08 май 2019 4 474

Як маринувати гливи по-корейськи в домашніх умовах

Сьогодні ми пропонуємо вам замаринувати досить прості грибочки, які ростуть практично скрізь. Їх багато люблять і цінують за їх смак і неповторний аромат. Якщо ж ви ставитеся до такої категорії людей, то наступні рецепти будуть для вас великим подарунком. Ми пропонуємо вам спробувати ваш улюблений продукт в новому амплуа – пекучий і пікантному. Тут немає місця сумнівам, приступайте до готування!

Основний рецепт
Інгредієнти Кількість
цукру - 15 г
лаврових листів - 2 шт.
глив - 1200 г
гвоздики - 3 шт.
лука - 3 шт.
прованських трав - 5 г
часнику - 3 шматочка
оцту - 60 мл
солі - 20 г
чилі - за бажанням
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 43 Ккал

Маринуємо гливи по-корейськи в домашніх умовах:

  1. В першу чергу гриби необхідно ретельно промити;
  2. Скласти в друшляк, щоб стекла вода;
  3. Потім зрізати все тверде і подрібнити гливи;
  4. Скласти їх в каструлю, залити холодною водою, посолити;
  5. Додати листочки лавра, гвоздику і помістити на плиту;
  6. Довести до кипіння і варити не довше двадцяти хвилин;
  7. Коли пройде час, злити їх на друшляк знову;
  8. Поки стікає зайва вода, почистити і нарізати півкільцями цибулю, ополоснувши її;
  9. Часник теж почистити, покришити його з допомогою преса;
  10. Перекласти гливи в миску, залити оцет;
  11. Перемішати, додати сіль, цукор, цибулю, трави, часник, чилі;
  12. Добре змішати і поставити зверху гніт, витримати цілу добу в холодильнику.

Мариновані гриби гливи з морквою по-корейськи

  • 650 г грибів;
  • 5 шматочків часнику;
  • 45 г насіння кунжуту;
  • 45 мл столового оцту;
  • 60 мл будь-якого масла;
  • 15 г цукру;
  • 45 мл соєвого соусу;
  • 10 г солі;
  • 3 листків лавра;
  • лимонний перець;
  • майоран;
  • материнка.

Час – 45 хв + маринування.

Калорії – 108.

Етапи готування:

  1. Гриби обов'язково ретельно промити, а потім зачистити, розібравши їх по одному;
  2. Після цього скласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь;
  3. При сильному вогні закип'ятити і потім варити всього чверть години;
  4. Злити на друшляк і дати воді стекти, а глива охолонути;
  5. За цей час підготувати маринад, налив масло в сотейник;
  6. Додати до нього соус, оцет, лимонний перець, цукор, листочки лавра, сіль, материнку і майоран;
  7. Все це добре перемішати і поставити на вогонь;
  8. Необхідно закип'ятити масу і потримати на вогні дві хвилини;
  9. Остудити злегка, додати часник, але в обов'язковому порядку з допомогою преса;
  10. Кунжутне насіння всипати на суху сковороду;
  11. Прогріти їх до рум'яності і яскраво вираженого аромату;
  12. Гриби перекласти з друшляка в миску, залити їх маринадом і посипати кунжутом;
  13. Перемішати всі компоненти і прибрати в холодильник до наступного дня.

Пікантна закуска на зиму

  • 900 г глив;
  • 2 морквини;
  • 2 шматочки часнику;
  • 70 мл оцту;
  • 15 г солі;
  • 70 мл олії;
  • 15 г спецій по-корейськи.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 76.

Рецепт приготування маринованої гливи по-корейськи на зиму по кроках:

  1. Гриби обов'язково перебрати, видаливши зіпсовані або ті, що почали псуватися;
  2. Максимально їх почистити, дрібно нарубати;
  3. Скласти в каструлю, залити водою і поставити на плиту;
  4. Включити мінімальний газ і дати закипіти;
  5. Після цього дочекатися, коли гливи будуть повністю готові;
  6. За цей час почистити моркву, сполоснути її покришити на соломку теркою;
  7. Змішати гриби з морквою, влити олію і оцет, перемішати;
  8. Додати часник, почистивши його і пустивши під прес;
  9. Далі чергу корейських спецій, солі та інших улюблених ароматів і смаків;
  10. Приправлену масу перемішати, розкласти по стерилізованим банкам, закатати і прибрати в темне місце.

Спробуйте приготувати роли з крабовими паличками — цікава закуска з простих продуктів.

Спробуйте приготувати ніжні котлетки з сьомги — дуже смачне і ароматне котлетки до будь-якого гарніру.

Як приготувати неймовірно сирну запіканку з крохмалем читайте в нашій статті.

Гливи по-корейськи з болгарським перцем

  • 15 г цукру піску;
  • 2 цибулини;
  • 1 великий перець;
  • 15 мл олії;
  • 10 г солі;
  • 1300 г глив;
  • 3 скибочки часнику;
  • 15 мл оцту.

Час – 1 година + маринування.

Калорії – 49.

Принцип приготування:

  1. Гливи обов'язково ретельно промити і покласти в друшляк, щоб з них стекла вся зайва вода;
  2. Після цього перекласти їх на обробну дошку і подрібнити;
  3. Зсипати в сотейник, залити водою і прибрати на плиту;
  4. Почекати, поки закипить і варити двадцять хвилин;
  5. Знову злити гриби на друшляк, щоб прибрати непотрібну воду;
  6. Луку зняти шкірку, нарізати пір'ям;
  7. Розігріти сковороду з маслом, всипати цибулю;
  8. Гасити його, помішуючи, до м'якого стану;
  9. Перець сполоснути, розрізати його і видалити серцевину;
  10. Нарізати його дрібними кубиками або тонкою соломкою;
  11. Перемістити гливи в миску, доповнити їх цибулею і часником, який попередньо потрібно почистити і подрібнити за допомогою преса;
  12. Влити оцет, всипати цукор і сіль, ретельно перемішати;
  13. Поставити зверху гніт і прибрати в холодильник на добу.

Корисні поради

Вам не обов'язково дрібно кришити гриби, ви повинні залишити їх у тому розмірі, який сподобається вам більше, адже в першу чергу важливо, щоб їх було зручно їсти. Якщо у вас великі банки, то можете залишити їх навіть цілими, в маленькі ж краще подрібнити.

Щоб побачити в своїй закуски красиву, тоненьку морква, радимо скористатися спеціальною теркою. Або ж можна нарізати коренеплід з допомогою ножа методом Жюльєна – метод, коли продукт ріжуться неймовірно тонко вручну.

В якості оцту можна використовувати не тільки класичний столовий. Це може бути винний, рисовий або ж будь-фруктовий. Але з оцтовою есенцією важливо бути обережними. Якщо ви використовуєте її, то обов'язково розводите в правильних пропорціях, інакше це може бути небезпечно для життя.

Ви можете придбати як готову спецію «по-корейськи», так і зробити її самостійно. Для цього потрібно вивчити склад спеції і приготувати її самостійно. Величезний плюс, якщо у вас є ступка, тоді ви зможете доповнити спецію улюбленими компонентами.

Якщо вже встигли скуштувати смачні грибочки, вважайте себе щасливчиком. Це смачно не тільки тому, що просто, а ще й тому що незвично. Спробуйте приготувати гливи по-корейськи самі, вам сподобається!

Що ще почитати: