04 май 2019 1 996

Як швидко і смачно приготувати пюре з тушонкою

З тушонки і пюре можна приготувати велику кількість смачних і оригінальних страв, які оцінять навіть гурмани. Далі розглянемо кілька рецептів на основі цих інгредієнтів.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі середньої величини - 5 шт.
тушонки - 200 грамів
вершкового масла - 3 столових ложки
зелені - пучок
перцю і солі - трохи
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 320 Ккал

З даним рецептом впорається навіть починаючий кухар, адже для цього не потрібно спеціальних знань, навичок або великої кількості витраченого часу. Картопляне пюре з тушонкою — це просто, швидко і смачно!

Отже, почнемо!

Картоплю необхідно очистити, добре промити і нарізати на кілька частин. У каструлю наливаємо воду, кладемо підготовлену картоплю і ставимо на плиту. Після того як вода закипить, її необхідно підсолити. Готовність картоплі перевіряємо за допомогою вилки, вона повинна трохи розваритися.

Свіжу зелень дрібно шаткуємо. Тушковане м'ясо обробляємо на шматочки (якщо це необхідно). Для цього рецепта краще брати м'ясо з яловичини.

Як тільки картопля буде готовий – зливаємо воду. Якщо хочете, щоб готове блюдо вийшло ніжніше, то залиште трохи води в каструлі і використовуйте її при приготуванні пюре.

Додаємо вершкове масло і тиснемо картоплю. При приготуванні пюре можна використовувати блендер.

В кінці додаємо тушковане м'ясо і зелень і ретельно перемішуємо.

Картопля пюре з тушонкою в мультиварці

Це рецепт простий у приготуванні. Його подужає будь-кухар.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 шт. картоплі;
  • 2 столових ложки вершкового масла;
  • 200 грамів тушонки;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 2 щіпки солі і перцю;
  • 1 пучок зелені.

Час, витрачений на приготування – 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 290 ккал /100 г.

Картоплю необхідно очистити від шкірки, промити під водою. Далі ріжемо її квадратиками і поміщаємо в мультиварку на півгодини, попередньо перевівши прилад на режим «варити». Після закінчення цього часу картоплю виймаємо і робимо з нього однорідну масу, додавши в неї вершкове масло.

Промиваємо під проточною водою зелень і дрібно нарубати. Цибулю ріжемо квадратиками, моркву краще натерти на тертці. Тушковане м'ясо розрізаємо на порційні шматочки. У каструлю вливаємо олію, додаємо шматочки тушкованого м'яса і овочі, ставимо на режим «гасити» на 10 хвилин. Далі до отриманої масі приєднуємо картоплю, все добре перемішуємо. Перед подаванням страву необхідно посипати зеленню.

Що приготувати на пікнік — прості рецепти, які можна використовувати для виїзних банкетів.

Як приготувати домашню локшину без яєць — спробуйте наші рецепти приготування.

Як швидко і просто приготувати м'ясо на сковороді читайте в нашій статті.

Горохове пюре з тушонкою

Цей рецепт добре знайомий тим, хто любить влаштовувати пікніки на природі. Приготувати горохове пюре з тушонкою можна і вдома, адже готується швидко і просто.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грамів гороху;
  • 2 моркви;
  • ¼ Чайної ложки солі і перцю;
  • 300 грамів тушонки;
  • 2 головки цибулі;
  • спеції;
  • 3 столових ложки соняшникової олії.

Час, витрачений на приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 155 ккал /100 г.

Горох необхідно попередньо промити і замочити в теплій воді на 3-4 години. У глибоку каструлю наливаємо воду, додаємо горох, варимо до готовності. Перець кладемо за бажанням.

Цибулю шаткуємо кільцями або півкільцями, моркву натираємо на тертці. Соняшникову олію і підготовлені овочі кладемо в сковороду. Обсмажуємо 5 хвилин.

Тушковане м'ясо (домашнє або куплене в магазині) нарізаємо порційними шматочками і кладемо до моркви і цибулі. Час гасіння на слабкому вогні близько восьми хвилин.

З каструлі виливаємо зайву рідину, додаємо до гороху спеції, тиснемо, використовуючи толкушку. На сковороду з овочами і м'ясом додаємо горохову масу і перемішуємо. Можна подавати на стіл!

Корисні поради

  1. Всі складові повинні бути хорошої якості. Дуже ретельно поставтеся до вибору м'ясних інгредієнтів;
  2. Якщо хочете отримати повітряне пюре – використовуйте толкушку;
  3. Горох при варінні слід солити в кінці приготування.

Представлені рецепти пюре з тушонкою – відмінний варіант для домашнього вечері в колі родини або похідного страви. Головне, що страви на основі, здавалося б, звичайних інгредієнтів виходять завжди ситними і смачними. Спробуйте!

Що ще почитати: