12 май 2019 2 004

Як смачно приготувати французький кіш з брокколі

Дуже смачним і поживним є французький пиріг кіш, приготований з начинкою з брокколі. В нього також можна додати улюблені овочі, рибне філе або м'ясо.

Простий рецепт пирога по-французьки
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 120 г
молоко (можна воду) - 1,5 ст.
чеддер - 120 г
вершки густі - 150 мл
брокколі - 350 г
борошно - 1 ст.
цибулю - 1 шт.
перець мелений - за смаком
яйця - 7 шт.
сіль - за смаком
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 193 Ккал
  1. Просіваємо борошно по містку посудину, присаливаем злегка;
  2. Від відведеного масла відокремлюємо 100 г і шаткуємо його кубиком, приєднуємо до борошна;
  3. Розтираємо виделкою отриману суміш, домагаючись текстури крихт;
  4. Вбиваємо яйце, тільки 1, і заливаємо підготовленої рідиною;
  5. Промешиваем якісно тісто, формуємо з нього кулю і розміщуємо на півгодини в холодильнику;
  6. Ставимо нагріватися духовий шафа на 180°С і розкачуємо тісто. Краще взяти круглу форму і розкачати основу пирога великим діаметром, щоб при укладанні залишався матеріал для бортів;
  7. На 20 хвилин помістити форму з вистеленим тістом в духовку, попередньо попрокалывая поверхню;
  8. Спаржеву капусту розбираємо на кисті і проварюємо їх в підсоленій воді 5 хвилин;
  9. Залишками масла протираємо сковороду і підсмажити покришену цибулю з додаванням спецій;
  10. Відповідну тару наповнюємо вершками і збиваємо їх з рештою яйцями;
  11. Яєчно-вершкову суміш доповнюємо золотистою цибулею, потертим сиром і провареної брокколі;
  12. За смаком ще приправляємо і акуратно помішуємо;
  13. У припечену основу розподіляємо вершково-овочеву начинку і продовжуємо випікати кіш з брокколі ще 45 хвилин.

Пиріг з куркою і брокколі

  • мускатний горіх – 2 г;
  • масло (вершкове) – 200 г;
  • куряча м'якоть – 400 г;
  • 20 % вершки – 200 г;
  • 40 г цукру;
  • 200 г броколі;
  • борошно з пшениці – 4 ст.;
  • сіль;
  • сир твердий – 200 г;
  • олія – 1 ст. л.;
  • 4 яйця.

Час: 120 хвилин.

Калорії: 275,6.

  1. Виставити масло вершкове з холодильника і почекати поки воно розм'якшиться;
  2. Перекласти його в глибоку миску і приправити цукром, 2 яйцями, посолити і;
  3. Всеять борошно і ефективно вимішати. В холодильну камеру розмістити на годину;
  4. Промиту курячу м'якоть подрібнити кубиками і додати їй золотавість на сковорідці з олією;
  5. Розрізати На частини брокколі, обмив її заздалегідь;
  6. Злегка збити виделкою яйця, що залишилися, і приправити спеціями;
  7. Теркою сир подрібнити і розмістити в яєчної суміші;
  8. Відпочиле тісто качалкою перетворити в тонкий пласт і встелити на форму, просыпанную борошном;
  9. Обов'язково формуємо бортики;
  10. Протикаємо виделкою поверхню заготовки і 5 хвилин в духовці підрум'янюємо при 180°С;
  11. Розкласти порубану спаржеву капусту і рум'яну курятину на випеченому основі і залити яєчно-сирної субстанцією. У духовці тримаємо ще півгодини.

Кіш з лососем і брокколі

  • 5 яєць;
  • вода – 30 мл;
  • мускатний горіх – 2 г;
  • 200 г борошна;
  • перець – 3 г;
  • броколі – 300 г;
  • масло – 100 г;
  • 5 г солі;
  • нежирні вершки – 200 мл;
  • 350 г лосося (свіжого філе, також можна взяти сьомгу).

Час: 150 хвилин.

Калорії: 183,8.

  1. Поміщаємо в блендер шматочки масла і підсолюємо;
  2. Перемелюємо на середній швидкості, не в пюре, а в крихту;
  3. Вливаємо крижану воду і вбиваємо яйце (1 шт);
  4. Збиваємо до однорідності;
  5. Додаємо борошно і ще раз ефективно перемелюємо;
  6. Вимішане тісто формуємо кулю і залишаємо на годину в холодильнику;
  7. Проточною водою обмиваємо брокколі і, скориставшись ножем, відрізаємо з загального качана суцвіття;
  8. На 2/3 водою заповнюємо каструлю і доводимо до кипіння;
  9. Підсолюємо і занурюємо в неї капустяні шматочки, бланшируем 5 хвилин;
  10. Застосувавши шумівку, перекладаємо брокколі в миску і очікуємо охолодження;
  11. Філе Лосося обмиваємо. За потреби виймаємо залишилися кістки і оббираємо шкуру;
  12. Рибне м'ясо розрізаємо на зручні скибочки;
  13. Присипаємо чистий і сухий стіл борошном, розміщуємо там відпочиле тісто;
  14. Розгортаємо в пласт, головне – тонкий;
  15. Також посипаємо борошном підготовлену форму і розкладаємо в ній основу пирога, формуючи високі бортики;
  16. У багатьох місцях проколюємо корж виделкою і 15 хвилин подмораживаем в морозильній камері;
  17. На 200°С розігріваємо духовку і пропекаем там 15 хвилин основу для кіша;
  18. Після запікання чекаємо охолодження до кімнатної температури;
  19. У миску кладемо спеції і вбиваємо в неї яйця, що залишилися;
  20. Заливаємо вершками і злегка збиваємо;
  21. Остиглу тестову основу устеляємо рибними шматочками і зверху розкладаємо брокколі;
  22. Вершково-яєчної субстанцією заливаємо пиріг 40 хвилин при 180°С пропекаем.

Кіш з брокколі, шинкою і помідорами

  • черрі – 8 шт.;
  • 15 мл води;
  • 200 г шинки;
  • 3 яйця;
  • ½ П. масла;
  • сир — 200 г;
  • брокколі – ½ великого качана;
  • 200 мл вершків;
  • спеції;
  • 1 ст. борошна.

Час: 100 хвилин.

Калорії: 196,8.

  1. Розмістити у ємності борошно і вкласти в неї масло, покришити його ножем;
  2. Підлити води, вбити 1 яйце і ефективно вимісити тісто;
  3. Посипати борошном форму і помістити в неї розкачану основу для кіша;
  4. Відправити в холодильник охолоджуватися на 25-40 хвилин;
  5. Прогріваємо духовку, задавши 200°С;
  6. Подпекаем заготівлю 15 хвилин;
  7. Ковбасну складову шаткуємо товстою соломкою і розміщуємо на основі;
  8. Суцвіття брокколі поміщаємо в киплячу воду, посоливши її;
  9. Бланшувати пару хвилин;
  10. Відкинути проварену капусту спаржеву на сито і розподіляємо її поверх рибного інгредієнта;
  11. Перелити вершки в миску, приправити;
  12. Вбиваємо в ємність яйця і збиваємо;
  13. Шаткуємо кружечками помідори і розкладаємо по поверхні тіста;
  14. Посипаємо потертим сиром і вершково-яєчної субстанцією заливаємо;
  15. Півгодини доводимо до рум'яності при 190°С.

Як спекти дієтичне корисне вівсяне печиво без борошна.

Сирна запіканка з рисом і родзинками — корисне блюдо з незвичайним смаком. Спробуйте його приготувати з нашими підказками.

Візьміть на замітку рецепт тонких мереживних млинці на кефірі.

Грибний кіш з брокколі

Тісто:

  • 20 мл прохолодної води;
  • сіль – 3 г;
  • борошно – 2 ст.;
  • масло (холодне) – 130 г;
  • яйце.

Начинка:

  • 2 цибулини;
  • масло пісне – 40 мл;
  • печериці – 400 г;
  • ¼ П. масла;
  • брокколі – 800 г;
  • приправи.

Заливка:

  • яйце – 3 шт.;
  • 325 мл вершків;
  • борошно – 30 г;
  • спеції;
  • сир — 150 р.

Час: 80 хвилин.

Калорії: 162,2.

  1. Засипаємо борошно в чашу блендера, приєднуємо масло, покришене кубиком;
  2. Перемішуємо до утворення крихти;
  3. Доливаємо воду, підсолюємо і вбиваємо яйце;
  4. Ретельно перемішуємо і залишаємо охолоджуватися на годину в холодильній камері;
  5. Розібрану на суцвіття брокколі занурюємо в киплячу воду і проварюємо 3 хвилини;
  6. Обдаємо маслами для начинки сковороду і цибулю, попередньо порубаний, пасеруємо;
  7. Промиті гриби кришимо слайсами і приєднуємо з подзолотившимся овочем, протушиваем до зникнення вологи, приправляємо;
  8. Розкачуємо охладившееся тісто і, присипавши борошном глибокий лист, розкладаємо його там, споруджуючи бортики;
  9. Избавленную від рідини брокколі розкладаємо по основі;
  10. Рівномірно розміщуємо і цибульно-грибну піджарку;
  11. Вимішуємо всі компоненти для заливки в загальній мисці, натерти сир;
  12. Поливаємо заливальної сумішшю і залишаємо в духовій шафі на 50 хвилин, нагріваючи його до 190°С.

Рецепт овочевого пирога з брюссельської капусти

  • 5 яєць;
  • кукурудза (консерви) – 4 ст. л.;
  • склянка борошна;
  • перець (різних кольорів) – 2 шт.;
  • сир «Гауда» – 80 г;
  • 200 мл вершків;
  • брокколі – 1 качан великий;
  • моцарелла – 80 г;
  • спеції;
  • 1 цибуля-порей;
  • холодне масло – 125 г;
  • 6 печериць;
  • вода – 3 ст. л.

Час: 130 хвилин.

Калорії: 150,9.

  1. Розміщуємо просіяне борошно в миску, приєднуємо до неї порубане кубиком масло;
  2. Перетираючи руками, домагаємося консистенції крихти;
  3. Досолює, присмачую яйцем і поливаємо водою, енергійно вимішуємо;
  4. Ставимо в холодне місце на 40 хвилин;
  5. На вогонь ставимо каструлю, в якій з додаванням солі відварюємо печериці промиті;
  6. Розрізавши на суцвіття капусту, бланшируем її в підсоленому окропі 4 хвилини;
  7. Болгарський перець позбавляємо від неїстівних частин і шаткуємо соломкою;
  8. Цибулевий стебло розрізаємо по діагоналі і рубаємо півкільцями;
  9. Кожен гриб також ділимо навпіл і подрібнюємо пластинками;
  10. Підготовлені компоненти вивантажує в загальну ємність і присмачую потертим сиром «Гауда», додавши кукурудзу;
  11. Приправляємо і легенько помішуємо;
  12. Тісто звільняємо з холодильника і формуємо з нього пласт, скориставшись качалкою;
  13. Борошном притрушиваем дно і боки форми, куди викладаємо заготівлю, розподіляємо рівномірно, створюючи бортики;
  14. Пропекаем 10 хвилин, задавши 200°С;
  15. У подпеченный корж викладаємо овочеву начинку;
  16. Збираємо разом складові заливки і, збивши віночком, розподіляємо поверх грибно-овочевої суміші;
  17. Поверхню пирога усыпаем потертій моцарелою і півгодини допікаємо.

Корисні поради

  • у рибний кіш з брокколі можна додавати не тільки лосось, але і свою улюблену рибу, головне – без кісток;
  • проварювати заморожену спаржеву капусту немає необхідності, досить її розморозити;
  • під час пропікання поверхню тестової основи кіша може роздутися і піднятися. Запобігти цьому можна за допомогою бобових. Перед відправкою в духовку застеляємо тісто пергаментом і усыпаем горохом або квасолею.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: