19 март 2019 29

Як приготувати медовик на сковороді в домашніх умовах

Медовик люблять за оригінальний медовий аромат. Це смак дитинства. Без будь-яких надмірностей або складнощів, торт нагадує про безтурботне літо в селі.

Рецепт торта зі сметанним кремом
Інгредієнти Кількість
цукру - 430 г
соди - 5 г
сметани - 480 мл
яєць - 2 шт.
маргарину - 60 г
меду - 30 г
борошна - 440 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 288 Ккал

Процес приготування медовика на сковороді в домашніх умовах:

  1. На плиті поставити водяну баню. В ній потрібно замісити тісто;
  2. У миску покласти маргарин (смачніше буде з маслом) і мед, розмішати і дати повільно розтопитися. Щоб процес пішов швидше, бажано, щоб маргарин був м'яким;
  3. В окремій мисці змішати вінчиком яйця з половиною цукру. Потрібно збити так, щоб усі крупинки розчинилися;
  4. Потім додати соду і ще раз перешкодити;
  5. Вилити яєчну суміш до масляної і постійно заважати. Маса повинна прогрітися протягом п'яти хвилин;
  6. Зняти з водяної бані і вмішати муку. Її потрібно всипати порціями, не перестаючи заважати. В іншому випадку буде дуже важко розбити грудочки;
  7. Повернути миску з тестом на лазню і прогрівати його, заважаючи, ще п'ять хвилин;
  8. Зняти з плити і вимісити тісто вручну, поділити його на сім частин і прибрати на пару хвилин охолонути холодильник;
  9. В цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно просто збити сметану з другою половиною цукру до повного його розчинення. Якщо хочеться, можна влити трохи вершків. Сметана повинна володіти високою жирністю;
  10. Коли крем збільшиться в розмірах, його потрібно прибрати в холодильник;
  11. Витягнути тісто і кожен шматочок розкачати в пласт і відразу ж обрізати нерівні краї. Перекласти пласт на розігріту сковороду і смажити з кожного боку їх всього по хвилині;
  12. Трохи остиглі коржі скласти один на одного, промазуючи кожен сметанним кремом. Зверху крем теж нанести і весь торт прибрати в холодильник на просочення на пару годин;
  13. Після цього прикрасити або горіхами або шоколадом, або ягодами.

Медовик з заварним кремом на сковороді

  • 35 г меду;
  • 380 г цукру;
  • 3 г соди;
  • 520 г борошна;
  • 630 мл молока;
  • 280 г масла;
  • 4 яйця;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 30 мл сметани.

Час – 4 ч.

Калорійність – 302 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Поставити водяну баню. Для цього у велику каструлю налити воду, а потім зверху помістити ємність поменше. У цю маленьку посуд потрібно покласти приблизно 100 г масла, а також мед і трохи менше склянки цукру;
  2. Всі три продукти потрібно постійно заважати. Вони повинні стати цілісною рідкою масою. А коли це сталося, необхідно зняти миску з вогню і додати соду. Її бажано погасити малою кількістю оцту, але це необов'язково;
  3. Коли сода почала працювати і медова маса запенилась, прийшов час вбивати яйця. Додавати їх треба по одному, кожен раз добре збиваючи міксером всю масу;
  4. Далі частинами потрібно просіяти сюди дві склянки борошна, домагаючись однорідної консистенції, схожою на густу сметану;
  5. Потім влити сюди трохи сметани і все перемішати, а потім перелити в іншу миску, рясно присипану борошном. Накрити її харчовою плівкою і прибрати в холодильник години на два;
  6. Після минулих двох годин тісто стане щільніше і його потрібно поділити на шість частин. Кожен кулька буде важити близько 120 г;
  7. Повернути кульки в холодильник і діставати їх по одному. Так вони легше будуть розгортати. Як вже стало ясно, їх слід розкачати в пласт і перекласти на гарячу сковорідку;
  8. Обсмажити з обох боків до рум'яності кожен корж, при цьому масло в сковороду додавати не потрібно, корж не прилипне. Дати охолонути, обрізати по формі майбутнього торта. Всі обрізки подрібнити ножем або терткою;
  9. Поки коржі остигають, прийшов час взятися за крем. Для цього необхідно взяти молоко максимальної жирності, перелити його в сотейник і поставити грітися;
  10. Всипати в молоко і ванільний звичайний цукор, що залишився після тесту, розмішати;
  11. У невеликій мисці змішати яйце з рештками борошна. Коли молоко почне досить гарячим, майже закипить, його треба вмішувати в яєчно-борошняну масу, поки не закінчиться;
  12. Потім всі інгредієнти повернути назад в сотейник, поставити на маленький вогонь і постійно заважати. Крем стане густіше, схожий на пудинг. Вимкнути плиту;
  13. Коли крем перестав бути гарячим, але залишається теплим, в нього треба вмішати масло до повного його розчинення. Потім прибрати в холодильник на годину;
  14. Далі повністю холодні коржі змащувати цими заварним кремом, після чого прибрати готовий медовик в холодильник на пару годин. Зверху його необхідно присипати перетертими обрізками коржа.

Як приготувати лосося в мультиварці читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти приготування ніжною скумбрії в мікрохвильовці — ароматна рибка дуже просто!

Як приготувати вишукане печиво на жовтках — спробуйте приготувати випічку за нашими рецептами

Торт медовик зі згущеним молоком на сковороді

  • 110 р масла;
  • 420 г борошна;
  • 90 г меду;
  • 2 банки вареного згущеного молока;
  • 45 мл сметани;
  • 3 яйця;
  • 6 г соди;
  • 120 г цукру.

Час – 3 ч.

Калорійність – 340 ккал/100 р.

Як приготувати медовик:

  1. У сотейнику необхідно з'єднати масло з цукром і з медом. Кількість меду, за бажанням, можна збільшити;
  2. Поставити сотейник на маленький вогонь і постійно заважати. Маса повинна стати рідкої, всі компоненти розчиняться. При цьому ні в якому разі не можна дати суміші закипіти;
  3. Зняти з вогню і додати соду, розмішати. Коли консистенція почне піниться і змінить колір, її треба перелити у велику миску і дати пару хвилин охолонути;
  4. По одному вбити яйця і дуже швидко перемішувати, щоб вони не згорнулися і рівномірно розподілилися;
  5. Потім влити сметану і знову добре перемішати;
  6. В самому кінці додати борошно. Важливо перемішати її так, щоб не було грудочок. Вийде досить густе тісто;
  7. Накрити миску плівкою і прибрати в холодильник мінімум на три години, а можна протримати і всю ніч;
  8. Дістати тісто і викласти його на стіл з борошном. Тепер його можна різати ножем. Поділити приблизно на шість частин, може вийти сім;
  9. Кожну частину розкачати, обрізати, обсмажити на сухій сковороді приблизно по хвилині з кожної сторони і дати охолонути;
  10. Коли всі коржі охолонуть, їх можна змащувати згущеним молоком. Можна ставити досить товстий шар. Торт прибрати в холодильник ще години на три, щоб він просочився. Зверху можна доповнити горіхами.

Корисні поради

У медовик обов'язково повинна входити сода. Краще не замінювати її розпушувачем. Вона надає легкість коржам, вони стають крихкими і ніжними. Але і збільшувати дозу соди не потрібно: по-перше, це не дасть більшої пишності тесту, а по-друге, її смак буде відчуватися, перебиваючи мед.

Також торту обов'язково потрібно час для просочення, щоб коржі просочилися. В іншому випадку, вони будуть хрустіти і не зможуть добре поєднуватися з яким-небудь ніжним кремом або навіть зі згущеним молоком. Краще всього готувати медовик за день до свята, щоб він за ніч знайшов ідеальний смак.

Що ще почитати: