16 июнь 2019 4 920

Як приготувати салат з свіжої капусти з огірком

Напевно, ні для кого не секрет, що для нормального функціонування організму потрібні мікроелементи, вітаміни. Особливо актуальним стає це питання у бажаючих схуднути, сидять на різноманітних дієтах.

Адже обмежуючи себе в харчуванні, значно скорочується і приплив корисних речовин. Невеликий цей потік і в зимовий період. Однак не варто миритися з негативними наслідками сезону або зниження калорійності харчування!

Існують продукти, доступні в будь-який час: смачні, нежирні і містять безліч необхідних елементів. Головні з них – капуста і огірки. Саме салатів, приготованим на їх основі, та буде відведено місце в даній статті.

Вибираємо продукти

Овочі

Для будь-якого рецепту салату зі свіжої капусти з огірком в першу чергу необхідно вибрати овочі. Добре, якщо можна вийти на город і зірвати все свіже і смачне. Однак це «щастя» доступно далеко не кожному. Тому вибирати інгредієнти для салату будемо з найбільш загальнодоступних – магазинних.

Свіжа білокачанна капуста може бути двох основних рівнів зрілості:

  • молода – верхні листки зелені, а сам качан ще не дуже щільний. У цьому вигляді найбільш соковита і ніжна;
  • зріла – качан дуже щільний, качан велика, а листя білі. Така капуста може бути трохи жорсткіше молодий, зате вона набрала максимальний рівень користі.
Щоб вибрати продукт свіжий, необхідно уважно оглянути качан. Верхні листки не повинні бути млявими, тьмяними. Почорніння верхніх шарів говорить про боргом і неправильному зберіганні. Зріла капуста не повинна прожиматься руками.

Вибрати огірки ще легше – їх колір повинен бути насиченим, яскравим, а самі овочі невялыми і пружними.

Заправка

Будь салат вимагає заправки. Вони поділяються за смаковими якостями, а також за рівнем калорійності:

  1. Рослинне масло – найдоступніша і поширена заправка, володіє найменшою калорійністю. Саме для салатів, заправлених олією, і буде розраховуватися енергетична цінність наведених нижче рецептів (крім останнього).
  2. Лимонний сік. Рідко використовується в поодинці – частіше в сукупності з маслом і цукром. В результаті виходить дуже смачна, але більш калорійна суміш.
  3. Йогурт. Класичний напій без додаткових присмаків буде цікавим рішенням і створить оригінальне поєднання смаків, які, проте, не всім по душі.
  4. Сметана. Більш традиційна заправка і багато в чому повторює попередній пункт, однак зі своїм присмаком і більшою калорійністю.
  5. Майонез. Сама жирна, найшкідливіша, але і... найулюбленіша для багатьох заправка. У смаку вже міститься кислота, і сіль, і цукор, що робить поєднання інгредієнтів більш гармонійним, але велика калорійність.

Вибравши овочі і визначившись з заправкою, настав час переходити до самих рецептами салатів з капусти з огірком.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
капусти середнього розміру - 0,5 качана
середніх огірків - 3 шт.
солі і спецій - за смаком
заправка - на свій розсуд
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 25 Ккал

Процес приготування салату зі свіжої капусти з огірком дуже простий. Овочі вимити. Залежно від свіжості огірків, їх можна очистити або використовувати цілком. Далі огірок нарізати соломкою або півколами.

Капуста дрібно шинкуется.

Все поміщається в глибоку посуд, перемішується з додаванням солі і спецій, заправляється. Потрібно дати салату постояти кілька хвилин, щоб виділився сік, ще раз перемішати і можна їсти.

Щоб капуста дуже швидко виділила сік, можна нашаткувати її, присолити великої (!) сіллю і ретельно перемішати руками. Поки частинки солі розчиняться, вони встигнуть добре «попрацювати» – буквально на очах вона стане м'якше і виділить вологу.

Рецепт салату зі свіжої капусти з огірком і редисом

Компоненти:

  • півкіло капусти;
  • огірки – 3 штуки;
  • редис – приблизно рівне за вагою огіркам кількість;
  • свіжа зелень;
  • сіль, перець;
  • заправка.

Час: 12 хвилин.

Калорійність (на 0,1 кг): 49 ккал.

Процес приготування: капусту дрібно шаткують, огірок ріжуть півколами або соломкою, аналогічно нарізають редис. Однак якщо овоч немолодий і жорсткий, його можна натерти на тертці. Дрібно рубається зелень. Інгредієнти з'єднують, додають заправку і добре перемішують.

Додайте шинку

Компоненти:

  • капуста – 300 гр;
  • два-три огірка;
  • три яйця;
  • шинка – 150 гр;
  • сіль, зелень, спеції;
  • заправка.

Час: 15 хвилин.

Калорійність (на 0,1 кг): 112 ккал.

Це вже більш щільне (ситне) блюдо. Воно може не тільки виконувати ролі гарної закуски або використовуватися в якості перекусу, але і стати повноцінним стравою. До того ж, білки, що містяться в шинці, не менш необхідні організми, ніж вітаміни.

Яйця відварюють, охолоджують і ріжуть кубиками. Поки вони варяться, шаткують капусту. Трохи підсолюють і відставляють в глибокій посуді для виділення соку. Далі рубають зелень і ріжуть соломкою інші інгредієнти. Все змішується. Салат заправляється з додаванням спецій.

Нові рецепти салатів на Новий рік 2018 — зробіть своє свято новими стравами.

Салат з копченою куркою і чорносливом — надзвичайно смачне і ситне блюдо для тих, хто любить сливу з димком.

Рецепт імбирних пряників на Різдво за домашнім рецептом.

З морською капустою

Компоненти:

  • морська капуста – 300 гр;
  • огірки – 2 шт;
  • майонез.

Час: 5 хвилин.

Калорійність (на 0,1 кг): 101 ккал.

Процес приготування. Замість звичайної капусти можна застосовувати і морську. Вона, крім іншого, містить значну кількість йоду, так само життєво необхідного людині.

Капуста, як правило, вже продається нарізана. Якщо шматочки крупноваты, їх можна подрібнити. Огірок нарізати невеликим – з гранню близько 7 мм – кубиком. Обережніше треба бути з сіллю – іноді ламінарія вже досить солена. Інгредієнти змішуються, додається майонез. Для даного рецепту він є найкращою заправкою, так як додасть трохи кислинки і солодощі.

Це базовий рецепт. Салат може бути доповнений кукурудзою, горошком, яйцем, сиром і т. д. Дуже цікаво поєднання морської капусти білоголової.

Прості, поживні, смачні і дуже корисні салати можна приготувати з капусти та огірків. Потрібно лише правильно вибрати інгредієнти і знати кілька маленьких секретів!

Що ще почитати: