01 апрель 2019 40

Рецепти приготування курки в KFC в домашніх умовах

Любите харчуватися курочкою в KFC? Ми навчимо вас готувати таку ж смачну, хрустку і золоту курку. Готуйтеся, буде помпезно смачно!

Яка використовується паніровка

У відомої міжнародної мережі ресторанів швидкого харчування використовують всього декілька варіантів панировок. Але народ їх так любить, що вони стали вже легендарними!

З усіх варіантів одним з найпопулярніших є вівсяна паніровка. Вона готується зі спеціями за смаком. В ній необхідно обваляти курку і смажити м'ясо у великій кількості масла або в духовці.

Також ресторан представляє своїм клієнтам звичайний кляр, що складається з борошна і яйця. Звичайно, але дуже смачно. Клієнтам подобається хрустка скоринка, смак якої просто зводить з розуму. Тут більше доречна обсмажування в маслі.

Ще один популярний варіант – кукурудзяні пластівці. Для такої панірування використовуються несолодкі кукурудзяні вироби. Їх необхідно подрібнити і змішати зі спеціями. Далі приготувати кляр з яєць, борошна і знову ж спецій. Обваляти м'ясо спочатку в клярі, потім в паніровці і відправити у фритюр.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
суміші спецій - 120 г
борошна - 120 г
рослинної олії - 50 мл
крилець - 8 шт.
яєць - 2 шт.
кукурудзяних пластівців - 250 г
сухарів - 45 г
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 311 Ккал

Приготування курки в KFC в домашніх умовах:

  1. Підготувати крильця: вимити їх, обсушити і оглянути на наявність пір'я;
  2. Кожне крило розрізати на дві частини і скласти всі шматочки в макітру;
  3. Вибрати свої улюблені спеції, змішати їх і засипати в миску, крильця обім'яти. Трохи спецій залишити для панірування, щоб вони не були невдалими;
  4. Прибрати на сорок хвилин, щоб вони заспівали промаринуватися;
  5. В цей час зайнятися паніровкою. Для цього пластівці всипати в пакет і пройтися по ньому качалкою. Також можна скористатися блендером, щоб зробити крихту однорідної або ж взяти ступку з товкачиком;
  6. Додати до них сухарі, перемішати;
  7. Яйця розбити в миску, збити їх, додати спеції і перемішати;
  8. Додати борошно і довести масу до однорідності;
  9. Олію розігріти у глибокій, але маленької по діаметру каструлі, щоб вийшов фритюр;
  10. Курку дістати, обваляти кожен шматочок у клярі, потім в паніровці і помістити в масло;
  11. Смажити близько десяти хвилин до золотого кольору;
  12. На тарілку або іншу ємність, покласти серветки і викладати туди крильця, щоб прибрати зайве масло.

Кляр з кунжутом для курки як KFC

  • 2 скибочки часнику;
  • 120 мл рослинного масла;
  • 800 г курячих гомілок;
  • 45 мл соєвого соусу;
  • 160 г кунжуту;
  • 3 яйця;
  • 220 г борошна.

Час на приготування – 5 годин і 20 хвилин.

Калорійність – 287 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Ніжки помити, обсушити сухими серветками;
  2. Помістити в миску, додати спеції за смаком і перемішати вручну;
  3. Часник почистити, пустити його через прес до гомілок;
  4. Додати соєвий соус, ще раз перемішати і прибрати для маринування на чотири години;
  5. Яйця розбити в ємність, додати сіль і злегка збити їх;
  6. В іншу ємність всипати борошно і кунжут, змішати компоненти;
  7. Форму для запікання залити олією, відставити;
  8. Гомілки вийняти з холодильника, занурювати їх по черзі в яйце, потім в борошно;
  9. Викладати їх у форму і прибрати в духовку на годину при 180 за Цельсієм.

Смачний салат з пекінської капусти з крабовими паличками. Читайте рецепти на сторінках нашого журналу.

Як приготувати пастрому з курячої грудки в духовці — покроковий рецепт з підказками.

Салат з помідорів і огірків — навіть у такому простому страві є свої секрети.

Як готують курку з кукурудзяними пластівцями в KFC

  • 350 мл рослинного масла;
  • 2 яйця;
  • 12 крилець;
  • 450 г кукурудзяних пластівців;
  • 230 г борошна;
  • 550 мл олії;
  • оцет.

Час на підготовку – 3 години і 40 хвилин.

Калорійність – 485 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Крила вимити і обсушити їх;
  2. Кожне з них порізати на дві частини і скласти все в миску;
  3. Додати спеції за смаком, добре перемішати. Можна додати трави, прянощі, суху гірчицю, паприку, часник, аджику і так далі;
  4. Залити масу оцтом, перемішати і прибрати в холодильник на три години;
  5. Пластівці подрібнити зручним способом. Це може бути пакет і качалка, блендер або ступка з товкачем;
  6. Висипати отриману майбутню паніровку в окрему ємність;
  7. В іншу ємність всипати борошно, а в третю яйця. Їх необхідно трохи збити ;
  8. Дістати курку, обваляти кожен шматочок у борошні, потім в яйці і потім в кукурудзяних крихтах;
  9. Розжарити олію у підходящої посуді і обсмажувати до готовності всі шматочки по черзі.

Як зробити курку з вівсяними пластівцями як KFC

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 240 мл кефіру;
  • 10 г італійських трав;
  • 2 курячих філе.

Час приготування – 2 години 35 хвилин.

Калорійність – 111 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Філе промити, зрізати з нього жир і порізати довгими смужками;
  2. Приправити спеціями за смаком, обім'яти руками і злити кефіром;
  3. Перемішати і прибрати в холодильник хоча б на дві години;
  4. Вівсянку за цей час подрібнити в блендері, але не в борошно, а залишити її шматочками;
  5. Змішати з травами та іншими спеціями за смаком;
  6. Дістати філе з холодильника по закінченню двох годин;
  7. Обваляти всі шматочки в отриманій паніровці і викласти на деко;
  8. Нагріти духовку до 180 за Цельсієм і запікати курочку двадцять хвилин.

Спробуйте всі варіанти панировок, щоб точно переконатися в тому, що всі вони схожі на оригінал. Хрускіт курки ви не зможете забути ще дуже довго, а заодно і переконайтеся в нашій правоті.

Що ще почитати: