28 март 2019 45

Як смачно приготувати пісні кабачкові оладки

Оладки – справжня палочка-виручалочка. Це і смачний сніданок, і швидкий перекус, і навіть ласощі до чаю. Вони настільки універсальні, що в тісто можна додати майже будь інгредієнти: корисний і не дуже.

Сьогодні рекомендуємо випробувати один з корисних рецептів пісних оладок – з кабачками. До них потрібно мінімум інгредієнтів, а смак і консистенція виходять неймовірно ніжними. Якщо не додавати цукор, блюдо все одно виходить солодкуватим. Його сміливо можна подавати з варенням, так і з аджикою.

Людям, що дотримують пост, рецепти будуть особливо актуальні. Кабачки – овочевий продукт, а значить, його сміливо можна вживати. Продається він за прийнятною ціною, і домашні овочі можна знайти на ринку вже навесні. Втім, вони цілий рік лежать на прилавках. І це ще один великий плюс!

Хоча кабачкові оладки вважаються овочевими, в них сам кабачок мало помітний. Навіть якщо дитина навідріз відмовляється їсти даний продукт, оладки він його і не помітить. А разом з компотом або з ягідним сиропом це може стати його улюбленою стравою.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
кабачків середнього розміру - 2 шт.
зелені - пучок
борошна - 75 г
соняшникової олії - 40 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Як готувати пісні оладки з кабачків:

  1. Зелень вимити всю вологу і злякатися, подрібнити ножем. Це може бути петрушка, кінза, кріп – що завгодно;
  2. У вимитого кабачка зрізати плодоніжку і плід натерти, зайвий сік злити. Якщо овоч не першої свіжості, шкірку бажано зчистити;
  3. У ємність пересипати зелень кабачки, перемішати і приправити;
  4. Додати борошно. Консистенція повинна бути трохи густий, тому борошна може знадобитися більше;
  5. Розігріти на сковороді олію і в ньому обсмажити за кілька хвилин всі оладки. Їх легше викладати столовою ложкою. Якщо тісто пристає, ложку треба просто кожен раз змочувати у холодній воді;
  6. Готові оладки краще їсти в гарячому вигляді, подавати з соусом або як гарнір.

Пісні кабачкові оладки з морквою

  • 70 г борошна;
  • 1 морква;
  • 4 г солі;
  • 2 молодих кабачка;
  • 0,5 маленької цибулини;
  • 45 мл соняшникової олії.

Час – 45 хвилин.

Калорійність – 56 калорій.

Приготування:

  1. З кабачків зчистити шкірку, вимити їх і відрізати плодоніжку;
  2. Натерти овоч і відставити його хвилин на п'ятнадцять в сторону, щоб дала сік;
  3. У цей час очистити моркву і точно так само натерти;
  4. Очищений цибулю можна дрібно порубати ножем, а можна теж натерти;
  5. Після закінчення строку кабачки трохи віджати руками і перекласти в іншу миску;
  6. До них додати моркву, цибулю, сіль і інші улюблені приправи, всипати борошно;
  7. Все перемішати, консистенція вийде досить густий;
  8. Масло в сковороді нагріти і в ньому обсмажити в обох сторін невеликі оладки. Повинна з'явитися золота скоринка – і тоді можна їх їсти.

Гречка з грибами в мультиварці — це блюдо можна готувати хоч кожен день, прочитайте нашу добірку рецептів.

Тісто для млинців в пляшці — незвичайний спосіб приготування традиційної страви.

Читайте як посмажити грінки з молоком і яйцем — смачне блюдо для сніданку.

Пісні оладки з кабачків і картоплі

  • 2 невеликих кабачка;
  • 2 середні картоплини;
  • 2 р куркуми;
  • 10 г кропу;
  • 30 г борошна;
  • 1 маленька цибулина.

Час – 40 хвилин.

Калорійність – 65 калорій.

Приготування:

  1. Кабачки вимити і зрізати шкірку з них. Якщо всередині є насіння, їх слід вичистити. Самі плоди натерти і дати їм пустити сік протягом десяти хвилин;
  2. Картоплю почистити від шкірки, вимити і теж натерти;
  3. Цибулину звільнити від лушпиння і натерти або подрібнити в пюре в блендері;
  4. Кабачки і картопля трохи віджати від рідини і змішати з цибулею;
  5. Сюди ж додати бажану кількість солі, куркуму і інші приправи;
  6. Кріп вимити, прибрати вологу і зелень дрібно порізати, додати до загальної маси;
  7. Всипати борошно і замісити тісто, в міру густа;
  8. Розігріти масло в сковороді і в ньому посмажити оладки. Подавати краще ще гарячими.

Рекомендації кулінарів

Хоча оладки вважаються стравою, з якими впорається навіть новачок, у них все одно є свої особливості при приготуванні. А якщо в основу йдуть ще й овочі, їх якість має першорядну важливість.

Для приготування пісних оладок кабачок може бути і молодим, і старим. Перевага, звичайно, віддається молодим овочів – в них більше соковитості, вітамінів, вони м'які і з ними простіше працювати. Якщо плід зовсім юний, з нього можна навіть шкірку не зчищати, а потрібно лише вимити і відрізати плодоніжку.

Як говорилося вище, старий кабачок обов'язково потрібно почистити від шкірки, і від насіння. Він досить твердий вже, тому страві може не діставати ніжності. Але це не є проблемою, якщо в тісто додати трохи зелені.

Смажити оладки можна не тільки на соняшниковій олії. Вони смачні і на оливковій, і на гірчичне, і навіть на кокосовому маслі. Це додає їм додатковий і незвичайний смак. Після смаження краще витягувати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

А подавати їх можна під будь-яким соусом, з різними джемами або повидлами і навіть просто їсти без всього. Пісні оладки з кабачків вдало поєднуються з гірчицею, листям салату, свіжими овочами. Їх можна просто подати з будь-яким салатом – і обід готовий.

Кабачкові оладки – вірне рішення, коли потрібно нагодувати сім'ю на швидку руку. Вони швидко готуються і так само швидко з'їдаються, даруючи задоволення і корисні речовини організму.

Що ще почитати: