09 апрель 2019 5 669

Муси з манки — геніальні десерти для дітей і дорослих

Питання на засипку: хто любить манну кашу? Для приготування манної каші потрібно кілька хвилин, а от щоб полюбити цю страву, потрібно набагато більше часу. Запитайте дітей, чи люблять вони манну кашу. Багато з них відповідь "Ні!", але є герої-чемпіони, яким це блюдо по душі.

Пропонуємо вам трохи поекспериментувати з традиційною манкою і приготувати її по-новому – у вигляді мусу. Сподіваємося, що ваші діти полюблять це оригінальне ласощі, а дорослі дегустатори оцінять широкий спектр смаків, якими можна збагатити це просте у приготуванні блюдо.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
крупи манної - 100 г
води - 400 мл
будь-якого варення - 100 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 Ккал

Ах, яке диво – варимо мус з манки з варенням! Просто, як все геніальне, — до варенню додамо крупу манну, але зробимо це особливо смачно, щоб повсякденний сніданок не виглядав сумно.

Розчиняємо варення у воді, проціджують, підігріваємо отриманий компот на вогні. Акуратно засипаємо манку в компот, помішуючи і уникаючи появи грудок. Трохи терпіння — варимо до загустіння. Отриману кашу збиваємо.

Розкладаємо по десертних піали збиту пишну масу і ставимо охолоджуватися, щоб не з'їсти все відразу. Щоб десерт виглядав ще апетитніше, полийте його ягідним сиропом або прикрасьте соковитими ягодами. Приємного апетиту!

Ягідний мус з манкою

Ніжності повний, ягідний мус нагадає про літо. Приготування мусу не складе особливих труднощів, основна частина часу йде на охолодження десерту. Для його створення підійдуть будь-які свіжі або заморожені ягоди.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки манної крупи;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянку будь-яких ягід;
  • 3 склянки води.

Час приготування (з урахуванням охолодження десерту): 120 хвилин.

Калорійність: 78 ккал/100 гр.

Промиваємо ягоди і при необхідності видаляємо кісточки. Перетворюємо ягоди в пюре за допомогою товкачика і протираємо через сито, щоб весь сік стек, а ягідні шкурки залишилися на верхівці.

Заливаємо ягідні вичавки водою, кип'ятимо і проціджуємо. В одержаний проціджений сік додаємо ягідне пюре, цукор і потроху домішуємо крупу. Варимо, не припиняючи помішування, до розчинення манних крупиць і загустіння.

Трохи охолоджуємо приготовану масу, після чого збиваємо її віночком до повітряного стану і, поставивши охолоджуватися, чекаємо, тренуючи терпіння. Застиглий охолоджений десерт можна прикрасити ягодами і вершками або подати з молоком.

Мус був придуманий у Франції, тому під час дегустації можна сміливо сказати "Bon appétit"!

Журавлинний десерт з манною крупою

Мус з ягід журавлини з манкою – витончений солодкий з пікантною кислинкою смак. Цей десерт особливо сподобається тим гурманам, які не люблять нудотно-солодкі ласощі.

Інгредієнти:

  • 1 стакан журавлини;
  • 200 г цукрового піску;
  • 400 мл води;
  • 0,5 склянки манної крупи.

Час приготування (з урахуванням охолодження десерту): 120 хвилин.

Калорійність: 248 ккал/100 гр.

Промиваємо журавлину в холодній воді і розтираємо в неокисляемой посуді. Віджимаємо журавлинний сік, використовуючи марлю, і ставимо його в прохолодне місце.

Віджаті ягідні залишки заливаємо водою і кип'ятити близько 5 хвилин.

Суміш проціджуємо. В проціджений відвар акуратно додаємо манну крупу.

Не забудьте додати цукор! Варимо суміш до закипання і загустіння, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо.

У зварену кашу додаємо приготований раніше охолоджений сік і збиваємо блендером або вінчиком для отримання більш пишною і густої маси, після чого розкладаємо в десертні форми і ставимо в холодильник охолоджуватися на пару годин.

Охолоджений десерт можна доповнити свіжими ягодами або полити згущеним молоком.

Яблучний мус з манною крупою

Яблучний мус – відмінний смак! А якщо ваші діти не бажають їсти звичайну манну кашу, мус допоможе піднести її в абсолютно новому вигляді.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яблук;
  • 3 склянки води;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 склянки манної крупи.

Час приготування (+ охолодження): 90 хвилин.

Калорійність: 92 ккал/100 гр.

Поставимо кип'ятитися воду і за цей час вимиємо й наріжемо кубиками яблука. Вода скипіла? Варимо яблука до розм'якшення. Відкидаємо зварені яблука на друшляк, а на отриманому компоті варимо кашу з манної крупи.

Готову кашу охолодити. Озброївшись товкачем або міксером, перетворюємо зварені яблука в пюре і, додавши цукор, доводимо до кипіння на повільному вогні. З'єднуємо зварене пюре з остиглої манною кашею і починаємо збивати суміш віночком або блендером до отримання повітряної густої маси.

Розкладаємо повітряний мус в десертні піали і ставимо в холодильник до застигання. Застиглий мус прикрашаємо ягодами, шматочками шоколаду або листочками м'яти. Частування готово!

Ласощі з манної крупи і соку

Приваблює простотою рецепту мус з манки і соку. Що за новинка у повсякденному меню? Поділимося таємницею! Десерт готується просто і досить швидко.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки манної крупи;
  • 2 склянки соку;
  • 2 склянки води;
  • 1 склянку цукрового піску.

Час приготування (з урахуванням охолодження): 80 хвилин.

Калорійність: близько 98 ккал/100 гр.

З'єднуємо в каструлі воду і склянку соку і доводимо до закипання, потім акуратно вводимо манку в отриманий концентрат. Безперервно помішуючи, засипаємо цукор, після чого уварюємо всі компоненти на повільному вогні до загусання.

Остуджуємо зварену кашу до теплого стану. Додаємо в кашу ще склянку соку і збиваємо все до отримання пишної ніжної маси. Розкладаємо отриманий соковитий мус з десертним піали і ставимо в холодильник до застигання.

Охолоджений мус прикрашаємо ягодами або фруктами (відмінно підійде ківі або манго) і подаємо на стіл частування.

Шоколадний мус з манки

З манки мус, у складі шоколад – який малюк буде радий цьому! І він навіть не помітить, що цей мус – по-особливому приготовлена манна каша, яку він зазвичай не їсть.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки манної крупи;
  • 1 плитка шоколаду;
  • 0,5 л молока;
  • 25 г вершкового масла;
  • 1 склянку цукру.

Час приготування (з урахуванням охолодження): 80 хвилин.

Калорійність: 136 ккал/100 гр.

Наливаємо молоко в каструлю і нагріваємо його до закипання, потім додаємо в нього шоколад. Збавивши вогонь і помішуючи молоко, повністю розплавляємо шоколад, і, не припиняючи помішування, вводимо манну крупу і цукор в шоколадне молоко і варимо до одержання густої каші.

Трохи охолоджуємо отриману масу і, додавши в неї масло, гарненько збиваємо блендером або міксером. Якщо мус здається вам занадто солодким, додайте в нього трохи лимонного соку.

Розкладаємо мус з десертним піали і ставимо в холодильник для застигання. Подаємо до столу з ягодами, дробленными волоськими горіхами, склянкою молока або апельсиновим соком. Приємного апетиту!

Як приготувати смачне рагу з картоплею і капустою читайте в нашій статті.

Як приготувати дієтичну лимонну воду для схуднення — рецепти з покроковими фото, рекомендації по вживанню тут.

Читайте як приготувати вишуканий бісквітний тор зі збитими вершками в нашій статті.

Апельсиновий мус з манкою

Ви чекаєте гостей, і хочеться здивувати їх незвичайним, але простим у приготуванні десертом? "Ми ділили апельсин, багато нас, а він один..." Спробуємо поділити апельсин на всіх іншим способом — використовуємо його в якості соковитого ароматного інгредієнта для мусу. Десерт готується досить швидко, і у вас залишиться час і на інші справи до приходу гостей.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 1 апельсин;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. манної крупи.

Час приготування (+ охолодження): 120 хвилин.

Калорійність: 115 ккал/100 гр.

Наповнюємо каструлю молоком, додаємо терту цедру апельсина і цукровий пісок. Варимо до закипання. Акуратно тонкою цівкою всипаємо манну крупу в молоко і уварюють на малому вогні до загусання, безперервно помішуючи.

Вливаємо в приготовлену кашу жовтки і вершкове масло, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Трохи охолоджуємо. Видавлюємо у зварену масу сік з апельсинів. Збиваємо все блендером до отримання пишної маси.

Розкладаємо мус з десертним форм і ставимо в холодильник застигати. Подаємо до столу з тертим шоколадом.

Чорничний десерт

Яскравий колір, насичений смак – з чорниці з манкою мус! В ягодах чорниці міститься безліч корисних вітамінів, тому мус з цими ягодами зарядить вас здоров'ям і енергією на весь день. А ще його ніжному смаку і соковитого кольору здивуються діти, так що проблема "як нагодувати дитину манною кашею" відпаде сама собою.

Інгредієнти:

  • 1 склянка чорниці;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 склянки манної крупи
  • ванільний цукор за смаком;
  • 3 склянки води.

Час приготування: 1-2 години з урахуванням часу для охолодження.

Калорійність: 85 ккал/100 гр.

Розімніть чорницю в пюре і ретельно перетріть через сито, щоб стік весь сік. Поставте його охолоджуватися. Залийте чорничні вичавки водою і прокип'ятіть на середньому вогні, після чого процідіть. В проціджену рідину додайте цукор і, знову поставивши на вогонь, прокип'ятіть.

Потроху додаючи манну крупу, не припиняйте помішувати рідина щоб уникнути утворення манних грудок. Коли каша загусне, зніміть каструлю з вогню і трохи остудіть.

В теплу кашу додайте чорничний сік, отриманий в самому початку, і збийте все міксером на максимальній швидкості. Розкладіть мус в десертні піали і поставте в холодильник застигати.

Корисні поради

  1. Якщо ви готуєте мус на молоці, то перед тим, як кип'ятити в каструлі молоко, обполосніть її крижаною водою — тоді нічого не пригорить;
  2. Манну крупу бажано засипати в гарячу рідину і безперервно помішувати — тоді не буде грудочок;
  3. При охолодженні загорніть креманки з мусом в харчову плівку – так вони не просочаться запахами інших продуктів з холодильника;
  4. Щоб швидше остудити зварений мус, помістіть каструлю з ним в більш велику ємність з холодною водою і почніть збивати — по мірі збивання він буде автоматично охолоджуватися.

Отже, ви на досвіді можна переконатися, що приготування мусу з манної крупи – це просто і швидко, а головне смачно! Не бійтеся експериментувати, і тоді повсякденні страви ви спробуєте по-новому.

Що ще почитати: