02 июнь 2019 248

Як приготувати запіканку з сирої картоплі

Ми звикли до того, що найчастіше в запіканку ми додаємо вже приготовлені продукти або ж наполовину приготовані. Така запіканка готується лічені хвилини і подається до столу. Але не сьогодні! Сьогодні ми навчимо вас готувати запіканку з сирих продуктів.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплин - 6 шт.
капусти білокачанної - 470 г
лука - 1 шт.
яєць - 2 шт.
борошна - 40 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 71 Ккал

Як приготувати запіканку з сирої картоплі і капусти:

  1. Картоплю вимити і зняти шкірку, а потім натерти на тертці. Можна як крупно, так і дрібно, це не має значення;
  2. З лука зняти лушпиння і дрібно порубати його, а краще теж натерти. Вмішати в картоплю;
  3. Капусту помити, потім дрібно нашаткувати і відправити на сковороду. Додати трохи олії і протушкувати капусту до м'якості. Можна додати спеції;
  4. Вбити яйця в картоплю і перемішати, приправити;
  5. Також сюди ж додати пару ложок борошна, щоб маса не була занадто рідкою. Якщо з картоплі виділився сік, його потрібно злити;
  6. У форму з маслом спочатку потрібно викласти половину картопляної маси, потім розкласти м'яку капусту рівним шаром, закрити всі залишками картоплі;
  7. У розігріту до 180 за Цельсієм духовку відправити запікатися мінімум на сорок хвилин.

Запіканка з тертої сирої картоплі з сиром

  • 5 картоплин;
  • 90 г сиру;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 яйця;
  • 15 г кропу;
  • 45 мл майонезу.

Час – 1 год 10 хв.

Калорійність – 190 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Сир дрібно натерти. Бажано спочатку зрізати з нього парафінову скоринку;
  2. Очищені зубчики часнику теж потрібно натерти;
  3. Змішати половину сиру з одним яйцем і дрібно порубаним кропом. Кріп можна взяти і сушений, але тоді його потрібно менше по масі;
  4. Додати до цієї суміші майонез і часник, добре перемішати;
  5. З картоплі зчистити шкірку, крупно натерти її. Змішати його з іншими інгредієнтами;
  6. Викласти масу у форму для запікання. Шар не повинен бути товстим, тому форму треба брати побільше. Наприклад, на кіш;
  7. Залишки сиру змішати з другим яйцем і покрити цією масою запіканку, рівномірно розподілити;
  8. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 за Цельсієм.

Запіканка з картоплі з фаршем та сиром

  • 230 г яловичини;
  • 10 г зелені;
  • 220 г свинини;
  • 230 г сиру;
  • 650 г картоплі;
  • 1 цибуля;
  • 120 мл сметани.

Час – 1 год 25 хв.

Калорійність – 164 ккал/100 р.

Порядок дій:

  1. Цибулю почистити, сполоснути і порізати крупно;
  2. Зелень теж сполоснути, порубати її;
  3. Свинину вимити, видалити з неї зайвий жир, обсушити;
  4. Яловичину теж сполоснути, видалити все зайве;
  5. Помістити цибулю, зелень і обидва виду м'яса в блендер або м'ясорубку, компоненти необхідно перекрутити або перебити у фарш;
  6. У готову масу додати спеції за смаком і все вимішати руками;
  7. Сир позбавити від упаковки, подрібнити його на тертці;
  8. Картоплю очистити, нарізати тонкими кільцями і промити від крохмалю;
  9. Форму для випічки змастити маслом і викласти в неї картоплю;
  10. Зверху змастити її сметаною і приправити за смаком;
  11. Далі посипати сиром і знову викласти картоплю;
  12. Знову повторити шар сметану зі спеціями і вкрити все фаршем, красиво розрівняти його;
  13. Посипати фарш залишками ще невеликою кількістю сиру і розкласти останні кільця картоплі;
  14. Знову змастити їх сметаною, приправити спеціями;
  15. Далі велика сирна гірка і відправка в духову шафу на сорок п'ять хвилин;
  16. Температура всередині шафи повинна досягати двохсот градусів;
  17. Готовність страви необхідно перевіряти ножем;
  18. Готову запіканку вийняти з духовки, дати постояти хвилин п'ятнадцять, і після цього можна нарізати її і подавати до столу.

Картопляна запіканка з грибами і сиром

  • 420 г грибів;
  • 60 г вершкового масла;
  • 6 картоплин;
  • 120 мл сметани;
  • 1 цибулина;
  • 40 г сухарів;
  • 240 г сиру.

Час – 1 ч.

Калорійність – 144 ккал/100 р.

Метод готування:

  1. Гриби зачистити і гострим ножем наріжте їх пластинками;
  2. Цибулю очистити, нарізати його півкільцями;
  3. Форму рясно змастити олією і посолити;
  4. Картоплю очистити, вимити й нарізати тонкими кільцями;
  5. Викласти кільця на рушник і промокнути їх серветками;
  6. Далі викласти його на дно форми, посолити і викласти зверху гриби;
  7. Гриби теж посолити і викласти на них подрібнену цибулю;
  8. Останнім шаром нехай буде подрібнений на тертці сир;
  9. Верх запіканки змастити сметаною, рівномірно розподіливши її по поверхні;
  10. Посипати все сухарями;
  11. Прибрати форму в гарячу духовку на тридцять хвилин.

Спробуйте приготувати вишукану шарлотку з апельсинами — дуже смачне і ніжне блюдо.

Читайте як приготувати смаженого морського окуня — простий покроковий рецепт з фото і відео.

Читайте як приготувати класичний фінський суп з вершками.

Запіканка з сирої картоплі з кабачками

  • 1 кабачок;
  • 120 г сиру;
  • 3 томата;
  • 3 картоплі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 220 мл молока;
  • 3 шматочки часнику;
  • 15 г борошна.

Час – 1 год 50 хв.

Калорійність – 80 ккал/100 р.

Готування:

  1. Масло покласти в сотейник і помістити його на газ;
  2. Включити маленький вогонь і розчинити його повністю;
  3. Додати до нього борошно, розмішуючи, щоб не перетворилася в суцільний клубок;
  4. Поступово влити молоко, постійно помішуючи компоненти;
  5. Посолити і розмішуючи, довести соус до густої консистенції;
  6. Потім зняти з вогню і остудити вміст сотейника;
  7. Кабачок вимити, зрізати шкірку і нарізати кільцями;
  8. Томати вимити, видалити плодоніжки і теж нарізати плоди кільцями;
  9. Картоплю почистити, нарізати дуже тонкими кільцями;
  10. Тепер покласти овочі в форму, чергуючи шари. Почати потрібно з кабачків, потім томати та картопля;
  11. Заповнити форму кільцями овочів до самого верху;
  12. У соус додати яйце, спеції за смаком і часник, який потрібно очистити і тільки тоді пускати його через прес;
  13. З'єднати компоненти, щоб вийшов однорідний соус;
  14. Полити їм овочі в форму, рівномірно розподіливши соус по поверхні;
  15. Сир натерти і рясно посипати їм вміст форми;
  16. Прибрати в духовку майбутню запіканку на сорок хвилин при 190 за Цельсієм.

Рецепт картопляної запіканки з сосисками

  • 1 цибулина;
  • 550 мл бульйону;
  • 4 сосиски;
  • 900 р картоплі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 60 г сиру;
  • 45 мл олії;
  • 1 морквина.

Час – 1 год 15 хв.

Калорійність – 103 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Цибуля позбавити від його екологічної упаковки, вимити і нарізати дрібними кубиками;
  2. Морквину сполоснути, нарізати його кільцями або кубиками після очищення;
  3. Сосиски позбавити від упаковки, нарізати кільцями;
  4. Часник почистити і подрібнити з пресом;
  5. Масло влити в сковороду, всипати морква, сосиски і цибулю;
  6. Обсмажувати протягом десяти хвилин;
  7. За цей час картоплю почистити, крупно нарізати і промити від крохмалю;
  8. Змішати вміст сковороди з картоплею і помістити все це в форму для запікання;
  9. Налити в форму бульйон її і прибрати в духовку на тридцять хвилин;
  10. За цей час натерти сир і через півгодини всипати їм картоплю з сосисками;
  11. Повернути запіканку на десять хвилин у духовку, після цього страву готове.

Запіканка з сирої картоплі – це не тільки смачно і просто, але і досить бюджетно. Спробуйте це страва, воно дійсно варте вашої уваги.

Що ще почитати: