28 июнь 2019 167

Заливний пиріг з м'ясом: 5 простих рецептів

Заливний пиріг — дуже швидка випічка на кожен день, але її легко перетворити на святкове блюдо, використовуючи оригінальну начинку. Рецептів приготування заливних пирогів існує безліч: з різними складами тіста і начинки. Далі розглянемо приготування найбільш поширеного пирога з фаршем з заливного тесту.

Заливний пиріг з м'ясом на кефірі
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
борошна вищого сорту - 280 р
солі - 5 г
масла - 160 р
будь кефіру - 0,4 л
порошку для випічки - 1,5 ч. л.
цукру - 50 г
пісного м'яса - 0,3 кг
лука - 1 шт.
чистої води - 0,6 л
олії соняшникової - 2 ст. л.
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 284 Ккал

Випічка за даною рецептурою виходить бездоганною. М'яке тісто і ситна начинка — що ще потрібно для перекусу.

  1. Свинину добре обполіскуємо, відправляємо в окріп, солимо, доводимо до готовності.
  2. Викладаємо м'ясо на тарілку для охолодження.
  3. Потім нарізаємо його довільними шматочками, перекручуємо у фарш.
  4. Очищаємо головку цибулі, дрібно нарізаємо, підрум'янюємо на пісному маслі.
  5. З'єднуємо цибулю з м'ясом, приправляємо начинку за смаком спеціями.
  6. Тепер приступаємо до приготування тіста. Розпускаємо масло, коли воно трохи охолоне, вливаємо ½ частину кефіру.
  7. Окремо в мисці збиваємо яйця з сіллю, вливаємо їх до решти інгредієнтів. Виливаємо кефір, засипаємо цукор, все добре перемішуємо вінчиком.
  8. В окрему миску просіваємо борошно разом з пекарським порошком і вводимо її частинами.
  9. У промаслений вогнетривку форму з бортиками перекладаємо половину маси, зверху рівним шаром розкладаємо м'ясну начинку, заливаємо все рештою тестом.
  10. Відправляємо пиріг випікатися (200 градусів) на 45 хвилин, поки верх не стане золотистим.
  11. Перед подачею пиріг обов'язково остуджуємо, нарізаємо на шматочки.

Рецепт випічки з картоплею і куркою

Ця невигадлива випічка порадує ваших домашніх апетитним виглядом, різноманітним смаком і незрівнянним ароматом. М'ясо можна класти будь-яке, в нашому випадку буде птах.

Інгредієнти:

  • 0,2 кг сметани;
  • 5 г кам'яної солі;
  • 4 курячих яйця;
  • 1 ч. л. 9%-го оцту;
  • 150 г звичайної борошна;
  • 2 картопляні бульби;
  • 1,5 г питної соди;
  • 0,4 кг курки (або філейний фарш);
  • 1 пучок кропу з пір'ям лука.

Дітям зазвичай подобається заливний пиріг з куркою і грибами.

Для тих, хто любить овочі, можна приготувати заливний пиріг з куркою на кефірі по цього рецептом.

Як зробити заливний пиріг з капустою і яйцем, можна дізнатися тут.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 245 кКал.

  1. Для тіста ретельно моєму яйця розбиваємо в миску, збиваємо в піну з дрібкою солі.
  2. Борошно змішати з содою, просіваємо в яєчну масу. Тепер додаємо сметану, частина якої можна замінити майонезом або кефіром.
  3. Вимішуємо тісто, додаємо оцет, повторно вимішуємо. Готове.
  4. Для начинки вимите обсушенное філе курки перемелюємо або беремо готовий філейний фарш. М'ясо солимо, перчимо, кладемо половину пучка рубаної зелені.
  5. Картоплю миємо, чистимо і подрібнюємо кубиками. З'єднуємо з залишилася подрібненою зеленню, трохи солимо і перемішуємо.
  6. Щоб зібрати пиріг, форму з роз'ємними бортами вистилаємо пергаментом, а боки змащуємо маслом. Викладаємо дві третіх частини рідкого тіста, зверху розподіляємо половину картопляної начинки, не доходячи до країв форми.
  7. З фаршу формуємо коржик, яку викладаємо по центру пирога. А зверху прикриваємо її картопляною начинкою. В кінці форму заповнюємо тістом, що залишилося, розрівнюємо його лопаткою і випікаємо 40-50 хвилин (180 градусів). Потім збільшуємо температуру нагрівання духовки ще на 40 градусів і зарумяниваем пиріг кілька хвилин.
  8. Після охолодження пиріг виймаємо з форми, нарізаємо і угощаемся.

Кіш з бараниною з вершково-сирним заливкою

Кіш відрізняється тим, що при невеликій кількості тесту він містить багато соковитої і ситної начинки. А вершкова заливка надає випічці неповторний м'який смак.

Інгредієнти:

  • 0,25 кг борошна вищого сорту;
  • 1 щіпка солі;
  • 0,125 кг масла;
  • 50 мл чистої води;
  • 3 свіжих яйця (у т. ч. 2 шт. для заливки);
  • 500 г баранячої м'якоті;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 0,1 л жирних вершків (33%);
  • 30 г будь-якого напівтвердого сиру;
  • 100 мл домашнього молока.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 г: 250 кКал.

  1. Шматок баранини промиваємо, просушуємо, нарізаємо невеликими шматочками. До м'яса кладемо дрібно нарізану цибулину, все перемішуємо, викладаємо на сковороду. Прикриваємо кришкою, тушкуємо, помішуючи, 1 годину.
  2. Тим часом готуємо пісочне тісто. Просіяне борошно солимо, трьом в неї добре охолоджене масло. Сюди ж додаємо холодну воду, сіль, яйце. Швидко вимішуємо тісто, щоб воно сформувалося в кулю. Загортаємо колобок в плівку і відправляємо його на полицю холодильника на 1 годину.
  3. Для заливки змішуємо вершки, молоко, 2 яйця. Додаємо натертий сир, повторно перемішуємо, солимо, перчимо.
  4. Через годину починаємо збір пирога. Тісто розгортаємо в коло, перекладаємо в круглу форму для пирогів, попередньо змащену маслом, і пальцями формуємо невисокі бортики. Стежимо за тим, щоб в основі не було дірок.
  5. Рівномірно викладаємо м'ясо і заливаємо його вершково-сирним заливкою. Випікаємо кіш півгодини при 200 градусах.
  6. Щоб отримати апетитну сирну скоринку, на гарячий пиріг натираємо ще трохи сиру і допікаємо в духовці 5 хвилин.

Випічка з начинкою з капусти і фаршу

Заливні пироги користуються великою популярністю, тому до. вимагають мало часу і продуктів для приготування. Всередину можна покласти все, що є в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 110 г олії соняшникової (у т. ч. 35-50 г для начинки);
  • 140 г білого борошна (вищий сорт);
  • 1 невелике яйце;
  • 1,5 ст. л. солодкого піску (в т. ч. 1 ч. л. в начинку);
  • 100 мл будь-якого кефіру;
  • 1 ч. л. порошку для випічки;
  • 10 г солі (у т. ч. 0,3 ч. л. для начинки);
  • 100 г сметани (15%);
  • 0,2 кг м'ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 120 г білокачанної капусти;
  • 1 ст. л. якісної томатної пасти;
  • 30 мл чистої води;
  • 1 часниковий зубок;
  • 0,3 ч. л. перцю;
  • 15 р масла;
  • 50 г панірування з мелених сухарів.

Час приготування страви: 1,5 години.

Калорійність на 100 г: 275 кКал.

  1. Цибулю нарізаємо, обсмажуємо на соняшниковій олії до м'якості. Додаємо туди фарш, приправляємо всі спеціями, обсмажуємо, помішуючи. Кладемо томатну пасту, наливаємо воду. Капусту дрібно шаткуємо і викладаємо на сковороду.
  2. Начинку ретельно перемішуємо, тушкуємо при слабкому нагріванні близько 7-10 хвилин. В кінці кладемо подрібнений часник. Відставляємо сковороду в сторону і остуджуємо.
  3. Для тіста збиваємо яйце до отримання легкої піни. Окремо змішуємо кефір, сметану, олію і сіль. Все перемішуємо, додавши збите яйце. В кінці замісу підсипаємо просіяне разом з розпушувачем борошно. Тісто має вийти однорідна без грудочок і по консистенції нагадувати сметану.
  4. Вогнетривку форму промазуємо шматочком масла, обсипаємо сухарями, виливаємо в неї половинку рідкого тіста. Розподіляємо м'ясну начинку рівним шаром і зверху заливаємо тістом.
  5. Випікаємо пиріг близько 1 години (180 градусів).
  6. Гарячий пиріг залишаємо у формі ще на чверть години, а потім виймаємо і розрізаємо на порції.

Заливний пиріг з м'ясом, грибами і рисом

Таку ситну випічку можна подати до наваристого супу або бульйону. Пиріг відмінно підійде для перекусу або як доповнення до чаю або кави.

Інгредієнти:

  • 0,3 кг печериць;
  • 3 свіжих яйця;
  • 0,3 кг вареної курки;
  • 100 г напівтвердого сиру;
  • 0,2 кг суцвіть брокколі;
  • 0,2 кг звичайної борошна;
  • 2-3 щіпки дрібної солі;
  • 1 ст. будь-якого кефіру;
  • 1,5 г соди;
  • 5 ст. л. рисових зерен.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 145 кКал.

  1. У миску з кефіром розбиваємо яйця і перемішуємо з сіллю і содою. Порційно вводимо просіяне борошно, вимішуємо, щоб не було грудочок.
  2. Для начинки обполіскуємо, очищаємо печериці, нарізаємо їх слайсами. Відправляємо гриби на розігріту сковорідку, тушкуємо, поки не выпарятся грибні соки.
  3. В киплячій солоній воді відварюємо до готовності промитий рис.
  4. Броколі розбираємо на суцвіття, промиваємо, відварюємо.
  5. Дно форми застеляємо пергаментом. На нього викладаємо шар підсмаженого грибів, зверху натираємо шар сиру. Далі висипаємо остиглий відварений рис, а зверху розподіляємо нарізане кубиками куряче м'ясо. Викладаємо брокколі. Якщо суцвіття великі, то розрізаємо їх навпіл.
  6. Начинку заливаємо рідким тістом, розрівнюємо ложкою верх, ставимо на 45-50 хвилин запікатися на 200 градусах.
  7. Испекшийся пиріг перевертаємо так, щоб грибочки опинилися зверху, і нарізаємо порціями.

На відео — рецепт смачного заливного пирога з м'ясом, грибами і сиром:

Корисні поради господині

  1. Щоб тісто вийшло пишним, всі продукти для замісу повинні бути однакової температури.
  2. М'ясо для начинки краще брати свіже, а не заморожене. Тоді готова начинка буде більш соковитою і смачною, а поживна цінність страви значно збільшиться.
  3. Якщо м'ясо сухувато, то соковитості начинці додасть цибулю або моркву.
Що ще почитати: