12 май 2019 1147

Як приготувати смачні оладки з рибної ікри

Риб'яча ікра – це дуже цінний і корисний продукт. Червона і чорна вважається делікатесом в усьому світі, ціни на неї неймовірно високі (особливо на чорну осетрову), і не кожен зможе собі дозволити придбати такі смаколики поза свята. Інша справа, икорка річкових риб, вона знаходиться в іншій ціновій категорії, що зовсім не благає її користі.

Корисні властивості:

  • джерело вітамінів: А, Е, D,В, С. Сприяють зміцненню імунітету, швидкому відновленню організму після перенесеної хвороби. Зміцнює судини, кісткові тканини, нормалізує обмінні процеси, сприяє омолодженню клітин;
  • це джерело швидко і легко засвоюваного білка, що складається з унікальних амінокислот;
  • у продукті подвоєне вміст йоду (у кілька разів вище, ніж у рибній тушці або філе);
  • ікра багата Омега-3 і мінеральними речовинами, які в комплексі гальмують процеси старіння, перешкоджають розвитку атеросклерозу, стимулюючи роботу головного мозку.

Протипоказання:

  1. Висококалорійний продукт (123 ккал/ 100 г). Тому захоплюватися їм не слід, особливо людям з надмірною вагою або схильністю до повноти. Візьміть за правило – помірність;
  2. Може стати причиною серйозних алергічних реакцій. Слід з великою обережністю вводити в раціон годуючим жінкам (або утриматися від вживання), дітям з 3-х річного віку. Не варто спокушати долю людям з вираженими алергічними реакціями на рибні продукти.
Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
свіжої рибної ікри - 0,2-0,3 кг
ріпчастої цибулі - 1 головка
яєць - 1 шт.
пшеничного борошна - 1 їдальня ложка
рослинного масла для смаження - 1/4 склянки
солі і спецій - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Як готувати оладки з ікри риби:

  1. У невелику миску розбийте одне куряче яйце;
  2. Очистіть цибулину і дрібно порубаєте ножем (натріть на тертці) до консистенції кашки;
  3. З'єднайте цибульну масу з яйцем, додати по щіпці спецій і солі, ретельно перемішайте;
  4. Додайте в миску основний інгредієнт, випотрошені або протерті через сито, ікринки морської або річкової риби, помішуючи, вводите борошно;
  5. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Столовою ложкою або невеликим ополоником зачерпывайте икорную масу і наливайте в киплячу олію, так щоб утворювалися невеликі млинці;
  6. Накрийте сковорідку кришкою і варіть 5-7 хвилин, а потім переверніть оладки підсмаженої стороною вгору. Накрийте кришкою і доведіть до готовності (10 хвилин);
  7. Розкладайте оладки з пилу-жару по тарілках.

Оладки з ікри річкової риби

Інгредієнти:

  • 0,6-0,7 кг свіжих цілісних ястиків річкової риби;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 стакан вівсяних пластівців швидкого приготування Екстра;
  • 2 курячих яйця;
  • сода на кінчику ножа;
  • 4-5 столових ложок пшеничного борошна;
  • 1/2 склянки оливкової олії.

Тривалість приготування ікряних оладок близько 1 години. Калорії: на одну стограмову порцію припадає 270 ккал.

Рецепт крок за кроком:

  1. В ковшике закип'ятіть 1 і 1/4 склянки води, засипте пластівці екстра, перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і поставте набухати;
  2. Ікринки відокремте від плівок, працюючи ножем або виделкою, як-би выскабливая вміст, з щільною плівкової оболонки ястика;
  3. Зубчики часнику очистити, пропустити через часникодавку і додайте до ікрі;
  4. Викладіть в основу оладок вівсяну кашу з ковшика, посоліть;
  5. Відокремте яєчні білки від жовтків, охолодіть і збийте в окремому посуді;
  6. Поступово вводите білкову піну в загальну масу;
  7. Для густоти введіть в икорную масу борошно, перемішану з содою;
  8. Прогрійте оливкову олію на сковорідці. Столовою ложкою викладайте складне тісто в гарячий рослинний жир. Закрийте оладки кришкою, щоб вони, як слід, пропеклися зсередини. Через 7-10 хвилин переверніть вироби і парьте під кришкою близько 10 хвилин.

Читайте як приготувати креветки до пива — класна закуска для дружніх посиденьок під пиво і футбол.

Смачний крем для бісквітних коржів — важливо знати, що від крему залежить смак десерту.

Читайте як приготувати торт з пряників — дуже простий рецепт, який не потрібно випікати.

Рецепт оладок з рибної ікри сазана

За рецептом необхідно мати в наявності:

  • 0,8-1,0 кг свіжої ікри сазана;
  • 2 цибулини;
  • 2 столові ложки сметани;
  • щіпка приправи для риби;
  • 1куриное яйце;
  • 1 чайна ложка солі без гірки;
  • 50-70 мл рослинного масла для смаження;
  • пучок петрушки.

Кількість часу на приготування оладок-икрянок пропорційно обсягу вихідних продуктів, одна партія смажиться близько 10-15 хвилин. Калорійність на виході: на 100 грам 201 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Промиті проточною водою ікряние плівки-мішечки звільніть від вмісту;
  2. Цибулини почистіть, вимийте зелень петрушки, подрібніть, висипте до ікри. Туди ж вбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції, пару ложок сметани, перемішайте;
  3. Викладайте дуже невеликими порціями в розігріте на сковороді рослинне масло. Обсмажуйте тонкі икорные оладки з кожного боку до утворення щільної рум'яної скоринки. Приємного апетиту.

Поради кулінарів

  1. Найбільш значущими критеріями при виборі риб'ячого делікатесу вважається його свіжість і зрілість. Це дуже легко визначити за зовнішнім виглядом сировини і по запаху. Зрілим можна вважати сировину, якщо у плівках чітко проглядаються окремі ікринки. З каламутною киселеобразной маси не приготувати гарного і смачного частування для сім'ї та друзів. Продукт «з душком» небезпечний для здоров'я;
  2. Іноді икорные мішечки стають приємною знахідкою в черевці у риби, тоді, для подальшого використання слід витягати їх дуже акуратно, не порушуючи оболонку мішків-плівок, щоб в цінний продукт не потрапила риб'ячу жовч;
  3. Плівкові икорные мішечки називаються ястики. Перед приготуванням їх добре промивають у прохолодній воді, а вміст вичищають (для кожного виду делікатесного сировини, одержуваного з різних прісноводних і морських риб свої способи очищення). Самі ястики не отруйні, але дуже грубі і можуть надати страві гірчинку або неприємний присмак.

Приємного апетиту!

 

 

Що ще почитати: