03 июнь 2019 2 890

Як швидко і смачно приготувати бутерброди з ківі

Ківі — дивовижний багатофункціональний фрукт. Ми звикли їсти його просто так, додавати у фруктові салати або прикрашати їм морозиво. На основі ківі навіть роблять маринад для шашлику, завдяки насиченості цього фрукта вітаміном С.

До речі, його там більше, ніж у цитрусових. У ківі міститься вітамін Е, що робить його ідеальним інгредієнтом для дієтичного меню.

Тих, хто вирішив схуднути, це мусить особливо тішити, бо з ківі можна зробити величезну кількість страв, у тому числі апетитні і малокалорійні бутерброди для невеликих перекусів.

Бутерброди з ківі, сиром і часником
Інгредієнти Кількість
ківі - 2 шт.
батон - 1 шт.
плавлений сир - 150 г
майонез - за смаком
часник - 1-2 зубчики
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 209 Ккал

Бутерброди – найпростіше блюдо. Нарізав, розклав, і готово. Бутерброди з ківі набагато цікавіше і за смаком, і по процесу приготування. Причому результат буде чудовий навіть у новачків.

Плавлений сир спочатку потрібно заморозити, а потім дрібно натерти його на тертці. Потім до нього додаємо почищений і роздавлений за допомогою спеціального преса часник. Потім туди ж додаємо майонез за смаком і ретельно перемішуємо.

Батон потрібно нарізати тонкими шматочками і змастити сирно-часниковою масою.

Головний інгредієнт – ківі – очищаємо від шкірки і теж ріжемо тонкими скибочками і розкладаємо на бутерброди поверх сирної маси. Страву можна ставити на стіл.

Для краси перед подачею до страви рекомендують додати зелень: салат, кріп і петрушку.

Рецепт закуски з ківі і крабовими паличками

Вам знадобиться:

  • 1 батон;
  • 2 ківі;
  • 100 гр крабових паличок (або цього камчатського краба);
  • 100 гр майонезу;
  • 70 гр твердого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • чорний мелений перець.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 231 Ккал/100 гр.

Спочатку потрібно натерти твердий сир на дрібній тертці. До нього додати подрібнені крабові палички, а також очищений від лушпиння і роздавлений пресом часник. Поперчити все це за смаком, додати майонез і добре переміщати.

Ківі можна нарізати кільцями або півкільцями, головне, щоб скибочки були товщиною 3 — 4 мм, Батон для бутербродів теж повинен бути тонко акуратно нарізаний. Кожен скибочку потрібно змастити приготовленою сумішшю з крабовими паличками.

А зверху розкласти скибочки фрукта. Перед тим, як подавати страву гостям, його краще трохи охолодити в холодильнику 2 години, за цей час бутерброди просочаться, стануть більш соковитими. Такими їх і треба подавати до столу.

Бутерброди з червоною рибою

Продукти:

  • чорний або білий хліб;
  • вершкове масло;
  • 100 гр слабосоленої сьомги або іншої червоної риби;
  • 2 ківі;
  • жовтий солодкий болгарський перець.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 233 Ккал/100 гр.

Хліб традиційно потрібно нарізати тонкими шматочками. Потім готуємо червону рибу, нарізаючи її смужками шириною до 1 див. Помитий солодкий перець очищаємо від насіння в середині і теж ріжемо смужками завширшки від 5 мм до 1 див. Фрукт потрібно очистити від шкірки і нарізати, спочатку гуртками, а потім смужками.

Коли готові всі інгредієнти, приступаємо до створення бутербродів. Кожен шматочок хліба потрібно змастити тонким шаром масла (прим. – воно повинно бути трохи розм'якшене).

Зверху по всьому шматку по черзі викладаємо смужки сьомги, ківі і перцю. Бутерброди можна подавати на стіл так або попередньо прикрасити їх зеленню.

Корисні поради

Як правильно і в якому вигляді можна їсти ківі?

  1. Фрукт іноді їдять з шкіркою, в ній теж багато корисних речовин. Головне — добре мити його;
  2. Якщо шкіра ківі здається занадто ворсистою або сильно кислить, його розрізають навпіл і їдять ложкою, як яйце некруто;
  3. У вигляді сухофрукта ківі теж смачний і корисний. Він може бути кислим, але це легко виправити за допомогою цукру.
  4. Фрукт дуже добре поєднується з ягодами (наприклад, полуницею), фруктами (манго, динею, ананасом, лимоном, апельсином і бананом), прянощами (імбиром, часником, соєвим соусом, кунжутом, фенхелем) і овочами (цибулею і селерою).

Ківі — приголомшливий фрукт, який поєднується з фруктами, і з овочами. Завдяки цій універсальності його можна додавати в будь-які страви, коктейлі та соки.

Що ще почитати: