13 июнь 2019 7 696

Рецепти сирного тіста для смажених і печених пиріжків

Вкрай рідко можна зустріти пиріжки, тісто для яких готується з сиру. Насправді в домашніх умовах будь-яка господиня практично не використовує сирне тісто для того, щоб приготувати саме пиріжки. Тому тут відразу ж постає питання про те, чому ж цей продукт настільки непопулярний у російських кухарок.

Насправді таке тісто має величезну кількість плюсів. Одним з них є дуже швидкий спосіб приготування, який займе у вас набагато більш короткий час, ніж, якщо ви спробуєте приготувати дріжджове тісто. При цьому кінцевий результат вийде неймовірно ніжним і легким.

Однак при всьому при цьому ми досі використовуємо сир лише для того, щоб приготувати різні десерти, ну або запіканки.

Вся справа тут в тому, що сирне тісто дуже недовговічне і приготовані з ранку пиріжки до вечора спокійно вже зачерствеют і стануть непридатні в їжу. Тому приготовані на такому тесті борошняні вироби потрібно з'їдати відразу з пилу жару, а не залишати на кілька різних прийомів їжі.

У цій статті ви зможете дізнатися про різні способи приготування цього такого смачного, але при цьому недовговічного продукту. Обов'язково спробуйте приготувати пиріжки з його допомогою, і ви просто здивуєтеся, наскільки сильно вони відрізняються від звичайної випічки.

Рецепт сирного тіста для духових пиріжків
Інгредієнти Кількість
знежирений сир - 300 г
яйце - 2 шт.
борошно - 100 г
масло рослинне - 60 мл
розпушувач і сіль - по 2 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 223 Ккал

Багато господинь для того, щоб уникнути приготування пиріжків на настільки шкідливий для фігури олії, намагаються використовувати в цій справі духовку. Тісто для печених пиріжків відрізняється від того, що використовують для смаженого продукту, тому дуже уважно поставтеся до цього моменту.

Покроковий рецепт приготування сирного тіста для печених пиріжків в духовці:

  1. Візьміть кухонний комбайн і з'єднайте в його чаші відразу весь сир, яйця, рослинне масло і розпушувач з сіллю. Якщо його немає під рукою, то просто скористайтеся блендером або міксером. Приготувати це тісто вручну, щоб отримати правильну консистенцію досить важко, тому сучасні прилади з легкістю можуть допомогти;
  2. Збийте всю суміш, викладену в комбайн, і потроху вмешивайте в неї борошно. Тісто трохи замісіть, поки за текстурою воно не стане нагадувати те, що використовується для приготування пельменів. Якщо ви відчуваєте, що йому бракує еластичності, то просто додайте трохи олії;
  3. Це тісто не треба витримувати, тому просто ваш стіл посипте невеликою кількістю борошна і викладіть на нього продукт. Поріжте на порційні шматочки потрібного вам розміру.

Приготування сирного тіста для смажених пиріжків

Навіть якщо ви знаходитесь на першій ступені осягнення кулінарної майстерності, то приготувати це тісто буде дуже простою справою.

Всі інгредієнти для нього цілком доступні, а також не займуть великої кількості часу, тому ви зможете не стояти цілий день біля плити.

  • борошно – 300 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 500 г;
  • цукор – 50 г;
  • гашене сода.

Часовий проміжок: 55 хвилин.

Харчова цінність: 243 Ккал.

Як готувати сирне тісто для смаження пиріжків на сковороді:

  1. У блендер покладіть цукор і збиті яйця. Цю суміш трохи посоліть і збийте гарненько. Після цього візьміть сито і пропустіть через нього сир, щоб його консистенція стала більш м'якою. Сир з'єднайте з яєчною сумішшю і всипте погашену за допомогою оцту соду;
  2. Перед додаванням в тісто обов'язково збийте борошно. Всі компоненти в мисці з'єднайте, помішуючи до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки. Дуже суворо дотримуйтесь кількість борошна. Тісто і повинно трохи липнути, тому ні в якому разі не додавайте зайвою, щоб зберегти у готового виробу легкість;
  3. Вимішане тісто накрийте рушником і залиште приблизно на сорок хвилин. За цей час воно повністю підійде і буде готове до подальшого застосування. Для цього рецепту дуже ретельно вибирайте сир. Обов'язково перевірте, щоб він був досить сухим.

Пельмені з картоплею — традиційне блюдо за домашніми рецептами.

Салат з макаронами і шинкою — візьміть на замітку цей рецепт.

Читайте як приготувати соковитого короп у сметані на сковороді в нашій статті.

Пиріжкове тісто з сиру і кефіру

Якщо вже для виготовлення тіста ви почали використовувати кефір, так чому б не піти далі і не додати і невелика кількість кефіру. Випічка від цього вийде тільки пишніше і більш смачною.

  • сир – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • кефір – 110 мл;
  • борошно – 275 г;
  • цукор – 7 г;
  • масло рослинне – 15 мл;
  • сіль і розпушувач.

Часовий проміжок: 30 хвилин.

Харчова цінність: 249 Ккал.

Як підготувати сирне тісто на кефірі для смажених пиріжків:

  1. В окремому посуді відкладіть в сторону просіяне борошно в кількості 200 р. Не забудьте вмішати в неї розпушувач. В цей час В іншій ємності почніть з'єднувати сирно-кефірну суміш. В неї будуть входити не лише сир і кефір, але і цукор, рослинне масло і сіль;
  2. З'єднайте обидві суміші і заважайте їх до того моменту, як маса не стане абсолютно однорідним. На поверхню столу висипте решту у вас борошно і викладіть на неї отриману масу. Збираючи її, доведіть вашу суміш до гладкого і еластичного стану;
  3. Прикрийте серветкою, а потім відставте в прохолодне час на чверть години. Після цього можна приступати до приготування випічки.

Листкова основа для пиріжків з різними начинками

Приготування листкового тіста з сиру не в приклад складніше, тому воно займе у вас набагато більше часу і сил. Зате повітряна і хрустка випічка стане прекрасним результатом всіх докладених зусиль.

  • борошно – 150 г;
  • масло вершкове або маргарин – 100 г;
  • сир 18% — 150 г;
  • сіль.

Часовий проміжок: 8 годин.

Харчова цінність: 402 Ккал.

Як готувати листкове сирне тісто для пиріжків з будь-якою начинкою:

  1. Оскільки листкове тісто необхідно витримувати протягом досить тривалого часу, то найкращим варіантом буде його приготування вже ввечері. Так з ранку раніше у вас вже буде готовий продукт для подальшого приготування пиріжків;
  2. Сир за допомогою сита перетріть, щоб прибрати з нього всю зернистість. Нарубаєте розм'якшене масло і змішайте його з борошном. Сир, борошно і масло злегка посоліть і почніть замішувати тісто;
  3. Після того, як воно стане еластичним, то просто прикрийте його і залиште в холодильнику на всю ніч. Вранці, коли ви вынете його, просто розкачайте в пласт і знову згорніть. Повторіть це кілька разів: чим більше їх, тим більш повітряним і листковим стане тісто. Однак стандартно чотирьох раз буде цілком достатньо.

Сирні пиріжки з яблучною начинкою

  • сир – 100 г;
  • сметана – 20 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 150 г;
  • маленька кількість соди (гасити її не потрібно);
  • сіль.

Для яблучної начинки:

  • яблука – 300 г;
  • цукор – 30 г;
  • кориця.

Часовий проміжок: 60 хвилин.

Харчова цінність: 192 Ккал.

Готувати смажені пиріжки з сирного тіста з яблуками потрібно так:

  1. Спочатку приготування яблучних пиріжків почніть з виготовлення хорошого сирного тіста. Для цього з'єднайте між собою відразу сир і сметану, а потім додайте до цієї суміші окремо збиті яйця. Їх перед збиванням обов'язково необхідно посолити;
  2. Окремо на два рази просійте суміш борошна з содою. Після цього додайте її в миску до залишився тесту і трохи вимісіть. Не намагайтеся на цьому етапі вимісити його дуже сильно, інакше випічка вийде дуже щільною згодом;
  3. Підготовлене тісто необхідно залишити в холодильнику хвилин на тридцять. Обов'язково закрийте всі рушником, щоб продукт не заветрелся;
  4. Поки воно підходить, слід почати приготування начинки. Для цього очистіть яблука від шкірки і наріжте їх на досить дрібні кубики. Збризніть їх маленькою кількістю лимонного соку, щоб запобігти потемнінню, а потім приправити корицею і цукром;
  5. Приготоване тісто розділіть на невеликі кульки. Кожен з них трохи розімніть, а потім розкачайте качалкою. Викладіть невелику кількість яблучної начинки і заліпіть їх на манер звичайних вареників. Розжаримо сковороду з великою кількістю рослинного масла і опустіть температуру до середнього показника. Після цього негайно підсмажте ваші пиріжки, інакше яблука не приготуються до потрібного стану.

Печені м'ясні пиріжки з сирного тіста

  • сир – 250 г;
  • борошно – 260 г;
  • фарш – 300 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 250 г;
  • сіль.

Часовий проміжок: 45 хвилин.

Харчова цінність: 350 Ккал.

Приготування пиріжків з м'ясом в духовці:

  1. Для виготовлення сирного тіста змішайте сир з яйцем. Приправте цю суміш невеликою кількістю солі, а потім вмішайте спочатку розтоплене масло. Закінчите всі додаванням просіяного борошна. Замісіть масу до м'якого, але при цьому липкого стану;
  2. На присипаній борошном поверхні розкачайте пласт товщиною менше сантиметра і поріжте його на однакові квадратики. У кожен з них покладіть трохи начинки, а потім гарненько закрийте, щоб сік не втік;
  3. Покладіть на деко пергамент, а потім викладіть на нього ваші пиріжки. Обов'язково змастіть їх збитим жовтком, щоб утворилася рум'яна кірочка. Готуватися пиріжки будуть протягом 20 хвилин. Температурний режим повинен бути 180 градусів.

Які ще начинки підійдуть до такого ніжному тесту

Насправді тут їх кількість залежить лише від вашої фантазії. Сирне тісто ідеально підходить як для солодкою, так і для прісної випічки, тому можливих варіантів маса. Навіть додавання простий сирної начинки робить такі пиріжки оригінальними.

Сміливо експериментуйте з ягодами і фруктами, просто тоді додавайте цукор тільки в них, а не в тісто, інакше випічка вийде надто солодкої. М'ясні начинки також дуже добре поєднуються, неважливо, чи буде це простий фарш або сир з шинкою.

Корисні поради

  1. Якщо ви хочете приготувати будь-яку свіжу випічку, то найкращим варіантом для тіста стане саме виготовлене на кефірі. Воно найкращим чином поєднується з різними видами м'ясної та овочевої начинок. До того ж, виготовлені на кефірно-сирному тісті пиріжки відрізняються дуже хрусткою скоринкою;
  2. Обов'язково для приготування тіста використовуйте дуже свіжий сир. Саме наявна в ньому кислинка додасть страві оригінальність;
  3. Сирне тісто виходить досить липким, тому обов'язково мастіть руки і качалку соняшниковою олією. У такому продукті є і плюс – його досить легко ліпити.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: