23 май 2019 3 390

Як приготувати салат «Малахітовий браслет»

Салат «Малахітовий браслет» — це не просто закуска, це прикраса будь-якого столу. Кільце (браслет) гарного зеленого кольору, подарованого тонкими слайсами ківі, красиво викладеними поверх готового страви, однозначно приверне увагу абсолютно всіх за столом.

Основні інгредієнти – це м'ясо (або інший білковий продукт, наприклад, риба), твердий сир, курячі яйця, майонез для заправки і ківі для прикраси. Але це не вичерпний перелік продуктів, які можна зустріти в цьому салаті. Кожна господиня привносить в традиційний рецепт щось своє.

Класичний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
курячого філе - 800 г
яєць - 4 шт.
твердого сиру - 100 г
моркви - 100 г
кисло-солодкого яблука - 100 г
ківі - 3 шт.
часнику - 6 р
майонезу - 90 г
лимонного соку - 5 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 134 Ккал

Цей варіант закуски виходить не тільки ефектно красивим, але і досить соковитий і ситним, а склад інгредієнтів робить його привабливим в очах любителів фітнесу і тих, хто вирішив схуднути. Знизити калорійність страви можна, замінивши жирний майонез йогуртом.

Покрокова інструкція приготування салату «Малахітовий браслет» з ківі:

  1. Відварити м'ясо курки, щоб воно зберегло всі свої соки, його потрібно опускати у вже киплячу воду. Готовий продукт розібрати на волокна і дрібно порвати;
  2. Зварені круто курячі яйця і відварену моркву подрібнити, пропустивши через тертку;
  3. З яблук зняти шкірку і вирізати ножем або спеціальним пристосуванням серцевину разом з насінням. М'якоть фрукта порізати дрібними кубиками, які окропити лимонним соком, щоб вони не потемніли;
  4. З ківі також зняти шкірку. Два плода нашаткувати, як і яблука, а один залишити для прикраси салату;
  5. Сир подрібнити на дрібній тертці. Для заправки змішати майонез з пропущеним через спеціальний прес часником;
  6. У центр плоского страви (або великої тарілки) поставити склянку, навколо нього викладати шарами підготовлені інгредієнти подрібнені, формую кільце. Черговість шарів: курка, ківі, курячі яйця, варена морква, кубики яблука і твердий сир. Кожен шар потрібно рясно змащувати заправкою;
  7. Ківі, що залишився невикористаним, порізати максимально тонкими кружечками, якими прикрасити салат зверху;
  8. Перед подачею краще дати страві настоятися два – три години на полиці в холодильнику.

Салат «Малахітовий браслет» з куркою і чорносливом

 

У цієї закуски є своя неповторна родзинка – інгредієнт, який одночасно доповнює два основних продукту (курку і ківі). Це чорнослив, який врівноважує своєю солодкістю кислинку ківі і чудово поєднується з білим м'ясом курки.

Для «Малахітового браслета» з родзинкою потрібно взяти продукти в таких пропорціях:

  • 300 г відвареного філе курки;
  • 5 зварених круто яєць;
  • 200 г відвареної моркви;
  • 200 г чорносливу;
  • 300 г ківі;
  • 100 г твердого сиру;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 100 р майонезу.

На створення їстівного ювелірної прикраси з малахіту піде не більше 20-30 хвилин.

Харчова цінність готового салату, розрахована на 100 грамів, складе 167,2 кілокалорії.

Алгоритм дій в процесі приготування:

  1. Інгредієнти нашаткувати, кожен окремо. М'ясо розібрати на волокна або перетворити на дрібні кубики. Морква, сир та яйця можна порізати кубиками або подрібнити великою теркою;
  2. Половину кількості ківі почистити і нашаткувати кубиками, а іншу половину залишити для фінального прикраси. Чорнослив промити і подрібнити кубиками, як і інші продукти. Пір'я зеленої цибулі дрібно порубати ножем;
  3. Навколо склянки, як і в попередньому рецепті, викласти шарами інгредієнти: курячі яйця, зелений лук, волокна курячого філе, чорнослив, ківі, відварна морква і твердий сир;
  4. Вийняти з центру салату склянку і прикрасити кільце з усіх боків тонкими слайсами ківі.

Бутерброд з тунцем — смачна закуска, яку приготувати дуже легко.

Візьміть на замітку рецепт торта з вершковим кремом.

Читайте як приготувати рубані котлети з яловичини — наші покрокові рецепти.

Варіант з сьомгою і ківі

Цей варіант «браслета» порадує будь-яку рибну душу, а особливо любителів червоної риби (сьомги). Готуючи цю закуску потрібно бути уважним і обережним з сіллю. Риба вже солона, тому, як правило, додатково досолювати салат не потрібно.

Сьомга неймовірно смачна у поєднанні з іншими продуктами зі складу салату, а особливо з кисло-солодким ківі.

Для рибної варіації малахітової закуски потрібно підготувати:

  • 200 г сьомги;
  • 4 зварених яйця;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 100 г твердого сиру;
  • 250 г томатів;
  • 250 г ківі;
  • 300 р майонезу.

Навіть якщо яйця не були відварені круто напередодні, то на приготування салату піде максимум 40 хвилин.

Рівень вмісту калорій становить приблизно 223,1 ккал/100 р.

Хід виконання роботи:

  1. Нашаткувати всі інгредієнти дрібним кубиком, крім яєць і сиру. Їх краще натерти на крупну тертку. Цибулю можна ненадовго замаринувати у воді з оцтом, але це за бажанням;
  2. Процес складання салату аналогічний попереднім рецептом, тільки трохи змінюється черговість шарів і, беручи до уваги соковитість томатів і ківі, немає необхідності перемазывать кожен шар заправкою. Порядок викладення продуктів: сьомга, ½ кількості ріпчастої цибулі, майонез, твердий сир, томати, залишилися ½ ріпчастої цибулі, майонез, курячі яйця і заключний шар з ківі.

Корисні поради

Центральним елементом композиції салату є ківі, тому можна прибрати або замінити в страві будь-який інший продукт, окрім цього фрукта. Щоб швидко і просто почистити ківі для салату, потрібно з обох сторін гострим ножем зрізати «попки», потім завести чайну ложечку під шкірку і провертаючи в руках відокремити м'якоть від шкірки.

Коли ложка пройшлася навколо всієї поверхні ківі, залишиться просто зняти шкірку легким рухом.

Оскільки салат викладають шарами, кожен з них перемазывается майонезом, то виникає питання: як розподілити заправку на шарах максимально рівномірно. Зробити це набагато простіше буде, якщо розподіляти майонез по кожному шару не ложкою, а розмазувати його виделкою.

Якщо «Малахітовий браслет» готується до застілля з нагоди Восьмого березня, то можна оформити його у вигляді «малахітової» вісімки. Зовнішній вид закуски стане більш ефектним і символічним.

Для формування кільця підійде рівний, циліндричної форми склянку іл будь-яке інше пристосування (наприклад, кільце для формування страв малого діаметра).

У всіх варіантах салату є шар з відварених курячих яєць, але у господинь часто виникають труднощі під час їх очищення, особливо якщо продукт свіжий. Швидко і легко очистити шкаралупу можна, якщо спочатку зламати її, потім трохи поперекатывать яйце між долонями і занурити в холодну воду на деякий час.

Що ще почитати: