18 апрель 2019 62

Рецепти незвичайних салатів з арахісом

Найвдаліші рецепти салатів народжуються з доступних продуктів, які є у всіх магазинах. Зверніть увагу на арахіс, саме він надає страві горіховий присмак і вишуканий вигляд.

Салат з арахісом і креветками
Інгредієнти Кількість
креветок (відварених і очищених) - 200 г
селери (корінь) - 100 г
арахісу - ½ Ст.
свіжого шпинату - пучок
15%-ної сметани - 100 г
лимона - 1 шт.
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Додайте в блюдо жменьку арахісу, вийде чарівно. Він чудово поєднується з іншими інгредієнтами даного рецепту. До речі, якщо ви дбаєте про харчуванні, але задоволеннями жертвувати не бажаєте, цей салат для вас.

Як готувати:

  1. Нашаткувати корінь селери кубиками, підрум'янити на рослинному маслі без запаху.
  2. З'єднати готові креветки з горіхами і селерою. Додати нарізаний шпинат.
  3. Приготувати заправку: сметану збити з лимонним соком і прянощами. Полити заправкою салат.

Легка закуска з тунця з солоним арахісом

Легкий і простий у виконанні салат з тунця і солоного арахісу займе гідне місце на будь-якому столі.

Потрібні:

  • 30-40 г арахісу;
  • 1 банку консервованого тунця;
  • свіжий огірок;
  • 4 черрі;
  • селера (стебло);
  • 100 г маслин без кісточки;
  • пучок листового салату;
  • олія оливкова для заправки.

Приготування: 40 хвилин.

Кількість калорій: 240 ккал.

Як готувати:

  1. Огірок нашаткувати скибочками, додати до нього половинки чері, очищений і тонко нашатковану стебло селери.
  2. Подрібнити маслини, листовий салат порвати руками, все це додати до інших овочів, заправити олією оливи. Приправити за смаком перцем, сіллю. Викласти зверху шматочки тунця, посипати арахісом, попередньо подрібненим.

Рецепт від шеф-кухаря

Рецепт салату з арахісом і куркою від Андреа Галлі – шеф-кухаря ресторану і викладача кулінарного майстерності.

Потрібні:

  • 4 курячі грудки;
  • 1,5 ст. моркви (нашаткованої соломкою);
  • третину склянки селери (нарізаного соломкою);
  • 3 ст. л. подрібненого червоного цибулі;
  • 3 ст. л. нашаткованої кінзи;
  • 1,5 ст. л. соку лимона;
  • 150 мл рибного соусу;
  • ¼ Ст. арахісу.

Приготування: 45 хв.

Цінність порції: 247 ккал.

Як готувати:

  1. У киплячу воду додати сіль, покласти м'ясо, варити 25 хв. Потім філе вийняти, остудити.
  2. У салатнику змішати моркву, цибулю, селеру, кінзу, горішки, всі приправити соком лимона і рибним соусом.
  3. Нарізати соломкою біле м'ясо з грудок і викласти на салат.

Незвичайний салат з куркою і качкою

Незвичайний смак салату надають оригінальні інгредієнти: м'ясо птиці двох видів, арахіс, ароматний оцет, ніжна петрушка кучерява і свиняче сало.

Потрібні:

  • 250 г курячої м'якоті;
  • 150 г качиної м'якоті;
  • 100 г свинячого сала (копченого);
  • 45 мл арахісового масла;
  • 80 г арахісу;
  • 15 мл оцту бальзамічного;
  • пучок листового салату;
  • 3 ст. л. подрібненої петрушки кучерявої.

Знадобиться: 40 хвилин. Калорійність порції: 259 ккал.

Як приготувати:

  1. Спочатку відварити все м'ясо за рецептом (курка + качка).
  2. Підсмажити арахіс на сухій сковорідці. По можливості прибрати з горіха лушпиння. Розділити горішки на половинки.
  3. Відварене м'ясо дрібно нашаткувати, з'єднати з смаженим арахісом. Додати листовий салат, нарізаний керамічним ножем (або порвати листя руками).
  4. Приготувати заправку: з'єднати масло арахісове з бальзамічним оцтом, додати мелений чорний перець, кухонну сіль, подрібнену кучеряву петрушку. Заправку ретельно перемішати і залити салат.
  5. Прикрасити поверхню страви шматочками копченого сала свинячого. За бажанням сало можна трохи обсмажити.

Китайський салат з арахісом

Азіатський колорит цього салату надають аромати кунжуту, а також рисовий оцет. Насправді ви можете в цьому блюді використовувати не тільки білокачанну капусту. Добре підійде савойська капуста з мереживними листям і виразним смаком.

Потрібні:

  • ¼ Качана білої капусти;
  • 1 грудка курчати;
  • 1 морквина;
  • 1 огірок;
  • 1 жменя солоного арахісу;
  • 50 р цибулі-шалот;
  • 3 гілочки зеленого базиліка;
  • 15 мл оцту;
  • 15 мл рисового оцту;
  • 10 мл кунжутного масла;
  • 8 г цукру;
  • 0,5 ч. л. рибного соусу.

Знадобиться: 40 хвилин.

Кожна порція: 266 ккал.

На десерт зробіть пиріг зі згущеним молоком і грецкми горіхами.

За цим рецептом можна приготувати грузинський салат з волоськими горіхами.

Рецепт смачного домашнього печива з волоськими горіхами ви знайдете тут.

Як приготувати:

  1. Грудку загорнути у фольгу, запекти в духовці. Остудити, нашаткувати шматочками.
  2. Очищений від лушпиння цибулю-шалот нашаткувати кільцями, залити 15 мл оцту і витримати 2 хвилини.
  3. Нашаткувати білу капусту тонкою соломкою, присипати невеликою кількістю цукру, пом'яти овоч руками.
  4. Очистити моркву, огірок і нарізати овочечисткою тонкими смужками.
  5. У глибокому посуді з'єднати капусту з морквою, огірком, посипати залишками цукру, влити оцет рисовий, рибний соус, олія кунжутна, перемішати.
  6. Листя зеленого базиліка нашаткувати смужками. До овочів додати мариновану цибулю-шалот з оцтом, базилік, перемішати.
  7. Салат викласти на сервірувальне блюдо, зверху викласти шматочки м'яса, посипати подрібненим в ступці арахісом.

На відео — простий у приготуванні і дуже смачний китайський салат з додаванням арахісу.

Тепла закуска з курячою печінкою

У повсякденному житті нам не вистачає кулінарних надмірностей, але так хочеться урізноманітнити свій щоденний раціон. Тому радимо додати до звичної курячої печінки горіхи. Від цього він тільки виграє.

Потрібні:

  • 200 г печінки курячої;
  • 80 г свіжого шпинату;
  • половинка середньої цибулини;
  • 4 скибочки грейпфрута;
  • 15-20 мл соєвого соусу;
  • 20 мл червоного вина;
  • для маринаду оливкова олія
  • по 30 г арахісу і кедрових горіхів;
  • 30 г соусу горіхово-кунжутного.

Знадобиться: 45 хвилин.

Кількість калорій: 271 ккал.

Як готувати:

  1. Курячу печінку промити, приправити перцем, сіллю за смаком.
  2. З'єднати соєвий соус з вином та оливковою олією. Залити печінку цим маринадом, залишити на 5-6 хв.
  3. Викласти нарізаний соломкою цибулю на сковорідку з розігрітим маслом, злегка обсмажити (1 хв.), додати замариновану печінку.
  4. Печінка з цибулею обсмажувати 4 хв., у процесі готування помішувати. У сковорідку налити воду, тушкувати печінка ще 10 хв.
  5. Промити шпинат і порвати руками листя. Змішати їх з 30 мл горіхово-кунжутного соусу (його можна купити в магазині).
  6. На середину сервіровочної тарілки викласти шпинат (гіркою), по колу розкласти смажену печінку. Прикрасити скибочками грейпфрута, арахісом і кедровими горішками.
Слідкуйте за свіжістю продуктів. Якщо для салату за рецептом потрібні креветки, курячі грудки і печінка, але ви не плануєте використовувати їх найближчим часом, то краще відмовитися від охолодженого продукту на користь замороженого.

Салати гарні та корисні тільки в свіжому вигляді. Їжте відразу після приготування, не залишайте надовго в холодильнику. Нашатковані і залишені на деякий час овочі будуть менш корисні і не так смачні. До речі, листовий салат, шпинат краще не різати ножем, а порвати руками, так в ньому зберігаються всі вітаміни.

На відео — ще один цікавий рецепт салату з арахісом:

Насправді арахіс не є горіхом. Він відноситься до бобових культур, в його складі 26% білка, більше містить тільки соя. Ще арахіс дуже жирний, в цьому його схожість з горіхами. Через жирності його краще не вживати окремо, а змішувати з овочами, додаючи в салати.

Що ще почитати: