14 май 2019 98

Як приготувати бісквітний торт з полуницею

Немає більш простого способу приготувати торт, ніж спекти бісквіт, а потім перекласти його сметанним кремом. Правда, не всі використовують для просочення бісквіта саме сметанний крем — для когось він надто дорогий, хто любить сирний або заварний.

Крім цього, урізноманітнити бісквітний торт можуть всілякі добавки. Такими можуть бути фрукти, горіхи, шоколад або ягоди. Найбільш часто використовується полуниця, тим більше, що вона добре поєднується зі сметанним кремом.

У цій статті будуть описані рецепти приготування бісквітних тортів з полуницею. Не всі вони готуються зі сметанним кремом, деякі з наведених нижче десертів готуються з заварним, сирним або з сирним кремом. Крім цього, у статті описаний рецепт приготування такого торта з додаванням шоколаду, а також з додаванням бананів.

В таблиці вказані норми закладання інгредієнтів з розрахунку на один невеликий торт. Якщо ж торт буде готуватися на велику компанію, можна подвоїти або потроїти вага кожного окремо взятого інгредієнта.

При цьому трохи збільшиться час приготування торта, однак калорійність в 100 грамах залишиться такою ж.

Бісквітний торт з полуницею та шоколадом
Інгредієнти Кількість
цукровий пісок - 0,150 кг
борошно пшеничне вищого сорту - 0,180 кг
яйця вищої категорії - 6 шт.
сметана з жирністю до 25% - 0,550 кг
цукрова пудра - 0,075 кг
полуниця свіжа червона - 0,450 кг
шоколад (гіркий або молочний, не білий) - 1 плитка вагою в 100 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 226 Ккал

Щоб приготувати смачний торт, краще використовувати саме шоколад, а не шоколадну глазур. Хоча друга значно дешевше, тим не менш, вона сильно поступається за якістю справжнього шоколаду.

Купувати чорний чи молочний шоколад — це має вирішити кухар, спираючись на особисті смакові переваги або на думку тих, хто буде їсти торт. Шоколад потрібно використовувати без добавок, таких як горіхи або родзинки.

Як готувати:

  1. Спочатку потрібно спекти бісквіт будь-яким зручним способом. Краще всього, якщо він буде випечено круглої високої формі;
  2. Сметану змішайте з цукровою пудрою і залишити хвилин на 10;
  3. Полуницю вимити, половину нарізати тонкими пластинками, а другу частину нарізати дуже дрібними квадратиками, кубиками або ромбиками;
  4. Нарізану дуже дрібними шматочками полуниці додати сметану, розмішати і залишити ще хвилин на 10. За цей час полуниця передасть сметані частину свого кольору, і вона забарвиться в приємний, ніжно-рожевий відтінок;
  5. Шоколад натерти на дрібній тертці. Зручніше буде його натирати, якщо до цього він зберігається в холодильнику або навіть в морозильній камері. Краще не використовувати пористий шоколад, тому що при натиранні він утворює порошок. При натиранні ж цілісної плитки шоколаду на дрібну тертку буде видно стружка;
  6. Засуджений бісквіт розрізати на два коржі. Умовно розділити сметану на дві частини — більшу і меншу, більшою змастити нижній бісквітний корж і укласти на нього другий;
  7. Залишками рожевої сметани змастити бічну і верхню частину торта;
  8. Поверх торта спірально укласти пластинки полуниці і присипати тертим шоколадом.

Такий торт бажано ненадовго залишати для просочування. Зберігати його краще в холодильнику, а є його можна вже через півгодини після приготування.

Бісквітний торт з полуницею і сметанним кремом

Купуючи або вибираючи полуницю, слід переконатися, що вона стигла і червона, причому не тільки зовні, але і всередині. Серцевину полуниці буде добре видно в розрізі, Крім того, інтенсивно червоний колір ягоди офарбить і сметану, зробивши при цьому сметану ніжно-рожевою.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
входять до складу тіста:
цукор-пісок 0,150 кг
яйця (при вазі одного яйця вище 44 р) 6 шт.
борошно пшеничне, вищої категорії, попередньо просеянная 0,180 кг
вхідні до складу крему:
сметана жирністю понад 25% (або домашня жирна) 0,650 кг
цукрова пудра 0,120 кг
ванільний цукор 2 пакетики вагою по 10 г кожного
полуниця велика червона 0,550 кг

Щоб приготувати цей торт, потрібно виділити час у кількості 100 хвилин.

Якщо дотримуватися зазначеного в таблиці кількості закладених у бісквіт і начинку продуктів, то калорійність готового страви в 100 грамах становитиме 203 одиниці.

Як готувати:

  1. Із зазначеної кількості продуктів спекти бісквіт. Залишити його для охолодження;
  2. Сметану змішати з цукровою пудрою і ванільним цукром, добре збити, і залишити в холодильнику;
  3. Полуницю нарізати часточками або великими шматочками;
  4. Готовий бісквіт розрізати на 3 коржі;
  5. Поверх першого помістити третю частину сметанного крему, ложкою рівномірно розподілити по поверхні і викласти половину нарізаної полуниці;
  6. Накрити другим коржем. Його також рясно змастити сметанним кремом, накрити третім коржем;
  7. Покрити всю поверхню торта залишилися кількістю сметани, а поверх торта викласти полуницю.

Після приготування цей торт бажано помістити в холодильник на 40 хвилин. За цей час він добре просочиться кремом і стане придатним до вживання.

Торт зі збитими вершками на бісквіті з полуничною начинкою

Краще не використовувати балон зі збитими вершками. В цьому балоні не містяться молочні продукти, і його вміст навряд чи можна назвати вершками. Можливо, для збивання справжніх густих, хоча і охолоджених, вершків може знадобитися більше часу, і загальний час приготування перевищить вказане в рецепті. Визначати час збивання вершків потрібно спираючись на потужність блендера або міксера, температуру збиваного продукту і його відсоток жирності.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
для випікання бісквіта:
цукор-пісок 0,150 кг
борошно (попередньо двічі просіяти) 0,180 кг
яйця великі (курячі, вищої категорії) 6 шт.
для приготування крему для просочення і прикраси:
вершки жирністю не менше 35 %, охолоджені 0,400 кг
цукровий пісок 0,120 кг
полуниця велика, повністю стигла 0,350 кг

Час приготування цього десерту складе близько 110 хвилин.

Шматок торта вагою у 100 г буде містити 230 калорій.

Як готувати:

  1. Спекти бісквіт круглої форми і остудити його;
  2. Збити міксером вершки. Вони повинні бути дуже густим і стійкими, добре тримати форму. Потім до них поступово додавати цукор і також збивати, поки вершки знову не наберуть потрібну консистенцію;
  3. Полуницю нарізати тонкими пластинками;
  4. Бісквіт розрізати на дві частини;
  5. Перший корж змастити невеликою кількістю збитих вершків, їх шар повинен бути невеликим, він не повинен перевищувати 5 мм;
  6. Поверх помістити другий шкіри, і з допомогою кондитерського шприца або мішка покрити всю поверхню торта вершками утворюючи фігурний рисунок;
  7. Правильно збиті вершки густі є дуже стійкими, вони добре тримають форму. По всій поверхні торта в них потрібно помістити пластинки полуниці, так, щоб вони не падали і не згиналися.

Час прикраси цього торта може зайняти більше часу, ніж процес його приготування. Тим не менш, в готовому вигляді він виглядає дуже святково.

Бісквітний торт з заварним кремом і полуницею

І бісквіт, і полуниця — це дуже ніжні продукти, тому заварний крем не слід намагатися зварити густим. Навпаки, він повинен бути рідким і трохи розтікатися в тарілці. Так він зможе краще просочити бісквіт, а також зберегти ніжність готового торта.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
які закладають в тісто:
цукровий пісок 0,150 кг
борошно пшеничне вищого сорту 0,180 кг
яйця вищої категорії 6 шт.
які використовують для приготування крему:
яйця 2 шт.
цукор-пісок 0,075 кг
борошно пшеничне просеянная 0,060 кг
молоко цільне 0,450 кг
стигла полуниця 0,400 кг

Час приготування десерту буде становити близько 110 хвилин.

Калорійність однієї стандартної порції розміром у 100 г складе 165 калорій.

Як готувати:

  1. Спекти бісквіт, використовуючи для цього круглу роз'ємну форму. Поки він випікається і остуджується, приготувати заварний крем. Готують його так: яйця розтирають з цукром, додається борошно, вивішується, розбавляється молоком, і на повільному вогні при постійному помішуванні доводять до кипіння. За цей час молоко загусне і утворює густий крем;
  2. Заварний крем також потрібно остудити;
  3. Полуницю нарізати дрібними шматочками;
  4. Готовий бісквіт розрізати на два коржі, причому нижній корж повинен бути дуже тонким, його товщина не повинна перевищувати 1 сантиметр.;
  5. Верхній корж розламати на невеликі шматочки, розміром приблизно з сірникову коробку;
  6. Кожен шматочок бісквіта потрібно занурювати в заварний крем і викладати поверх коржа;
  7. Між шматочками бісквіту потрібно укладати по кілька шматочків полуниці. Робити так, поки не закінчиться шматочки бісквіта;
  8. Потім весь торт потрібно покрити залишками заварного крему.

Десерт бажано поставити в холодильник приблизно на 1 годину, а потім його можна їсти.

Фруктовий торт з бісквітного тіста

Крім полуниці, з бісквітом добре поєднуються банани. У деяких рецептах в бісквітний торт додаються також апельсини, мандарини або яблука, однак їх краще не використовувати в поєднанні з полуницею, тому що вона м'яка і ніжна. Яблука мають іншу текстуру, апельсини та мандарини — недоречну кислинку. Те ж можна сказати і про ківі, тому ідеальним варіантом для фруктового бісквітного торта залишається використання полуниці в поєднанні з бананами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
входять до складу тіста:
цукор-пісок 0,150 кг
яйця (при вазі одного яйця вище 44 р) 6 шт.
борошно пшеничне, вищої категорії, попередньо просеянная 0,180 кг
вхідні до складу крему:
25% сметана 0,400 кг
стиглі банани, не чорні 0,350 кг
червона полуниця 0,300 кг
цукор-пісок 0,090 кг

90 хвилин готується страва, якщо дотримуватися описаного вище алгоритму приготування.

197 калорій буде містити шматок торта розміром у 100 р.

Як готувати тортик з бананом і полуницею:

  1. Спекти бісквіт, використовуючи круглу роз'ємну форму;
  2. З сметани і цукру приготувати крем;
  3. Банани нарізати тонкими кружечками, а полуницю пластинками;
  4. Обережно бісквіт розрізати на дві частини;
  5. Нижній корж змастити сметанним кремом, викласти на нього банани, їх також полити невеликою кількістю сметани;
  6. Зверху покласти другий корж, всю поверхню торта покрити рівномірним шаром крему;
  7. Поверх торта викласти полуницю товстим шаром.

Цей торт можна їсти практично відразу після приготування. Тим не менш, бажано дати йому хоча б постояти півгодини, для кращого просочування сметанним кремом.

Як приготувати бісквітний торт з маскарпоне і полуницею

Маскарпоне — це італійський, дуже ніжний вершковий сир. Сам по собі він рідко використовується як крем, тим більше що він має невідповідну для цього текстуру. Краще всього використовувати маскарпоне в поєднанні з вершками або іншими пом'якшуючими інгредієнтами. В такому випадку будуть збережені не тільки смакові якості крему, але і буде покращено його консистенція.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
для випікання бісквіта:
цукор-пісок 0,150 кг
борошно (попередньо двічі просіяти) 0,180 кг
яйця великі (курячі, вищої категорії) 6 шт.
для приготування крему для просочення і прикраси:
маскарпоне 0,300 кг
вершки збиті (не з балона) 0,250 кг
полуниця велика червона 0,450 кг

100 хвилин займає приготування десерту.

Порція розміром у 100 г буде містити 246 калорій, якщо дотримуватися зазначеного в таблиці кількості використовуваних продуктів.

Як готувати:

  1. Спекти бісквіт;
  2. Збити вершки, окремо збити сир;
  3. З'єднати поступово вершки і сир. Не слід додавати в крем цукор або пудру, він повинен бути дуже густим;
  4. Полуницю слід нарізати часточками або великими шматочками;
  5. Готовий бісквіт розрізати на три коржі;
  6. Нижню частину торта намазати кремом, покласти на неї трохи полуниці;
  7. Накрити другою частиною бісквіта, повторити вищеописані дії. Зверху торт покрити рівномірним шаром крему.

Поверх торта можна не викладати залишок полуниці. Краще всю її помістити всередину, тоді верхня і бічні частини торта не забарвляться в рожевий колір.

Тефтелі з курячого фаршу готуються дуже просто, ми зібрали для вас кілька смачних рецептів.

Як приготувати печиво на кислому молоці читайте тут.

А ви знаєте як приготувати кысыбый з картоплею? Рецепт з покроковими фото.

Рецепт бісквітного торта з полуницею та сирним кремом

Щоб вийшов справжній сирний крем, бажано заздалегідь приготувати домашній сир. Краще всього зробити це з домашнього молока. Якщо така можливість є, готовий сир, і як наслідок крем, будуть неймовірно смачними, а вже тим більш натуральними. Все це позитивно позначиться на смакові якості готового торта.

Оскільки, на жаль, в більшості випадків доведеться використовувати магазинний сир, не слід купувати знежирений. По-перше, використовуючи такий сир, складно домогтися потрібної консистенції крему, а по-друге, відсутність природних відсотків жирності негативно відбивається на смакових якостях крему.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
необхідні для тіста:
цукровий пісок 150 г
борошно просеянная, пшенична 180 г
яйця 6 шт.
необхідні для крему:
сир 250 г
сметана 200 г
пудра цукрова 100 г
полуниця 350 г

Потрібно витратити 90 хвилин, щоб приготувати цей торт.

195 калорій буде містити одна стандартна порція (вага — 100 г).

Як готувати:

  1. Приготувати бісквіт;
  2. Сир двічі протерти через сито, змішати зі сметаною і цукровою пудрою;
  3. Сирно-сметанную масу ретельно перемішати і збити;
  4. Бісквіт остудити. Розрізати на дві частини;
  5. На перший корж помістити більшу частину крему, і рівномірно розподілити його по поверхні;
  6. Полуницю вимити і нарізати великими шматками. Оскільки крем густий, полуниця буде в ньому добре триматися, тому більшу частину полуниці потрібно помістити в сирний крем між шарами;
  7. Поверх покласти другу частину бісквіта, і залишками крему покрити верхню поверхню торта і бічні стінки;
  8. Невеликою кількістю залишилася полуниці прикрасити верх торта.

Десерт може не бути таким же соковитим і м'яким, як приготовлений зі сметанним кремом. Крім цього, не слід полуницю нарізати дуже дрібно, вона не повинна втратити свій смак в сирному кремі.

Кулінарні хитрості від досвідчених кулінарів

Для приготування сметанного крему можна не збивати сметану і цукор. Достатньо лише перемішати їх разом і залишити на 10 хвилин. За цей час цукор розчиниться в сметані і масу буде досить просто перемішати перед застосуванням.

Полуницю потрібно нарізати безпосередньо під час приготування торта. Не можна, щоб, чекаючи використання в нарізаним вигляді, вона втрачала сік.

Для того щоб бісквіт не впав, потрібно охолоджувати його поступово. Хоча це займе більше часу, зате позитивно позначиться на якості готового десерту.

Ось так можна приготувати багато різноманітних варіантів бісквітного торта з полуницею. Не слід нехтувати можливістю використовувати додаткові продукти для прикраси готового десерту. Він стане неповторним і зможе підкреслити кулінарні вміння кондитера.

Що ще почитати: