07 июнь 2019 1 833

Як приготувати зрази картопляні з грибами

Якщо вам вже порядком набридли звичайні частування, наприклад, картопля відварна або картопляне пюре, то варто задуматися про різноманітність свого щоденного меню. Адже з картоплі можна приготувати безліч смачних і смачних страв.

Одні тільки зрази чого варті, так це просто смакота! Особливо, коли в них начинка. Пропонуємо сьогодні приготувати картопляні зрази з грибами. Це смачне блюдо можна готувати в різних варіантах.

Зрази картопляні з грибами: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі - кілограм
грибів - 300 грам
цибулин - 1 середня головка
яєць - 1 штука
борошна - 2 великі ложки
сухарів для панірування - 250 г
приправ і чорного перцю - по своєму смаку
солі - по своєму смаку
олії соняшникової - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Як робити:

З бульб картоплі чистимо шкірку, промиваємо. Якщо бульби занадто великі, то їх необхідно порізати на кілька частин;

Ставимо На плиту каструлю з водою і розігріваємо до кипіння;

У киплячу воду засипаємо картоплю і додаємо сіль. Відварюємо до м'якості;

Із готової картоплі виливаємо воду і мнемо його до пюреобразного стану. Розминати потрібно товкачем або картофелемялкой;

Потім готуємо начинку. Гриби можна використовувати будь-які відмінно поєднуються з картоплею опеньки. Їх потрібно попередньо відварити;

Відварені гриби нарізаємо на середні шматочки;

З лука зчищаємо лушпиння, ріжемо на кубики;

Ставимо сковороду На плиту, заливаємо олію, прогріваємо до кипіння;

На кипляче масло засипаємо гриби і цибульні шматочки. Приправляємо сіллю і спеціями. Смажимо все 10-15 хвилин;

Готову начинку засипаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності;

У картопляне пюре додаємо борошно, куряче яйце і все змішуємо. При необхідності можна підсолити, приправити спеціями;

Приступаємо до формування зраз. Руки змочуємо водою, беремо невелику кількість пюре, робимо невелику коржик;

На тарілку насипаємо невелику кількість панірувальних сухарів, кладемо туди картопляну коржик і викладаємо в неї начинку з грибів, приблизно ¾ великої ложки;

Загортаємо краю і формуємо овальну котлету. Таким же чином робимо інші зрази;

Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо соняшникова олія, розжарюємо;

Кожну зразу обвалюємо в паніровці і кладемо в гарячу олію. Смажимо з усіх боків до хрусткої скоринки;

Готові зрази можна полити сметаною або будь-яким соусом.

Пісні картопляні зрази з грибами

Нам буде потрібно:

  • Півтора кілограма картоплі;
  • 200 грам свіжих грибів;
  • 70 грам панірувальних сухарів;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • 1 маленька ложечка солі;
  • Рослинне масло.

Скільки буде готуватися – 1 годину.

Рівень вмісту калорій — 70.

Процедура приготування:

  1. Очищену і розрізану картоплю потрібно помістити в ємність, залити холодною водою, підсолити і помістити на плиту. Відварюємо до м'якості, 25-30 хвилин;
  2. Як тільки бульби будуть готові, з каструлі потрібно акуратно злити воду. Розминаємо картоплю до стану пюре. Розминати найкраще товкачем;
  3. Свіжі гриби (будь — гливи, печериці, опеньки) потрібно помити, розрізати на маленькі скибочки;
  4. На плиту поміщаємо жаровню з маслом і прогріваємо. На розпечене масло засипаємо гриби. Готуємо їх до готовності близько 15-20 хвилин;
  5. Тепер починаємо робити зрази. Руки змочуємо водою і пюре ділимо на 7-8 частин. З кожної частини робимо коржик. В центр викладаємо невелику кількість грибної начинки і слепляем всі краї. У результаті повинна вийти овальна котлета;
  6. Їх можна обсмажити, але найкраще запекти в духовці. Для цього деко промазуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом і викладаємо зрази;
  7. Ставимо в духовку і готуємо 115-20 хвилин при температурному режимі 200 градусів;
  8. З цибулин прибираємо лушпиння і ріжемо дрібними кубиками. Смажимо на соняшниковій олії до рум'яного кольору;
  9. Готові зрази поливаємо цибулевої засмажкою.

Пісне тісто для пиріжків приготувати дуже легко. Основа може бути як дріжджовий так і безджрожжевой. А начинки — це вже ваша фантазія.

Візьміть на замітку чудовий рецепт сирної запіканки з манкою. Сюди можна додати заморожені вишні, ягоди, горіхи, сухофрукти та інші добавки, які зроблять запіканку ще цікавіше.

Як зробити смачний омлет з молока і яєць мультиварці? Наш рецепт з фото і покроковими рекомендаціями допоможе вам у цьому.

Як приготувати картопляні зрази з грибами в духовці

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 7 середніх картоплин;
  • 170 грам свіжих або консервованих грибів;
  • Дві невеликі цибулини;
  • Одна морквина;
  • Цибуля зелена, петрушка – 5-6 стебел;
  • Рослинна олія;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Приправи і перець чорний мелений.

Скільки готувати – 1 годину.

Калорійність – 85.

Приступаємо до готування:

  1. Для початку робимо начинку. Якщо використовуються свіжі грибочки, то їх потрібно добре промити і відварити до готовності. Якщо ж консервовані, то їх досить покришити на дрібні шматочки;
  2. З лука знімаємо шкірку і рубаємо дрібними квадратиками;
  3. З моркви чистимо шкірку трьом у велику стружку;
  4. Овочеву нарізку відкидаємо на кипляче рослинне масло, смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи;
  5. Потім засипаємо грибні шматочки, перемішуємо, підсолюємо, приправляємо спеціями і залишаємо тушкуватися на 10-15 хвилин;
  6. Готову начинку знімаємо і залишаємо остуджуватися;
  7. Тим часом картоплю необхідно очистити і нарізати середніми шматочками. Викладаємо картоплю в каструлю, наливаємо воду і готуємо до м'якості;
  8. З готового картоплі зливаємо воду і розминаємо його товкачем;
  9. Стебла цибулі і петрушки промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Засипаємо в картопляне пюре, перемішуємо;
  10. Змочуємо Руки і робимо з картопляного пюре коржі;
  11. У центральну частину викладаємо грибну начинку, беремо ще картопляну основу і кладемо зверху начинки. Робимо овальну зразу. У результаті повинно вийти 4 зрази;
  12. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо туди зрази, поміщаємо в духовку і запікаємо 10-15 хвилин при 200 градусах;
  13. Готові зрази можна полити сметаною.

Корисні поради

  • Картоплю слід відварювати до готовності. Погано зварену картоплю не разомнется до кінця, і основа вийде з крупинками і шматочками;
  • Зрази можна обвалювати в панірувальних сухарях, манки або борошні;
  • Готову страву можна полити вершками, томатним або соєвим соусом;
  • Грибну начинку можна доповнити м'ясним фаршем, капустою або морквою.

Картопляні зрази з грибами будуть відмінним пригощанням для обіду, вони гідно доповнять будь супчики, каші та інші овочеві страви. Крім цього, їх можна готувати на свята і пригощати ними гостей. Будьте впевнені, гості оцінять їх по достоїнству!

Що ще почитати: