03 апрель 2019 2 726

Рецепти солодкого і солоного печива з арахісом

Домашнє печиво – один з найбільш смачних десертів, який тільки можна собі уявити. Адже його можна зробити саме таким, яким хочеться, а не залежати від вибору солодощів в магазинах. Приготувати печиво з арахісом досить просто. Для тих, хто дотримується дієти, слід пам'ятати, що це досить калорійний продукт, якого можна дозволити собі тільки трохи.

Рецепт ніжного пісочного печива з горішками
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 200 г
цукрова пудра - 120 г
яйця - 2 шт.
борошно - 350 г
розпушувач тіста, ванільний цукор, сіль - за смаком
арахіс - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 580 Ккал

Це найбільш простий і популярний вид горіхового печива. Пісочне тісто ніжне на смак і досить ситна, а в поєднанні з арахісом може перетворити чай з печивом у повноцінний полуденок або другий сніданок, якого вистачить на кілька годин активної роботи.

Процес приготування печива починається з підготовки тесту. Перше, що потрібно зробити – змішати ретельно подрібнене (але не розтоплене) масло з цукровою пудрою, одним яйцем, ванільним цукром і сіллю. Все це потрібно ретельно перемішати і збити.

Потім потрібно змішати борошно з розпушувачем тіста, потім додати до суміші з масла і яєць, замісити і на 30 хвилин прибрати в холодильник.

Тісто розкачують, вирізують з нього майбутні печеньки. На деко потрібно покласти пергаментний папір, на неї – заготовки для печива, помістити в морозилку хвилин на 15.

Поки заготовки заморожуються, потрібно очистити від лушпиння і обсмажити арахіс, збити ще одне яйце. Після того, як печиво як слід промерзне, його потрібно змастити яйцем і посипати горіхами. Випікати в духовці при температурі 200° протягом 15 хвилин. Смачне печиво готове.

Вівсяне печиво з арахісом

Необхідні інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 100 г;
  • борошно – 20 г;
  • арахіс очищений – 70 г;
  • яйце – 1 шт;
  • олія оливкова – 65 г;
  • цукор, ванілін – за смаком.

Час приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 200-350 ккал.

Вівсяне печиво вважається не тільки смачним, але і корисним. У поєднанні з арахісом, який є дуже важливим джерелом вітамінів і рослинних жирів, виходить прекрасний десерт для цінителів здорового способу життя.

Цей вид печива готується набагато швидше пісочного. Для початку необхідно змішати вівсяні пластівці, цукор, борошно, горіхи, ванілін, яйце і масло. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати, сформувати печиво, викласти на деко, застелений пергаментним папером. Випікати при температурі 180° протягом 20 хвилин.

Печиво з арахісу без борошна

Необхідні інгредієнти:

  • арахісова паста – 1 упаковка;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 0,5 склянки.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність на 100 г – 540 ккал.

Що робити, якщо хочеться смачного печива, а борошно закінчилася? На цей випадок є досить простий рецепт печива без борошна. Для нього використовується не цілісний арахіс, а арахісова паста. Цю пасту необхідно змішати з яйцем і цукром, ретельно перемішати суміш, щоб не було грудочок. Після цього сформувати печиво, викласти на розігріте деко, застелений папером для випічки і поставити в духовку на 10 хвилин. Температура 160°.

Кекс з яблуками — смачний десерт із фруктами, які роблять випічку ще соковитіше і смачніше.

Як правильно і скільки варити ароматне вишневе варення без кісточок читайте в нашій статті.

Салат з кабачків — смачне блюдо, яке потрібно обов'язково приготувати.

Печиво з арахісом і родзинками

Необхідні інгредієнти:

  • масло вершкове – 250 г;
  • цукор – 250 г;
  • пластівці вівсяні – 400 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач тіста;
  • молоко – 100 мл;
  • арахіс очищений – 50 г;
  • родзинки – 200 р.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність на 100 г – 520 ккал.

Дуже смачний і корисний варіант печива – поєднання арахісу і родзинок. Рецептів такої страви декілька, серед них легко вибрати за смаком. Слід зазначити, що незважаючи на свою корисність, таке печиво дуже калорійне, тому тим, кому важливо підраховувати надходження і витрата енергії, не варто ним захоплюватися.

Один з найбільш смачних і простих рецептів – вівсяне печиво з родзинками і арахісом. Процес його приготування починається з того, що потрібно масло перетерти з цукром. Додати туди вівсяних пластівців, потім борошна і розпушувача, ретельно перемішати. Потім влити молоко, зігріта до кімнатної температури, арахіс і родзинки, потім залишити тісто на годину в теплому місці. Викласти на деко, покрите папером для випічки, випікати в духовці протягом 10-15 хвилин, температура — 200°.

Солоне печиво з арахісом

Необхідні інгредієнти:

  • масло вершкове – 125 г;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • борошно – 1,5 столових ложки;
  • питна сода – 0,5 чайної ложки;
  • яйце – 1 шт;
  • арахіс очищений – 1столовая ложка;
  • сіль – за смаком.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність на 100 г – 87 ккал.

Солоне печиво з арахісом може стати прекрасною закускою до пива або просто смачним десертом для нелюбитель солодкого. Крім того, це оригінальний і смачний спосіб перекусити на роботі, не витрачаючи часу на розігрівання їжі. Таке печиво можна взяти з собою в дорогу і не боятися, що воно зіпсується.

Для початку потрібно збити в мисці масло і цукор. Потім поступово додати борошно, питну соду і яйце, постійно помішуючи суміш. Після цього додати горіхи і сіль.

Арахіс можна додавати цілком або дрібно порубати ножем. Тісто розкачати, нарізати ножем на смужки або інші фігурки, викласти на деко, випікати 5 хвилин при температурі 200°.

Наявність цукру в рецепті може здатися дивною особливістю, а саме цукор надає рецептом більш насичений смак. Цукру не повинно бути багато, а потрібний смак додають солоні горіхи і невелика кількість солі в тесті.

Карамельне печиво з арахісом

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • вершкове масло – 300 г для тіста + 100 г для начинки;
  • арахіс – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • сметана – 100 г;
  • крохмаль – 100 р.

Час приготування – близько години.

Калорійність на 100 г – 350 ккал.

Таке печиво сподобається дітям і дорослим ласунам. Воно дуже солодке, але при цьому легке і добре перетравлюється. Їм легко насититися, а також він добре підійде для перекусу в середині робочого дня.

Почати процес готування потрібно з того, що насипати в глибоку миску борошно і сіль, перемішати і додати туди розтоплене вершкове масло. Суміш потрібно добре перемішати, щоб за зовнішнім виглядом вона нагадувала хлібні крихти. Після цього потрібно додати трохи води і замісити тісто. Готове тісто розкачати за розміром дека і поставити запікатися. Слід звернути увагу, що в цьому рецепті потрібно спочатку приготуємо тісто, а потім формувати з нього печиво.

Поки тісто готується в духовці, потрібно обсмажити арахіс. Коли він потемніє, потрібно додати вершкове масло, розтопити його, потім – крохмаль, сметану і цукор. Готова начинка має темний колір і характерну карамельну в'язкість. Після цього можна дістати готовий корж з духовки і нанести на нього начинку, потім на півгодини відправити в холодильник.

Застиглий корж з начинкою береться з холодильника, нарізати на шматочки і стає дуже смачним печивом.

Корисні поради

Щоб печиво не злипалося один з одним, його потрібно викладати на деко приблизно в двох сантиметрах один від одного. Деко бажано змащувати маслом і застелити пергаментним папером для випічки – тоді печиво не прилипне до листу.

В солодке печиво потрібно додати сіль, а в солоне – цукор в невеликій кількості. Це потрібно для більшої насиченості смаку печива. Якщо цього не зробити, печиво виходить прісним.

Середня температура для випікання печива з арахісом – 180-200°, але іноді вона може бути нижче. Ставити більш високу температуру не потрібно – це може призвести до того, що печиво вийде підсмаженою.

Що ще почитати: