27 март 2019 208

Легкий пористий пиріг: манник в мікрохвильовці

Досить використовувати мікрохвильову піч тільки для розігрівання готових страв і приготування гарячих бутербродів! Розумна техніка здатна на більше. Можна, наприклад, спекти розкішний манник в мікрохвильовці. Робиться це надзвичайно просто і дуже швидко. А тортики виходять мегавкусными!

Класичний рецепт пирога за 30 хвилин
Інгредієнти Кількість
кефіру (% жирності будь -), борошна, цукру-піску, манної крупи - по половині склянки
яєць - 1 шт.
будь маргарину/вершкового масла - 100 г
розпушувача - 1 ч. л.
ванільного цукру - ½ Пакетика
жирної сметани для крему - 200 г
цукру для крему - ¼ Ст.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 283 Ккал

Варто спробувати приготувати цей десерт хоча б з «спортивного інтересу». Рецепт настільки легкий, що торт виходить відмінно навіть у тих, хто з випічкою «на ви».

Як приготувати маннік на кефірі в мікрохвильовці:

  1. Кефір підігріваємо. Заливаємо їм манку, перемішуємо. Відставляємо на 20 хвилин, щоб крупа розбухла;
  2. Маргарин (масло вершкове) ставимо на 30 сек. в мікрохвильовку. Змішуємо з цукром;
  3. Віночком збиваємо яйце. Вливаємо в манку. Перемішуємо;
  4. Борошно просіваємо, з'єднайте з розпушувачем і ванільним цукром. Поступово вводимо в основу. Перемішуємо міксером, поки маса не стане до однорідності;
  5. Виливаємо тісто у скляну (змастити маслом) або силіконову форму з високими бортами. Переносимо в мікрохвильовку;
  6. Виставляємо потужність 600 Вт, включаємо піч на 6 хвилин;
  7. Поки тортик печеться, робимо крем із збитої сметани і цукру.

Готовий, трохи остиглий пиріг розрізаємо впоперек навпіл, змащуємо кремом. Всі. Можна подавати до столу.

При бажанні класичний кефірний манник можна зробити шоколадним, додавши в тісто ложку какао-порошку. Не карається використовувати рослинне масло замість вершкового. Ніжний крем-просочення зробити з йогурту, джему.

Рецепт лепешняку на молоці у мікрохвильовці

Випічка готується не на кефірі, а на свіжому молоці. У тесті немає борошна. Але якщо заміс робити строго за рецептом, манник в мікрохвильовці добре піднімається, повністю пропікається за 6 хвилин і буквально тане в роті.

Відміряємо:

  • по 200 грамів манної крупи і цукру;
  • 200 мл теплого молока;
  • 3 яйця;
  • 50 г розтопленого вершкового масла (маргарину);
  • 1/3 ч. л. соди (погасити оцтом).

Час – 30 хвилин. Калорійність 100 г лепешняку на молоці – 267 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Манку заливаємо теплим молоком. Залишаємо набухати 20 хвилин;
  2. Яйця збиваємо з цукром;
  3. Вводимо в набряклу крупу тепле масло, яєчну масу, гашену соду. Перемішуємо;
  4. Викладаємо тісто у силіконову форму з високими бортами. Ставимо в мікрохвильовку;
  5. Виставляємо потужність 600 Вт. Випікаємо 6 хвилин.

Прошарок з будь-якого крему в цьому тортику буде до речі. Хоча, якщо немає часу, можна подавати повітряну випічку до чаю і просто так.

Покрокові рецепти смачних млинців на пиві в нашій статті.

Пиріг з мойвою і картоплею — ця випічка отличаетсясытностью і може бути окремим перекусом.

Їжачки в томатному соусі — рецепт, від якого діти без розуму.

Шоколадний десерт пористий

Ідеальний варіант випічки для любителів солодкого на швидку руку. Насичений шоколадний смак і чудовий аромат цього простого тортика полонить.

Візьмемо:

  • по 200 грамів манної крупи і цукру;
  • 230 г сметани;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. какао;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Час – 50 хвилин. Калорійність 100 г сметанного шоколадного лепешняку – 283 ккал.

Як приготувати шоколадний маннік на сметані:

  1. Яйця збиваємо з цукром. З'єднуємо зі сметаною;
  2. Виливаємо суміш у манну крупу. Відставляємо на 40 хвилин.
  3. Додаємо в тісто какао і розпушувач;
  4. Виливаємо тісто в силіконову форму. Переносимо в мікрохвильовку;
  5. Випікаємо 6-8 хвилин на потужності 600 Вт.

Остиглий пиріг присипаємо стружкою з білого шоколаду.

Манник «Пісний» без яєць з бананами

Бюджетний варіант дуже смачного ароматного пирога. Ідеально підходить для адептів вегетаріанської кухні, а також для людей, суворо дотримують пости.

Відміряємо:

  • по склянці манної крупи, цукру і кип'яченої води;
  • ½ Склянки пшеничного борошна;
  • ½ Год. л. гашеного питної соди;
  • 5 ст. л олії;
  • 1 банан;
  • за дрібку ваніліну та кухонної солі;
  • 1 ч. л. тертого або сухого меленого кореня імбиру.

Час – 80 хвилин. Калорійність 100 г пісного лепешняку – 350 ккал.

Як зробити манник без яєць в мікрохвильовці:

  1. В одній ємності змішуємо манку, цукор, ванілін, сіль, імбир;
  2. Додаємо олію. Перемішуємо;
  3. Заливаємо теплою водою. Залишаємо на 60 хвилин;
  4. Вводимо в тісто гашену соду і просіяне борошно. Замішуємо тісто, схоже на домашню сметану;
  5. Банан ріжемо кружечками;
  6. У силіконову форму для випікання виливаємо половину тіста. Викладаємо шар бананів. Заливаємо рештою тестом. Ставимо манник в мікрохвильовку;
  7. Випікаємо 6-8 хвилин на потужності 600 Вт.

Незважаючи на відсутність яєць, пісний манник виходить напрочуд смачним і красивим. Пекти пиріг з прошарком з банана необов'язково. Можна взяти грушу або яблуко, будь-які ягоди. Або зробити зовсім без начинки.

Корисні поради

Рецепти та технологія приготування лепешняку в мікрохвильовці прості і зрозумілі. І все ж, щоб випадково не зробити помилку, варто запам'ятати кілька важливих моментів:

  1. Для мікрохвильовки не можна використовувати металеві форми для випікання. Підійдуть тільки силіконові або скляні ємності;
  2. Якщо в мікрохвильовці передбачений режим «Випічка», рекомендується скористатися ним;
  3. Не можна піч манник в мікрохвильовій печі довше вказаного в рецепті часу. Тісто пропечеться, ноне буде пишним;
  4. Замість кефіру можна замішувати тісто на будь-якому кисломолочний напій (ряжанка, кисле молоко, кисле молоко, йогурт);
  5. Тісто на манці буде виглядати апетитніше, якщо додати йому кольору, наприклад, куркумою.

Не можна різати і подавати до столу манник, поки він гарячий. Пирогу краще дати охолонути – так він буде смачнішим і пишніше. Урізноманітнити смак випічки без прошарку з крему можна родзинками, шматочками сушеного абрикоса, чорносливом, цедрою лимона. Подати зі свіжими ягодами, згущеним молоком, варенням, джемом, медом.

Що ще почитати: