12 май 2019 569

Як приготувати пісний пиріг в мультиварці

Щоб за час Великого посту не «випасти з колії», ми підготували для вас пироги, які будуть вас радувати не менше, ніж звичайні пироги. Всі вони пісні, так що переживати не варто.

В їх складі немає м'яса, риби, яєць і молочних продуктів, які в цей час вживати не рекомендується. Але, незважаючи на це, ми змогли створити повноцінні рецепти різних пирогів.

Цілих шість рецептів сьогодні порадують спочатку очі, потім фантазії і потім рецептори. Ми подбали не тільки про ласунів, але і про тих, хто не має любові до солодкого. У нас буде найпростіший пиріг і варенням, потім з яблуками, з яблуками і вишнею, а також морквяний. Для любителів класики у нас грибний варіант і картопляно-капустяний.

Солодкі пісні пироги будуть готуватися на основі «холодцю» тесту. Це той випадок, коли змішав інгредієнти, вийшло рідке тісто, яке, відповідно, потрібно залити в чашу і чекати, поки з'явиться рум'яна кірочка. Крім солодких варіантів, на такому тесті зроблений і грибний пиріг. Останній же рецепт робиться з дріжджового тіста, бо він найдовший і самий довгий.

Під час приготування тіста не варто забувати про правила поводження з цим видом тіста. І щоб ви нічого не втратили, ми нагадали вам про всі секрети в кінці статті. Там багато порад, не пропустіть!

Пиріг – це завжди гарна ідея. Його можна нарізати до сніданку і з'їсти з кухлем чаю, кави, какао. Те ж саме можна зробити і на вечерю. Крім цього його добре рать з собою в якості перекусу на роботу або навчання. Також можна взяти його з собою на пікнік. Одне з його головних достоїнств те, що його можна їсти не тільки гарячим або теплим, але і холодним. Чому ж він не гарний?

Якщо ви вже встигли закохатися в цей пиріг так само сильно, як і ми, то швидше приступайте до вивчення списків потрібних інгредієнтів і методів приготування. Потім відправляйтеся за покупками і починайте творити смаколики на своїй кухні.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
листового чаю - 8 г
води - 220 мл
ванільного цукру - 15 г
соняшникової олії - 50 мл
борошна - 480 г
коричневого цукру - 230 р
соди - 3 р
варення - 50 г
оцту - 15 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 Ккал

Як готувати пісний пиріг з варенням в мультиварці:

  1. Залити чай окропом, накрити його, щоб добре заварився;
  2. Потім злити і дати йому повністю охолонути;
  3. У глибоку ємність помістити борошно, пропустивши її через сито;
  4. Додати до нього цукор і перемішати;
  5. Далі дати масло з чаєм, збити віночком або міксером;
  6. Домогтися однорідної консистенції маси;
  7. Соду погасити і додати в тісто;
  8. Масу перемішати знову і дати варення;
  9. Далі тісто влити в укриту пергаментом чашу;
  10. Зверху посипати ванільним цукром і випікати п'ятдесят хвилин.

Пісний яблучний пиріг в мультиварці

  • 50 г какао;
  • 180 г води;
  • 80 мл соняшникової олії;
  • 2 яблука;
  • 230 г цукру;
  • 2 дрібку солі;
  • 8 г розпушувача;
  • 220 г борошна;
  • 3 г ваніліну.

Час – 1 годину і 20 хвилин.

Калорійність – 298 калорій.

Приготування:

  1. Чашу мультиварки попередньо змастити маслом, щоб пиріг не пристав;
  2. Борошно пропустити крізь сито в миску, потім какао, розпушувач, сіль і цукор;
  3. Всі компоненти перемішати;
  4. Додати ванілін, воду і масло, знову перемішати;
  5. Яблука вимити, очистити і порізати кубиками;
  6. Додати в тісто, перемішати і вилити в чашу і запікати годину.

Випічка з яблуками і вишнею

  • 30 г меду;
  • 1 упаковка розпушувача;
  • 300 г вишні;
  • 3 яблука;
  • 260 мл води;
  • 160 мл рослинного масла;
  • 470 г борошна;
  • 240 г цукру.

Час – 1 годину і 40 хвилин.

Калорійність – 264 калорія.

Приготування пісного пирога з яблуками і вишнею в мультиварці:

  1. Воду підігріти і розчинити в ньому мед;
  2. Потім додати цукор, теж його розчинити і влити олію;
  3. Всипати борошно через сито і масу перемішати віночком або збити міксером, щоб не було борошняних грудок;
  4. Додати розпушувач і перемішати знову;
  5. Вишню вимити, вийняти всі кісточки;
  6. Яблука сполоснути, очистити і нарізати кубиками;
  7. Додати вишню і яблука в тісто, добре перемішати;
  8. Змастити чашу маслом і вилити в неї тісто;
  9. Запікати пиріг одну годину і двадцять хвилин.

Варіант приготування з морквою

  • 280 г яблук;
  • 2 дрібку солі;
  • 240 г моркви;
  • 10 г розпушувача;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 140 г цукру;
  • 3 г ваніліну;
  • 1 апельсин/лимон;
  • 180 г борошна.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорійність – 208 калорій.

Як приготувати пісний морквяний пиріг в мультиварці:

  1. Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти її на терці;
  2. Яблука теж сполоснути, зрізати шкірку і подрібнити за допомогою тертки;
  3. Змішати обидві натерті маси, додати цукор і масло, добре перемішати;
  4. В окремій ємності змішати борошно, сіль, ванілін і розпушувач;
  5. Змішати суху масу з вологою, добре перемішати;
  6. Цитрус вимити, зняти цедру спеціальною теркою і додати її в тісто;
  7. Чашу змастити маслом, викласти в неї тісто і запікати пиріг одну годину і п'ять хвилин.

Домашній пиріг з грибами в мультиварці

  • 230 г борошна;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 3 г соди;
  • 1 головка цибулі;
  • 120 мл огіркового розсолу;
  • 3 дрібку солі;
  • 230 г грибів;
  • 7 гілочок кропу.

Час – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність – 168 калорій.

Приготування пісного грибного пирога:

  1. Грибочкам очистити капелюшки та ніжки, наріжте їх пластинками;
  2. Головку цибулі зачистити, зрізати сухий корінець і вимити голівку;
  3. Далі нарізати її дрібними кубиками;
  4. Включити мультиварку, капнути трохи масла (пару крапель від усієї кількості) і всипати цибулю з грибами;
  5. Гасити компоненти до золотого кольору;
  6. Готову начинку перекласти на тарілку і дати їй охолонути;
  7. Поки начинка холоне, у миску вилити розсіл і в кілька етапів додати борошно, пропускаючи її крізь дрібне сито;
  8. Додати сіль, масло і соду, добре перемішати;
  9. Збивати масу електричним віночком або міксером до тих пір, поки маса не стане густою крем;
  10. Кріп сполоснути, дрібно нарубати його гострим ножем і додати в тісто;
  11. Туди ж відправити і гриби з цибулею, перемішати;
  12. Змастити чашу маслом і вилити тісто;
  13. Запікати пиріг протягом сорока хвилин.

Як приготувати паска з цукатами та родзинками читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати смачні, ароматні булочки до Великодня за нашими рецептами.

Візьміть на замітку рецепт цвітної капусти з яйцем, спробуйте приготувати страву за нашими підказками.

Рецепт пісного пирога з картоплею і капустою

  • 10 г сухих дріжджів;
  • 1 стакан вівсяних пластівців;
  • 280 мл води;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 3 г солі;
  • 270 г картоплі;
  • 30 г цукру;
  • 60 г моркви;
  • 430 г житнього борошна;
  • 170 г капусти.

Час – 3 години і 20 хвилин.

Калорійність – 202 калорія.

Приготування смачної пісної випічки в мультиварці:

  1. Воду підігріти так, щоб вона стала теплою, і розчинити в ній дріжджі;
  2. Перелити масу в більш глибоку ємність;
  3. Через десять хвилин до дріжджів додати борошно крізь сито, перемішати, додаючи в кілька етапів;
  4. Всипати сіль і цукор, вівсяні пластівці, знову добре перемішати;
  5. Додати третю частину масла, вимішати масу;
  6. Сюди ж можна додати спеції за смаком;
  7. Замісити тісто і вкрити його чистим рушником, прибрати в тепле місце на час підйому;
  8. По закінченню часу тісто обім'яти (повинно пройти близько години) і залишити ще на півгодини;
  9. Поки тісто піднімається, потрібно зайнятися начинкою. Для початку капусту вимити і тонко її нашаткувати або ж скористатися спеціальною теркою;
  10. Морква вимити, зрізати шкірку і натерти її на терці;
  11. Розігріти сковороду, налити в неї ще одну частину масла і прогріти його;
  12. Всипати капусту з морквою, гасити двадцять хвилин;
  13. Картоплю очистити, порізати кубиками або часточками і промити до прозорої води. Це робиться для того, щоб змити непотрібний крохмаль;
  14. Коли картопля звариться, протолочь його до стану пюре;
  15. Дно чаші накрити листом пергаменту і змастити його залишками масла;
  16. Розкачати тісто в пласт і викласти його в чашу, формуючи бортики, які не будуть вище 20 мм;
  17. Викласти начинку на пиріг і запікати протягом години.

Корисні поради

В рецепті, де ми готували пісний пиріг з варенням, ми можемо запропонувати вам слушну пораду з приводу цукру. Щоб довго не збивати компоненти для розчинення цукру, можна розчинити його в ще гарячому чаї.

Якщо в рецепті з дріжджами необхідно підігріти воду для того, щоб розчинити дріжджі. То тут настійно рекомендуємо розчиняти дріжджі саме в теплій воді. Якщо рідина буде занадто гарячою, то дріжджі в ній загинуть.

Коли дріжджове тісто відпочиває, йому обов'язково потрібно забезпечити правильні умови. Воно потребує тепла і сухості. Тобто, ніяких протягів, вологості і вітру. До того ж, нехай це і звучить смішно, але з тестом краще звертатися в хорошому настрої.

В останньому рецепті ми використовували житнє борошно замість пшеничного. І під час її розкочування тісто обов'язково почне липнути до рук. Щоб цього уникнути, необхідно змочувати руки водою. Саме водою, не маслом і не користуватися борошном.

Для приготування начинки гриби бажано не промивати водою. Справа в тому, що гриби і без того на 95% складаються з води. Варто тільки уявити, що з них залишиться, якщо ви помиєте їх. Вони наберуться води, а під час приготування просто розповзуться в кашу.

Яблука для приготування пирога можна очищати/не очищати за бажанням. Ми очистили яблука, щоб виглядало апетитніше. До того ж, шкірка після термічної обробки втрачає майже весь свій смак і в страві стає просто зайвою.

Якщо ви не полінуйтеся приготувати один з наших пісних пирогов в мультиварці, то можете не переживати, що гостям нічого буде запропонувати. Ви завжди зможете почастувати своїх гостей таким простим і в той же час смачним пирогом. Ви ще раз переконаєтеся, що це шалено смачно, коли гості попросять добавки.

Що ще почитати: