21 май 2019 1218

Як смачно приготувати пісний пиріг з яблуками

Представлені рецепти яблучної випічки підійдуть для людей, які дотримуються канонів Великого посту, вони обов'язково сподобаються любителям корисних солодощів.

На відміну від традиційних рецептів, що містять яйця та молочні продукти, випічка в пісному варіанті не так калорійна і корисніше для здоров'я.

Самий простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно хлібопекарська - 200 грам
Цукровий пісок - 70 грам
Олія соняшникова рафінована - 6 столових ложок
Охолоджена вода - 0,5 склянки
Сіль кам'яна - 1 невелика щіпка
Ванільний порошок - 5 грам
Зелені яблука - 4 середніх штуки
Цукор для карамелі - 100 грам
Кориця - неповна чайна ложка
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Простий пісний пиріг з зеленими яблуками хороший швидким виконанням.

Особливо пиріг оцінять діти, з-за застиглої на яблуках карамелі, що нагадує льодяники.

Приготування з фото:

  1. В широку миску просіваємо борошно, кладемо цукор, невелику щіпку солі, хорошу щіпку ванілі, ретельно перемішуємо. У суху масу вливаємо олію, воду і замішуємо еластичне тісто;
  2. Кульку тесту загорнути в поліетиленову плівку і поміщаємо для расслойки в холодильник на півгодини. Через півгодини тісто звільняємо з плівки і розподіляємо по ширині форми;
  3. Поверхня пісного тіста застеляємо порізаними шматочками яблук, зверху присипаємо корицею;
  4. Готуємо Карамель в ковшике з товстим дном. Для цього, розмішуємо цукор з водою, ставимо суміш на повільний вогонь, один раз перемішати;
  5. Після розчинення кристалів цукру, додаємо температуру і варимо рідину до придбання характерного карамельного кольору;
  6. На корж з начинкою виливаємо карамельну рідина. Ставимо пиріг в духову шафу, розігрітий до 180 градусів;
  7. Встановлюємо таймер на 45-50 хвилин;
  8. Після сигналу таймера, дістаємо страву з духовки і охолодити;
  9. Теплу випічку розрізаємо на довільні шматки і подаємо з гарячим трав'яним чаєм.

Пісний яблучний пиріг-перевертиш з ароматною корицею в мультиварці

Пісний десерт, приготований за цим рецептом, виходить малокалорійним, за рахунок заміни в ньому звичайної борошна на вівсяну.

Для начинки краще всього вибирати фрукти солодких сортів.

Необхідні інгредієнти:

  • Великі червоні яблука – 3 штуки;
  • Рідкий мед – 6 столових ложок;
  • Цукрова пудра – 160 грам;
  • Будь-які перемелені горіхи – 2 столові ложки з гіркою;
  • Геркулесова борошно – 3 склянки;
  • Невелика чашка яблучного соку прямого віджиму;
  • Кориця – 1 пакетик;
  • Оливкова або рослинне масло – 70 грам;
  • Для декорації: порошок какао, цукрової пудри, пара листків меліси.

Час приготування страви – 40 хвилин.

Таблиця харчової цінності в 100 грам продукту:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
180 ккал. 3 гр. 4 гр. 25 гр.

Приготування:

  1. Очищаємо два плоди яблука від шкірки і насіння, подрібнюють за допомогою блендера;
  2. Фруктову масу з'єднуємо з корицею, половиною склянки цукрової пудри і горіхами;
  3. Вливаємо в суміш масло. Перемішуємо до стану однорідності;
  4. Всипаємо в яблучно-горіхове пюре вівсяну муку;
  5. У чавунний сотейник кладемо цукор, що залишився, півсклянки меду, вливаємо яблучний сік і ставимо на середній вогонь. Після розчинення цукру, знімаємо сироп з плити;
  6. Ємність для мультиварки заповнюємо тістом. На тісто щільним шаром укладаємо шматочки яблук і виливаємо на майбутній пиріг медово-яблучну суміш;
  7. Ставимо посуд в мультиварку, задаємо режим випічки. Готуємо страву 40 хвилин;
  8. Перевертаємо чашу з готовим пирогом на плоске блюдо і обережно звільняємо його;
  9. Ледь теплу випічку обсипаємо порошком з пудри і какао. Верх пирога прикрашаємо листочками меліси;
  10. Остиглий бісквіт розрізаємо на трикутні шматочки і подаємо з гарячими напоями.

Незвичайний тандем

Дивовижне поєднання манки і яблук на пиріг сподобається навіть байдужим до солодкого. Для кращої просочення цього пісного ласощі підійдуть соковиті сорти фруктів.

Необхідні інгредієнти для пісного пирога з яблуками і манкою:

  • Стиглі плоди яблук – 5 штук;
  • Квітковий мед – 5 столових ложок;
  • Хлібопекарська борошно – 1 склянка;
  • Манна крупа – 1,5 склянки;
  • Ванільний цукор – 20 грам;
  • Масло пісне – 80 грам;
  • Дрібний родзинки – 2 столові ложки;
  • Кориця – 1 чайна ложка;
  • Пакетик розпушувача – 0,5 грам;
  • Цукровий пісок – 170 грам;
  • Стружка чорного шоколаду – 70 грам.

Час приготування страви – 60 хвилин.

Таблиця харчової цінності в 100 грам продукту:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
203 ккал. 3 гр. 5 гр. 32 гр.

Приготування:

  1. Промиті фрукти очищаємо від шкірки і насіння, подрібнюємо за допомогою великої терки;
  2. В яблучну суміш додаємо цукор, мед, родзинки і корицю;
  3. У глибокій мисці з'єднуємо сипучі інгредієнти: манку, борошно з розпушувачем, ванільний і цукровий пісок;
  4. Збираємо блюдо в жаростійкою формі, по черзі викладаємо сухий і яблучний шар. Всі пласти пирога рівномірно змочують маслом;
  5. Завершальним шаром викладаємо манну суміш;
  6. У духовку, розігріту до 180 градусів, поміщаємо пиріг на одну годину;
  7. Через 60 хвилин звільняємо випічку з духовки і повністю її остуджуємо;
  8. Прикрашаємо холодне блюдо стружкою темного шоколаду;
  9. Порізаний на квадратні шматочки пиріг подаємо з м'ятним чаєм або міцною кавою.

Відкритий пиріг з стиглими яблуками і бананами

Пісна випічка, приготована за цим рецептом, має легку консистенцію суфле і відмінно підійде в якості річного ласощі. Необхідні інгредієнти:

  • Стиглі банани – 3-4 штуки;
  • Борошно пшеничне – 250 грам;
  • Свіжа очищена вода – 1 склянка;
  • Рослинну олію – 150 грам;
  • Сіль – 2 щіпки;
  • Соковиті яблука – 5-6 штук;
  • Цукор тростинний – 0,5 склянки;
  • Цедра лимонна – 1 столова ложка;
  • Порошок кориці – 1 чайна ложка з гіркою;
  • Есенція ванілі – 4 краплі;
  • Будь-мед – 3 столові ложки;
  • Подрібнені мигдальні горіхи – 1 столова ложка.

Час приготування страви – 30-40 хвилин.

Таблиця харчової цінності в 100 грам продукту:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
170 ккал. 4 гр. 2,5 гр. 28 гр.

Приготування:

  1. У холодній воді розчиняємо сіль, додаємо коричневий цукор, вливаємо олію;
  2. Збиваємо масляну рідину до утворення бульбашок;
  3. Просіваємо борошно, робимо поглиблення. В лунку виливаємо отриману емульсію і добре вимішуємо масу;
  4. Колобок з тіста загорнути харчовою плівкою і залишаємо в прохолодному місці на 20 хвилин, після чого розкачуємо його в тонкий корж;
  5. Пласт поміщаємо в підготовлену форму для запікання, залишаючи бортики для начинки. Надлишки тесту видаляємо, провівши качалкою по краях ємності;
  6. Яблука і банани нарізаємо великими кубиками. В кисло-солодку суміш кладемо мед, цукор, що залишився, корицю, ванілін, перемелені горіхи і перемішуємо;
  7. Розрівнюємо начинку по всій основі коржа;
  8. Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин;
  9. Трохи теплий пиріг подаємо з киселем або міцною кавою.

Про те, як смачно приготувати окрошку на квасі, ви, звичайно ж, можете дізнатися на нашому сайті.

Для особливого випадку пропонуємо приготувати кальмари в клярі. Рецепт знаходиться тут. Дуже цікава закуска.

Крупи і мультиварка — кращі друзі. На цей раз представляємо вашій увазі рецепти перлової каші.

Корисні поради господиням по приготуванню яблучної випічки в пісному варіанті

Для насиченого смаку пісних яблучних пирогів важливо дотримувати наступні правила і рекомендації:

  1. Готуємо пироги з домашніх яблук або куплених на ринку;
  2. Смак фруктів підкреслимо додаванням лимонної цедри;
  3. Вибираємо соковиті сорти фруктів;
  4. Використовуємо рафінована соняшникова олія;
  5. Вибираємо борошно вищої категорії;
  6. При нестачі борошна сміливо додаємо в інгредієнти мелкомолотые вівсяні пластівці;
  7. Додати в борошняну суміш половини чайної ложки оцту значно поліпшить смак страви;
  8. Більш солодке тісто робимо для кислуватих яблук, для солодких плодів зменшуємо кількість цукру;
  9. Приправу кориці бажано купувати на ринку.

Рецепти яблучної випічки в пісному варіанті мають наступні достоїнства:

  • Інгредієнти тваринного походження легко можна замінити рослинними, що робить випічку корисніше;
  • Зазвичай у пісних яблучних пирогах дуже багато свіжої начинки;
  • Пісна випічка набагато економічніше здобної;
  • Відсутність тваринних жирів в стравах робить їх низькокалорійними;
  • Випічка виходить не менш ніжною та насиченою за смаком, ніж здобна;
  • Для тих, хто має непереносимість молочних продуктів – пісна випічка є одним з незамінних ласощів.

Що ще почитати: