29 июнь 2019 2 936

Як смачно приготувати млинці з сиром

Млинці – досить універсальний і поширене блюдо, яке можна їсти як у «голому» вигляді, так і з начинкою. Наповнення може бути різним, як солодким (ягідне асорті, банани, сухофрукти, крем), так і солоним (яйце з рисом, підсолений сир, серце з печінкою, м'ясо з рисом, курка і яйце). Перераховувати можна до нескінченності, але найпопулярнішою начинкою можна вважати солодкий сир з родзинками.

Звичайно, готуються вони не дуже швидко. Чого тільки коштує насмажити стопку млинців з тіста, приготовленого на цілому літрі молока! Сам процес заматывания не складний і швидкий, головне, щоб товщина млинців була відповідною.

Занадто тонкі рвуться, і начинка випадає, а надто товсті взагалі не заматываются і відразу ж втрачають форму рулетика. У сир обов'язково потрібно додавати цукор, сире яйце і розмочений родзинки, тоді маса буде клейкої та пастоподібної.

Багато нюанси потрібно враховувати під час приготування цього всіма улюбленого страви.

Млинці з сиром: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 450 г
Яйця - 7 шт.
Молоко - 1 л
Цукор - 4 ст. л.
Оливкова олія - 4 ст. л.
Сир - 500 г
Ваніль - 1 упаковка
Сіль - щіпка
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал
Це блюдо складається з двох основних складових: млинців і сиру. Млинці потрібно готувати обов'язково на домашньому молоці і яйцях. Сир теж краще використовувати не магазинний, а фермерський.

У тепле молоко додаємо шість яєць і збиваємо на середній швидкості. Всипаємо цукор, половину протрушенной борошна і сіль. Продовжуємо процес. Коли маса почне густіти, додаємо по трохи борошно, але стежимо за консистенцією: якщо вже досить густо, більше всипати не треба. Все залежить від розміру яєць, сорту борошна і якості молока. Якщо домашні продукти, то кількість борошна вийде за нормою, якщо з гастроному – трохи менше. В кінці вливаємо олію оливкова і залишаємо тісто постояти на двадцять хвилин.

У сир додаємо решту яйце, ванілін і три ложки цукру, виделкою мнемо, щоб вийшла гомогенна клейка маса.

Прогріваємо млинцеву сковороду, наливаємо ополоником рідину борошняну і маніпуляціями рук розрівнюємо, щоб тісто розпливлося і млинець вийшов цілісний, без дірочок. За цією схемою виробляємо всю масу, складаючи готові млинці стопкою.

Беремо по одному млинцю, кладемо на рівну суху поверхню, ложкою накладаємо сир і загортаємо в рулон. Укладаємо щільно в каструлю і охолоджуємо або відразу підсмажуємо на олії.

Млинці з сиром та бананом

В начинку з сиру для млинців стали додавати не тільки поширений сухий виноград, але і екзотичні фрукти, які останнім часом стали доступні у продажу.

Компоненти:

  • Борошно 550 г;
  • Яйця – 6 шт.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.;
  • Вода – 1 склянка;
  • Банан – 2 шт.;
  • Сир – 300 г;
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування: 100 хвилин.

Калорійність: 247 Ккал/ 100 р.

Збиваємо в комбайні яйця і половину молока. Продукти повинні бути теплими, так тісто вийде більш однорідним. Додаємо цукор, партіями насипаємо протрушенную борошно і ллємо олію. Вливаємо молоко, що залишилося, перемішуємо, а потім дуже швидко струменем – крутий окріп. Продовжуємо заважати, щоб маса заварилася. Вважається, що заварні млинці – одні із самих ніжних і мереживних. Даємо тісту постояти, поки готуємо начинку.

Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо кружечками в чашу блендера, перебиваємо занурювальний насадкою в кашу. Викладаємо туди сир і змішати в однорідну масу. Якщо такого електроприладу немає, можна просто пом'яти виделкою або перетерти через велике сито.

Смажимо млинці на чавунній сковороді. Цей варіант дає найкращу якість навіть на тлі спеціальних млинцевих сковорідок. На краї млинця кладемо ложку сирно-бананової начинку і звертаємо в рулон.

Млинці з сиром та родзинками в духовці

Якщо ви хочете отримати найбільш м'які та ніжні млинці з сиром, то після заматывания складіть їх в жаровню, залийте вершками або просто промажте маслом вершковим маслом і поставте в електродуховку на десять – п'ятнадцять хвилин.

Компоненти:

  • Борошно – 500 г;
  • Молоко – 800 мл;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сир домашній – 450 г;
  • Ізюм – 100 г;
  • Нерафінована олія – 3 ст. л.;
  • Вершки жирні – 200 мл

Процес приготування: 110 хвилин.

Калорійність: 203 Ккал/ 100 р.

Яйця збиваємо з теплим молоком і однією ложкою цукру, всипаємо протрушенную борошно невеликими партіями. Продовжуємо процес, поки не роздробиться всі борошняні кульки. Додаємо масло і все знову перемішуємо. Даємо тісту відпочити.

Родзинки заливаємо теплою водою і даємо розпаритися десять хвилин. Зливаємо воду і розкладаємо на рушник просохнути. Сир мнемо виделкою, додаємо одне яйце і додаємо родзинки. Перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися в обсязі. Смажимо млинці, наливаючи ополоником на розігріту сковороду. Маслом або жиром попередньо промащувати вже не треба.

Як тільки млинець почне відставати по краях, піддягаємо лопаткою і швидко, поки не обпеклися пальці, перевертаємо на другу сторону. Наливаємо ще один млинець, а готовий начиняємо сиром і згортаємо. За цією технологією виробляємо всі підготовлені продукти.

Активуємо термостат на 180 °С. Щільно укладаємо млинці в скляну жаровню. Заливаємо вершками і запікаємо десять хвилин.

Паста з креветками в вершково томатному соусі — це смачне блюдо яке дуже люблять у місцях, де морепродукти не є чимось екзотичним.

Рецепт курячої грудки в мультиварці. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Макарони по флотськи з курячим фаршем — одне з найпростіших і улюблених страв. Читайте рецепти тут.

Ще начинки з сиру для млинців

Сир добре поєднується не тільки з солодкими продуктами, але і зі свіжою зеленню або червоною рибою. Виходить специфічне і незвичайне блюдо.

  1. Візьміть 300 грамів свіжого домашнього сиру, вбийте охолоджене яйце і додайте подрібнену кінзу або базилік, у крайньому випадку – петрушку (одного пучка буде достатньо). Все перемішайте, трохи присоліть, і начинка з зеленню готова;
  2. Візьміть 200 грамів слабосоленої сьомги, нарізаною на кубики, одну упаковку сиру, кілька гілочок свіжої зелені, два зубки потертого часнику. Все змішайте, притрусіть червоним перцем і можете начиняти млинці;
  3. Відкрийте баночку печінки тріски, викладіть в піалу, додайте нашатковану петрушку, кріп, тертий твердий сир (150 грамів) і 6 ложок сиру. Старанно промешайте і фаршируйте готові млинці.

Підказки кулінарів

  • Якщо ви готуєте низькокалорійні млинці на воді з невеликою кількістю яєць, то сир потрібно брати з мінімальною жирністю 10%. Якщо ж млинці повинні бути поживними на молоці і домашніх яйцях (не менше 5 – 6 штук), то і кисломолочний продукт повинен відповідати;
  • Для змішування, звичайно ж, краще застосовувати сучасні кухонні електроприлади, щоб начинка вийшла більш ніжною і однорідної;
  • Якщо ви готуєте солодкі млинці, то в тісто досить покласти всього дві – три ложки цукру, щоб страва не була нудною;
  • З готових млинців можна приготувати не тільки фаршировані рулети, але і торт. Принцип дуже простий, потрібно їх просто використовувати у вигляді коржів і перемазывать бажаної начинкою;
  • Найшвидша начинка – це сир з варенням або джемом.

Приємного апетиту вам, дорогі наші читачі!

Що ще почитати: