26 март 2019 44

Як смачно приготувати салат з грибами і кальмарами

Якщо до складу будь-якої страви входять гриби, воно автоматично стає неймовірно ароматним і насиченим. Смак салату додадуть кальмари, які готуються неймовірно швидко! У підсумку потрібно лише півгодини – і все готово. Виходить дуже смачно.

Простий рецепт салату з кальмарами і грибами
Інгредієнти Кількість
рослинної олії - 30 мл
яєць - 2 шт.
кальмарів - 200 г
зелені (будь-який) - 20 г
свіжих печериць - 200 г
майонезу - 100 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 242 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця відразу ж потрібно відварити, потім остудити їх і почистити.
  2. З печериць зняти плівки і підрізати ніжки.
  3. Після цього їх подрібнити кубиками.
  4. У сковороді розігріти масло, всипати гриби і обсмажити до готовності.
  5. Морепродукти вимити і почистити, потім покласти в ємність з водою.
  6. Прибрати на плиту і нарізати соломкою.
  7. У салатнику змішати всі компоненти, заправити майонезом.
  8. Зелень промити і дрібно порубати.
  9. Присипати салат і можна подавати до столу.

Смачний варіант зі свіжими огірками

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
латуку 1 шт.
кальмарів 0,2 кг
соку лимона 10 мл
яєць 2 шт.
солі за смаком
огірок 1 шт.
рослинної олії 20 мл
борошна 30 г
шампіньйонів 50 г
лука 1 головка
соєвого соусу 10 мл

Піде на приготування – 45 хвилин.

Калорій – 90.

Процес приготування:

  1. Листя латуку вимити, зрізати кінці.
  2. Порвати невеликими шматочками (можна нарізати), щоб було зручно їсти.
  3. Викласти в салатницю, збризнути маслом і соком лимона, перемішати.
  4. Огірки вимити, видалити кінці.
  5. Можна очистити від шкірки, якщо є необхідність. Приміром, якщо вона гірчить.
  6. Після цього плід нарізати рівними і тонкими кільцями.
  7. Цибулю почистити і вимити, подрібнити його точно так само, як і огірок.
  8. Викласти обидва компонента до латуку.
  9. Гриби очистити, порізати їх пластинками. На цьому етапі їх за бажанням можна зварити, посмажити або залишити сирими.
  10. У сковорідці розігріти олію.
  11. Поки вона гріється, морепродукти вимити і очистити від усього зайвого.
  12. Обваляти в борошні і викласти в сковороду, щоб обсмажити до рум'яності.
  13. Нарізати їх кільцями і викласти в ємність з іншими інгредієнтами.
  14. Яйця відварити і почистити, нарізати довільно, викласти в миску.
  15. Залишки масла змішати з соєвим соусом і лимонним соком.
  16. Збризнути салат, все перемішати і можна подавати.

Салат з кальмарами, печерицями та смаженою цибулею

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
солі за смаком
суміші перців 2 дрібку
лука 0,1 кг
кальмарів 120 г
рослинної олії 30 мл
шампіньйонів 140 г
майонезу 40 мл
перепелиних яєць 10 шт.

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 158.

Як приготувати:

  1. Цибулину очистити від шкірки, вимити і нарізати соломкою.
  2. У сковороді нагріти масло, додати цибулю і смажити його до рум'яності.
  3. Печериці за цей час почистити і подрібнити, всипати туди ж.
  4. Тушкувати все разом до повної готовності.
  5. Після цього перекласти їх в іншу ємність, щоб вони швидше охололи.
  6. Кальмари промити, очистити від усього зайвого і опустити в киплячу воду.
  7. Через дві-три хвилини дістати, остудити.
  8. Порізати соломкою і змішати з печерицями та цибулею.
  9. Яйця зварити до твердих жовтків, охолодити їх і очистити.
  10. Дрібно порубати і змішати з іншими інгредієнтами.
  11. Приправити все сіллю і чорним перцем за смаком, заправити майонезом.

Ніжний салат з додаванням сиру

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
чорного меленого перцю за смаком
кальмарів 250 г
маринованих грибів 0,1 кг
лука 1 головка
часнику 2 шматочка
твердого сиру 150 г
майонезу 30 мл
солі за смаком
оцту 15 мл

Знадобиться для приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 168.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і дрібно порубати, попередньо вимивши проточною водою.
  2. Покласти в піалу і змішати з оцтом, дати настоятися хвилин двадцять.
  3. Потім злити на чайне сито і використовувати надалі за призначенням.
  4. Морепродукти вимити, очистити і відварити в киплячій воді. Робити це не більше п'яти хвилин, інакше продукти стануть гумовими.
  5. Остудити і нарізати їх соломкою.
  6. Сир натерти на будь тертці, часник почистити і подрібнити.
  7. Гриби теж почистити, але їх нарізати невеликими кубиками.
  8. Всі складові салату змішати між собою і заправити майонезом.
  9. Дати трохи постояти і можна подавати до столу.

Як готувати з маринованими грибами

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
помідор 1 шт.
кальмарів 2 шт.
маринованих печериць 280 р
олії оливи 30 мл
моркви 1 шт.
консервованої квасолі 270 г
лука 1 головка
шинки 0,2 кг
майонезу 200 мл

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 197.

Як приготувати:

  1. Морепродукти ретельно вимити, очистити.
  2. У сотейник налити води і довести її до кипіння.
  3. Помістити туди кальмарів і готувати дві хвилини з моменту закипання.
  4. Потім остудити їх і нарізати соломкою.
  5. До цього часу шинку порізати точно так само.
  6. Томат ретельно вимити, нарізати смужками.
  7. З печериць злити маринад, порізати їх пластинками або четвертинками.
  8. Цибулю почистити і подрібнити ножем.
  9. З моркви зрізати шкірку, вимити коренеплід і натерти.
  10. У сковороді нагріти масло і всипати коренеплоди.
  11. Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  12. З'єднати всі компоненти, заправити олією і подавати.

Читайте докладніше, як правильно варити кальмарів.

Візьміть на замітку рецепти смачних салатів з креветками і кальмарами, щоб здивувати своїх близьких смачною їжею.

У наступній статті ви знайдете легкі святкові салати з кальмарів з огірком і яйцем.

Приготування з шинкою

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
майонезу 150 мл
кальмарів 2 шт.
консервованої квасолі 1 банку
лука 1 головка
шинки 0,2 кг
олії оливи 30 мл
моркви 1 шт.

Знадобиться для приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 253.

Як приготувати:

  1. Тушки кальмарів ретельно промити, очистити від усього зайвого.
  2. Зварити до повної готовності в киплячій воді. На це піде не більше п'яти хвилин.
  3. Потім остудити тушки, нарізати їх соломкою.
  4. З моркви зрізати шкірку, промити її і натерти.
  5. Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати його за допомогою ножа.
  6. У сковорідку влити олію і прогріти.
  7. Всипати цибулю і моркву, тушкувати, помішуючи, до м'якості. На це піде 10-15 хвилин.
  8. Шинку нарізати соломкою і відставити.
  9. Гриби злити на друшляк і, коли стече весь маринад, порізати їх соломкою.
  10. Квасоля відкрити, злити її на сито або друшляк, промити холодною водою.
  11. У салатнику з'єднати кальмари, квасолю, цибулю, шинку і моркву.
  12. Все це заправити майонезом і потім можна подавати до столу.

Пікантна закуска з волоськими горіхами

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру 150 г
кальмарів 3 шт.
майонезу 140 мл
рослинної олії 30 мл
моркви 2 шт.
чилі 1 стручок
волоських горіхів 0,1 кг
лука 3 головки
шампіньйонів 250 г

Знадобиться на приготування – 3 години і 30 хвилин.

Скільки калорій – 209.

Як приготувати:

  1. Кальмарів вимити і очистити.
  2. Відварити в солоній воді протягом трьох-чотирьох хвилин.
  3. Після цього тушки остудити і нарізати соломкою.
  4. Моркву почистити і натерти її на терці.
  5. Цибулю подрібнити.
  6. У сковороді нагріти масло, обсмажити на ньому цибулю до рум'яності.
  7. З грибів зняти плівки і підрізати ніжки.
  8. Нарізати їх скибочками і відварити протягом двадцяти хвилин.
  9. Потім їх злити на друшляк і остудити.
  10. Горіхи засипати в суху сковороду, прогріти до рум'яності.
  11. Потім дрібно порубати, коли охолонуть.
  12. Сир натерти на будь тертці.
  13. Чилі вимити, вирізати нутрощі і дрібно порубати.
  14. Змішати його з морквою.
  15. Після цього салат можна збирати шарами: кальмари, моркву і чилі, цибуля, гриби, горіхи і сир.
  16. Важливо пам'ятати, що кожен шар обов'язково потрібно промащувати майонезом.
  17. Прибрати на 2-3 години в холодильник і можна подавати.

Листковий салат з кальмарами, куркою і грибами

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинної олії 60 мл
кальмарів 2 шт.
шампіньйонів 120 г
солі за смаком
консервованої кукурудзи 0,1 кг
майонезу 150 мл
солоних огірків 120 г
чорного меленого перцю за смаком
курячого філе 1 шт.

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 231.

Як приготувати:

  1. Філе ретельно вимити, очистити його від жиру.
  2. Вимити і приправити сіллю, чорним перцем.
  3. Масло нагріти і викласти в нього курку.
  4. Обсмажити до готовності з усіх боків.
  5. Дістати з сковороди, остудити і потім нарізати кубиками або брусками.
  6. Гриби почистити, нарізати дрібно.
  7. Висипати в сковороду з залишками масла.
  8. Обсмажити їх до готовності, потім теж остудити.
  9. Із огірків зрізати хвостики, подрібнити кубиками.
  10. Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
  11. Далі зібрати салат шарами, чергуючи компоненти з майонезом.
  12. Спочатку викласти половину курки, потім гриби, огірки, кукурудзу.
  13. Після цього — залишки м'яса і знову гриби.
  14. Далі салат можна подавати до столу.

Тонкощі приготування

Так як в більшості рецептів у нас є майонез, ми пропонуємо вам приготувати його самостійно. Для цього вам знадобляться яйця, сіль, цукор, сік лимона, гірчиця. За смаком можна додати чорний мелений перець.

Усі ці компоненти потрібно збити заглибним блендером до однорідності, потім потроху ввести масло. Додавати його до тих пір, поки не буде досягнута потрібна консистенція. Чим більше масла – тим густіше майонез.

В результаті ви отримуєте неймовірно насичений, ще більш смачний соус, який потрібно прибрати в холодильник хоча б на півгодини. Зберігається сім днів у герметичній ємності.

У будь салатів ви можете додати бажані компоненти для оригінальності. Це можуть бути каперси, оливки, маслини, черрі, різна зелень, сочевиця, бекон, гірчиця та ін А також можна доповнити спаржею, авокадо, пореєм.

Салат з кальмарами і грибами готується дійсно дуже швидко. До його складу входять найпростіші інгредієнти, які в результаті дають незабутній результат. Все смачно, ситно і дуже ароматно! Такий салат сміливо можна подавати і до святкового столу.

Що ще почитати: