10 май 2019 1 261

Як просто і смачно приготувати пасху в хлібопічці

Якщо на вашій кухні вже стоїть хлібопічка, то ви просто зобов'язані випробувати на ній наші рецепти. Пекти паски в ній – це набагато простіше, ніж робити це без неї. Тут машина практично сама все робить, потрібно тільки всипати інгредієнти і встановити правильну програму. Спробуємо?

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 470 г
цукатів - 160 р
солі - 4 р
родзинок - 175 г
цукрового піску - 230 р
куркуми - 3 дрібку
масла вершкового - 165 г
яєць - 4 шт.
молока - 165 мл
дріжджів - 13 р
лимонної кислоти - 8 г
ванільного цукру - 13 р
Час приготування: 310 хвилин Калорійність на 100 грам: 323 Ккал

Приготування пасхи в хлібопічці покроково:

  1. Олію заздалегідь витягнути з холодильника, щоб воно стало м'яким;
  2. Порізати його кубиками і змішати з молоком в сотейнику, додати половину цукру і сіль;
  3. Прибрати на плиту і тримати, помішуючи, до розчинення масла, але не доводити до кипіння;
  4. В хлібопічку всипати дріжджі, борошно і влити суміш з молоком;
  5. Включити програму замісу тіста і коли воно буде готове, залишити його підніматися на годину-півтора;
  6. Яйця поділити і до жовтків додати куркуму і половину цукру, що залишився;
  7. Розтерти в однорідну масу, щоб не відчувався цукор;
  8. До білків дати залишки цукру, лимонну кислоту і збити до стійких піків;
  9. Коли тісто підійшло, додати жовтки і знову повторити програму замісу;
  10. Вимкнути програму, коли тісто стане однорідним і додати білки;
  11. Знову увімкнути її, але на мінімальних обертах, щоб не зашкодить пишність білків;
  12. Родзинки і цукати змішати з ваніліном і додати в хлібопічку в процесі замісу;
  13. Вимкнути програму і залишити знову вирости;
  14. Коли маса займе 2/3 відра, включити режим випікання на одну годину.

Рецепт тіста для шоколадної великодня

  • 220 мл молока;
  • 2 дрібку солі;
  • 2 яйця;
  • 13 р сипучих дріжджів;
  • 5 г какао;
  • 620 г борошна;
  • 65 г шоколаду;
  • 4 г кориці;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 115 г вершкового масла;
  • 145 г цукру.

Час – 3 години.

Калорії – 350.

Приготування:

  1. У чашу насипати дріжджі, потім борошно, але, пропускаючи її крізь сито;
  2. Туди ж третю частину цукру, яйця, корицю, какао;
  3. Молоко нагріти до теплого стану і теж влити;
  4. Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким;
  5. Тепер нарізати його кубиками і теж додати в чашу;
  6. Включити режим замісу тісто і коли воно замесится, дати йому час на підйом;
  7. За цей час подрібнити шоколад і горіхи. Горіхи, до речі, можна обсмажити до рум'яності на сухій сковороді, а потім дрібно їх порізати;
  8. Коли розпочнеться другий заміс, всипати залишки цукру, горіхи і шоколад;
  9. Далі включити режим випічки і чекати з хлібопічки гарячий, ароматний паска.

Сирна паска в хлібопічці Мулинекс

  • 85 г вершкового масла;
  • 1 упаковка ваніліну;
  • 75 мл молока;
  • 430 г борошна;
  • 65 г родзинок;
  • 165 г цукрового піску;
  • 13 г дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 7 г солі;
  • 170 г сиру.

Час – 4 години і 25 хвилин.

Калорійність – 315 калорій.

Приготування:

  1. Молоко нагріти, щоб було достатньо теплим, але не гарячим;
  2. Все борошно пропустити крізь сито хоча б два рази;
  3. Масло бажано заздалегідь взяти з холодильника, щоб воно стало доступнішим для роботи;
  4. Родзинки промити, потім залити окропом на десять хвилин;
  5. Воду злити і ретельно промити сухофрукти;
  6. Обсушити їх, а потім обваляти в борошні, щоб вони краще розподілялися по тесту;
  7. Сир пустити через сито або ще краще – пробити заглибним блендером для отримання кремовою текстури;
  8. Помістити В чашу масло, нарізане кубиками;
  9. До нього надіслати сир, молоко і яйце;
  10. Далі всипати ванілін, цукор, сіль, борошно і дріжджі;
  11. Включити режим солодкого хліба і після першого замісу додати родзинки;
  12. Запікатися такий паска буде 3 години і 50 хвилин.

Якщо ви хочете змастити паска глазур'ю, то найбільше до нього підійде ця:

  • 230 г цукрової пудри;
  • 135 мл молока;
  • 35 г вершкового масла.

Все зібрати в сотейнику і варити, поки не буде застигати на ложці.

Рецепт простий і смачної паски з родзинками і горіхами

  • 2 яйця;
  • 5 г мускатного горіха;
  • 70 мл жирних вершків;
  • 430 г борошна;
  • 5 г кориці;
  • 13 г дріжджів;
  • 5 г кардамону;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 260 г жирного сиру;
  • 220 г родзинок;
  • 160 г цукру;
  • 45 г мигдалю;
  • 55 г вершкового масла;
  • 7 г солі.

Час – 3 години і 25 хвилин.

Калорії – 343.

Приготування:

  1. Молоко нагріти так, щоб стало теплим, але не перегріти, інакше дріжджі загинуть;
  2. Всипати В чашу 15 г борошна крізь сито і стільки ж цукру;
  3. Додати дріжджі, молоко;
  4. Масу перемішати і дати їй підрости протягом двадцяти хвилин;
  5. Яйця розняти і жовтки розтерти в однорідну масу з залишками цукру;
  6. Білки окремо довести до стійких піків з допомогою електричного віночка або міксера;
  7. Масло бажано дістати заздалегідь, щоб встигло розм'якнути;
  8. Нарізати кубиками масло одного розміру;
  9. Мигдаль порубати гострим ножем на шматочки середнього розміру;
  10. Сир пустити через сито або перебити його заглибним блендером, щоб отримати кремову текстуру;
  11. У відерце хлібопічки додати жовтки, білки, залишки борошна крізь сито, соняшникову олію, сир та олію;
  12. Далі включити програму замісу і через п'ятнадцять хвилин вимкнути її;
  13. Знову включити і тепер вже додати вершки, мускатний горіх, корицю, кардамон, мигдаль та родзинки;
  14. В режимі випічки запікати паску до готовності.

Незрівнянний паска — спробуйте приготувати його за нашими рецептами.

Візьміть на замітку рецепт паски зі сметани з цукатами, горіхами та шоколадом — дуже ніжний і надзвичайно смачний десерт.

Смачний рецепт монастирського паски — спробуйте спекти традиційну святкову випічку за рецептами зі Святих місць.

Рецепти пасок на Великдень в хлібопічці

З вишнею

  • 60 г вершкового масла;
  • 8 г розпушувача;
  • 260 мл молока;
  • 130 г сушеної вишні;
  • 460 г борошна;
  • 8 г дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 2 г ваніліну;
  • 5 г кориці;
  • 5 г солі;
  • 160 г цукрового піску.

Час – 2 години і 15 хвилин.

Калорії – 291.

Приготування:

  1. Масло заздалегідь дістати, щоб воно розм'якло;
  2. Порізати його кубиками і помістити у відро хлібопічки;
  3. Туди ж розпушувач і дріжджі;
  4. Молоко підігріти і влити до інших компонентів;
  5. Всипати борошно теж, але виключно крізь сито;
  6. Додати яйце, ванілін, корицю, сіль і цукор;
  7. Підібрати програму «Основна» і вибрати середній колір скоринки, вага – 750 грамів;
  8. Машина включити перший заміс, а під час другого потрібно всипати вишню, яку можна попередньо обваляти в борошні, щоб вона рівномірно розподілилася по масі;
  9. Чекати, поки паска спечеться, вийняти і остудити на решітці.

З лимоном, лаймом і родзинками

  • 165 мл молока;
  • 85 г родзинок;
  • 2 яйця;
  • 9 г дріжджів;
  • 1 лимон;
  • 1 лайм;
  • 85 г вершкового масла;
  • 2 дрібку солі;
  • 125 г цукрового піску;
  • 470 г борошна.

Час – 2 години і 50 хвилин.

Калорійність – 283 калорії.

Приготування:

  1. Родзинки промити проточною водою і помістити його в піалу;
  2. Залити його окропом на десять хвилин;
  3. Потім воду злити і сухофрукти промити;
  4. Обсушити родзинки і потім обваляти його в борошні;
  5. Лимон і лайм вимити, обсушити і зняти з обох цитрусів цедру;
  6. Борошно пропустити в сито хоча б два рази;
  7. І борошно і цедру відправити у відро хлібопічки;
  8. До них відправити дріжджі, яйця, цукор;
  9. Молоко нагріти і долити до інгредієнтів;
  10. Масло витягнути за пару годин до початку готування, щоб стало м'яким;
  11. Додати його слідом за маслом і туди ж ще сіль;
  12. Включити режим тесту і почекати, поки тісто замесится;
  13. Тоді дістати його, обім'яти, додати родзинки і повернути в відерце;
  14. Випікати в режимі французького хліба близько однієї години.

Паска з журавлиною

  • 120 мл молока;
  • 1 білок;
  • 65 г цукрового піску;
  • 5 жовтків;
  • 80 г сушеної журавлини;
  • 320 г борошна;
  • 8 г дріжджів;
  • 60 г какао;
  • 50 мл жирної сметани;
  • 35 г меду;
  • 65 г манки;
  • 3 г солі;
  • 65 г масла вершкового.

Час – 2 години і 45 хвилин.

Калорії – 328.

Приготування:

  1. Яйця вибити в одну миску, додати до них мед, молоко, цукор і збити всі компоненти до однорідності;
  2. Додати сметану, добре перемішати;
  3. Олію заздалегідь витягнути і дочекатися, щоб воно стало м'яким;
  4. До цього часу вже має бути м'яким і тоді порізати буде легко. Нарізати його кубиками одного розміру;
  5. Відправити кубики до інших компонентів;
  6. Туди ж какао через сито і всю масу знову збити до однорідності;
  7. В хлібопічку всипати дріжджі, манну крупу й муку, яка, природно, повинна бути пущена в сито;
  8. Зверху вилити рідку, підготовлену масу;
  9. Включити заміс тіста і коли він закінчиться, і тісто вже підніметься, додати журавлину;
  10. Коли підніметься знову, обім'яти і включити режим французької випічки і піч на одну годину.

З апельсиновим соком

  • 3 г солі;
  • 125 г вершкового масла;
  • 450 г борошна;
  • 370 г сухофруктів;
  • 12 г ванільного цукру;
  • 65 мл апельсинового соку;
  • 13 г дріжджів;
  • 4 яйця;
  • 135 г цукрового піску.

Час – 4 години і 15 хвилин.

Калорії – 374.

Приготування:

  1. Борошно пустити крізь сито прямо в чашу хлібопічки;
  2. Яйця в окремій ємності збити, додати їх до борошна;
  3. Додати до інгредієнтів цукор і ванільний цукор;
  4. Вершкове масло порізати кубиками і помістити в сотейник;
  5. Прибрати на плиту і довести до рідкого стану;
  6. Коли масло розтане, трохи його остудити і потім ввести до борошна. Це потрібно для того, щоб яйця не згорнулися з-за високої температури;
  7. Додати сік апельсина;
  8. Додати дріжджі і сухофрукти до загальної маси;
  9. На хлібопічці вибрати середній колір скоринки, великий розмір виробу і програму випікання хліба;
  10. Приблизно через чотири години (у кожної хлібопічки індивідуально) буде готовий рум'яний паска.

Корисні поради

Готуючи тісто з дріжджами обов'язково потрібно пам'ятати, що робити це потрібно в теплому приміщенні, адже дріжджі люблять тепло і активними вони будуть тільки в тих умовах, які їх влаштовують. Ніякого вітру, протягів і холоду!

В якості різних добавок можна дати не тільки родзинки. Це може бути курага, чорнослив та інші сушені фрукти. Ми, наприклад, юшку клали сушену журавлину і вишню. Дайте волю своїй фантазії і будьте впевнені, що вона підкаже вам щось путнє!

Пасок багато і всі вони різні, все чим відрізняються один від одного. Виберіть для себе той рецепт паски або паски в хлібопічці, який запав у душу ще з першого погляду. Напевно, це було не даремно і у вас з ним обов'язково все вийде!

Що ще почитати: