08 март 2019 6 226

Як приготувати апетитні нагетси в мікрохвильовці

Нагетси – дуже смачні і легкі при приготуванні напівфабрикати з м'яса птиці. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мікрохвильовій печі. Цей спосіб приготування не потребує великих зусиль, постійної присутності на кухні, тому про нього піде мова в цій статті. Напівфабрикат з курки можна купити в магазині в готовому до вживання виді або приготувати вдома.

Найпростіший питання – чи можна розігріти вже готові нагетси в мікрохвильовці? Зрозуміло, можна, при цьому температура і тривалість може бути такою, як зручно господині. Зазвичай рекомендується потужність 900 Вт і тривалість 2-3 хвилини.

Як розігріти заморожені напівфабрикати

Необхідні інгредієнти – заморожені нагетси.

Скільки потрібно хвилин? Всього 10.

Калорійність – 285 ккал.

Для того щоб приготувати страву, можна дістати нагетси з морозилки і відразу ж покласти їх у мікрохвильову піч. Користуватися для цього потрібно спеціальним посудом для мікрохвильової печі.

Приготування заморожених м'ясних делікатесів займе трохи більше часу, ніж розігрів готового продукту. Їх не потрібно попередньо розморожувати, можна відразу ж поставити в мікрохвильовку на потужність 9000 Вт, після чого готувати протягом 5 хвилин. Потім потрібно відкрити піч, перевернути нагетси, якщо накопичилася рідина – злити її, потім готувати ще 5 хвилин.

Можна попередньо розморозити напівфабрикати (режим розморожування), а потім приготувати їх звичайним способом – розігріти протягом 3 хвилин. У смаку вони від цього не втратять, але процес займе більше часу.

Покроковий рецепт домашнього приготування нагетсів
Інгредієнти Кількість
філе з м'яса птиці - 300 г
яєчний білок - 2 шт.
маринад - 75 мл
сіль, перець, спеції - за смаком
панірувальні сухарі - 100 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

За допомогою мікрохвильової печі можна не тільки розігріти або розморозити куплені м'ясні делікатеси, але і приготувати їх з нуля з курячої грудки. Це гранично простий рецепт, який не вимагає тривалої підготовки. Потрібно куряча грудка, панірувальні сухарі і яєчні білки.

Отже, як приготувати нагетси в мікрохвильовці?

Крок перший. Курячу грудку необхідно попередньо замаринувати – маринад може бути будь-яким (соєвий соус, олію), але бажано не використовувати майонез. Тривалість процесу – до півгодини.

Крок другий. Філе потрібно нарізати шматочками по смаку. Кожен шматочок потрібно натерти сіллю і спеціями.

Крок третій. Готуємо яєчні білки. Їх потрібно відокремити від жовтків і збити віночком або міксером.

Крок четвертий. Потім шматочки філе в збите яйце, потім обвалюють у панірувальних сухарях.

Крок четвертий – запікати в мікрохвильовій печі приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Блюдо готове.

Як готувати нагетси в кукурудзяних пластівцях

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе;
  • яєчний білок;
  • маринад;
  • сіль, перець, спеції;
  • несолодкі кукурудзяні пластівці.

Час готування – 30-40 хв.

Калорійність – 250-300 ккал

Паніровка з кукурудзяних пластівців додасть готовому блюду особливий смак. Такий продукт легко приготувати вдома. Важливе уточнення – пластівці повинні бути солодкими, інакше страва буде несмачним. Для приготування потрібно куряче філе, несолодкі кукурудзяні пластівці, соєвий соус, сіль, перець, часник, яєчні білки.

Процес приготування починається також, як і попередній. Різниця тільки в тому, що потрібно спочатку нарізати філе, а потім замаринувати його в маринаді з соєвого соусу і часнику (час маринування – 15 хвилин).

Кукурудзяні пластівці потрібно подрібнити міксером, змішати зі спеціями і сіллю. Яєчні білки відокремити від жовтків і збити. Потім м'ясо вмочують по черзі в білок і панірування. Готують в мікрохвильовій печі на потужності 9000 Вт по 3 хвилини з кожного боку.

Рулет з фаршем і яйцем — це страва надзвичайно ситна, але разом з тим його можна навіть тим, хто сидить на дієті.

Як приготувати дієтичну сирну запіканку без борошна і манки читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти смачних ситних баклажанів з помідорами, запечених в духовці.

Як посмажити нагетси в паніровці з сиром у мікрохвильовці

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе;
  • яєчний білок;
  • маринад;
  • сіль, перець, спеції;
  • панірувальні сухарі або борошно;
  • сир.

Час приготування – 50-60 хв.

Калорійність – 300-350 ккал.

Паніровка з сиру надає курячому філе приємний і ніжний присмак. Сир додається в паніровку разом з сухарями. Процес приготування схожий з двома описаними вище. Необхідно нарізати і замаринувати курячу грудку, збити яєчний білок і приготувати панірування. Робиться це наступним чином – сир натирають на дрібній тертці, змішують з панірувальними сухарями або борошном. Потім готують курячу грудку і покривають її паніровкою. Запікати з кожного боку приблизно по 3 хвилини.

Корисні поради

Даний продукт не вважається найкориснішою стравою, тому його не слід готувати занадто часто. Дієтологи рекомендують урізноманітнити раціон приблизно кожну тиждень, але не частіше.

Для готування за допомогою мікрохвильової печі необхідно використовувати спеціальний посуд.

Для даної страви підходить тільки філе курки – хрящики, кістки і шкірка не доречні. Також не підійдуть інші види м'яса, крім курки.

Кукурудзяні пластівці, сир та інші інгредієнти не повинні бути солодкими.

Нагетси – ситне і зручне в приготуванні страва, навіть якщо готувати їх самостійно. Спробуйте!

Що ще почитати: