03 апрель 2019 2 636

Як смачно приготувати суп з куркою і капустою

Традиційно у російській кухні використовують для супів білокачанну капусту, але першу страву можна приготувати з будь-яким з видів цього корисного овоча. Рецепти таких супів досить прості. Серед варіантів супу з капустою можна знайти як дуже ситні рецепти, так і не містять великої кількості калорій – для тих, кому потрібно дотримуватися дієти.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
моркви - 200 г
курячого м'яса і капусти білокачанної - по ½ кг
лука - 50 г
лавр. листа і перцю - по 3 шт.
базиліка - ½ Ч. л.
солі - 3 ч. л.
води - 3 л
зелені - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 33 Ккал

Дієтичний суп з куркою і капустою містить необхідні для організму елементи. Його обов'язково варто включити в дитяче меню. Він також здатний допомогти зміцнити організм і швидше впоратися з застудою.

  1. Наповнити водою ємність для варіння (казан, казанок, каструлю). Курку миють, ділять на частини для супу, кладуть в посуд з водою. Туди ж відправляються лавровий лист, перець, ціла цибулина (її треба помити. Можна залишити шкірку, щоб отримати більш насичений колір і запах бульйону);
  2. Відправляють каструлю на конфорку. За закипанням води буде зменшення температури до середньої. З поверхні прибирають утворився сміття і піну. Додається сіль, закривається кришка. Вариться бульйон приблизно 2 години;
  3. По закінченні потрібного для варіння бульйону часу курку відкладають на окрему посуд. Бульйон процідити, зварений в ньому лук, як і перчинки з листом лавра, видаляють (вони більше не знадобляться);
  4. Моркву очищають від шкірки, ріжуть як більше подобається. Капусту миють, нарізають тонко;
  5. Бульйону знову дають закипіти і закидають туди моркву і м'ясо курки, порізане шматками, закривають кришку, температуру роблять мінімальної;
  6. Через 10 хвилин засипають капусту;
  7. Через 8 хвилин висипають зелень, дрібно порізану. Через 2 хвилини залишають каструлю;
  8. До подачі супу після закінчення варіння повинно пройти півгодини.

Суп з курки зі свіжою капустою і картоплею

Для віддають перевагу більш густі і ситні варіанти можна порекомендувати рецепт супу з картоплею.

Продукти:

  • 250 г курки;
  • 300 г картоплі (при підборі бульб відбраковують зеленуваті, проросле, з підгнилими або потемнілими ділянками);
  • 400 г капусти білокачанної свіжої;
  • по 100 г цибулі, моркви;
  • 10 мл раст. масла;
  • 70 г тому. пасти;
  • сіль, перець.

Приготувати суп можна за 2 ч.

Калорійність на 100 г супу: 33 ккал.

Курку миють, готують окремі, підходящі для варіння, частини. Відправляють в каструлю з водою, варять до кипіння рідини. Видаляють сміття і піну. Закидають невеликі кубики картоплі.

Цибулю дрібно ріжуть, з моркви роблять соломку або натирають. Підсмажують цибулю в олії, через 2 хвилини засипають до нього моркву, перемішують, додають томатну пасту і готують піджарку ще 2 хвилини.

У каструлю з бульйоном висипають нашатковану капусту, потім – піджарку і спеції. Перемішують і варять, поки не буде готовий картопля. Потім суп перед подачею варто ще 15 хвилин під кришкою вже не на плиті.

Як зварити корисну кукурудзяну кашу на молоці в мультиварці читайте в наш статті.

Суп з яйцем і ковбасою — одна з найшвидших перших страв, які приготувати зможе починаюча господиня.

Як готують шоколадні мафіни в мікрохвильовці читайте тут.

Суп з цвітної капусти з куркою

Цвітна капуста містить значний перелік вітамінів, корисних мікроелементів. Обов'язково варто спробувати страви з неї. Приміром, дієтичний суп з кольоровою капустою і м'ясом курки не тільки дозволить уникнути відкладення зайвих кілограмів, але і допоможе зберегти корисні властивості вхідних в його склад продуктів.

Інгредієнти:

  • 650 г курки (можна взяти одну цілу грудку, видаливши шкірочку і зайвий жир);
  • 3 шт. картоплі;
  • по 2 шт. лавр. листа і перцю;
  • 3 л води (що пройшла через фільтр або питної);
  • по 1 шт. цибулі, моркви;
  • 550 г цвітної капусти;
  • цукор, сіль, зелень, перець (кожен з цих продуктів – у відповідності з уподобаннями, можна відмовитися від усього, крім солі, якщо вона не протипоказана).

Затрати часу: 1,5-2 ч.

Калорійність на 100 г: 26 ккал.

Вимиту курку кладуть у каструлю, наливають воду. Відправляють на плиту, чекають закипання. Видаляють піну і сміття, знижують температуру до мінімального значення.

Кладуть цибулину, сіль, перець. Картоплю чистять, як і моркву. Нарізають картоплю на кубики, моркву натирають.

Разом з лавровим листом, горошинками перцю кладуть картоплю і моркву в бульйон. Через 15 хвилин відправляють в суп порубану зелень (необов'язково) і капусту, поділену на суцвіття.

Повертають вогонь на середнє значення. Дочекавшись закипання, варять 20 хвилин. Потім вимикають плиту. До подачі супу чекають ще хвилин 15-20.

Суп з брокколі і куркою

Брокколі – не самий звичний для наших господинь вид капусти. Тим не менше її не варто обходити увагою, оскільки користь від вживання цього продукту виходить не меншому, ніж у попередніх варіантах. Використовуючи такий незвичайний інгредієнт, можна зробити сімейне меню більш різноманітним.

Продукти:

  • 500 г курки (шматок філе або грудка);
  • 400 г броколі;
  • 3 л очищеної фільтром або хв. води;
  • по 1 шт. моркви, цибулі;
  • по 20 г зеленої цибулі, петрушки;
  • 5 картоплин (не зіпсованих, без зелених або гнилих ділянок – обрізання таких бульб не допоможе видалити шкідливі речовини);
  • 2 ст. л. раст. масла;
  • сіль.

Суп готується 1 ч.

Калорійність в 100 г: 28,5 ккал.

Курку миють, заливають в ємності для приготування супу водою і варять півгодини. Окремі суцвіття капусти броколі миють, картоплю ріжуть на кубики, цибулю подрібнюють, а морква – труть за допомогою великої боку терки.

В олії підсмажують моркву з цибулею. До курки через півгодини варіння висипають картоплю і брокколі. Дочекавшись закипання, висипають піджарку, сіль. Через 5 хвилин завершують процес варіння. Суп повинен постояти 15 хвилин. Зелений цибулю з петрушкою в порубленном вигляді додають вже в тарілку.

Суп з брюссельської капустою і курячим м'ясом

Ще один рідкісний гість на наших столах – брюссельська капуста. Її кульки дуже цікаво виглядають в супі, але, крім того, страва виходить корисним і легким.

Продукти:

  • 3 л води або заздалегідь звареного бульйону на курячій грудці;
  • 400 г курки;
  • 150 г кульок брюссельської капусти (допускається взяти заморожені: їх не потрібно розморожувати перед варінням, тільки промити);
  • по 1 цибулині і моркви;
  • 3 картоплини;
  • перець, сіль, при бажанні – спеції, зелень.

Виділити на процес готування супу доведеться 1 ч.

Калорійність в 100 г: 31 ккал.

Курку, помивши її попередньо, кладуть у каструлю з водою. Ставлять на плиту і, почекавши кипіння бульйону, солять. Прибирають м'ясо на окрему тарілку, рідину проціджують. Знову відправляють варитися бульйон, засинаю туди кубики моркви, картоплі, подрібнену цибулю.

Через 8 хвилин повертають в суп м'ясо, порізане шматками, закидають кульки капусти (можна порізати навпіл або залишити цілими). Додають перець, спеції. Варять 10 хвилин. Вимкнувши плиту, залишають суп на 15 хвилин. В тарілку можна насипати зелень.

Поради кухарів

Суп можна готувати як зі свіжою, так і з замороженої капусти всіх видів. Перед додаванням її в бульйон, не потрібно чекати розморожування, але промити продукт варто.

Капусту краще не варити довго, тоді вона збереже більше користі і не перетвориться в кашку. Тому її додають вже у другій половині процесу готування супу.

Готову страву можна вживати і на наступний після приготування день, але зберігати його потрібно в основному відділенні холодильника в закритій ємності або безпосередньо в каструлі.

Суп з куркою і капустою може стати частим гостем на сімейному обідньому столі, адже різноманітність рецептів та видів даного овоча не дозволить йому набриднути.

Що ще почитати: