02 март 2019 14

Як правильно приготувати салат «Ташкент»

Салат з досить незвичайною назвою «Ташкент» здивує вас своєю простотою і смаком. Здається, все так банально, але якщо розкуштувати, то можна відкрити для себе абсолютно новий смак і навіть ціле блюдо!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
редьки середнього розміру - 2 зелені
яловичини - 150 г
лука - 2 головки
меленого чилі - 1 пучку
яєць - 1 шт.
чорного перцю - 3 дрібку
яєць перепілки - 2 шт.
солі - 2 дрібку
рослинної олії - 20 мл
майонезу - 30 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 161 Ккал

Приготування класичного салату «Ташкент»:

  1. Редьку вимити, очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою або ж скористатися теркою;
  2. Скласти редьку в миску і пром'яти її проточною, але теплою водою;
  3. Потім воду злити, залити редьку холодною водою і прибрати в холодильник на чверть години, щоб пішла гіркота;
  4. Цибулину позбавити від лушпиння, зрізати сухий кінець і вимити голівку;
  5. Далі порізати її тоніки півкільцями;
  6. На плиту помістити сковороду розігріти її налити олію;
  7. Коли олія нагріється, всипати цибулю і тушкувати його до м'якого стану;
  8. Яйце вимити, помістити його в маленький сотейник або каструлю;
  9. Залити яйце водою так, щоб накривало, і помістити на плиту;
  10. Включити маленький вогонь і довести до кипіння;
  11. З цього моменту варити п'ятнадцять хвилин;
  12. Після цього воду злити, покласти яйце в прохолодну воду, щоб він швидше охолонув;
  13. Потім позбавити його від шкаралупи і нарізати соломкою або знову ж скористатися теркою;
  14. Так само відварити і яйця перепілки, але їм вистачить і десяти хвилин варіння в кип'ятку. Варити яйця можна разом, але потрібно буде витягнути перепелині, як тільки пройде десяти хвилин;
  15. Перепелині яйця після очищення нарізати четвертинками;
  16. Яловичину вимити проточною водою, зачистити від плівок і помістити в сотейник;
  17. Залити м'ясо водою і прибрати на плиту;
  18. З моменту закипання варити м'ясо тридцять хвилин і після цього дати йому охолонути в бульйоні;
  19. Остигле м'ясо порізати соломкою;
  20. Змішати яловичину, цибуля, куряче яйце і редьку;
  21. Додати майонез, спеції за смаком, включаючи сіль, чорний перець і чилі;
  22. Компоненти перемішати, викласти на блюдо і прикрасити четвертинками перепелиних яєць. Можна кликати до столу!

Читайте як приготувати соковиту курочку в духовці — кілька варіантів приготування на будь-який смак.

Як приготувати ароматний рулет зі свинячої рульки читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт соковитого омлету на кефірі в духовці — смачний і корисний сніданок для всієї родини.

Інша версія салату «Ташкент»

  • 250 г філе індички;
  • 1 зелена редька;
  • 30 мл майонезу;
  • 1 пучок кропу;
  • 10 г улюблені спецій;
  • 20 мл олії оливи;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 яйця;
  • 2 дрібку солі.

Скільки робити – 50 хвилин.

Скільки калорій – 176 калорій.

Приготування:

  1. Редьку вимити, очистити від шкірки і порізати соломкою;
  2. Залити холодною водою і прибрати в холодильник на двадцять хвилин;
  3. Індичку добре промити і обсушити серветками;
  4. Зрізати всі жирові нитки і плівки;
  5. М'ясо натерти улюбленими спеціями і відставити в сторону;
  6. Кріп вимити і дрібно порубати його;
  7. Яйця промити, потім залити водою в сотейнику і відправити на плиту;
  8. Довести до кипіння, а потім варити ще п'ятнадцять хвилин;
  9. Після цього остудити їх і очистити, порізати півкільцями;
  10. Цибуля очистити від шкірки, позбавити від кінців та вимити;
  11. Нарізати його півкільцями;
  12. Розігріти сковороду з олією оливи і всипати цибулю;
  13. Гасити його протягом п'яти хвилин;
  14. Потім перемістити в піалу;
  15. На гаряче масло викласти філе індички і смажити його двадцять хвилин під кришкою, періодично перевертаючи;
  16. Готове м'ясо викласти на обробну дошку і дати йому охолонути, а потім порізати соломкою;
  17. Змішати в піалі м'ясо, редьку, кріп і яйця з цибулею;
  18. Додати майонез, трохи солі і перцю, перемішати;
  19. Салат може бути відразу поданий до столу.

Кулінарні поради

Щоб салат «Ташкент» вийшов ще смачніше, дуже рекомендуємо приготувати майонез самостійно, адже ні для кого не секрет, що домашнє завжди смачніше тому, що воно натуральніше. Для такого майонезу вам знадобиться яйце або тільки жовтки, будь-яке рослинне масло, цукор, сіль, гірчиця і сік лимона або оцет. Всі компоненти збити до однорідності без олії, а потім поступово вливати його, весь час збиваючи масу. І коли буде досягнута потрібна консистенція соусу, можна зупинитися. Залишки соусу зберігати в холодильнику в закритому контейнері до 7 днів.

М'ясо під час варіння обов'язково виділяє панк на поверхню води – це тваринний білок, який завжди і в обов'язковому порядку потрібно видаляти шумівкою або ж звичайною ложкою. Це потрібно не тільки для прозорого бульйону, але і для того, щоб у м'яса не було неприємного присмаку.

Щоб яйця швидше холоднішими, їх можна залити холодною водою і через п'ять хвилин змінити її, так як вона вже нагріється. І тут же додати кілька кубиків льоду, щоб дійсно прискорити процес.

М'ясо, крім того, що може бути отварено і обсмажене, також може бути запечене в духовці. Для цього його потрібно рясно змастити бажаними спеціями або пастою, обсмажити на сковороді з маслом до рум'яної скоринки. Потім помістити у форму і відправити в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.

Салат «Ташкент» може бути на вашому столі хоч кожен день. Він дуже простий, але завдяки ситності своїх компонентів він зможе вгамувати ваш голод в лічені хвилини. А готувати його не так-то й довго.

Що ще почитати: