25 июнь 2019 9 295

Скільки часу і як варити курячі ніжки

Курячі ніжки часто називають делікатесом, який люблять дуже багато, а можливо і все. Їх можна і відварити, і тушкувати і смажити, і випікати. Кожен із способів приготування відрізняється своєю особливою технологією.

Розглянемо докладніше, як правильно варити подібне м'ясо, адже від цього залежить особливість смаку майбутнього страви. У процесі приготування дуже важливо дотримуватися правильної технології, оскільки при недотриманні правил м'ясо може вийти занадто жорстким і втратить усі свої особливі смакові якості.

Скільки варити курячі ніжки до готовності різними способами

Яким же чином правильно зварити курячі ніжки? Не завжди господині можуть задаватися цим питанням і правильно дотримуватися час. І дуже даремно. Час залежить, в основному, від обраного методу приготування.

Це обумовлено тим, що на плиті, в мультиварці і пароварці присутня абсолютно різна температура та умови. Тому дуже уважно необхідно ставитися до цих нюансів:

  1. На плиті в каструлі куряче м'ясо необхідно довести до температури кипіння, і потім варити протягом півгодини. Важливо при цьому, не накривати каструлю і після закипання вогонь зменшити до мінімальної інтенсивності;
  2. При варінні в мультиварці курячих ніжок час залежить від обраного режиму. При положенні «Випічка» час приготування повинно становити не більш півгодини, а ось «Варка на пару» займає 40 хвилин;
  3. В такому пристосуванні, як пароварка, час варіння ніжок займе 40 хвилин.

Як ми бачимо, час приготування і сама технологія не суттєво, але відрізняється. Тому варто звернути увагу на всі рекомендації перед тим, як приступити до безпосереднього приготування.

Як потрібно варити ніжки для супу

Для того щоб приготувати курячі ніжки для супу на плиті потрібно виконання наступних дій:

  1. Необхідну кількість ніжок ретельно вимити, почистити, покласти в підготовлену ємність і залити холодною водою;
  2. Поставити на плиту і виставити вогонь на максимальну інтенсивність, і закип'ятити;
  3. Прибрати утворену піну, додати необхідну кількість солі і спецій;
  4. Прибрати вогонь до мінімальної інтенсивності і накрити ємність кришкою;
  5. Варити протягом півгодини, потім можна перевірити готовність виделкою. Якщо м'ясо не досить готова, то залишити ще на деякий час;
  6. У середньому, процес варіння курячих ніжок для супу займає не менше 1 години.

Часто приготування супу виконується в мультиварці. Тут існує дещо інша технологія приготування:

  1. Поставити прилад в режим «Суп», а при відсутності такої функції можна використовувати режим «Варка»;
  2. Помістити в мультиварочную чашу ніжки, і залити їх необхідною кількістю холодної води;
  3. В цей же час додається необхідна кількість солі і приправ;
  4. Залишити для приготування на 20 хвилин;
  5. Після цього відкрити кришку і зняти піну, яка утворилася;
  6. Додати потрібні для супу овочі і знову залишити на півгодини;
  7. В цілому процес приготування в мультиварці ніжок для супу займає не більше 50 хвилин.

Як правильно приготувати фаршировану рибу по-єврейськи читайте в нашій статті.

Як оформити бутерброди з червоною ікрою читайте в нашій статті.

Смажений рис по-китайськи — це незвично, смачно і ситно. Наш покроковий рецепт тут.

Як правильно варити курячий бульйон
Інгредієнти Кількість
очищена вода - 2 л
курячі ніжки - 2 штуки
цибуля ріпчаста - 1 штука
перець запашний - 5 горошин
свіжа зелень петрушки - 1 невеликий пучок
часниковий зубок - 1 штука
сушена гвоздика - 3 штуки
лист лавровий - 2 штуки
морква невеликих розмірів - 1 штука
перець мелений чорний - 1 невелика щіпка
сіль - 1 щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 36 Ккал

Всім відомо про чудодійний вплив курячого бульйону на організм людини. Але важливо його правильно приготувати.

Безпосередня підготовка курячого бульйону з ніжок:

  1. Моркву очистити, ретельно помити і нарізати у формі великих гуртків;
  2. Цибуля звільнити від лушпиння, помити і обережно увіткнути в нього сушену гвоздику;
  3. Часник також очистити і помити;
  4. Петрушку промити під проточною водою і трохи обсушити;
  5. Помістити промиті ніжки, морква, цибуля, пучок петрушки, часник, лавровий лист, запашний перець у підготовлену каструлю. Наповнити ємність з підготовленими інгредієнтами холодною водою;
  6. Закип'ятити на інтенсивному вогні, додати перець чорний мелений та сіль;
  7. Знизити інтенсивність вогню і продовжувати варити бульйон протягом 40 або 50 хвилин, при цьому потрібно стежити і за потреби знімати піну, що утворюється;
  8. По завершенні процесу варіння потрібно процідити бульйон і відразу вживати ще в гарячому вигляді. Також такий бульйон зберігатися без наслідків в холодильнику протягом кількох днів.

Поради на замітку

  1. При придбанні курячих ніжок у магазині необхідно убезпечити страва від потрапляння можливих шкідливих речовин. Для цього необхідно варити м'ясо протягом 20 хвилин, а після вилити воду і налити нової, і тільки після цього продовжувати приготування.
  2. У тому випадку, якщо вода, в якій готуються ніжки, не буде надалі використовуватися для приготування супу, то утворену піну знімати немає необхідності.

Приготовлені курячі ніжки можна використовувати в різних цілях. Це може бути і самостійне блюдо, а можна і застосувати м'ясо в якості окремого чинника для різних страв, таких як салати або інші закуски. Важливо тільки дотримувати технологію варіння м'яса, оскільки інакше смак буде зіпсований.

Що ще почитати: