16 июнь 2019 256

Як приготувати тісто для булочок в хлібопічці

Йдучи в ногу з часом, його завжди можна заощадити. Особливо на готуванні! Смак здоби, замішаної машиною, практично нічим не відрізняється від ручного замішування. Зате це простіше і швидше. Поки тісто піднімається, можна зайнятися начинкою або навіть приділити час собі і родині.

Рецепт дріжджового тіста для булочок в хлібопічці
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - 650 г
яєчних жовтків - 3 шт.
теплої води - 340 мл
солі - 3 дрібку
цукрового піску - 75 г
масла вершкового - 160 р
пресованих дріжджів - 10 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 375 Ккал

Приготування:

  1. Воду злегка підігріти, щоб була теплою, але не гарячою;
  2. Залити її в чашу хлібопічки;
  3. Додати сіль, яйце і цукор;
  4. Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб встигло стати м'яким;
  5. Додати його, потім борошно через сито і тоді вже дріжджі;
  6. Включити режим замішування тіста і почати займатися своїми справами;
  7. Після сигналу тісто дістати і далі використовувати його за призначенням.

Здобне тісто

  • 540 г пшеничного борошна;
  • 85 г цукрового піску;
  • 2 дрібку солі;
  • 115 г вершкового масла;
  • 360 мл молока;
  • 1 уп. дріжджів;
  • 4 жовтка.

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 276.

Приготування:

  1. Молоко підігріти, щоб стало теплим, до гарячого стану його доводити не треба, влити в чашу хлібопічки;
  2. Масло порізати кубиками, додати його до молока;
  3. У невеликій мисці виделкою збити два яйця, посолити їх, додати до решти маси;
  4. В іншій мисочці просіяти борошно і обережно пересипати її в чашу;
  5. Зверху додати цукор і дріжджі;
  6. Вибрати режим замісу і, як тільки пропищит пристрій, можна відразу використовувати його для готування далі.

Кефірна здоба

  • 350 мл кефіру;
  • 125 р олії;
  • 5 г ваніліну;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 уп. сухих дріжджів;
  • 700 р борошна;
  • 1 пучку солі;
  • 80 г цукрового піску.

Час – 1 годину і 45 хвилин.

Калорії – 286.

Приготування:

  1. Заздалегідь з холодильника витягнути всі продукти, щоб вони були кімнатної температури;
  2. Яйця в мисці змішати з кефіром і влити їх у відерце хлібопічки;
  3. Маргарин розтопити в мікрохвильовці або на маленькому вогні в каструлі, ввести його до кефірно-яєчної суміші;
  4. Борошно просіяти в окрему миску і потім обережно пересипати до рідких продуктів;
  5. У різні кути відерця всипати ванільний цукор, цукор і сіль;
  6. У центрі зробити невеличку ямку і в неї всипати дріжджі;
  7. Встановити відерце в хлібопічку і вибрати програму замісу дріжджового тіста;
  8. Через півтори години витягнути і готувати за рецептом далі.

Читайте як приготувати смачні млинці з печінкою — кілька варіантів смачної закуски.

Візьміть на замітку рецепт запеченої риби в сметанному соусі.

Спробуйте приготувати дивовижні португальські тістечка із заварним кремом.

Солоне дріжджове тісто для закусочних булочок

  • 340 мл молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 15 г сухих дріжджів;
  • 10 г солі;
  • 570 г борошна пшеничного;
  • 60 г борошна кукурудзяного;
  • 100 г вершкового масла.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 254.

Приготування:

  1. Яйце змішати виделкою в мисці з молоком. Обидва інгредієнти повинні бути кімнатної температури;
  2. Перелити суміш у чашу пристрою;
  3. Вершкове масло нарізати кубиками і додати в чашу;
  4. У велику посуд просіяти всю муку і потім частинами пересипати її до молочно-вершковою суміші;
  5. Зверху в один кут додати сіль, а в центр треба насипати дріжджі;
  6. Вибрати програму для замісу і чекати звукового сигналу хлібопічки;
  7. Дістати його на поверхню, змащену олією, і використовувати для приготування несолодких пиріжків. Наприклад, з яйцями і цибулею.

Рецепт здоби з корицею

  • 250 мл сироватки;
  • 120 г цукрового піску;
  • 5 мл олії;
  • 12 г ванільного цукру;
  • 12 г сухих дріжджів;
  • 130 г вершкового масла;
  • 15 г меленої кориці;
  • 530 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 5 г мускатного горіха.

Час – 1 годину і 40 хвилин.

Калорії – 320.

Приготування:

  1. Сироватку трохи підігріти на плиті (але не кип'ятити!) і влити в відерце пристрою;
  2. Вершкове масло, обов'язково м'яке, додати до сироватці, порізавши його на шматочки;
  3. Яйця розбити в миску, збити їх трохи виделкою і додати до сироватці;
  4. Борошно просіяти у велику миску, а потім пересипати її у відерце;
  5. У різні кути зверху всипати корицю, мускатний горіх, цукор і ванільний цукор;
  6. У центрі зробити невелике поглиблення і всипати в нього дріжджі;
  7. На програмі «Тісто» залишити суміш замішуватися і підходити;
  8. По закінченню часу змастити руки в соняшниковій олії і витягнути на поверхню, теж трохи змащену.

Рецепт випічки

Булочки не тільки чудово пахнуть і виглядають, але і швидко готуються, якщо вдатися до допомоги хлібопічки. Всі подані рецепти підходять для приготування булочок як з начинкою, так і без неї.

Наприклад, булочки без начинки можуть виглядати невеликими кульками. Зверху перед випіканням їх потрібно змастити яйцем і можна присипати кунжутом або кмином. Такий варіант підійде як для супу, так і під чай.

Начинку необов'язково ставити всередину. Є варіант набагато простіше і в той же час незвичніше. Необхідно поділити масу на рівні кульки і розставити їх у шаховому порядку на форму. Коли вони підійдуть (а залишити їх відпочивати перед випічкою на десять хвилин потрібно обов'язково), потрібно взяти чарку і зробити в центрі невелике поглиблення дном. Як варіант, можна взяти жовту коробочку з—під кіндера і нею зробити невеликі ямки.

У ці ямки можна покласти і варення, і свіжі ягоди, і шоколадну глазур – що кому подобається більше. Якщо покласти сир, то вийдуть міні-ватрушки. Можна покласти й несолодке начинку, наприклад, сир з шинкою кубиками або кружечок сосиски. Швидка закуска, яку легко взяти з собою.

Якщо поводитися з тістом ніжно, то і булочки вийдуть повітряні. Ні в якому разі не можна відбивати його об стіл, інакше вся робота дріжджів буде загублена. Дотримуючись такі прості хитрощі, можна приготувати найсмачнішу випічку в світі! А є начинка чи ні – це не так уже й важливо, якщо сама здоба дуже м'яка. Приємного апетиту!

Що ще почитати: