10 март 2019 5 574

Рецепти салатів з копченою куркою і свіжим огірком

Курочка – це дуже смачне дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування багатьох страв. Воно чудово поєднується з овочами, різними соусами і маринадами. Також його можна включати до складу багатьох салатів зі свіжими огірками.

Салати з копченою куркою і свіжим огірком будуть прекрасним доповненням для повсякденного столу або для святкового меню. У будь-якому випадку кожній господині обов'язково потрібно мати в своїй кулінарній скарбничці кілька варіантів приготування закуски з цими компонентами. Тому нижче ви знайдете рецепти, які як раз можна взяти на замітку.

Курячий салат з огірком і сирними нотками
Інгредієнти Кількість
копчена курка - 200 г
огірочок - 2 шт.
сирний продукт твердого сорту - 150 г
яйця - 3 шт.
зелень кропу - 5-6 стебел
майонез - для заправки
сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Приступаємо до приготування:

  1. З курки знімаємо шкірку, вона нам не потрібна;
  2. М'якоть нарізаємо ножем з гострим лезом у вигляді невеликих кубиків, або брусочків;
  3. Огірки рекомендується добре промити, їх треба просушити;
  4. Прибираємо з овочів шкірку і ріжемо невеликими смужками;
  5. Шматочок сирного продукту рідше тонкими смужками або трьом на тертці з великими зубцями;
  6. Курячі яйця поміщаємо в воду, ставимо на газ і відварюємо круто;
  7. Потім їх потрібно охолодити в холодній воді і очистити від шкаралупи;
  8. Ріжемо яйця на маленькі кубики;
  9. Нарізані компоненти пересипаємо в миску;
  10. Гілки зелені промиваємо, струшуємо і розрізаємо на невеликі шматочки;
  11. Висипаємо зелень в чашку до інших нарізаним інгредієнтів;
  12. Приправляємо сіллю, додаємо майонез;
  13. Гарненько розмішуємо, перекладаємо в салатницю і ставимо на стіл.

Як приготувати глухаря в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Ми розповімо як готувати трояндочки з ковбасою з листкового тіста — покроковий рецепт тут.

Шоколадний кекс з вишнями — прекрасний варіант випічки до чаю. Це дуже смачно, але до того ж просто і швидко.

Незвичайний рецепт

Складові інгредієнти:

  • копчене куряче м'ясо – половина кілограма;
  • огірочки свіжі – 2 штуки;
  • один персик;
  • одне авокадо;
  • цибуля червоний – 1 штука;
  • помідор середнього розміру – 1 штука;
  • 30 мл лимонного соку;
  • олія оливкова для збризкування салату;
  • кілька листків салату;
  • петрушка – 3-4 гілки.

Готувати потрібно буде протягом 40-50 хвилин.

Калорійність – 135 ккал.

Варіант приготування салату з копченою куркою і огірком:

  1. Першим ділом копчене м'ясо ріжемо на шматочки невеликого розміру;
  2. Огірки потрібно промити, просушити, зрізати шкірку і розрізати скибочками або смужками;
  3. Томат споліскуємо, розрізаємо на невеликі квадратики;
  4. Чистимо авокадо від шкірки і ріжемо невеликими брусочками;
  5. З персика чистимо шкірку і ріжемо також як і авокадо;
  6. З цибулини прибираємо лушпиння і ріжемо у вигляді півкілець;
  7. Стебла петрушки промиваємо, струшуємо і нарізаємо дрібно;
  8. Нарізані інгредієнти потрібно пересипати в миску, ретельно змішати;
  9. На плоске блюдо кладемо кілька листків салату;
  10. На верх листя салату викладаємо змішані інгредієнти;
  11. Скроплюємо оливковою олією і соком, вичавленим з свіжого лимона.

Салат з помідорами, перцем і кукурудзою

Продукти:

  • ¼ Кілограма курки копченої;
  • огірочки свіжі – 2 штуки;
  • кукурудза солодка в консервованому вигляді – 250 грам;
  • 2 болгарського перцю;
  • два томата;
  • 3-4 гілочки свіжого кропу;
  • майонез густий;
  • сіль на свій смак;
  • трохи свіжомеленого перцю.

Приготування займе 45-50 хвилин.

Калорійність – 175 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Огірки добре миємо, просушуємо і ріжемо тонкою соломкою;
  2. Болгарський перець миємо, зрізаємо плодоніжку і вичищаємо насіння;
  3. Нарізаємо перець соломкою або у вигляді квадратиків;
  4. Помідори споліскуємо, розрізаємо помідори дрібними кубиками;
  5. Копчену курку ріжемо гострим ножем невеликими скибочками у вигляді брусочків;
  6. Розрізані інгредієнти пересипаємо в ємність і змішуємо;
  7. Гілки кріп промиваємо, отряхиваем від зайвої води і нарізаємо невеликими шматочками;
  8. Пересипаємо зелень в миску до інших компонентів;
  9. Додаємо сіль, чорний мелений перець;
  10. Кукурудзу перекладаємо в друшляк, щоб з неї скла лішня рідина;
  11. Далі перекладаємо кукурудзу в миску до решти інгредієнтів;
  12. Змащуємо всі інгредієнти майонезом, ретельно вимішуємо;
  13. Потім можна викласти в красивий салатник і поставити на стіл.

Ситна закуска з птицею і грибами

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • 300 грам м'якоті копченої курки;
  • 2 невеликих свіжих огірка;
  • ¼ Кілограм білих грибів (печериці);
  • цибуля – 1 штука;
  • чотири яйця;
  • рослинна олія;
  • кілька великих ложок майонезу;
  • трохи солі;
  • ½ Ч. ложки свіжомеленого перцю.

Період приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 179 ккал.

Метод приготування:

  1. Для початку потрібно сполоснути гриби, очистити капелюшки і нарізати дрібними скибочками;
  2. З цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо на невеликі квадратики;
  3. На жаровню підливаємо трохи рослинного масла, ставимо на вогонь і прогріваємо;
  4. На розігріте масло викладаємо гриби з цибулею і обсмажуємо;
  5. Смажимо шматочки цибулі з грибами до м'якості і випаровування вологи;
  6. Яйця поміщаємо в посудину з водою, ставимо на газ і варимо до крутого стану;
  7. Далі перекладаємо яйця в холодну воду і охолоджуємо;
  8. Зчищають з шкаралупу яєць і трьом на тертці з крупною решіткою;
  9. Огірки промиваємо, витираємо рушником і ріжемо соломкою;
  10. Копчену курку нарізаємо кубиками;
  11. На плоску тарілку ставимо спеціальне кільце для додання форми салату;
  12. У першу чергу потрібно викласти перший шар з курки і промазати майонезом;
  13. Далі кладемо нарізаний огірок, приправляємо сіллю, перцем і змащуємо невеликою кількістю майонезу;
  14. Потім засмажку з грибів, приправляємо сіллю, перцем і наносимо сітку з майонезу;
  15. Зверху викладаємо останній шар з яєць, наносимо майонезну сітку;
  16. Залишаємо постояти в холодильнику на годину, щоб салат просочився.

Доповнимо смак страви редискою

Інгредієнти для приготування:

  • половина кілограма копченої курки;
  • два свіжих огірка;
  • 200 грам рожевої редиски;
  • цибуля зелена – 5-6 пір'я;
  • гілки кропу – 5-6 штучок;
  • 100 грам житніх сухариків;
  • кілька листя руколи;
  • кілька листків салату;
  • рослинне масло для заправки;
  • сіль на свій смак;
  • перець мелений чорний – 1 / 3 ч. ложки.

На приготування піде 60 хвилин.

Калорійність – 148 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Копчену курку нарізаємо на тонкі шматочки;
  2. Огірки промиваємо, витираємо рушником;
  3. Розрізаємо огірки поперек і шаткуємо тонкими часточками;
  4. Редиску треба промити, зрізати хвостики і розрізаємо на тонкі кружечки;
  5. Пір'я цибулі промиваємо, нарізаємо на невеликі колечка;
  6. Гілки кропу миємо й ріжемо на дрібні шматочки;
  7. На плоску тарілку викладаємо листя салату і рукколи;
  8. Зверху викладаємо листя всі компоненти, попередньо їх потрібно перемішати;
  9. приправляємо сіллю, чорним меленим перцем;
  10. Заправляємо олією.

Салат «Оригінальний» з копченою куркою і огірками

Які компоненти будуть потрібні:

  • ананас свіжий – 1 штука;
  • половина кілограма копченої курки;
  • 2-3 мандарина кисло-солодкого сорту;
  • 300 г пекінської капусти;
  • два свіжих огірка;
  • 2 штуки молодої моркви;
  • горіхи кешью – половина склянки;
  • томатний соус для заправки.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 150 ккал.

Процес приготування:

  1. Горіхи бажано трохи просушити на сухій сковороді або прогріти в духовій шафі протягом 10-12 хвилин при температурі 180 градусів;
  2. Невеликий ананас очищаємо від шкірки і нарізаємо на кружечки, кожен кружечок ріжемо четвертинками;
  3. З мандаринів чистимо шкірку і розбираємо їх на часточки;
  4. Пекінську капусту розбираємо на листя, якщо листя великі, то їх можна порвати на середні шматочки;
  5. морква, промиваємо, зрізаємо верхню частину і хвостики;
  6. Протираємо морквяні коренеплоди на тертці з крупною решіткою, можна скористатися спеціальною терткою для моркви по-корейськи;
  7. Копчену курку нарізаємо середніми шматочками, можна трохи прожарити на вершковому маслі;
  8. Огірки промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на четвертинки кружечків;
  9. Далі всі компоненти викладаємо в салатницю, посипаємо горіхами кеш'ю;
  10. Заправляємо томатним соусом;
  11. При бажанні можна посолити і поперчити.

Готові салати з копченою куркою і огірками, приготовані за рецептами, які описані вище, стануть найбільш улюбленим у вашій родині. Ви їх зможете готувати хоч кожен день, тим більше, для них можна використовувати доступні компоненти. Крім цього, ви можете самі експериментувати і вносити свої доповнення.

Що ще почитати: