23 июнь 2019 23 150

Як приготувати млинці з начинкою з печінки

Печінка є специфічним продуктом, який не всім до смаку. Але її можна перетворити — доповнити прянощами, спеціями і начинити нею млинці. У цьому варіанті вона буде просто дивовижною, а для того щоб в цьому упевнитися, обов'язково вдома потрібно зробити млинці з печінкою.

Млинці з яловичої печінкою і цибулею
Інгредієнти Кількість
молоко коров'яче - 200-250 мл
масло рослинне - на свій смак
сіль - щіпка
цукор - пара пучок
яйце - 1 шт.
борошно - 130 г
печінка - 300 г
масло вершкове - 40 г
цибулю - 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Рецепт покроково:

  1. У ємність великого розміру потрібно налити молоко, слідом розбити яйце;
  2. Підсипаємо сіль, цукор і добре перемішуємо;
  3. Засипаємо борошно і починаємо розмішувати ложкою. При розмішуванні потрібно розбивати грудки;
  4. Наливаємо олію і змішуємо;
  5. На прогріту сковороду, змащену маслом, заливаємо рідку основу і розподіляємо;
  6. Смажимо млинці з кожної сторони і знімаємо зі сковороди;
  7. Далі робимо інші млинці;
  8. Печінка добре обполіскуємо під прохолодною водою, ріжемо на середні шматочки;
  9. Наливаємо воду в каструлю, викладаємо скибочки субпродукту, додаємо сіль і ставимо отвариваться;
  10. З лука потрібно прибрати шкірку, потім нарізати його кубиками;
  11. Смажимо цибулю на рослинній олії до м'якості;
  12. Готову печінку слід прокрутити м'ясорубкою або перемолоти в блендері;
  13. Викладаємо цибулю в пропущену печінка, кладемо шматочок вершкового масла і розмішуємо;
  14. Далі кладемо начинку на одну половину млинця, згортаємо його навпіл, а потім у вигляді трикутника;
  15. Млинці можна згорнути у вигляді рулетів, для цього потрібно покласти начинку на край і скрутити блін. Краї можна залишити або обрізати.

Млинці з курячою печінкою і яйцем

Які інгредієнти будуть потрібні для тіста:

  • 700 мл молока;
  • 250 грам борошна;
  • 2 яйця;
  • 30 грам цукру;
  • сіль на свій смак;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки.

Начинка буде складатися з наступних компонентів:

  • кілограм курячої печінки;
  • цибуля – 2 штуки;
  • ¼ Часниковою головки;
  • два або три яйця;
  • рослинна олія;
  • масло вершкове — шматочок на 40-50 грам;
  • сіль на свій смак;
  • спеції за смаком.

Процес приготування займе приблизно 2 години.

Калорійність – 215 ккал.

Як будемо готувати:

  1. Курячий субпродукт потрібно промити, очистити від плівок;
  2. Ріжемо його на маленькі шматочки;
  3. З цибулин чистимо шкірку і ріжемо у вигляді невеликих квадратиків;
  4. З часточок часнику знімаємо шкірку і рубаємо пластинками;
  5. На гаряче масло викладаємо курячу печінку, засипаємо цибулю з часником;
  6. Обов'язково добре просолите, розмішайте і варіть 15 хвилин;
  7. Як тільки печінка буде готова, її потрібно зняти з вогню і залишити трохи охолонути;
  8. Яйця викладаємо в каструлю з водою і ставимо отвариваться до крутого стану;
  9. Печінка викладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності;
  10. Яйця знімаємо з вогню, охолоджуємо в гарячій воді і очищаємо від шкаралупи;
  11. Яйця можна перемолоти в блендері або нарізати ножем на шматочки;
  12. Перекладаємо їх в суміш з печінки і ретельно розмішуємо;
  13. Далі приступаємо до приготування млинців. У глибоку ємність наливаємо молоко і викладаємо яйця;
  14. Насипаємо цукровий пісок, сіль і розмішуємо;
  15. Потім частинами вводимо борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок;
  16. Коли основа для млинців буде готова, наливаємо кілька великих ложок рослинного масла;
  17. Наливаємо тісто ополоником на гарячу сковороду, змащену маслом, і розподіляємо його;
  18. Обсмажуємо пару хвилин і перевертаємо на інший бік, смажимо 1 хвилину;
  19. Як тільки всі млинці будуть готові, приступаємо до наповнення їх начинкою;
  20. На край млинця кладемо 1 велику ложку начинки, краї з боків звертаємо всередину, повинен вийти прямокутник;
  21. Далі звертаємо млинець у вигляді рулетика;
  22. Начиняємо інші млинці.

Рецепт млинців зі свинячою печінкою та картоплею

Для тесту на млинці підготуємо наступні продукти:

  • молоко коров'яче – 300 мл;
  • два або три яйця;
  • борошно – 140 грам;
  • 30 грам цукру;
  • щіпка солі;
  • рослинне масло – 3-4 великі ложки.

Компоненти для начинки:

  • пюре з картоплі – 300 грам;
  • ¼ Кілограма печінки свинячої;
  • цибуля – 1 штука;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • спеції.

Час на приготування – 1,5 години.

Калорійність – 286 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. У глибоку чашку розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і сіль. Добре збиваємо вінчиком до однорідної структури;
  2. Далі додаємо борошно і ретельно збиваємо. При бажанні можна скористатися міксером, головне, щоб не було грудочок;
  3. Заливаємо молоко і перемішуємо;
  4. Додаємо кілька великих ложок рослинного масла і розмішуємо;
  5. Наливаємо на прогріту сковороду ополоник тесту і розподіляємо;
  6. Обсмажуємо блін приблизно 2-3 хвилини;
  7. Перевертаємо млинець і обсмажуємо 1 хвилину;
  8. Далі готуємо інші млинці;
  9. Потім ставимо отвариваться 3-4 картоплини до готовності;
  10. Свинячу печінку промиваємо, прибираємо плівки і нарізаємо шматочками;
  11. Викладаємо субпродукт в каструлю з водою, додаємо сіль і відварюємо 30-40 хвилин;
  12. Готову картоплю розминаємо товкачиком до однорідної структури;
  13. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
  14. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до готовності;
  15. Викладаємо цибулю в картопляне пюре;
  16. Печінку подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку;
  17. Викладаємо печінку до картоплі з цибулею, додаємо сіль, спеції і розмішуємо;
  18. На край кожного млинця викладаємо 1 велику ложку начинки, дві сторони з боків звертаємо всередину. Звертаємо прямокутник у вигляді рулету;
  19. Готові млинчики з начинкою можна подавати відразу на стіл.

Візьміть на замітку рецепт тіста філо в домашніх умовах — це прекрасна основа для багатьох варіантів випічки, особливо гарні штруделі.

Як приготувати гречану кашу з білими грибами читайте в нашій статті.

Як смачно запекти овочі гриль ви можете дізнатися з нашої статті.

Млинці з печінкою тріски і зеленою цибулею

Для млинців потрібні такі компоненти:

  • борошно – 150 грам;
  • молоко – 300 мл;
  • одне яйце;
  • цукровий пісок – 1 велика ложка;
  • сіль – щіпка;
  • рослинне масло.

Для начинки потрібні такі компоненти:

  • печінка тріски консервована – 200 грам;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • цибуля зелена – середній пучок.

На приготування піде – 60-70 хвилин.

Калорійність – 198 ккал.

Процес приготування:

  1. Борошно потрібно просіяти через сито і засипати в глибоку чашку;
  2. Додаємо до борошна сіль, цукровий пісок і розмішуємо;
  3. Розбиваємо яйце і викладаємо в борошняну суміш;
  4. Потім заливаємо молоко і починаємо вимішувати, для розмішування можна використовувати міксер або блендер;
  5. Підливаємо рослинне масло і перемішуємо;
  6. Обсмажуємо млинець з одного боку протягом 2-3 хвилин;
  7. Далі перевертаємо його на іншу сторону і обсмажуємо ще 1 хвилину;
  8. Також робимо інші млинці;
  9. Потім ставимо отвариваться яйця до крутого стану;
  10. Печінка тріски разом з маслом розминаємо вилкою;
  11. Готові яйця охолоджуємо в холодній воді, очищаємо їх від шкаралупи;
  12. Нарізаємо яйця на дрібні шматочки;
  13. Пересипаємо їх в чашку з печінкою тріски;
  14. Цибуля споліскуємо і шаткуємо тонкими кільцями;
  15. Зелень цибулі висипаємо в чашку з начинкою і добре розмішуємо;
  16. Викладаємо начинку на край млинця, формуємо з нього рулетик;
  17. Начиняємо інші млинці і ставимо на стіл.

Варіації начинки з печінки для млинців

Печінку можна поєднувати з різними компонентами, які доповнять цей продукт, зроблять його смак набагато краще. Якщо ви вирішили урізноманітнити млинці і не знаєте, які ще можна зробити начинку з печінки, то можете скористатися наступними варіантами:

  • з рисом. Рис відварюється і змішується з пропущеної печінкою. Додатково можна додати обсмажену цибулю з морквою, нарізані відварені яйця. Обов'язково приправляється сіллю, спеціями;
  • з сиром. Дуже смачною виходить печінкова начинка з протертим сиром. Сир слід використовувати твердий, він протирають через дрібну тертку. Для поліпшення смаку додаються пропущені зубчики часнику, спеції і сіль;
  • з овочами. Печінку можна поєднати з обсмаженою цибулею і морквою. А якщо ще додати ароматні прянощі і часник, то це вийде просто відмінне частування.

Запечені млинці, фаршировані курячою печінкою, в соусі

Які компоненти будуть потрібні:

  • млинці – 25-30 штук;
  • печінка куряча – 1 кілограм;
  • морква – 1штука;
  • цибуля – 2 штуки;
  • сіль за смаком;
  • спеції за бажанням.

Для заливки:

  • яйця – 2 штуки;
  • 50 мл молока.

На приготування буде потрібно – 1,5 години.

Калорійність – 240 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Печінку промиваємо і ставимо отвариваться до готовності;
  2. Тим часом очищаємо цибулю і моркву;
  3. Цибулю потрібно нашаткувати на дрібні кубики, а моркву протерти у велику стружку;
  4. На гаряче масло додаємо овочі і засмажуємо до готовності;
  5. Відварену печінку пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері;
  6. Змішуємо субпродукт з обсмаженими овочами, приправляємо сіллю, спеціями;
  7. Начиняємо млинці начинкою і робимо з них прямокутні рулетики;
  8. Для запікання слід використовувати форму з вогнетривкого скла, викладаємо в неї начинені млинці;
  9. У мисці робимо заливку. Викладаємо 2 яйця і заливаємо молоко;
  10. Збиваємо до однорідності, підсолюємо;
  11. Готової заливкою заливаємо млинці у формі;
  12. Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму;
  13. Запікати протягом 15-20 хвилин.

Як готувати млинці з яловичої печінки і чим їх можна начинити

Компоненти для приготування млинців:

  • 500 грам печінки;
  • молоко – половина літра;
  • 3 курячих яйця;
  • борошно – 60-70 грам;
  • щіпка солі;
  • приправи за бажанням;
  • рослинне масло.

На приготування потрібно 1 годину.

Калорійність – 120 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Печінка слід ретельно промити, очистити від плівки і прожилок;
  2. Нарізаємо печінку на середні шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, також її можна перемолоти в блендері;
  3. Викладаємо фарш в глибоку чашку, розбиваємо в нього яйця, додаємо сіль і приправи. Добре розмішуємо;
  4. Потім акуратно заливаємо молоко, додаємо борошно і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок;
  5. Залишаємо постояти рідке тісто приблизно 15 хвилин;
  6. Сковороду змащуємо рослинним маслом, ставимо на вогонь і прогріваємо;
  7. Заливаємо тісто і розподіляємо його по всій поверхні;
  8. Обсмажуємо млинець з двох боків до рум'яного кольору;
  9. Також робимо інші млинці.

Для печінкових млинців можна використовувати наступні варіанти начинок:

  • гриби. Свіжі печериці потрібно обсмажити з цибулею та морквою на вершковому маслі до готовності. Начинку добре приправляємо спеціями;
  • гостра сирна. Вершковий сир потрібно перемолоти в блендері разом з кількома зубчиками часнику, пару гілочок кропу і 1 ч. ложкою тертого хрону. Пікантна начинка зробить смак млинців оригінальним;
  • можна з печінкових млинців зробити торт. Для цього кожен млинець можна змастити сумішшю з обсмаженої цибулі з морквою і майонезу.

Корисні поради

  • для приготування начинки підійде будь-яка печінка свиняча, куряча, яловича;
  • щоб начинка була ніжною, в неї слід додати трохи сметани, води або вершкового масла;
  • щоб у тісті для млинців грудочки розійшлися, після його приготування потрібно залишити постояти близько години.

При приготуванні млинців з печінкою кожна господиня може поекспериментувати, вносити свої доповнення і покращувати смак начинки. Незважаючи на те, що весь процес може зайняти багато часу і сил, підсумок варто всіх цих зусиль, а ваші родичі і гості підтвердять це.

Що ще почитати: