05 апрель 2019 2 248

Який склад у морозиво в стаканчику, скільки в ньому грам і калорій

Морозиво в стаканчику має багатовікову історію, на ньому виросло не одне покоління дітей. Улюблене всіма ласощі викликає асоціації з дитинством. Можна поласувати морозивом буквально на кожному кроці, воно дуже поживне, смачне та корисне.

Завдяки вафельному стаканчику — морозиво зручно їсти, і виглядає воно естетично. Напевно багатьом буде цікаво, як робиться цей смачний десерт.

З чого зроблено

На виробництво морозива в фабричних умовах витрачається близько 24 годин. За цей період маса для приготування морозива нагрівається практично до 90°С, після чого охолоджується до — 18 °С. Його виробництво починається з підготовки необхідної сировини.

Основні інгредієнти — цукор, масло і сухе молоко. В якості смакових наповнювачів виробники використовують: ваніль, фруктові або ягідні сиропи, какао-порошок, натуральна кава.

Для морозива в стаканчику крем-брюле необхідний спеціальний сироп, його рецепт вже секретним не вважається. Етапи виробництва морозива:

  1. Все починається з перевірки сировини, воно повинно бути свіжим та якісним. Це правило потрібно дотримуватися завжди, незалежно в яких умовах воно готується.
  2. У виробничих умовах сировина перевіряється в лабораторії, в домашніх достатньо вивчити терміни виготовлення продуктів і молока.
  3. Сухі інгредієнти просівають, щоб не було грудочок. Просіювання сприяє пористості морозива.
  4. Наступним етапом є його варіння при середній температурі 70-72°С, кипіння при цьому неприпустимо. На фабриках цей процес повністю комп'ютеризований.
  5. Один з важливих етапів — гомогенізація. Суміш піддається складному технологічному процесу. Подрібнення маси відбувається під певним тиском. В процесі виходить однорідна консистенція.
  6. Підготовлену масу для морозива в стаканчику пастеризують. У процесі теплової обробки суміш прогрівається при+87С.
  7. Гомогенізована і пастеризована маса охолоджується в морозильних камерах. Після чого дозріває при слабкій плюсовій температурі в спеціальних ємностях до готовності. Цей процес у середньому займає 20 годин.
  8. Завершальний етап — фризерование (насичення повітрям). В результаті маса набуває кремоподібну масу. Після чого додаються смакові компоненти: сиропи, горіхи, консервовані фрукти, шоколад, какао. Розфасовується готовий продукт у вафельні або паперові стаканчики.

Рецепт збірної солянки з м'яса з картоплею — смачний наваристий суп, який потрібно вміти приготувати.

Читайте як приготувати котлети з рибної ікри Сазана в нашій статті.

Читайте як приготувати печінку «Чипполіно» з кунжутом — спробуйте наш рецепт з покроковими фото.

Скільки грам в стаканчику

У часи, коли виробники морозива дотримувалися стандартів, порція важила 100 грамів. Сучасні виробники змінюють ці показники в залежності від цінової політики.

Расфасовывая продукт меншими порціями, відбувається його здешевлення. Зазвичай вага вказується на упаковці з урахуванням стаканчика. Сьогодні також є можливість купувати морозиво на вагу, накладають його в стаканчики спеціальною ложкою.

На виробництві все механізовано, маса відповідно до ваги розфасовується по стаканчиках і упаковується. На упаковці обов'язково має бути маркування про дату виготовлення.

Калорійність порції морозива

Хвилювання з приводу калорійності морозива необґрунтовані, тому що — це корисний і високоенергетичний продукт. Однією порцією можна насититися, отримавши при цьому всі життєво необхідні продукти.

Калорійність завжди вказується на упаковці. Енергетична і харчова цінність залежить від складу і ваги продукту. Розраховується вона на кожні 100 грамів ласощі. Звичайне вершкове морозиво в стаканчику містить в середньому 150 ккал, пломбір — понад 220 ккал.

Калорійність може бути вище у фруктовому морозиві, в середньому вона збільшується на 5%. З шоколадними добавками ласощі досягає калорійності до 270. Саме низькокалорійне морозиво молочне 130 ккал.

Скільки калорій у вафельному стаканчику

За рахунок того, що вага вафельного стаканчика незначний, його харчова цінність нижча. Побоюватися з цього приводу не варто, його вага середньому становить 5 грамів. Зовні стаканчик виглядає об'ємним — це досягається за рахунок його пористості.

Людям, які звикли рахувати калорії, дуже важливий цей момент, так як стаканчик виготовлений на основі борошна. У 100 грамах вафельного стаканчика приблизно 340 ккал.

Більш точні показники вказані на упаковці в залежності від складу його виготовлення. У середньому стаканчик вагою 5 грамів містить 17 ккал. Виробник вказує загальну калорійність продукту з урахуванням наповнювачів і стаканчика.

Домашній рецепт
Інгредієнти Кількість
незбиране молоко - 1 склянка
вершки жирністю 35% - 1 склянка
порошок сухого молока - 1 ст. л.
цукрова пудра - 3 ст. л.
ваніль - з урахуванням смаку
крохмаль кукурудзяний - 1 ч. л.
вафельні стаканчики - 4 шт.
Час приготування: 720 хвилин Калорійність на 100 грам: 117 Ккал

У класичному варіанті приготування звичайного пломбіру у вафельному стаканчику, присутні виключно натуральні продукти. Цей момент дуже важливий, так як ласощі вживають в їжу діти.

Приготувати його можна в домашніх умовах, головне дотримуватися технологію і дозування продуктів. В результаті у вас вийде смачний і корисний молочний продукт не гірше магазинного.

Полегшить процес приготування побутова техніка, морожениця дозволить готувати популярний десерт без особливих клопотів. Тим, у кого немає морожениці, не варто засмучуватися приготувати його можна в звичайній каструлі.

Як готувати морозиво пломбір у вафельному стаканчику:

  1. У каструлі змішати сухі інгредієнти (цукрову пудру, сухе молоко і крохмаль). Влити туди молоко і акуратно все перемішати віночком. Поспішати не потрібно, нехай всі продукти подружаться і добре розчиняться.
  2. Далі ставимо каструлю на вогонь, потужність печі ставимо на середній режим. Доводимо до кипіння. Помішувати масу потрібно постійно, так як вона може пригоріти. У процесі варіння за рахунок вмісту крохмалю, маса загусне.
  3. Доведену до кипіння суміш зняти з вогню і процідити через дрібне сито або марлю.
  4. Накрити каструлю харчовим целофаном, все має добре охолонути. В охолоджену масу додати збиті в піну вершки.
  5. Завещающий етап — помістити молочну суміш в морозилку або мороженицю. Через 20 хвилин, каструлю дістати, масу збити ще раз, таким чином виконати процедуру 3-5 разів.
  6. Загуслу пломбірну масу перекласти в стаканчики, накрити целофаном і дати застигнути до стану морозива. Після чого, можна сміливо ласувати приготованим десертом.

Корисні поради

  1. Домашній варіант приготування вимагає ретельного перемішування на етапі охолодження.
  2. Продукти вибирати потрібно тільки якісні, вершки з більш низьким вмістом жиру не підійдуть.
  3. Смакові добавки, горіхи і сухофрукти додають в кінці, перед закладкою в стаканчики.
  4. Якщо ви хочете зробити велику порцію молочних ласощів, знайте, що при тривалому зберіганні воно покривається кристаликами льоду. Щоб цього не сталося, можна додати алкоголь. Цей варіант, звичайно, не підійде для дітей.
  5. Не забувайте накривати ласощі харчовим целофаном, інакше морозиво вбере сторонні запахи з холодильника.

Вам приємно поласувати пломбіром!

Що ще почитати: