Як приготувати млинці з начинкою з печінки
Печінка є специфічним продуктом, який не всім до смаку. Але її можна перетворити — доповнити прянощами, спеціями і начинити нею млинці. У цьому варіанті вона буде просто дивовижною, а для того щоб в цьому упевнитися, обов'язково вдома потрібно зробити млинці з печінкою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко коров'яче - | 200-250 мл |
масло рослинне - | на свій смак |
сіль - | щіпка |
цукор - | пара пучок |
яйце - | 1 шт. |
борошно - | 130 г |
печінка - | 300 г |
масло вершкове - | 40 г |
цибулю - | 1 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Рецепт покроково:
- У ємність великого розміру потрібно налити молоко, слідом розбити яйце;
- Підсипаємо сіль, цукор і добре перемішуємо;
- Засипаємо борошно і починаємо розмішувати ложкою. При розмішуванні потрібно розбивати грудки;
- Наливаємо олію і змішуємо;
- На прогріту сковороду, змащену маслом, заливаємо рідку основу і розподіляємо;
- Смажимо млинці з кожної сторони і знімаємо зі сковороди;
- Далі робимо інші млинці;
- Печінка добре обполіскуємо під прохолодною водою, ріжемо на середні шматочки;
- Наливаємо воду в каструлю, викладаємо скибочки субпродукту, додаємо сіль і ставимо отвариваться;
- З лука потрібно прибрати шкірку, потім нарізати його кубиками;
- Смажимо цибулю на рослинній олії до м'якості;
- Готову печінку слід прокрутити м'ясорубкою або перемолоти в блендері;
- Викладаємо цибулю в пропущену печінка, кладемо шматочок вершкового масла і розмішуємо;
- Далі кладемо начинку на одну половину млинця, згортаємо його навпіл, а потім у вигляді трикутника;
- Млинці можна згорнути у вигляді рулетів, для цього потрібно покласти начинку на край і скрутити блін. Краї можна залишити або обрізати.
Млинці з курячою печінкою і яйцем
Які інгредієнти будуть потрібні для тіста:
- 700 мл молока;
- 250 грам борошна;
- 2 яйця;
- 30 грам цукру;
- сіль на свій смак;
- рослинна олія – 4 ст. ложки.
Начинка буде складатися з наступних компонентів:
- кілограм курячої печінки;
- цибуля – 2 штуки;
- ¼ Часниковою головки;
- два або три яйця;
- рослинна олія;
- масло вершкове — шматочок на 40-50 грам;
- сіль на свій смак;
- спеції за смаком.
Процес приготування займе приблизно 2 години.
Калорійність – 215 ккал.
Як будемо готувати:
- Курячий субпродукт потрібно промити, очистити від плівок;
- Ріжемо його на маленькі шматочки;
- З цибулин чистимо шкірку і ріжемо у вигляді невеликих квадратиків;
- З часточок часнику знімаємо шкірку і рубаємо пластинками;
- На гаряче масло викладаємо курячу печінку, засипаємо цибулю з часником;
- Обов'язково добре просолите, розмішайте і варіть 15 хвилин;
- Як тільки печінка буде готова, її потрібно зняти з вогню і залишити трохи охолонути;
- Яйця викладаємо в каструлю з водою і ставимо отвариваться до крутого стану;
- Печінка викладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності;
- Яйця знімаємо з вогню, охолоджуємо в гарячій воді і очищаємо від шкаралупи;
- Яйця можна перемолоти в блендері або нарізати ножем на шматочки;
- Перекладаємо їх в суміш з печінки і ретельно розмішуємо;
- Далі приступаємо до приготування млинців. У глибоку ємність наливаємо молоко і викладаємо яйця;
- Насипаємо цукровий пісок, сіль і розмішуємо;
- Потім частинами вводимо борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок;
- Коли основа для млинців буде готова, наливаємо кілька великих ложок рослинного масла;
- Наливаємо тісто ополоником на гарячу сковороду, змащену маслом, і розподіляємо його;
- Обсмажуємо пару хвилин і перевертаємо на інший бік, смажимо 1 хвилину;
- Як тільки всі млинці будуть готові, приступаємо до наповнення їх начинкою;
- На край млинця кладемо 1 велику ложку начинки, краї з боків звертаємо всередину, повинен вийти прямокутник;
- Далі звертаємо млинець у вигляді рулетика;
- Начиняємо інші млинці.
Рецепт млинців зі свинячою печінкою та картоплею
Для тесту на млинці підготуємо наступні продукти:
- молоко коров'яче – 300 мл;
- два або три яйця;
- борошно – 140 грам;
- 30 грам цукру;
- щіпка солі;
- рослинне масло – 3-4 великі ложки.
Компоненти для начинки:
- пюре з картоплі – 300 грам;
- ¼ Кілограма печінки свинячої;
- цибуля – 1 штука;
- рослинна олія;
- сіль;
- спеції.
Час на приготування – 1,5 години.
Калорійність – 286 ккал.
Приступаємо до приготування:
- У глибоку чашку розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і сіль. Добре збиваємо вінчиком до однорідної структури;
- Далі додаємо борошно і ретельно збиваємо. При бажанні можна скористатися міксером, головне, щоб не було грудочок;
- Заливаємо молоко і перемішуємо;
- Додаємо кілька великих ложок рослинного масла і розмішуємо;
- Наливаємо на прогріту сковороду ополоник тесту і розподіляємо;
- Обсмажуємо блін приблизно 2-3 хвилини;
- Перевертаємо млинець і обсмажуємо 1 хвилину;
- Далі готуємо інші млинці;
- Потім ставимо отвариваться 3-4 картоплини до готовності;
- Свинячу печінку промиваємо, прибираємо плівки і нарізаємо шматочками;
- Викладаємо субпродукт в каструлю з водою, додаємо сіль і відварюємо 30-40 хвилин;
- Готову картоплю розминаємо товкачиком до однорідної структури;
- Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
- Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до готовності;
- Викладаємо цибулю в картопляне пюре;
- Печінку подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку;
- Викладаємо печінку до картоплі з цибулею, додаємо сіль, спеції і розмішуємо;
- На край кожного млинця викладаємо 1 велику ложку начинки, дві сторони з боків звертаємо всередину. Звертаємо прямокутник у вигляді рулету;
- Готові млинчики з начинкою можна подавати відразу на стіл.
Візьміть на замітку рецепт тіста філо в домашніх умовах — це прекрасна основа для багатьох варіантів випічки, особливо гарні штруделі.
Як приготувати гречану кашу з білими грибами читайте в нашій статті.
Як смачно запекти овочі гриль ви можете дізнатися з нашої статті.
Млинці з печінкою тріски і зеленою цибулею
Для млинців потрібні такі компоненти:
- борошно – 150 грам;
- молоко – 300 мл;
- одне яйце;
- цукровий пісок – 1 велика ложка;
- сіль – щіпка;
- рослинне масло.
Для начинки потрібні такі компоненти:
- печінка тріски консервована – 200 грам;
- яйця курячі – 3 штуки;
- цибуля зелена – середній пучок.
На приготування піде – 60-70 хвилин.
Калорійність – 198 ккал.
Процес приготування:
- Борошно потрібно просіяти через сито і засипати в глибоку чашку;
- Додаємо до борошна сіль, цукровий пісок і розмішуємо;
- Розбиваємо яйце і викладаємо в борошняну суміш;
- Потім заливаємо молоко і починаємо вимішувати, для розмішування можна використовувати міксер або блендер;
- Підливаємо рослинне масло і перемішуємо;
- Обсмажуємо млинець з одного боку протягом 2-3 хвилин;
- Далі перевертаємо його на іншу сторону і обсмажуємо ще 1 хвилину;
- Також робимо інші млинці;
- Потім ставимо отвариваться яйця до крутого стану;
- Печінка тріски разом з маслом розминаємо вилкою;
- Готові яйця охолоджуємо в холодній воді, очищаємо їх від шкаралупи;
- Нарізаємо яйця на дрібні шматочки;
- Пересипаємо їх в чашку з печінкою тріски;
- Цибуля споліскуємо і шаткуємо тонкими кільцями;
- Зелень цибулі висипаємо в чашку з начинкою і добре розмішуємо;
- Викладаємо начинку на край млинця, формуємо з нього рулетик;
- Начиняємо інші млинці і ставимо на стіл.
Варіації начинки з печінки для млинців
Печінку можна поєднувати з різними компонентами, які доповнять цей продукт, зроблять його смак набагато краще. Якщо ви вирішили урізноманітнити млинці і не знаєте, які ще можна зробити начинку з печінки, то можете скористатися наступними варіантами:
- з рисом. Рис відварюється і змішується з пропущеної печінкою. Додатково можна додати обсмажену цибулю з морквою, нарізані відварені яйця. Обов'язково приправляється сіллю, спеціями;
- з сиром. Дуже смачною виходить печінкова начинка з протертим сиром. Сир слід використовувати твердий, він протирають через дрібну тертку. Для поліпшення смаку додаються пропущені зубчики часнику, спеції і сіль;
- з овочами. Печінку можна поєднати з обсмаженою цибулею і морквою. А якщо ще додати ароматні прянощі і часник, то це вийде просто відмінне частування.
Запечені млинці, фаршировані курячою печінкою, в соусі
Які компоненти будуть потрібні:
- млинці – 25-30 штук;
- печінка куряча – 1 кілограм;
- морква – 1штука;
- цибуля – 2 штуки;
- сіль за смаком;
- спеції за бажанням.
Для заливки:
- яйця – 2 штуки;
- 50 мл молока.
На приготування буде потрібно – 1,5 години.
Калорійність – 240 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Печінку промиваємо і ставимо отвариваться до готовності;
- Тим часом очищаємо цибулю і моркву;
- Цибулю потрібно нашаткувати на дрібні кубики, а моркву протерти у велику стружку;
- На гаряче масло додаємо овочі і засмажуємо до готовності;
- Відварену печінку пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері;
- Змішуємо субпродукт з обсмаженими овочами, приправляємо сіллю, спеціями;
- Начиняємо млинці начинкою і робимо з них прямокутні рулетики;
- Для запікання слід використовувати форму з вогнетривкого скла, викладаємо в неї начинені млинці;
- У мисці робимо заливку. Викладаємо 2 яйця і заливаємо молоко;
- Збиваємо до однорідності, підсолюємо;
- Готової заливкою заливаємо млинці у формі;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму;
- Запікати протягом 15-20 хвилин.
Як готувати млинці з яловичої печінки і чим їх можна начинити
Компоненти для приготування млинців:
- 500 грам печінки;
- молоко – половина літра;
- 3 курячих яйця;
- борошно – 60-70 грам;
- щіпка солі;
- приправи за бажанням;
- рослинне масло.
На приготування потрібно 1 годину.
Калорійність – 120 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Печінка слід ретельно промити, очистити від плівки і прожилок;
- Нарізаємо печінку на середні шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, також її можна перемолоти в блендері;
- Викладаємо фарш в глибоку чашку, розбиваємо в нього яйця, додаємо сіль і приправи. Добре розмішуємо;
- Потім акуратно заливаємо молоко, додаємо борошно і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок;
- Залишаємо постояти рідке тісто приблизно 15 хвилин;
- Сковороду змащуємо рослинним маслом, ставимо на вогонь і прогріваємо;
- Заливаємо тісто і розподіляємо його по всій поверхні;
- Обсмажуємо млинець з двох боків до рум'яного кольору;
- Також робимо інші млинці.
Для печінкових млинців можна використовувати наступні варіанти начинок:
- гриби. Свіжі печериці потрібно обсмажити з цибулею та морквою на вершковому маслі до готовності. Начинку добре приправляємо спеціями;
- гостра сирна. Вершковий сир потрібно перемолоти в блендері разом з кількома зубчиками часнику, пару гілочок кропу і 1 ч. ложкою тертого хрону. Пікантна начинка зробить смак млинців оригінальним;
- можна з печінкових млинців зробити торт. Для цього кожен млинець можна змастити сумішшю з обсмаженої цибулі з морквою і майонезу.
Корисні поради
- для приготування начинки підійде будь-яка печінка свиняча, куряча, яловича;
- щоб начинка була ніжною, в неї слід додати трохи сметани, води або вершкового масла;
- щоб у тісті для млинців грудочки розійшлися, після його приготування потрібно залишити постояти близько години.
При приготуванні млинців з печінкою кожна господиня може поекспериментувати, вносити свої доповнення і покращувати смак начинки. Незважаючи на те, що весь процес може зайняти багато часу і сил, підсумок варто всіх цих зусиль, а ваші родичі і гості підтвердять це.