18 март 2019 3 998

Як приготувати курячу печінку в сметані в мультиварці

Куряча печінка – це неймовірно корисний дієтичний продукт, що має в складі комплекс вітамінів і мінералів. Її радять вживати для відновлення організму після перенесених важких захворювань, травм, родів, а також для підтримки імунітету.

Цей продукт буде корисний людям, страждаючим нирковою, легеневою недостатністю та поганим зором. Крім того, вона включає такі корисні речовини, як:

  1. Фолієва кислота, рекомендована при вагітності;
  2. Залізо – на 100 гр продукту, міститься добова норма, тому печінка радять вживати при анемії;
  3. Вітамін А бере участь у процесі регенерації шкіри, виробленню колагену, що робить її молодшою, також необхідний для зору;
  4. Вітаміни групи В — зміцнюють кістки і кровоносні судини;
  5. Вітамін С — стимулює зміцнення імунної захисту.

Крім того, що куряча печінка дуже корисна, вона володіє неймовірними смаковими якостями. Завдяки її швидкого приготування, вона виходить ніжною, що просто тане у роті.

Відмінний рецепт – куряча печінка в сметані в мультиварці! Це блюдо підійде до різних гарнірів і буде чудово виглядати як на святковому столі, так і підійде для щоденної трапези.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячої печінки - 0,3 кг
цибулин - 1 шт.
моркви - 1 шт.
соняшникової олії - 40 мл
сметани - 100 г
солі - за смаком
води - півсклянки
лавра - 1 аркуш
борошна - 20 г
спецій - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 75 Ккал

Інструкція з приготування курячої печінки в сметані в мультиварці задоволена проста. Курячу печінку помити, зрізати жир, жовч, нарізати на шматочки середнього розміру.

Вимиту, почищену моркву нарізати соломкою. Очищену цибулю, нарізати кубиками.

На мультиварці виставити режим «Смаження» на 20, влити рослинну олію, розігріти. На розігріте масло, викласти цибулю і моркву, смажити 5 хвилин, посолити, присипати спеціями і залишити ще на 5 хвилин, постійно помішуючи.

Потім викладаємо нарізану печінку, перемішуємо і смажимо 5 хвилин, з відкритою кришкою. Далі, додаємо борошно і сметану, перемішуємо і залишаємо до закінчення виставленого часу.

В останню чергу вливаємо воду, кладемо перець горошком і лавровий лист, перемішуємо. Включаємо «Тушкування» на 10 хвилин. Страва готова! Подаємо до столу з улюбленим гарніром і насолоджуємося неповторним смаком та ароматом!

Запечена печінка куряча зі сметаною і часником в мультиварці Редмонд

Мультиварки Редмонд – одні з кращих, представлених на ринку. Продукція, вироблена під цією маркою, відрізняється високою якістю, а страви, приготовані в ній, не втрачають корисні властивості, виходять ніжними та смачними.

Список інгредієнтів:

  • 400 гр курячої печінки;
  • 1 цибулина невеликого розміру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 150 гр сметани;
  • м'ята сушена;
  • сіль;

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність: близько 85 Ккал/ 100 гр.

Очищений цибулю нарізати кільцями. Печінку промити, зрізати все зайве, порізати на середні шматочки. Викласти шматочки на дно чаші мультиварки, зверху покласти цибулю, смажити 10 хвилин. Сметану викласти в чашку, додати нарізаний часник і м'яту, перемішати.

Після закінчення 10 хвилин до вмісту мультиварки додати сметанний соус, перемішати. Включити режим «Гасіння» на 25 хвилин. Подавати до столу з картоплею, макаронами або рисом.

Скільки варити курячі ніжки для супу — спробуйте приготувати м'ясо на нашу рецептом.

М'ясний пиріг в духовці з фаршем — спробуйте приготувати це соковите і ароматне блюдо, за нашими рецептами.

Читайте як приготувати плов з морепродуктів в казані — цей рецепт чудово підійде для вилазок на природу на кілька днів.

Курячі потрошка зі сметаною і грибами

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 1 цибулина;
  • 300 гр консервованих печериць;
  • 2 зубчики часнику;
  • 30 гр борошна;
  • 300 мл бульйону;
  • 70 гр сметани;
  • сіль і спеції за смаком;
  • зелень рубана (сушена);
  • 25 гр масла для смаження.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність: близько 100 Ккал/100 гр.

Цибулю очистити, дрібно нарубати. Часник почистити, накришити. Печінку промити, обрізати все зайве, нарізати середніми шматочками. Дно ємності мультиварки покрити соняшниковою олією, розігріти його.

Викласти шматочки печінки, смажити 5 хвилин. Печінка вийняти, покласти в окремий посуд. Масло після печінки не зливати, у нього спустити цибулю і часник, обсмажити протягом 5 хвилин, кришку мультиварки залишити відкритою.

Потім відкрити гриби, злити рідину, викласти їх до цибулі з часником, смажити ще 5 хвилин, до випаровування рідини. Насипати борошно, обсмажити 1 хвилину, далі влити приготований бульйон, посолити, поперчити, залишити на 5 хвилин.

Після цього викласти печінку в чашу і тушкувати 15 хвилин. Залити вміст ємності сметаною, посипати зеленню, перемішати, готувати ще 5 хвилин. Після закінчення часу, печінку можна подавати до столу, за бажанням можете приготувати до неї овочевий салат.

Корисні поради

Для того, щоб блюдо вийшло смачним і корисним, необхідно відповідально підійти до вибору використовуваних продуктів. При виборі якісної та свіжої курячої печінки дотримуйтесь кількох порад:

  1. Поверхня повинна бути гладкою, блискучою, коричнево-бордового відтінку, без присутності видимих дефектів;
  2. Якщо продукт виглядає пухким, має жовтогарячий відтінок, значить, він старий, можливо, кілька разів був розморожений;
  3. Зелений відтінок говорить про те, що при обробці був пошкоджений жовчний міхур, буде присутній гіркоту на смак;
  4. Свіжа печінка має приємний солодкуватий аромат, в ній не повинно бути кров'яних згустків.

Для того щоб під час готування субпродукт не втратив форму і смакові властивості, враховуйте деякі тонкощі:

  1. Перед смаженням або гасінням, її потрібно добре обсушити, позбавитися від зайвої вологи. А також не соліть печінка відразу;
  2. При смаженні залишайте простір між шматочками, це підтримає температуру, і печінка не вийде вареної;
  3. Щоб визначити ступінь готовності, натисніть пальцем, печінка повинна бути м'якою, легко проминаться, бути трохи щільніше, ніж сира.

Печінку можна готувати по-різному – варити, тушкувати, смажити, і з різними добавками, овочами, грибами, приправами та спеціями. Вона гармонійно доповнить будь-який гарнір і додасть йому вишуканий, чудовий смак. Це унікальний і універсальний продукт, який може стати начинкою для пирогів, вареників, рулетів, або навіть використовуватися в салатах. У приготуванні вона не вимагає багато часу і клопоту, при всіх цих плюсах печінка ще й надзвичайно корисна.

Якщо ви ще не зважилися спробувати рецепти з курячою печінкою, то обов'язково почніть сьогодні. Випробувавши курячу печінку в сметані в мультиварці, вам захочеться продовжити експериментувати далі! Приємного вам апетиту та вдалого дня!

Що ще почитати: