03 март 2019 598

Як швидко приготувати оладки на воді

Важко зустріти людину, яка б не побалував себе «маленькими сонечками» — оладками. Це дуже швидке та економне блюдо. Легке і просте у виконанні. Всім, хто любить ласощі, але звик рахувати калорії, будуть цікаві такі рецепти.

Оладки на воді з яйцями і содою
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
води - 0,75 л
борошна в/с - 350-450 г
цукру - 20-75 р
соди - 1 ч. ложечка
оцет або сік лимона - 10 мл
сіль - за смаком
соняшникова олія - для смаження
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Цей рецепт можна віднести до розряду «швидких». В рецепті не використовуються дріжджі, тому немає необхідності чекати, поки тісто підійде. За рахунок гашеного соди оладки виходять пишними.

Як готувати:

  1. В теплу, злегка підігріту воду, додати цукор, посолити. Перешкодити, вбити яйця і добре вимісити віночком;
  2. Соду погасити оцтом (лимонним соком) і додати в суміш;
  3. Безперервно помішуючи, поступово вводити борошно (щоб не утворювалися грудки);
  4. На добре розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо невеликі оладки і смажимо до готовності з двох сторін.

Рада! Оладки вберуть менше масла, якщо пару столових ложок олії додати безпосередньо перед смаженням у тісто.

Пишні оладки на воді та ferment з яйцями

У багатьох такі оладки асоціюються з дитинством. Їх завжди готували у садочках і школах, так і наші бабусі завжди надавали перевагу саме такий вид оладок. Тим, хто любить пишні і м'які дріжджові оладки, буде корисний цей рецепт.

Для приготування знадобиться:

  • 350-450 г борошна;
  • 500 мл води;
  • яйце — 1 шт;
  • 50 г цукру;
  • щіпка солі;
  • 1 чайна ложечка сухих або 15 г свіжих дріжджів;
  • масло (будь-яке рослинне).

Потрібно часу – 1,5 -2 години.

Калорійність — 221 ккал/100 р.

Як готувати:

  1. Підігріти воду до кімнатної температури і розчинити в ній дріжджі. Краще відразу все робити в глибокій мисці;
  2. Туди ж додаємо сіль і цукор, додаємо яйця і добре перемішуємо вінчиком;
  3. Поступово вводимо просіяне борошно. Добре вимішуємо ложкою;
  4. Накрити миску рушником або харчовою плівкою і залишити підходити до 1 години;
  5. На розігріту сковорідку акуратно викладаємо ложкою оладки. Смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
Рада! Якщо використовуєте сухі дріжджі, дайте тісту постояти не менше години, для свіжих дріжджів достатньо буде 40 хвилин.

Дріжджові оладки

Це-блюдо для тих, хто звик тримати піст. Як і будь-які дріжджові оладки, вони займуть у вас більше часу, ніж звичні оладки на кефірі, але результат того вартий.

Для приготування знадобиться:

  • 0,5 л води (2 склянки);
  • 300-400 г борошна (з борошном краще не переборщувати, щоб тісто не було тугим);
  • 15 г сухих дріжджів (майже 1,5 ч. ложки);
  • 20-25 г цукру;
  • трошки солі;
  • соняшникова олія.

Потрібно часу – 1,5 -2 години.

Калорійність — 220 ккал/100 р.

Як приготувати тісто і посмажити дріжджові оладки:

  1. У теплій воді розводимо дріжджі. Додаємо туди цукор, солимо;
  2. Безперервно помішуючи, поступово додаємо просіяне борошно;
  3. Помістити тісто туди, де тепліше, до появи пухирців (35-45 хвилин). Воно повинно трохи підійти і злегка збільшитися в об'ємі;
  4. На змащену маслом сковороду ложкою викладаємо оладки. Смажимо з обох сторін на середньому вогні.

Рада! Щоб оладки вийшли пишними і високими, смажте їх під кришкою.

Пісні млинці без яєць і дріжджів

Самий бюджетний варіант оладок. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Це доступний рецепт, який допомагає успішно нагодувати сім'ю в період безгрошів'я. - Блюдо під час посту. Ситне і низькокалорійне.

Для приготування знадобиться:

  • тепла вода — 1,5 склянки (300-350 мл);
  • борошно пшеничне (можна замінити вівсяної) — 250 г;
  • рослинне масло — 3-4 ст. ложки;
  • цукор — 25 г (для красивої рум'яної скоринки);
  • сода — неповна чайна ложка;
  • оцет або сік лимона;
  • сіль — 1 чайна ложечка.

Потрібно часу – 1 година.

Калорійність — 195 ккал/100г.

Як готувати:

  1. Спочатку змішуємо сухі інгредієнти — борошно, сіль, цукор;
  2. Акуратно розмішуючи, додаємо підігріту воду (завдяки теплій воді оладки вийдуть пишніше);

Рада! Замість теплої простої води можна використовувати газовану воду кімнатної температури. Ефект буде таким же.

  1. Потрібно дати тісту трохи відпочити і настоятися. Вистачить 20-30 хвилин;
  2. Розігріваємо сковороду змащуємо олією і виливаємо тісто ложкою;
  3. Смажимо оладки з обох сторін;
  4. Кожен готовий оладок промазуємо медом або варенням.

Як приготувати кляр на пиві до риби, овочів або м'яса читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати манник з яблуком і маком — випічка виходить незвичайно ніжною і смачною. Спробуйте наш варіант.

Класичний жульєн з грибами — візьміть на замітку цей рецепт.

Дієтичний варіант

Хто стежить за своєю фігурою, але любить побалувати себе чимось смачненьким і не уявляє свого життя без випічки, по достоїнству оцінить цей рецепт. Це не тільки корисно, але й дуже смачно!

Для приготування знадобиться:

  • борошно вівсяна (можна подрібнити блендером вівсяні пластівці)— 4 ст. ложки;
  • банани — 2 невеликого розміру або один великий;
  • яйце — вистачить 1 шт;
  • ¼ Ч. ложки соди;
  • лимонний сік, щоб погасити соду.

Потрібно часу – 35-50 хвилин.

Калорійність — 110 ккал/100 р.

Як зробити дієтичне оладки на воді з бананами:

  1. Банани добре розминаємо виделкою до отримання кашки;
  2. Вбиваємо одне яйце і насипаємо борошна;
  3. Гасимо соду і додаємо в отриману масу. Збиваємо блендером;
  4. Випікаємо оладки на добре розігрітій сухій сковорідці з антипригарним покриттям. Відмінно підходить сковорода млинна.

Рада! Можна приготувати бананові оладки без борошна. Для цього змішуємо яйця і банан, додаємо трохи олії і випікаємо на сковорідці.

Сирно-бананові оладки

Цей рецепт не менш діетічен, але більш корисний для всіх, хто планує худнути! Сир — це продукт з негативною калорійністю, з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом білків.

Для приготування знадобиться:

  • вівсяне борошно — 3-4 ст. ложки (приблизно півсклянки);
  • банани — 2 невеликих або один великий;
  • 2 яйця молодої курки або одне середнього розміру;
  • сир 5% жирності (можна використовувати і знежирений) — 100 р.

Потрібно часу – 30-40 хвилин.

Калорійність — 125 ккал/100 г.

Як готувати:

  1. Розминаємо виделкою банани і сир;
  2. Вбиваємо яйце і насипаємо борошно;
  3. Ретельно перемішуємо (можна використовувати блендер);
  4. Випікаємо на розігрітій сковорідці з двох боків до утворення коричневої скоринки.

Рада! Для смаку і користі в тісто для оладок на воді можна додати родзинки, в'ялену журавлину або інші корисні сухофрукти.

Як видно з наведених рецептів, оладки будуть доречні на будь-якому столі. Ними можна пригощати гостей, дати поласувати дітям, є в пісні дні і вживати при дієтичному харчуванні. Обов'язково побалуйте себе і своїх близьких цим смачним і простим стравою! Вони будуть дуже задоволені! Приємного апетиту!

Що ще почитати: