10 июнь 2019 6 978

Як зробити морозиво з банана в домашніх умовах

Морозиво – десерт улюблений усіма від мала до велика, але приготувати його в домашніх умовах без спеціального пристосування (морожениці) практично неможливо. Звичайно, вдома легко можна приготувати заморожені соки або сорбет, але ось вершкове морозиво без кристаликів льоду зробити буде складно.

Найбільш близьке по консистенції до вершкового морозива – морозиво з банана. Його смак нагадує вершковий. Готується таке морозиво дуже швидко і без спеціальних пристосувань. Ще один плюс полягає в тому, що такий десерт можна спокійно давати дітям з двох років, в той час, як магазинне морозиво не рекомендується давати дітям до 3 років.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
стиглі банани - 5 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 96 Ккал

Алгоритм приготування:

  1. Банани очистити від шкірки і нарізати кружечками завтовшки не більше 1-1,5 сантиметрів;
  2. Розкласти шматочки фруктів на тарілці або обробній дошці і відправити в морозилку на півтора – дві години (можна на ніч);
  3. Заморожені банани перекласти в чашу блендера і добре збити. Спочатку морожена м'якоть перетвориться на труху, а потім придбає кремову однорідну консистенцію. У процесі збивання потрібно робити перерви в роботі блендера і ложкою перемішувати вміст чаші;
  4. Отриману масу можна відразу вживати в їжу, чи можна ще на 30 хвилин відправити в морозилку, а потім сформувати кульки і подавати їх полив сиропом, посипавши тертим шоколадом або топпінгом.

Щоб мати можливість завжди швидко приготувати морозиво за цим рецептом, можна наморозить запас бананових скибочок, а коли захочеться поласувати цим десертом, просто збити їх блендером.

Як зробити дієтичне морозиво з банана з йогуртом

Ні для кого вже давно не секрет, що багато дівчат вживають морозиво не тільки як десерт, але і як антидепресант. Щоправда, звичка заїдати відерцем з морозивом всі свої негаразди і проблеми (за прикладом героїнь американських мелодрам) може погано позначитися на фігурі. Допомогти впоратися зі стресом і не поправитися зможе дієтичне морозиво з банана з йогуртом.

Для рецепту потрібні:

  • 100 грам натурального йогурту;
  • 400 грам м'якоті банана (2 плоду);
  • 1 чайна ложка фруктози або замінника цукру.

Щоб приготувати цей десерт знадобиться ніч, щоб заморозити фрукти і прибрати зайву рідину і йогурту, і 15 хвилин, щоб все збити блендером.

Калорійність 100 грамів цього дієтичного десерту – 90,3 кілокалорії.

Порядок дій при приготуванні:

  1. Заморозити банани, для цього їх нарізати скибочками, як для попереднього рецепта, та відправити на ніч в морозильну камеру;
  2. З йогурту потрібно прибрати зайву вологу, виливши його в полотняний мішечок або вузлик з декількох шарів марлі, і підвісивши на ніч у холодильнику над порожньою каструлею. Для цього рецепта потрібно використовувати тільки натуральний йогурт;
  3. Підготовлені інгредієнти разом з фруктозою викласти в чашу блендера і добре збити на максимальних обертах. Кількість фруктози (замінника цукру) можна регулювати по своєму смаку в більшу або меншу сторону;
  4. Свіжоприготоване блюдо сподобатися любителям м'якого морозива, а іншим доведеться почекати ще трохи і відправити десерт на 30 хвилин в морозильну камеру, щоб довести його до потрібної консистенції.

Бананове морозиво з молоком

Цей рецепт для тих, хто не уявляє морозиво без молока. Готуватися він трохи складніше, ніж попередні десерти, і інгредієнтів для нього буде потрібно більше, а саме:

  • 2 банана;
  • 2 склянки молока;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі.

На приготування з урахуванням часу, що морозиво і банани проведе в холодильнику, піде майже 24 години.

Калорійність бананово-молочного морозива – 122,1 кКал/100 г.

Послідовність дій:

  1. З вечора банани нарізати скибочками і відправити до ранку в морозилку.
  2. Вранці в холодному молоці розчинити цукор, крохмаль і ванілін. Отриману суміш закип'ятити і проварити буквально одну хвилину. Потім остудити;
  3. У блендері збити заморожені фрукти і молочну суміш;
  4. Перекласти масу з чаші блендера в контейнер і відправити до вечора в морозильник;
  5. Важливий момент, щоб морозиво рівномірно замерзло, його потрібно діставати з холодильника кожні 40-60 хвилин і добре перемішати виделкою. Від того, як старанно це буде зроблено, буде залежати якість кінцевого продукту.

Як приготувати ніжне тісто для піци на сметані — любителям піци присвячується.

Читайте як приготувати неймовірно смачні пельмені в мікрохвильовці.

Одне з найпростіших повсякденних страв -смажені гливи з картоплею, рецепт тут.

Шоколадне морозиво з банана

За смаком цього десерту складно відразу визначити, що до його складу входять банани. Здається, що це звичайне вершкове морозиво з шоколадним смаком. Але в його складі немає, ні молока, ні вершків, ні інших молочних продуктів.

Для цього солодкого страви потрібні наступні продукти:

  • 3 стиглих банана;
  • 3 столових ложки какао порошку (з розрахунку 1 столова ложка на 1 фрукт);
  • кокосова стружка для прикраси.

Час приготування, без урахування часу на заморозку бананів, складе 5 хвилин.

Калорійність бананово-шоколадного десерту – 130,9 кілокалорій в 100 грамах.

Хід роботи:

  1. Нарізати і заморозити банани. Час, який фрукти повинні провести в холодильнику, залежить від потужності холодильника і блендера. Банани повинні заморозитися настільки, щоб блендер зміг їх подрібнити. Якщо перетримати їх в морозильнику, то, можливо, доведеться чекати, коли вони трохи розтануть. Займе цей етап від 2 до 10 годин (цілої ночі);
  2. У чашу блендера скласти скибочки заморожених фруктів і какао, потім протягом 5 хвилин масу збивати на максимальній потужності;
  3. Готовий десерт розкласти по креманкам і посипати кокосовою стружкою.

Таким же способом можна приготувати і кавове морозиво, використовуючи замість какао-порошку розчинну каву.

Рецепт фруктового морозива на паличці

Існує два способи приготувати бананове морозиво на паличці. Для першого способу знадобляться:

  • 500 грам сиру;
  • 3 стиглих банана;
  • 100 грам цукрової пудри.

Час приготування займе від 6 до 8 годин.

Калорійність готового десерту: 123,7 кКал/100 г.

Приготування:

  1. Шматочки бананів заморозити в холодильнику;
  2. Сир протерти двічі через сито і охолодити;
  3. Блендером збити сир, заморожені банани і цукрову пудру;
  4. Перекласти масу в контейнер і відправити в морозилку на 3 години, періодично помішувати виделкою, для однорідної консистенції;
  5. Через три години розкласти десерт зі спеціальних формочках, вставити в середину палички і заморожувати ще 3-4 години. Якщо немає спеціальних формочок, можна використовувати пластикові стаканчики з-під дитячих сирків і йогуртів.

Щоб при подачі морозиво легко вынималось з форми, її потрібно на кілька секунд занурити у гарячу воду.

Таким способом можна приготувати морозиво на паличці тільки за цим рецептом, але і по будь-якому іншому з наведених вище.

Для другого способу не потрібні спеціальні форми, а тільки палички, але і назвати цей десерт морозивом складно. Тим не менш, він сподобається любителям фруктів. Для нього потрібні:

  • 3 банана;
  • 100 грам шоколаду або кондитерської глазурі;
  • подрібнені горіхи для начинки.

Час приготування займе від 4 до 6 годин.

Калорійність 100 грам складе 185,3 кілокалорії.

Спосіб приготування:

  1. Банани розрізати впоперек навпіл, в середину вставити палички і відправити в морозилку;
  2. Коли вони замерзнуть, розтопити шоколад або кондитерську глазур, вмочити в неї замерзлі фрукти і обсипати подрібненими горіхами. Потім знову заморозити.

Готове домашнє бананове морозиво може зберігатися в морозилці в закритому контейнері до двох місяців. Десерту, проведшему тривалий час в холодильнику, перед подачею потрібно дати постояти близько 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб його текстура стала більш кремовою.

Для красивої подачі морозива з банана потрібно використовувати відповідну посуд – креманки, а для прикраси страви всілякі топінги: тертий шоколад, подрібнені горіхи, свіжі фрукти, сиропи, кондитерські посипання та інше.

Що ще почитати: