04 апрель 2019 60

Рецепти приголомшливих коржів на сметані як у бабусі

Приготувати таке ласощі досить просто. Простими є не тільки методи приготування, але і самі продукти, з яких готуються коржі як у бабусі.

Вони можуть бути подані до чаю, використовуватися в якості хліба. В останньому варіанті вони і зовсім можуть бути начинені овочами, м'ясом, соусом і вийде повноцінне блюдо! Їх можна їсти з джемом, вприкуску до йогурту або кефіру, чаю. Вони цілком підійдуть і до готового м'ясної страви, в якому багато соусу. Адже це ж так смачно — вимочувати свіжоспечений хліб, а в нашому випадку — коржик, в насиченому і смачний м'ясному соусі!

Обов'язково приступайте до вивчення рецептів, щоб побачити і зрозуміти, наскільки все просто і швидко. Мінімальна кількість інгредієнтів, які напевно є у вашому холодильнику і приблизно стільки ж часу на приготування. Подобається?

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
сметани - 1 склянка
цукру - 160 р
борошна - 450 г
соди - 3 р
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 297 Ккал

Коржі на сметані як у бабусі готуються легко за наступною схемою:

  1. Борошно змішати з содою і пропустити сухі компоненти через сито кілька разів;
  2. Сметану змішати з цукром в іншій ємності;
  3. Дістати віночок або міксер і збити сметану з цукром до розчинення другого компонента;
  4. Потім у кілька частин додати борошно, щоразу збиваючи масу до однорідності;
  5. Коли техніці стане вже важко, взятися за тісто руками і вмішувати борошно самостійно;
  6. Тісто розділити на дві однакові частини;
  7. Взяти два листа пергаментного паперу і розкачати обидві частини тесту в пласти, товщина яких не менше 5 мм;
  8. Вирізати кружечки, а зайвого тесту знову зробити пласт;
  9. Кружечки зробити двоповерховими і вмістити їх на один аркуш паперу;
  10. Лист перемістити на деко і прибрати в духову шафу на верхню полицю;
  11. Духовка повинна бути розігріта до 210 градусів;
  12. Запікати коржики не більше тринадцяти хвилин;
  13. Вийняти, остудити і їсти до чаю!

Коржі на сметані з начинкою як у бабусі

  • 2 яйця;
  • 45 г борошна;
  • 230 г сиру;
  • 1 пучок кропу;
  • 210 мл сметани;
  • 100 мл рослинного масла.

Скільки робити – 15 хвилин.

Скільки калорій – 320 калорій.

Приготування:

  1. Яйця розбити в глибоку ємність, злегка збити їх віночком або міксером;
  2. Додати сметану, борошно через сито і знову збити до однорідності;
  3. Сир подрібнити з допомогою терки будь-якого розміру;
  4. Зелень сполоснути проточною водою і дрібно порубати лезом гострого ножа;
  5. Додати сир і зелень в тісто, перемішати масу ложкою, намагаючись рівномірно розподілити весь сир і всю зелень по всій масі;
  6. Розігріти сковороду і налити в неї трохи (не всі!) олії і дати йому прогрітися;
  7. Вилити частину тіста і дочекатися, поки схопиться і підрум'яниться;
  8. Тоді корж перевернути і дати їй приготуватися і з другої сторони;
  9. Повторити процеси з залишками тіста і є коржі гарячими!

Склад коктейлю Лонг Айленд, пропорції і покрокові рецепти у нашій статті.

Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м'ясом — простий і перевірений рецепт страви на кожен день.

Як зробити сир сулугуні в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Як смажити на сковороді коржі

  • 570 г борошна;
  • 5 г соди;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 1 склянка сметани;
  • 50 г маргарину;
  • 30 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 3 дрібку солі.

Скільки робити – 2 години.

Скільки калорій – 308 калорій.

Готуємо коржі на сметані як у бабусі на сковороді:

  1. Маргарин порізати кубиками і помістити його в сотейник невеликого розміру;
  2. Сотейник в свою чергу відправити на плиту, включити маленький вогонь і дати маргарину розчиниться в рідку консистенцію;
  3. Потім, коли вся маса розтане, прибрати її з вогню і дати охолонути до кімнатної температури;
  4. У глибоку миску пропустити відразу всю муку через сито;
  5. Розбити яйце вже третю посуд і трохи збити його віночком, щоб вийшла легка піна;
  6. Додати сметану, продовжуючи збивати, домогтися однорідності;
  7. Далі влити маргарин, який вже охолов до кімнатної температури;
  8. Знову компоненти збити до однорідності;
  9. Дати цукру, солі і соди, перемішати віночком;
  10. Далі по одній ложці додавати борошно, не забуваючи пускати її через сито і вимішувати все до однорідної текстури;
  11. Додавши все борошно, вимісити однорідне, гладке, м'яке тісто;
  12. Помістити його назад в миску, накрити і дати відпочити ще двадцять хвилин;
  13. Потім робочу поверхню присипати борошном;
  14. Тісто обім'яти, випустивши з нього зайве повітря, який створила сода;
  15. Далі скатати тісто в ковбаску і поділити її на частини. Розмір частин залежить від того, скільки ви хочете коржів і якого розміру;
  16. Обваляти всі шматочки тіста в борошні і розкачати кожен в круглу корж, товщина якої не більше 5 мм;
  17. Розігріти сковороду і потроху вливати олію, по мірі обжарювання коржів;
  18. Смажити одну за одною. Поки смажиться одна, можна формувати іншу, але важливо накрити заготовки чистим рушником, щоб не обвітрилися і трохи підросли, поки чекають;
  19. Під час смаження накривати сковороду кришкою і смажити коржі до золотистої скоринки;
  20. Подавати теплими, можна з йогуртом, м'ясом або свіжими овочами.

Кулінарні секрети

В останній рецепт можна додати вершкове масло замість маргарину. Тоді коржі будуть трохи м'якше, ніжніше і ароматні.

Якщо тісто солодке, то в коржі може йти ванільний цукор або мед. В ж солоне тісто можна додати зелені, більше спецій і солі. Щоб зробити коржики гострими, в тісто можна додати подрібнений часник або порошок перцю чилі.

Щоб коржі на сметані як у бабусі були соковитіше, змащуйте їх шматочком вершкового масла відразу ж після обжарювання. Це може відноситися тільки до тих рецептами, в яких коржі обсмажуються на сковороді.

Чим більше часу ви дасте тесту на відпочинок, тим пишніше вийдуть коржі (секрет стосується лише останнього рецепту). Для цього варто залишити тісто в холодильнику на всю ніч.

Приготуйте коржі за нашими рецептами, і у вас буде, що з'їсти на сніданок, чим перекусити вночі і що взяти на роботу в полудник. Не пропустіть цей смачний шанс!

Що ще почитати: