30 июнь 2019 1 994

Як готувати індичку з ананасами на сковороді в духовці і мультиварці

Незвично? Смачно і ситно? Оригінально? Так, так і ще раз так! Індичка з ананасами — це саме те, що ви так довго шукали. Зараз всі намагаються готувати те, що ще не бачив світ. Перед вами п'ять нових і незвичайних рецептів приготування саме такої страви!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
грибів - 360 г
вершкового масла - 20 г
індички - 550 г
каррі - 3 р
олії оливи - 40 мл
солодкої паприки - 2 г
ананасів - 1 банку
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 103 Ккал

Як готувати індичку з ананасами на сковороді:

  1. Філе вимити, при необхідності зрізати з нього жир;
  2. Нарізати невеликими шматочками і відставити;
  3. Гриби почистити капелюшки та ніжки, нарізати кубиком;
  4. Відкрити банку з ананасами, злити сироп, а кільця порізати на вісім частин;
  5. У сковорідку налити олію і дати йому прогрітися;
  6. Покласти вершкове масло, розтопити, перемішати;
  7. Помістити в сковороду філе, готувати, помішуючи, п'ять хвилин;
  8. Після цього всипати гриби, з'єднати компоненти;
  9. Включити сильний вогонь і готувати м'ясо з грибами чверть години;
  10. Коли більша частина рідини випарується, всипати каррі, паприку і посолити;
  11. Влити сироп від ананасів і додати шматочки фруктів;
  12. Перемішати, закрити кришкою і продовжувати готувати;
  13. Гасити ще п'ять хвилин, потім вимкнути вогонь і дати настоятися ще трохи.

Індичка в кисло-солодкому соусі з ананасами

  • 30 г крохмалю;
  • 300 г ананасів;
  • 1 цибуля;
  • 80 г томатом у власному соку;
  • 550 г індичого філе;
  • 20 мл олії.

Час – 1 година.

Калорії – 86.

Порядок дій:

  1. Цибулю почистити, помити його і крупно нарізати;
  2. Розігріти масло в сковороді, всипати цибулю і тушкувати до прозорості;
  3. За цей час м'ясо вимити, очистити і нарізати довільною формою;
  4. Приправити індичку спеціями, обваляти в крохмалі і викласти до цибулі;
  5. Обсмажувати, помішуючи, до апетитної золотої скоринки;
  6. Ананаси витягти з банки, до сиропу додати томати;
  7. Масу перемішати і влити в сковороду, додати спеції;
  8. Ананаси порізати невеликими шматочками і додати до м'яса;
  9. Довести до кипіння і готувати тридцять хвилин на повільному вогні.

Індичатина з ананасами, запечене під сиром

  • 550 г індички;
  • 1 цибулина;
  • 140 г твердого сиру;
  • 20 мл олії;
  • 60 г грибів;
  • 270 г ананасів.

Час – 1 година.

Калорії – 116.

Як приготувати:

  1. Філе промити, зачистити від плівок і обсушити;
  2. Нарізати порційно і відбити молоточком кожен шматочок;
  3. Приправити за смаком з обох сторін, втерти;
  4. Гриби почистити ніжки і капелюшки, подрібнити тонкими слайсами;
  5. Лук очистити, помити і порізати кільцями;
  6. Сир натерти на терці, а ананаси нарізати шматочками;
  7. Сховати форму або на деко листом пергаментного паперу;
  8. Змастити його олією і викласти зверху м'ясне філе;
  9. М'ясо повинно бути в один шар, а зверху на нього розкласти гриби, теж в один шар;
  10. Далі кільця цибулі і потім кільця ананаса;
  11. В кінці рясно посипати всі шматочки сиром і прибрати в духовку на півгодини;
  12. Температура всередині шафи при цьому повинна досягати 170 градусів.

Тушковане філе індички з ананасом в мультиварці

  • 1 банку ананасів;
  • 350 г індички;
  • 30 г борошна;
  • 1 цибулина;
  • ½ Болгарського перцю;
  • 30 мл соєвого соусу.

Час – 1 година.

Калорії – 80.

Принципи приготування:

  1. Перець вимити, видалити насіння і перетинки, м'якоть порізати соломкою;
  2. Цибулину очистити, сполоснути і подрібнити півкільцями;
  3. Індичку промити, зачистити при необхідності і нарізати;
  4. Цибулю і перець викласти в чашу мультиварки, зверху викласти м'ясо;
  5. Приправити спеціями за смаком і готувати в режимі випічки двадцять хвилин;
  6. За цей час подрібнити ананаси;
  7. Коли пройде час, вміст мультиварки перемішати і додати ананас;
  8. Злити сироп з ананасовій банки, додати в нього борошно та соєвий соус, розбити грудочки;
  9. Влити масу до індичці, закрити кришку і готувати ще тридцять хвилин.

Пісочне печиво з варенням — смачна, ароматна випічка з допомогою простих рецептів.

Уха зі стерляді — рецепт тут. Ця риба дуже смачна, тому страви з неї виходять шикарні.

Читайте як приготувати шашлик з сома на мангалі. Рибу не просто потрібно прожарити, але і правильно замаринувати.

Рецепт салату з птиці з ананасами

  • 450 г индюшины;
  • 230 мл майонезу;
  • 80 г сиру;
  • ½ Лимона;
  • 2 яйця;
  • 2 дрібку каррі;
  • 160 г шинки;
  • 140 г ананасів.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 227.

Збірка салату:

  1. Яйця скласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь;
  2. Коли вода закипить, засікти час, щоб відварити яйця до твердого центру;
  3. Остудити їх і почистити, нарізати кубиками;
  4. Філе індички промити, почистити при необхідності;
  5. Натерти спеціями, скропити олією і щільно загорнути у фольгу;
  6. Скласти в форму для випічки або на деко і прибрати його в духовку;
  7. Запікати протягом 35 хвилин при 80 градусах;
  8. Коли час пройме, м'ясо витягнути і нарізати кубиками розмір з яйцями;
  9. Ананас, сир і шинку нарізати кубиком того ж розміру;
  10. У майонез додати сік половинки лимона і каррі;
  11. Перемішати, щоб довести соус до однорідної текстури і кольору;
  12. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і приправити за смаком.

Як приготувати індичку, фаршировану ананасами і яблуками

  • 1 тушка індички (близько 8 кг);
  • 120 г сиру;
  • 30 мл олії оливи;
  • 350 г ананасів;
  • 5 шматочків часнику;
  • 3 гілки розмарину;
  • 2 головки часнику;
  • 4 яблука;
  • ½ Лимона;
  • мускатний горіх;
  • прованські трави.

Час – 8 годин + 20 хв + маринування.

Калорії – 88.

Підготовка продуктів:

  1. Якщо у вас заморожена тушка птиці, то розморожувати її потрібно в холодній воді в самому низу холодильника. Година йде на один кілограм тушки;
  2. Готову індичку промити зовні, усередині, а потім насухо витерти її з усіх боків;
  3. Головки часнику очистити, подрібнити з допомогою тисняви і помістити в миску;
  4. Додати до них оливкова олія, трохи спецій, сіль і перемішати;
  5. Прибрати масу в сторону на двадцять хвилин, адже їй необхідно настоятися;
  6. Птицю скласти в пакет і помістити всередину половину маринаду, натерти її їм зсередини;
  7. Другою половиною натерти індичку зовні;
  8. Зав'язати пакет і маринувати птицю всю ніч. В цей час варто підрахувати, коли вам потрібно буде дістати птицю з холодильника, щоб запекти, так як печеться вона одна година на один кілограм ваги. Тобто 8-ми кілограмова тушка проведе в духовій шафі близько восьми годин;
  9. Для приготування начинки потрібно промити розмарин і порубати його;
  10. Очистити решта п'ять зубчиків часнику;
  11. Свіжий ананас очистити і нарізати на кубики, якщо консервований, позбавити від сиропу, теж порізати;
  12. Сиру зняти обгортку і нарізати товстими шматками;
  13. Яблука почистити, кожне порізати на вісім частин, видаливши серединки;
  14. Змішати яблука, сир, ананаси і розмарин;
  15. Видавити до інгредієнтів сік половинки лимона, мускатний горіх, трави, сіль і перець;
  16. Всі інгредієнти перемішати і начинити ними замариновану індичку;
  17. Ніжки птиці обов'язково потрібно зв'язати;
  18. Деко накрити двома листами фольги, довжина яких буде один метр;
  19. Там, де вони сходяться (шов), помістити третій лист;
  20. У центр покласти птицю і максимально правильно обернути її в третій лист;
  21. Після цього загорнути і двома іншими листами, але не щільно, щоб не порвати їх;
  22. Попередньо розігріти духовку до 250 за Цельсієм;
  23. Коли вона прогрілася, помістити всередину індичку;
  24. Запікати протягом тридцяти хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів;
  25. Далі піч розрахована кількість часу;
  26. За півгодини до кінця приготування, витягнути деко/форму з індичкою і акуратно розкрити фольгу, щоб не втратити цінний сік, який дало м'ясо;
  27. Почати проколювати птицю в районі грудки і стегон;
  28. Якщо сік прозорий, вона готова, якщо червоний, то потрібно ще час, а значить, фольгу потрібно завернути назад і запекти м'ясо до готовності;
  29. Якщо м'ясо готове, то фольгу залишити в розгорнутому вигляді і повернути в духовку вже для одержання рум'яної скоринки при 200 за Цельсієм;
  30. Кожні п'ять хвилин птицю потрібно поливати її соком, перевіряти, щоб не сильно підрум'янилася. Готову індичку відразу ж подавати до столу.

Корисні поради

Для приготування фаршированої індички ми настійно рекомендуємо вам купувати тушку рано вранці. Тоді більше ймовірності, що птах свіжа і її забили кілька годин тому.

Якщо ви не замарінуете індичку перш ніж її запекти, на жаль, в підсумку ви не отримаєте такий смачний, ароматний, ніжний і м'який результат. Маринад адже розм'якшує м'ясо, тим самим роблячи його ніжніші.

Щоб кінці ніжок не перетворилися на вугілля, дуже радимо вам загорнути їх у фольгу. Тоді вони будуть у безпеці і вийдуть рум'яними, а не згорілими.

Приготуйте індичку з ананасами для себе, своїх рідних і зрозумієте, що потрібно частіше готувати нові страви. Від них ви отримаєте не тільки нові смаки, але і нові враження, які так потрібні кожному з нас.

Що ще почитати: