07 июнь 2019 19

Карпаччо з лосося – культове італійське блюдо

Сьогодні назва карпаччо використовується практично для кожної страви, інгредієнти якого дуже тонко нарізані і не піддаються ніякої термічної обробки. Вперше ж блюдо було придумано в далекому 1950 році італійцем Джузеппе Чіпріані. Воно було назване не на його честь, а в честь італійського живописця, який жив в епоху Ренесансу – Вітторе Карпаччо.

Готується карпаччо з м'яса і риби. Дуже смачним виходить карпаччо з риби сімейства лососевих. Вона насичена вітамінами та елементами, які необхідні організму людини для здоров'я і активної життєдіяльності.

Як приготувати з сиру сулугуні в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Скільки варити бульйон з курячих ніжок читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати листковий салат з слабосоленої сьомги — кілька варіантів страви у вашу колекцію.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
свіжого лосося - 300 грамів
бальзаміко - 1 ч. л.
рукколи - 20 грамів
оливкової олії - 1 ст. л.
песто - 1 ч. л.
пармезану - 30 грамів
помідорів черрі - 2-3 шт.
кедрових горішків - 5 грамів
лимона - 1 шт.
спецій - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 132 Ккал

Карпаччо – італійське блюдо, тому продукти, що використовуються для його приготування не завжди є на російській кухні. Але не варто розчаровуватися раніше часу, якщо трохи постаратися і пошукати в магазинах, то все можна придбати.

Подають карпаччо з лосося в якості холодної закуски.

Перше, до чого приступаємо під час приготування – маринад. Для цього в окремій мисці змішуємо соус песто, бальзаміко і оливкове масло. В отриману суміш видавлюємо сік половинки лимона.

Другу половину лимона поки що відкладаємо в сторону. Вона знадобиться для подачі страви. Додаємо в маринад сіль і перець за смаком. Ретельно збиваємо все за допомогою віночка.

Подавати карпаччо краще в плоскому блюді. Відразу кладемо на нього тонко нарізаний лосось. Класти його необхідно в один шар, тому шматочки будуть лежати внапуск.

Змащуємо рибу получившимся маринадом за допомогою силіконової пензлика. Після цього рибу потрібно накрити харчовою плівкою і відправити на 30-40 хвилин у холодильник.

Поки риба маринується нарізаємо інші інгредієнти, з якими буде подаватися карпаччо. Першою поверх лосося викладають рукколу, потім – страву посипають кедровими горішками і сумішшю перців.

Помідори черрі нарізають четвертинками і викладають в довільному порядку. В якості прикраси використовуємо залишився лимон. Тепер страву поливають бальзаміко і маринадом.

 

Смачний карпаччо з лосося з огірком

Є й інші рецепти цієї страви. Наприклад, можна додати огірки.

Інгредієнти для страви:

  • філе лосося – 500 грамів;
  • 1 огірок;
  • шніт-цибулю – 20 грамів;
  • каперси – 2 ч. л;
  • оливкова олія – 100 мл;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Час приготування: 30-40 хвилин.

Кількість калорій на 100 грамів: 200 ккал.

Приготування:

  1. Перед нарізкою лосося необхідно покласти його на 60 хвилин у морозилку. Так рибу буде набагато легше нарізати. Роблять це широкими і тонкими пластинами. Нарізка повинна виконуватися дуже акуратно. Є спеціальний ніж для карпаччо, яким все робити набагато простіше. Після нарізки риба викладається на плоску тарілку в один шар.
  2. Огірок очищається від шкірки і нарізати на довгі смуги за допомогою картоплечистки. Укладається поверх риби.
  3. Кришиться ножицями зелений лук. Викладається наступним шаром.
  4. Каперси необхідно дістати з банки злити воду, помити їх і хаотично покласти поверх лука.
  5. Силіконовій пензликом, змоченої в попередньо выдавленном лимонному соці, змащується поверхню страви. Далі його поливають тонкою цівкою оливкової олії.
  6. На завершення додається сіль, перець і накривається харчовою плівкою. Перед подачею риба на 20 хвилин ставиться в холодильник. По закінченні цього часу лосось буде готовий до вживання.

Корисні і необхідні поради початківцям кулінарам

  1. Для приготування карпаччо можна взяти будь-яку іншу рибу, але з лосося страва буде смачнішим.
  2. Перед нарізкою рибу необхідно обов'язково потримати в морозилці.
  3. Якщо вдома відсутня харчова плівка, то можна використовувати звичайний поліетиленовий пакет.
  4. Якщо відсутнє білий і рожевий перець, використовуйте лише чорний.
  5. Подавати карпаччо можна з овочевим салатом, але він повинен бути легким.

Приготований таким способом лосось може подаватися не тільки з легким салатом, а й на бутерброді. Не полінуйтеся приготувати це приголомшливе блюдо, яке займе гідне місце на вашому столі.

Що ще почитати: