06 май 2019 2 832

Як приготувати італійську пасту з яловичиною

Паста – одне з найсмачніших страв італійської кухні, який зараз користується великою популярністю у світі. Однак багато хто вважають цю страву ресторанним і не вірять у те, що його можна легко приготувати вдома. Ми спробуємо довести протилежне!

Паста з яловичиною у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
суміш італійських трав - 1 пучку
вершки - 100 мл
соєвий соус - 2 ст. л.
сіль і перець - за смаком
олія оливкова - 5 ст. л.
лимонний сік - 1 ст. л.
вино біле сухе - 1 склянка
масло вершкове - 50 г
часник - 5 зубчиків
цибулю - 1 шт.
макарони - 300 г
яловичина - 500 г
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 Ккал

Готування слід починати з маринаду. Для цього потрібно змішати соєвий соус, оливкова олія, лимонний сік, півсклянки вина і 3 зубчики нарізаного часнику. Далі нарізаємо тонкими шматочками м'ясо і заливаємо його отриманим маринадом, після чого відправляємо в холодильник на півгодини. Не забудьте накрити м'ясо кришкою, щоб холодильник не пропах часником.

Після цього нарізаємо дрібно цибулю і часник. Кладемо їх в сковороду, заливаємо оливковою олією і смажимо до золотистого кольору. У процесі смаження додаємо суміш італійських трав.

Через п'ять хвилин після того, як почали смажити цибулю з часником, додаємо до них м'ясо і смажимо ще 3 хвилини. Далі заливаємо півсклянки вина і тушкуємо ще хвилин 10-15. Потім вливаємо вершки і залишаємо тушкуватися хвилин на 10. Паралельно починаємо варити макарони – бажано використовувати плоскі, щоб було більше схожості з оригінальним стравою.

Як зваряться макарони, додаємо до вже відключену сковороду вершкове масло і, як тільки воно розтане – перемішуємо. Потім відправляємо туди ж макарони і знову перемішуємо.

Паста готова. Після цього її можна викладати на тарілку і приступати до трапези.

Крім того, можна додати в пасту трохи сиру – 100-200 грам. В ідеалі, потрібно використовувати сир дор-блю, але можна і замінити його.

Паста пенне з яловичиною і томатним соусом від Джеймі Олівера

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 215 ккал/100 р.

Для початку ставимо на вогонь два літри води, щоб закипіла. Далі нарізаємо м'ясо, різати його потрібно пластинками не товщі 1 сантиметра і не більше 3 сантиметрів в ширину і в довжину – в ідеалі треба нарізати прямокутниками, ніж квадратами.

Далі чистимо цибулю та нарізаємо його вздовж волокон. Після починаємо варити макарони – засипаємо їх у воду, солимо і перемішуємо. Чекаємо, поки вони вскипят, знову перемішуємо і, збавивши вогонь, варимо до готовності. Приготування макаронів займе близько 10-15 хвилин. Не забудьте поглянути на упаковку від макаронних виробів – можливо, там є докладний спосіб приготування саме для цього сорту.

Наступною справою розігріваємо в сковороді оливкову олію, обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки. Потім додаємо м'ясо, солимо, перчимо і вливаємо томатний соус, після чого тушкуємо все на повільному вогні, поки не зваряться макарони.

Як все буде готове страву можна подавати на стіл. Першим ділом на тарілку викладаються макарони, а зверху соус з м'ясом.

Рецепт приготування пасти з яловичиною та грибами під сиром

Час приготування – 2,5 години.

Калорійність – 380 ккал/100 р.

Увага! В кінці рецепта вказані декілька способів використання сиру в цьому рецепті.

Для початку промиваємо м'ясо і нарізаємо його маленькими кубиками. Далі наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо на ньому яловичину на середньому вогні до готовності, солимо і перемішуємо. Важливо – м'ясо не пересушувати, інакше воно вийде жорстким.

Далі беремо гриби, ретельно їх промиваємо та нарізаємо приблизно такими ж за розміром шматочками, що і яловичину. Беремо окрему сковорідку і обсмажуємо на ній гриби – потрібно, щоб випарувалася вода. Далі їх солимо або ж посипаємо грибною приправою, якщо вона є.

Потім беремо глибоку сковорідку і змішуємо в ній гриби з м'ясом. Якщо впевнені, що одна з використовуваних сковорідок досить глибока, а тут вистачить і десяти сантиметрів вглиб, то змішуємо прямо в ній. Ставимо сковорідку на вогонь і додаємо майонез і сметану, ще підливаємо води – 3-4 столові ложки буде достатньо. Тушкуємо все 20-30 хвилин, не забуваємо помішувати.

Поки все тушкується – варимо локшину (можна і не тальятелле). Наливаємо для цього воду в каструлю, солимо і ставимо на вогонь. Коли закипить, акуратно опускаємо туди локшину і також акуратно помішуємо, поки не зваряться – це займе 3 хвилини.

Після цього дістаємо локшину і кладемо в друшляк, де з неї повинна стекти вся вода, перекладаємо в зручну посуд і додаємо вершкове масло, після чого акуратно перемішуємо.

Паста готова – приємного апетиту!

Способи використання сиру:

  1. По-перше, можемо відкласти його до тих пір, поки не буде готове страву і, коли воно обов'язково гарячим) буде подано – натерти над ним сир;
  2. Другий спосіб – додати його в соус в самому кінці гасіння;
  3. Третій – якщо сир досить м'який, його можна додати локшину відразу після готування разом з вершковим маслом, але в цьому випадку, коли страва охолоне – залишаться шматки сиру, тому при цьому способі його треба буде з'їсти відразу.

Рекомендації італійських кулінарів

  1. Перед подачею пасти бажано розігріти тарілки, інакше страва швидко охолоне, що погано позначиться на смаку;
  2. Кращий сир для пасти – дор-блю;
  3. З пастою відмінно поєднується червоне вино, що робить її чудовим блюдом для романтичного побачення.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: