06 март 2019 1 849

Як готувати макарони зі свининою на сковороді в духовці і мультиварці

Макарони – максимально проста і класична страва. Складно такий куховарством когось здивувати. Але варто їх приготувати зі свинячим м'ясом, додати соус і вийде блюдо, гідне ресторану.

Макарони з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти Кількість
масло пісне - 40 мл
свиняча шия - 400 г
коренеплід моркви - 1 шт.
вироби макаронні - ¼ Кг
перець - 1 шт.
окріп - скільки потрібно
прянощі і сіль - за смаком
цибулина - 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал
  1. Свинину відокремлюємо від жиру і плівок, промиваємо і шаткуємо;
  2. Відсік мультиварки промазуємо маслом і ставимо програму «Випічка»;
  3. 20 хвилин обсмажуємо рубане м'ясо до рум'яності;
  4. Поки піджарка золотиться, важливо підготувати овочі: почистити і промити;
  5. Перець подрібнюємо соломкою, моркву на тертці, а цибулю кубиком;
  6. Шинковані овочі відправляємо до м'ясної піджарки і пасеруємо хвилин 15;
  7. Додаємо сирі макарони, приправляємо, солимо;
  8. Заливаємо субстанцію окропом так, щоб злегка покрила поверхню;
  9. Після ретельного перемішування продовжуємо приготування до готовності макаронних виробів в режимі «Плов».

Простий рецепт покроково

  • макаронні вироби «ріжки» — 400 р;
  • олія – 30 мл;
  • середня цибулина;
  • прянощі, сіль;
  • свиняча вирізка – ½ кг.

Час: 40 хвилин.

Калорійність: 293,4 ккал.

  1. Приготування варто почати з отварки макаронів. Зробити це необхідно дотримуючись інструкції на упаковці;
  2. М'ясний компонент потрібно ретельно обмити і нашаткувати невеликими смужками;
  3. Розігріваємо сковорідку і обмазуємо маслом;
  4. Обсмажуємо свинину до рум'яного кольору на великому вогні;
  5. Поки м'ясо смажиться, необхідно почистити цибулину і нарізати будь-яким способом;
  6. Додаємо кришений овоч до свинини, приправляємо, присаливаем і продовжуємо готування на маленькому вогні під кришкою;
  7. За 5 хвилин до готовності відправляємо варені макаронні вироби в субстанцію на сковороді, рясно перемішуємо.

Смажені макарони зі свининою на сковороді

  • макаронні «спіральки» — 200 г;
  • цибуля – 1 невелика головка;
  • м'якоть свиняча – ¼ кг;
  • олія – 30 мл;
  • морква – 1 коренеплід невеликого розміру;
  • сіль;
  • сушені трави, перець.

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 262,3 ккал.

  1. Перш ніж приступати до приготування, варто підготувати продукти. М'ясний інгредієнт необхідно промити і порізати шматочками, розмір яких вас влаштує. Коренеплід моркви позбавляємо від шкірки, обмиваємо і подрібнюємо, скориставшись теркою. Цибульну головку витягуємо з лушпиння, промиваємо водою і шаткуємо середнім кубиком;
  2. Маслом обдаємо дно сковорідки, яку відправляємо на плиту. Викладаємо на розігріту посудину порубану свинину і на сильному вогні золотим;
  3. Доповнюємо м'ясну обжарку подрібненими овочами і, змінивши рівень вогню на мінімальний, підсмажити їх до м'якості;
  4. Макаронні вироби відправляємо до м'ясо-овочевої суміші, присмачую сушеними травами, підсолюємо, перчимо і добре перемішуємо;
  5. Додаємо в сковороду приблизно ½ ст. води, прикриваємо кришкою і протушиваем до готовності «спіральок»;
  6. При необхідності слід додати ще трохи води, якщо макарони не досягли готовності. В разі того, якщо макаронні вироби приготувалися, а вода ще залишилася, то важливо збільшити вогонь на максимум і випарувати залишилася вологу.

Бісквіт на сковороді — підходящий варіант для швидкої домашньої випічки.

Як приготувати ніжного лосося зі спаржею в духовці читайте в нашій статті.

Млинці на кефірі з яблуками — смачна домашня випічка за нашими рецептами.

Макарони по-флотськи зі свининою

  • макаронні «гнізда» — ½ кг;
  • зелень кропу – 20 г;
  • вирізка свиняча – 1/3 кг;
  • сіль і улюблені прянощі;
  • масло – для смаження;
  • цибулина велика.

Час: 35 хвилин.

Калорійність: 298,7 ккал.

  1. Цибулину витягуємо з лушпиння і рубаємо її на кілька частин;
  2. Свинячу м'якоть промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки;
  3. У чашу блендера поміщаємо тільки що підготовлені компоненти і митий кропову зелень. Подрібнюємо до консистенції фаршу;
  4. Промазуємо маслом дно сковорідки, розміщуємо її на вогні і перекладаємо подрібнене м'ясо з цибулею;
  5. Присмачую спеціями і підсолюємо. Обсмажуємо перемелену свинину до легкої рум'яності;
  6. Поки фарш золотиться, важливо відварити макаронні вироби. Допоможе це зробити інструкція на упаковці;
  7. До м'ясної обсмажування додаємо відварені макарони і добре вимішуємо.

Макарони зі свининою в томатному соусі в духовці

  • цибулина – 1 велика головка;
  • паста томатна – 300 г;
  • м'якоть свиняча – ½ кг;
  • бульйон – 1 ст.;
  • макарони – ½ кг;
  • масло – 40 мл;
  • ларва лист – 2 шт.;
  • трави сушені, сіль.

Час: 45 хвилин.

Калорійність: 227,9 ккал.

  1. Свинячу вирізку промиваємо і розрізаємо її на середні шматки;
  2. Шаткуємо великим кубиком цибулину, попередньо відокремивши її від лушпиння;
  3. Сковороду, яку можна відправити в духову шафу, розміщуємо на сильному вогні і обдаємо жиром;
  4. Пасеруємо порубаний овоч до прозорості, додаємо м'ясні шматочки і надаємо їм легкої рум'яного кольору;
  5. У бульйоні розводимо пасту з томатів і заливаємо цією сумішшю свинячу піджарку;
  6. Підсолюємо, присмачую спеціями, доповнюємо листом лавра, перемішуємо і відправляємо в духовку, який нагріваємо до 190°С на 20 хвилин (до м'якості м'ясного компонента);
  7. Поки свинина нудиться в духовці, необхідно відварити макаронні вироби. Впоратися з цим простіше простого: виконайте інструкції на пачці;
  8. У тушкована в соусі м'ясо відправляємо зварені макарони, вимішуємо і тримаємо в духовій шафі ще хвилин 5.

Макарони у вершковому соусі з м'ясом

  • «спіральки» з твердих сортів – ½ кг;
  • приправи;
  • черрі – 5 шт.;
  • ошийок свинячий – 400 г;
  • «Пармезан» – 100 г;
  • борошно – 40 г;
  • вершки – 150 г;
  • «Дор Блю» – 100 г;
  • масло – 40 мл

Час: 40 хвилин.

Калорійність: 290,7 ккал.

  1. М'ясний компонент позбавляємо від жиру, промиваємо, промаківающімі серветками і нарізаємо шматками;
  2. Кожен м'ясної шматочок обволікає в борошні і розміщуємо на сковорідці, на дно якої потрібно обмазати маслом;
  3. Надаємо свинині рум'яність, не забуваючи помішувати;
  4. Невеликий сотейник наповнюємо вершками і добре їх підігріваємо;
  5. Нарізаємо дрібними шматочками «Дор блю» і відправляємо до теплих вершків, постійно перемішуємо до розчинення сиру;
  6. Черрі обмиваємо і шаткуємо кожен томат навпіл;
  7. Помідори приєднуємо до м'ясної піджарки і доповнюємо спеціями;
  8. Продовжуємо протушивать інгредієнти до м'якості;
  9. Вершковим соусом заливаємо свинину з томатами і тушкуємо хвилин 10, поки отварятся макарони;
  10. Макаронні вироби відварні відправляємо в сковороду до готових компонентів і, перемішавши, ще хвилин 5 доготавливаем;
  11. «Пармезан» подрібнюємо на дрібній тертці і усыпаем їм готову страву.

Корисні поради

  • макаронні вироби бувають різних сортів і форм. Тому для їх приготування знадобиться різний час. Щоб зварити макарони правильно, необхідно дотримуватися інструкцію, яка вказана на упаковці;
  • якщо зварені макаронні страви за рецептом необхідно ще протушкувати в соусі разом з м'ясом, краще час варіння зменшити на 1-2 хвилини;
  • при бажанні не заборонено додавати улюблені овочі та зелень. Так страва набуде смак, який сподобається саме вам;
  • якщо м'ясо не вийшло придбати з «м'якою» частини туші, то варто його додатково протушкувати, додавши трохи води або бульйону;
  • що стосується способу нарізки інгредієнтів, то кожен вибирає метод, який йому по душі;
  • в рецепті не зазначено ваші улюблені спеції? Не соромтеся використовувати.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: