11 март 2019 213

Як приготувати крем з манки для торта

Якщо вам раптом захотілося зробити який-небудь смачний тортик, мало знати сам рецепт випічки, треба ще приготувати крем.

Крем є необхідним компонентом в цьому ласощах, оскільки за рахунок нього забезпечується хороший смак. Тільки, напевно, мало хто знає, який крем варто приготувати для цієї справи.

Якщо вам подобається манна крупа, то з неї можна приготувати смачний крем. Він підійде практично для всіх тортів, так і готувати його легко і просто.
Класичний крем з манки для торта
Інгредієнти Кількість
молока - 3 склянки
манної крупи - 300 грам
вершкового масла - 200-грамова пачка
цукрового піску - 1,5 склянки
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 262 Ккал

Як приготувати:

  1. Молоко наливаємо у ємність;
  2. Потім туди слід насипати манну крупу і цукор;
  3. Каструля з компонентами ставиться на плиту і відварюється манна каша. У процесі варіння всю суміш слід постійно перемішувати;
  4. Далі ємність з кашею необхідно зняти з плити і залишити остигати ;
  5. Вершкове масло розм'якшуємо;
  6. Масло викладається в крем і все збивається міксером або блендером.

Крем з манки і масла для торта

Потрібні такі компоненти:

  • Молоко – півлітра;
  • 150 грамів манної крупи;
  • Вершкове масло – 250-грамова пачка;
  • Стакан цукру;
  • Пів-лимона.

Приготування:

  1. Манку викладаємо в тару з металу і заливаємо молоком. Все добре перемішуємо, щоб розійшлися всі грудки;
  2. Після цього ємність з інгредієнтами ставимо на плиту і відварюємо до готовності. Обов'язково постійно помішуйте, інакше утворюються грудки;
  3. В результаті має зваритися каша з густою консистенцією. Прибираємо її з плити і відставляємо, щоб вона охолола;
  4. В цей час готуємо масло. Для цього його слід розм'якшити;
  5. Потім масло викладаємо в чашку і засипаємо цукровий пісок. Всі компоненти добре збиваються міксером;
  6. Далі з пів лимона потрібно зчистити цедру і протерти на тертці;
  7. Протерта цедра додається в масу з масла і цукру і змішується;
  8. Після цього масу з лимонною цедрою необхідно з'єднати з кашею з манки і збиваємо міксером або блендером.

Заварний крем з манкою для торта

Продукти для приготування:

  • Манна крупа – 200 грам;
  • Молоко – 750 мл;
  • Цукровий пісок – стакан;
  • 5 курячих яєць;
  • 150 грам вершкового масла;
  • Лимонна кислота – 1 ч. ложка;
  • Ванілін – 2 пакетика.

Приготування:

  1. Готуємо манну кашу. Для цього манку висипаємо в чашку, змішуємо її з цукровим піском і ваніліном;
  2. Далі заливаємо в каструлю молоко і розігріваємо;
  3. Як тільки молоко почне кипіти, туди треба засипати манну крупу, цукровий пісок і ванілін;
  4. Кашу в процесі відварювання необхідно час від часу перемішувати, щоб не утворювалися грудочки;
  5. Відварюємо кашу до готовності. Вона повинна мати густий однорідний склад;
  6. Знімаємо її з плити і охолодити;
  7. Курячі яйця розбиваються і відокремлюються білки від жовтків. Жовтки викладаються в кашу;
  8. Також додаємо туди лимонну кислоту і розм'якшене вершкове масло;
  9. Потім всю суміш добре збиваємо міксером.

Крем для торта з манкою і згущеним молоком

Компоненти для приготування:

  • Пів-літри молока;
  • Манка – 150 грам;
  • 250 грамова пачка вершкового масла;
  • Банку згущеного молока;
  • Пів-лимона.

Приготування:

    1. У першу чергу потрібно зварити згущене молоко. Згущене молоко відварюється приблизно 2,5-3 години. Якщо немає бажання варити, то можна купити вже готову зварену згущене молоко;
    2. Потім відварюємо кашу. Для цього в каструлю заливається молоко і поміщається на плиту;

    1. Після закипання молока, висипаємо туди манку;
    2. В процесі відварювання суміш необхідно постійно помішувати і розбивати всі грудки;

    1. У результаті повинна вийти каша з густою і однорідною консистенцією;

    1. Потім прибираємо з газу і залишаємо остуджуватися;
    2. У остигнула кашу викладаємо згущене молоко і збиваємо міксером;

    1. Після цього додаємо розм'якшене вершкове масло і знову перемішуємо міксером до однорідної консистенції;

  1. Потім зрізаємо з половини лимона цедру і протираємо теркою або дрібно нарізаємо ножем. Викладаємо її в крем.

Крем для торта " пташине молоко з манкою

Продукти:

  • Пів-літри молока і ще пів склянки молока для збивання яєць;
  • Манна крупа – 3 ст. ложки;
  • 2 лимона;
  • Одне куряче яйце;
  • 300 грам цукру;
  • 300 грам вершкового масла.

Як приготувати:

  1. Для початку відварюємо манку. У тару з металу наливається молоко і ставиться на газ;
  2. Як тільки молоко почне кипіти, повільно засипаємо манну крупу і постійно помішуємо;
  3. В процесі відварювання кашу помішуємо, щоб розбити всі грудки;
  4. Потім знімаємо каструлю з плити;
  5. Лимони ошпарюємо окропом і трьом теркою або дрібно рубаємо ножем;
  6. Протерті лимони викладаємо в кашу, змішуємо і ставимо в холодне місце;
  7. Після цього розбиваємо яйце і викладаємо в миску і засипаємо до нього половину цукрового піску. Збиваємо все міксером до густої піни;
  8. Додаємо в збиту суміш іншу половину цукру і заливаємо молоком. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння й варимо пару хвилин;
  9. Далі знімаємо з плити і поміщаємо в холодильник, щоб маса придбала стан згущеного молока;
  10. В охолоджену молочну суміш викладається вершкове масло і змішується міксером до пишної консистенції;
  11. В кінці все з'єднуємо з кашею з манної крупи і збиваємо міксером до однорідності.

Торт з кремом з манки і лимона

Продукти для торта:

  • Для торта 150 грам вершкового масла, для глазурі – 50 грам вершкового масла;
  • 3 курячого яйця;
  • Борошно вищого сорту – 300 грам;
  • Цукор – 300 грам для коржів і 120 грам для глазурі;
  • Половина ч. ложки харчової соди;
  • Какао порошок – 30 грам для торта, 30 г для глазурі;
  • Молоко для глазурі — 100 мл

Для крему:

  • Манна крупа – 100 грам;
  • Пів-літри молока;
  • Цукровий пісок – півсклянки;
  • Вершкове масло – 300 грам;
  • Лимон – 1 штука.

Покрокове приготування:

  1. Першим ділом потрібно зробити коржі для торта. Масло викладаємо в каструлю і ставимо на вогонь;
  2. Як тільки воно розтопиться, засипаємо туди цукровий пісок і гарненько змішуємо. Знімаємо з плити;
  3. Яйця розбиваємо, викладаємо в чашку і гарненько збиваємо міксером. Збиті яйця додаємо в суміш з масла і цукру;
  4. Гасимо оцтом Соду і додаємо до інгредієнтів;
  5. Далі засипаємо борошно і перемішуємо;
  6. Тісто потрібно розділити на дві частини. В одну частину засипається 50 грам порошку какао і змішуємо. Повинне вийти два коржа – один білого кольору, інший шоколадного;
  7. Потім світлу суміш виливаємо в розсувну форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його 7-10 хвилин;
  8. Таким же чином печемо шоколадний корж;
  9. Далі світлий і шоколадний коржі розрізаємо вздовж. У результаті повинно вийти 4 коржа;
  10. Готуємо крем. Відварюємо манку з молоком. В процесі відварювання все перемішуємо і розбиваємо грудки;
  11. Потім знімаємо її з вогню і охолодити;
  12. Тим часом масло розтираємо з цукром;
  13. Масло з цукром з'єднуємо з манною кашею і збиваємо;
  14. Потім лимон протираємо теркою і викладаємо в крем. В кінці знову збиваємо і ставимо в холодне місце на 15-20 хвилин;
  15. Прослаиваем коржі охолодженим кремом. Також змащуємо верхню частину і боки торта;
  16. В кінці готуємо глазур. Для цього масло слід розтопити і змішати з молоком, цукром і какао. Проварити кілька хвилин на повільному вогні;
  17. Теплою глазур'ю поливаємо верх і боки торта.

Крем зі збитими вершками в домашніх умовах приготувати дуже легко.

Візьміть на замітку рецепт крему з вершками з сиру маскарпоне.

Покроковий рецепт з фото приготування тірамісу в домашніх умовах.

Корисні поради

  • У процесі приготування манної каші не забувайте все перемішувати. В іншому випадку утворюються грудки, які можуть зіпсувати крем;
  • Обов'язково додайте лимон. Він додасть не звичайний смак і приємний аромат;
  • Заварний крем має невеликий термін зберігання. Тому постарайтеся вироби з них спожити в найкоротші терміни;
  • Кремову суміш можна доповнити стружкою шоколаду, горіхами, шматочками фруктів або ягодами.

Манний крем – це дуже смачне ласощі, яке буде відмінним доповненням до вашої випічці. Його можна використовувати для тортів, тістечок, булочок, печива та багатьох інших кондитерських виробів.

Якщо ви ще думаєте, який приготувати крем для торта, то не сумнівайтеся, крем з манної крупи буде ідеальним варіантом!

Що ще почитати: