємо в полуничну масу яйце, якщо яйця невеликого розміру, то беремо кілька. Засипаємо цукровий пісок і ретельно розмішуємо до однорідності.
  3. Додаємо борошно і ванільний цукор. За допомогою міксера або блендера розмішуємо до однорідної маси.
  4. У сотейник наливаємо молоко і ставимо на вогонь. Як тільки молоко почне кипіти, у нього повільно вливаємо полуничну суміш і при цьому постійно помішуємо.
  5. Варимо до тих пір, поки маса не почне загусати. Знімаємо крем з вогню, викладаємо в нього кілька шматочків вершкового масла. Крем ретельно перемішуємо і даємо трохи постояти, щоб він охолов.
  6. Після цього використовуємо для змащування торта.

Як спекти полуничний торт з сирним кремом

Для приготування бісквіта будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • яйця – 3 штуки;
  • борошно – 100 грам;
  • цукровий пісок – 100 грам;
  • розпушувач – 10 грам.

Компоненти для крему:

  • полуниця – близько склянки;
  • цукровий пісок або пудра – 1 склянка;
  • вершкове масло – 80 грам;
  • сир – 250 грам;
  • склянка сметани;
  • нежирні вершки – 250-280 мл;
  • 2 великі ложки цукру;
  • желатин – 20 грам.

Що потрібно для прикраси:

  • полуниця свіжа – 300 грам;
  • желе швидкого приготування – 1 упаковка.

Процес приготування займе 4-5 годин.

Калорійність – 289 ккал.

Як потрібно робити:

  1. У чашку розбиваємо яйця, насипаємо до них цукровий пісок і починаємо збивати міксером до утворення піни, приблизно 7-8 хвилин.
  2. Борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Далі пересипаємо сухі компоненти в суміш з яєць і цукру. Знову за допомогою міксера збиваємо все до отримання однорідної і пишної консистенції.
  3. Форму для запікання змащуємо маслом або застеляємо спеціальним папером. Виливаємо тісто у форму і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин.
  4. Виймаємо готовий бісквіт, залишаємо трохи постояти, щоб він охолов. Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на кілька коржів.
  5. Потім приступаємо до приготування крему. Желатин замочуємо в невеликій кількості води. Полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки, також вибираємо зіпсовану ягоду. За допомогою блендера перетворюємо ягоду в пюреобразную масу, підсипаємо до неї цукор або цукрову пудру і продовжуємо розмішувати. У результаті повинна вийти однорідна суміш.
  6. Невеликою кількістю полуничного пюре промазуємо коржі, щоб вони просочилися ароматом і соком ягоди.
  7. Решту полуничну масу перекладаємо в сотейник і ставимо на вогонь прогріватися. Додаємо до неї набряклий желатин, прогріваємо до кипіння, при цьому перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився. Як тільки маса почне кипіти, відразу ж знімаємо з вогню.
  8. Свіжу полуницю ріжемо невеликими шматочками і розкладаємо між коржами і зверху.Сир протираємо через сито до отримання сирної маси.Вершкове масло прогріваємо в мікрохвильовці 2-3 хвилини, щоб воно стало м'яким.
  9. У сир викладаємо масло і сметану, додаємо полуничну масу з желатином. Для розмішування використовуємо міксер, збиваємо до утворення однорідного крему.Вершки з'єднайте з цукром і також збиваємо міксером до отримання пишної маси. Вводимо вершки в сирний крем і ще раз ретельно збиваємо міксером.
  10. Далі змащуємо рясно коржі кремом зі всіх сторін. Залишився виливаємо крем і прибираємо торт в холодильник на 40 хвилин, за цей час крем повністю не застигне.
  11. Тим часом робимо желе по інструкції, яка вказана на упаковці. Залишилася полуницю розрізаємо на тонкі кружечки і викладаємо зверху на сирний крем по колу. Заливаємо зверху тонкий шар желе і прибираємо в холодильник торт ще на 15 хвилин.
  12. Після цього знову дістаємо торт з холодильника, виливаємо залишки желе і ставимо назад приблизно на 2-3 години.
  13. Готовий торт розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл до чаю.

На відео — рецепт дуже смачного торта з полуничними вершками і сирним кремом:

Рецепт шоколадного торта з полуничним кремом

Для приготування тесту будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • какао-порошок – 20 грам;
  • борошно – 90 грам;
  • яйця – 4 штуки;
  • цукровий пісок або пудра – 130 грам;
  • крохмаль – 40 грам.

Інгредієнти для ягідного крему:

  • вершки жирні – 600 мл;
  • желатин – 16 грам;
  • цукровий пісок – стакан;
  • половина кілограма полуниці.

Для начинки:

  • 500 грам свіжої полуниці.

Продукти для вершкового крему:

  • вершки – 600 мл;
  • яєчні жовтки – 6 штук;
  • цукровий пісок – 4 великі ложки;
  • молоко – 90 мл;
  • желатин – 12 грам.

Для глазурі:

  • шоколад чорний – 300 грам;
  • молоко – ½ склянки;
  • сироп з полуниці – 3 великі ложки.

Додаткові інгредієнти:

  • ванільний цукор – 1 пакет;
  • вершки – 1 склянку.

На приготування буде потрібно 4-5 годин.

Калорійність – 296 ккал.

Як правильно готувати:

  1. Починаємо приготування тіста. У миску розбиваємо яйця і насипаємо цукровий пісок. Збиваємо за допомогою міксера або блендера. Далі засипаємо крохмаль, какао-порошок і борошно. Замішуємо все до отримання однорідної маси.
  2. Форму для запікання беремо роз'ємну, змащуємо з усіх боків маслом. Виливаємо у форму тісто, щоб воно рівномірно розподілилася.
  3. Прогріваємо духовку до 220 градусів і прибираємо в неї форму. Залишаємо запікати протягом 25-30 хвилин.
  4. У чашку насипати 3 ложки желатину і заливаємо холодною водою, щоб він розпух. Ягоду засипаємо цукром-піском і ставимо варитися. Варимо полуницю до тих пір, поки ягоди не стануть м'якими.
  5. Після цього знімаємо полуницю з вогню, перетираємо до однорідного стану. Заливаємо в ягідну масу желатин і перемішуємо.
  6. Вершки збиваємо до пишного стану. Змішуємо їх з ягідної сумішшю.
  7. Корж розрізаємо вздовж на дві половинки. Промазуємо коржі кремом, зверху і всередині викладаємо промиті ягоди. Бажано полуницю нарізати невеликими шматочками. Прибираємо торт в холодильник хвилин на 30, щоб крем застиг.
  8. Далі приступаємо до приготування вершкового крему. У воді розчиняємо желатин і залишаємо його на деякий час, щоб він розпух. Викладаємо в миску жовтки, засипаємо цукровий пісок і ретельно перетираємо до однорідності. У сотейник наливаємо молоко, ставимо на плиту і нагріваємо. Після закипання починаємо поступово вливати жовтки і при цьому постійно помішуємо.
  9. Відварюємо до загустіння і потім вводимо желатин. Знімаємо суміш з вогню.
  10. Вершки кладемо в чашку і збиваємо міксером до пишної суміші. Далі змішуємо вершки з кремом з молока і жовтків і добре розмішуємо. Виймаємо з холодильника торт і промазуємо між коржами і зі всіх сторін вершковим кремом.
  11. Знову прибираємо десерт в холодильник для просочення і застигання.
  12. Потім приступаємо до приготування глазурі. Кип'ятимо Молоко. Далі шоколад натираємо на дрібній тертці і додаємо в гаряче молоко. Заливаємо полуничний сироп і добре перемішуємо. Остуджуємо глазур і поливаємо торт з усіх боків.
  13. Вершки з'єднуємо з ваніліном і добре збиваємо до стійкої піни. Прикрашаємо торт збитими вершками, і свіжою ягодою.
  14. Поміщаємо в холодильник до повного застигання на 2-3 години.

Порадуйте гостей вишуканим десертом. Читайте, як зробити полуницю в шоколаді.

Як приготувати смузі з полуниці і банана, можна дізнатися тут.

З рецептом полуниці з вершками можна ознайомитися за цим посиланням.

Корисні поради

  • полуниця відмінно поєднується з малиною, смородиною, вишнею;
  • для прикраси торта можна використовувати шоколадне драже різного кольору, тертий шоколад, різні ягоди;
  • щоб крем краще тримав форму, у нього обов'язково потрібно додати желатин.

Приготування крему з полуницею – досить захоплюючий і цікавий процес, який сподобається кожній господині. Його можна буде використовувати не тільки для прикраси торта, але і для іншої випічки. А якщо ви додасте та інші ягоди та фрукти, то смак крему стане тільки краще.

На відео — ще один рецепт приготування смачного торта з полуничними вершками:

Що ще почитати: