02 март 2019 7 487

Як приготувати пиріг з м'ясом в духовці

Одним з найбільш простих пирогів з м'ясом є той, для якого замість звичайного тесту використовується готове листкове. Багатьох лякає приготування самого тіста, але в наш час, коли його можна купити буквально в будь-якому магазині – такий страх зникає сам собою, даючи нам можливість приготувати листковий пиріг без особливих проблем.

Якщо ви не хочете витрачатися або просто бажаєте навчитися всім азам приготування листкового тіста самостійно, то ось вам рецепт.

Правильне тісто
Інгредієнти Кількість
борошно - 320 г
вершкове масло або маргарин - 200 г
холодна вода - 100 мл
сіль - щіпка
цукор - 1 ч. л.
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 363 Ккал

Для початку просіваємо борошно – бажано використовувати дрібне сито. Додаємо в неї масло або маргарин – ріжемо треба борошном. Далі подрібнюємо ці шматки до тих пір, поки все не перетвориться в однорідну крихту.

Розчиняємо в холодній воді сіль з цукром, які потім заливаємо в борошно з маргарином і ретельно перемішуємо, після чого починаємо замішувати – на виході у нас вийде гладке тісто.

Далі його слід відправити на 3-4 години в холодильник, щоб настоялося.

Після цього можна переходити до основних рецептами випічки.

Рецепт ледачого пирога з м'ясом з листкового тіста

Першим ділом ретельно чистимо і нарізаємо моркву на маленькі шматочки. Варимо яйця, чистимо й нарізаємо приблизно також. Слідом цибуля-порей – бажано не дуже дрібно. Подрібнюємо кріп.

Листкове тісто слід поділити на дві частини, після чого їх розгортаємо в тонкі(чим тонше, тим краще пропечеться начинка) пласти.

Далі беремося робити начинку. Обсмажуємо злегка цибулю на олії в сковороді. Потім до нього додаємо фарш і смажимо, накривши кришкою. За 10 хвилин до готовності додаємо в сковороду спеції, морква, зелень і яйця.

Потім викладаємо отриману, добре перемішану начинку на один пласт тіста і розрівнюємо її по всій поверхні. Далі накриваємо ще одним пластом і скріплюємо всі краї, після чого робимо в багатошаровій виделкою кілька дірок і ставимо дбати хвилин на 20, виставивши температуру в духовці на 180 градусів.

Врахуйте, що цей пиріг подається холодним.

Листковий пиріг з м'ясом і картоплею

Для початку беремося за начинку. Чистимо цибулю, намагаємося нарізати якомога дрібніше. Також дрібно нарізаємо і м'ясо. Потім чистимо і промиваємо картоплю, після чого ріжемо її спочатку на тонкі скибочки, потім тонкою соломкою і подрібнюємо до кубиків.

Все перемішуємо, солимо, перчимо і додаємо кмин, після чого знову ретельно перемішуємо.

Беремо половину тіста розкочуємо за допомогою качалки в пласт. Викладаємо на нього начинку – по краях повинне залишитися місце. Зверху ложем другий пласт тесту і скріплюємо з усіх сторін краю. Змащуємо пиріг збитим яйцем, змішаним з водою. У верхньому шарі пирога робляться надрізи.

Далі залишається лише відправити його в духовку на 50 хвилин при температурі 180-200 градусів.

«Равлик» з м'ясом з листкового тіста

Тісто розморожуємо. Розкачуємо його в один великий і тонкий пласт – чим тонше буде, тим швидше пропечеться сам пиріг. Пласт ділимо на смужки шириною близько 10 см.

Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо його, а краще взагалі – перекручуємо на м'ясорубці. Змішуємо його з фаршем. Додаємо чорний перець і солимо. Знову гарненько все перемішуємо.

Отриманий фарш викладаємо на смужки прямо посередині — на всю їх довжину. Кожну смужку звертаємо в ковбаски – так, щоб фарш був усередині.

Далі змащуємо форму для запікання і кладемо в нього рулети так, щоб з них утворилася равлик, або, якщо завгодно – спіраль. Вийшов пиріг змащуємо жовтком – у проміжках між рулетами залишиться жовток – так і треба.

Поміщаємо рулет в духовку на 50 хвилин при 200 градусах. Періодично перевіряйте рулет – він може приготуватися раніше або почати занадто запікатися на поверхні. У другому випадку накриваємо його фольгою.

Після закінчення часу або по готовності – дістаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути.

Листковий пиріг з куркою і грибами

Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо його разом з печерицями, після чого кладемо їх на сковороду у в олію. Обсмажуємо до готовності. Далі нарізаємо куряче м'ясо і змішати з грибами і цибулею. Зверху додаємо сметану, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Беремо тісто і відокремлюємо невеликий шматок. Розкачуємо основний шматок в коржик або пласт – в залежності від того, якої форми у вас ємність для запікання. Поміщаємо корж у форму і викладаємо зверху начинку. З решти тіста робимо гарну сіточку поверх начинки. Змащуємо верх пирога збитим яйцем і ставимо в духовку на 30 хвилин до золотистої скоринки.

Два ділових ради

Листкове тісто слід розморожувати при кімнатній температурі, якщо її перевищити, то воно стане дуже м'яким і не придатним для випічки.

Щоб пиріг швидше пропікся, його слід протикати виделкою як у верхньому, так і в нижньому шарі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: