28 апрель 2019 1 787

Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі з ананасами

Якщо ви хочете внести різноманітність у своє повсякденне меню або незабаром у вас намічається зустріч з друзями, родичами або свято, то ви напевно замислювалися про те, яке частування зробити. Можна звернутися до китайської кухні і зробити смачну свинини в кисло-солодкому соусі з ананасами.

Соус і ананаси відмінно доповнюють м'ясо, роблять його соковитим і ароматним. Зазвичай це блюдо подають у багатьох китайських ресторанах, але якщо знати рецепт приготування, то його можна зробити самостійно. Тим більше в домашніх умовах воно виходить по-домашньому смачне і поживне.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинини - половина кілограма
консервованих ананасів - 300 грам
соєвого соусу - 4-5 великих ложок
борошна вищого сорту - 25 грам
крохмалю - 25 грам
томату - 100 грам
укусу 9 %-ного - 50 мл
цукрового піску - 40 грам
кропу і петрушки - кілька гілочок
солі - на свій смак
перцю чилі - трохи
масла рослинного - для смаження
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Спосіб приготування свинини в кисло-солодкому соусі з ананасами:

  1. Шматок м'яса потрібно добре сполоснути під струменем холодної води, видаляємо надлишки жиру, плівку;
  2. Потім розрізаємо м'ясо невеликими шматочками розміром 2 см на 2 см;
  3. Розрізані на шматочки потрібно присипати борошном, картопляним крохмалем і залити соєвим соусом;
  4. Шматочки в маринаді ретельно перемішуємо, по консистенції маринад повинен бути густим і нагадувати вид сметани;
  5. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин;
  6. Відкриваємо банку з ананасами, виймаємо і викладаємо на друшляк;
  7. Злегка споліскуємо ананаси під прохолодною водою і залишаємо трохи постояти в друшляку, щоб стекла зайва рідина;
  8. Розрізаємо ананаси на невеликі шматочки, за розміром вони повинні нагадувати шматочки м'яса;
  9. Підливаємо трохи олії в сковорідку і ставимо на вогонь;
  10. На прогріте масло кладемо ананаси і обсмажуємо на сильному вогні близько 3-4 хвилин;
  11. Викладаємо ананаси з сковороди. Для того щоб з ананаса стік зайвий жир, шматочки можна загорнути в рушник з паперової основи;
  12. Далі на сковорідку з олією, в якій до цього обсмажувалися ананаси, викладаємо промаринованное м'ясо і обсмажуємо, при цьому постійно перемішуємо;
  13. Обсмажуємо свинину до утворення рум'яної скоринки;
  14. У миску викладаємо томат, додаємо оцет і трохи цукру. Ретельно змішати до однорідного стану;
  15. Потім заливаємо соус в сковорідку зі свининою, перемішуємо;
  16. Далі викладаємо обсмажені ананаси, додаємо сіль, перець чилі і змішуємо;
  17. Зверху накриваємо кришку, залишаємо готуватися приблизно 15-20 хвилин;
  18. Зелень споліскуємо і нарізаємо на дрібні шматочки;
  19. Як тільки свинина буде готова, її потрібно посипати посіченою зеленню;
  20. Подаємо на стіл разом зі спеціальними паличками в якості приладів.

Що таке білорибиця — як її правильно готувати читайте в нашій статті.

Як правильно чистити гранат: 2 способи, які зроблять процес легким і забавним.

Коржики на сметані — рецепт з дитинства. Навчіться готувати цю смачну і ароматну випічку для ваших дітей.

Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами і грибами в мультиварці

Інгредієнти для приготування:

  • свинина м'якоть – 1 кг;
  • ананас – 500 грам;
  • гриби печериці – 500 грам;
  • рослинна олія;
  • перець чилі – на свій смак;
  • зелень кілька гілочок.

Компоненти для маринаду:

  • жовток яєчний – 1 штука;
  • соус соєвий – 50 мл;
  • 1 велика ложка картопляного крохмалю;
  • 2 ч. ложки протертого імбиру.

Для кисло-солодкого соусу:

  • соус соєвий 100 мл;
  • сік лимона – 80 мл;
  • кетчуп або томат – 3 великі ложки;
  • часникові часточки – 6-7 штук;
  • тертий імбир – 5-6 ч. ложок;
  • вода – 1 стакан.

Інгредієнти для кляру:

  • 100 грам борошна;
  • 100 грамів картопляного крохмалю.

Період приготування – 1,5 години.

Калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Для початку потрібно підготувати маринад для м'яса. У невелику миску викладаємо яєчний жовток, підливаємо соєвий соус, додаємо протертий імбир і засипаємо картопляний крохмаль;
  2. Всі компоненти потрібно добре перемішуємо;
  3. М'якоть свинини гарненько промиваємо, зрізаємо жир, плівки;
  4. Розрізаємо свинину на невеликі смужки товщиною 0,7 см і довжиною до 3 см;
  5. Потім нарізане м'ясо викладаємо в миску з маринадом, перемішуємо і відставляємо в сторону на півгодини;
  6. У тарілку насипаємо борошно, крохмаль і розмішуємо;
  7. Обвалюємо в сухої суміші шматочки свинячого м'яса;
  8. В мультиварку підливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Смаження» і гріємо;
  9. У розігріте масло викладаємо свинину в паніровці, засмажуємо з двох боків до появи рум'яної скоринки;
  10. Смажити м'ясо потрібно протягом 15-20 хвилин, після цього викладаємо його на тарілку, мультиварку вимикаємо;
  11. Далі Свіжий ананас очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
  12. Гриби споліскуємо, капелюшки очищаємо від шкірки і ріжемо пластинками або шматочками;
  13. Включаємо мультиварку в режим «Смаження» або «Випічка», якщо потрібно підливаємо рослинна олія;
  14. Викладаємо ананас і гриби, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин;
  15. Викладаємо ананас і гриби масла;
  16. Далі у каструлю наливаємо воду, додаємо в неї томат або кетчуп, добре розмішуємо до повного розчинення томата;
  17. Підливаємо соєвий соус, сік лимона і залишаємо готуватися в режимі «Випічка/Смаження»;
  18. Часникові часточки очищаємо і пропускаємо через прес;
  19. Імбир протираємо дрібної теркою;
  20. У соус додаємо часник, імбир, розмішуємо;
  21. Хвилин через 10, коли соус почне кипіти, викладаємо м'ясо, гриби, ананаси;
  22. Тушкуємо все компоненти в соусі ще близько 15 хвилин;
  23. В кінці посипаємо нарубаної зеленню і подаємо на стіл.

Готуємо м'ясо без ананасів по-китайськи

Інгредієнти, з яких будемо готувати:

  • 500 грам м'якоті свинячого м'яса;
  • цибулина – 1 штука;
  • два болгарських перцю;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • томатна паста – 100 грам;
  • 25 грам цукру;
  • 1 велика ложка соку зі свіжого лимона;
  • 30 грамів картопляного крохмалю;
  • 1 маленька ложка меленої паприки;
  • ½ Ч. ложки спецій для м'яса;
  • оливкова олія;
  • сіль на свій смак.

Приготування займе 70-80 хвилин.

Калорійність – 195 кккал.

Метод приготування свинини в кисло-солодкому соусі без ананасів по-китайськи:

  1. Першим ділом потрібно зробити кисло-солодкий соус. У миску необхідно налити соєвий соус;
  2. Потім викладаємо томатну пасту і розмішуємо;
  3. Засипаємо цукровий пісок, підливаємо сік лимона;
  4. Гарненько розмішуємо всі інгредієнти, що соус став однорідним;
  5. Для того щоб соус став густим, в нього слід насипати картопляний крохмаль і перемішати до повного розчинення крупинок крохмалю;
  6. Далі промиваємо болгарський перець, зрізаємо плодоніжку і виймаємо розетки з насінням;
  7. Нарізаємо перець соломкою або півкільцями;
  8. З лука прибираємо лушпиння і шаткуємо половинками кілець;
  9. М'якоть свинини моєму над струменем холодної води, прибираємо надлишки жиру, плівки;
  10. Розрізаємо м'якоть на маленькі скибочки у вигляді кубиків;
  11. у сковорідку підливаємо оливкове масло, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  12. На гаряче масло викладаємо шматочки свинини і обсмажуємо з двох сторін;
  13. Засмажуємо свинину до напівготовності, вона повинна покритися скоринкою. Готувати м'ясо потрібно приблизно 10 хвилин;
  14. Потім викладаємо до м'яса шматочки цибулі та болгарського перцю;
  15. Посипаємо м'ясо з овочами сіллю, спеціями;
  16. Ще раз ретельно розмішуємо овочі та свинина;
  17. Далі заливаємо всі компоненти підготовленим кисло-солодким соусом;
  18. Посипаємо паприкою, добре розмішуємо;
  19. Готуємо під кришкою приблизно 8 хвилин;
  20. Після цього можна викладати на тарілки і подавати на стіл.

Ради в допомогу кулінарам

  • обов'язково під час або після приготування потрібно насипати перець чилі. Це блюдо повинне мати гострий присмак;
  • ананас можна використовувати свіжий або консервований;
  • при подачі м'ясо можна присипати кунжутом;
  • томатну пасту можна замінити кетчупом.

Ну ось, виявляється, не так вже й складно приготувати смачне частування китайської кухні – свинину в кисло-солодкому соусі. Додатково можна додати гриби, болгарський перець, цибуля, ці інгредієнти додадуть приємний аромат і пропитают м'ясо соками. Головне, при приготуванні, точно слідувати інструкції, тоді можна зробити справжній шедевр, який часто подають у багатьох китайських ресторанах.

Що ще почитати: