04 март 2019 714

Як приготувати курячі гомілки в мультиварці

М'ясо курей є найпопулярнішим м'ясним продуктом серед населення країни. І не даремно! В першу чергу справа в прийнятній вартості, а також у швидкості приготування і наявності великої кількості корисних компонентів.

Найсмачнішою і вживається частиною курки є куряча гомілка. Для швидкого приготування курячих ніжок зручно використовувати мультиварку. У ній можна не тільки варити і парити, а також тушкувати і запікати.

Курячі гомілки, приготовані в мультиварці, виходять смачними, ніжними і корисними. Пропонуємо цікаві рецепти з фото на вибір.

Курячі гомілки зі сметаною
Інгредієнти Кількість
Гомілки - 800 грам
Сметана 15% - 180 грам
Цибулю - 2 головки
Лавровий лист - 3 штучки
Сіль - за смаком
Спеції, чорний перець мелений - за смаком
Олія соняшникова - 4 столові ложки
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал

Курячі ніжки, приготовані в сметані — смачне і ніжне блюдо, що підходить для будь-якого святкового застілля.

Тушковані курячі гомілки в сметані в мультиварці потрібно готувати так:

  1. Гомілки підготувати;
  2. Цибулю вимити, просушити і порізати кільцями;
  3. Підготовлені гомілки посолити і посипати приправами;
  4. На мультиварці включити режим «Випічка» по часу на 45 хвилин. Необхідно стежити за часом, якщо мінімальна тривалість у даному режимі 60 хвилин. Розігріти в чаші соняшникова олія;
  5. Викласти в розігріте масло гомілки і запікати 25 хвилин;
  6. Через 25 хвилин гомілки перевернути, зверху посипати кільцями цибулі і готувати ще 20 хвилин;
  7. По закінченні часу додати в блюдо сметану і лаврове листя. Потім злегка перемішати, закрити каструлю і встановить програму «Гасіння». Тривалість гасіння — 30 хвилин;
  8. Після закінчення заданого часу гомілки, тушковані в сметані, готові.

Відмінним гарніром для м'яса будуть свіжі овочі, а також рис.

Курячі ніжки з рисом та овочами

М'ясо, приготоване даними способом, сподобається не тільки гурманам, але і людям, які дотримуються здорового харчування. При приготуванні їжі в мультиварці використовується значно менше рослинного масла, ніж при готуванні на сковороді.

Основні інгредієнти:

  • Куряча гомілка – 5 штук;
  • Цибуля велика – 1 штука;
  • Морква – 2 штуки;
  • Перець болгарський – 1 штука;
  • Вода – 350 мл;
  • Рис – 160 грам;
  • Горох консервований – ½ банки;
  • Сушені трави – за смаком;
  • Паприка – ½ чайної ложки;
  • Сіль і перець — за смаком;
  • Олія соняшникова.

Час приготування: 2 години 15 хвилин.

Калорійність: 110 кілокалорій на 100 грам.

Рецепт приготування курячих гомілок з рисом і овочами в мультиварці:

  1. Курячі гомілки вимити й обсушити;
  2. Ніжки посолити, поперчити і дати постояти 25 хвилин;
  3. Рис промити;
  4. Овочі добре вимити і витерти від вологи;
  5. Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву і перець – невеликою соломкою;
  6. Включити каструлю, влити в чашу соняшникову олію і включити режим «Випічка». В прогріту чашу з маслом викласти ніжки і обсмажити до золотистої скоринки при відкритій кришці;
  7. З чаші викласти запашні гомілки, а у неї всипати цибулю і обсмажити, постійно помішуючи при відкритій кришці протягом пари хвилин. Потім додати моркву, а ще через пару хвилин – перець. Всі овочі перемішати і тушкувати близько 4 -5 хвилин, періодично перемішуючи;
  8. До овочів додати рис, паприку, трави і добре перемішати. Можна ще трошки посолити і смажити в протягом пари хвилин. Режим «Випічка» відключити;
  9. Додати в чашу з овочами і рисом горох, влити воду, а зверху викласти гомілки;
  10. Закрити каструлю і завантажити режим «Плов». Готувати до закінчення програми;
  11. Після сигналу відключити прилад, рис з овочами акуратно розмішати і залишити на 30 хвилин настоятися під закритою кришкою.

Курячі гомілки з картоплею в мультиварці

Тушковані гомілки з картоплею є відмінним стравою, що поєднує в собі відразу гарнір і м'ясо. Зручно для господині, смачно для сім'ї!

Необхідні продукти:

  • Курячі ніжки – 850 грам;
  • Картопля – 1 кілограм;
  • Морква – 1 штука;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Приправи для м'яса – за смаком;
  • Вода – 200 мл;
  • Лавровий лист – 2 штуки;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Соняшникова олія без запаху.

Час приготування: 2 години 15 хвилин.

Калорійність: 119 кілокалорій на 100 грам.

Послідовність приготування курячих гомілок з картоплею в мультиварці:

  1. Ніжки промити, витерти зайву вологу і натерти сіллю, перцем і спеціями. Маринувати протягом години;
  2. Овочі вимити, просушити і почистити;
  3. Цибулю і моркву нарізати кубиками, картоплю – великими часточками;
  4. У чашу мультиварки налити соняшникову олію і включити програму «Смаження». У розігріте масло викласти гомілки і обсмажувати до закінчення програми, перевернувши один раз протягом усього часу;
  5. Витягти з чаші запашні ніжки, а в неї викласти цибулю з морквою і просмажити кілька хвилин, постійно перемішуючи;
  6. Додати до овочів картоплю і лаврові листи, а зверху викласти гомілки і залити підсоленою водою;
  7. Поміняти програму мультиварки на режим «Гасіння» і готувати протягом 1 – 1,5 години.

Як готувати «Баварські» ніжки

Швидкі і легкі в приготуванні «Баварські» гомілки з цікавим смаком стануть чудовим блюдом святкового столу. Ідеальним гарніром для баварських ніжок буде овочевий салат з додаванням зелені.

Необхідні інгредієнти:

  • Гомілки – 6 штук;
  • Мед квітковий – 4 столові ложки;
  • Гірчиця баварська із зернами – 4 столові ложки;
  • Лавровий лист – 3 штуки;
  • Сметана – 4 столові ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Фольга для випічки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність: 180 кілокалорій на 100 грам.

Отже, як приготувати курячі гомілки «Баварські» в мультиварці:

  1. Курячі ніжки помити і промокнути паперовим рушником;
  2. Приготувати соус. В окремій тарілці з'єднати мед, гірчицю, сметану і сіль за смаком. Потім ретельно перемішати;
  3. Обмазати курячі гомілки зі всіх сторін соусом;
  4. На фольгу викласти підготовлені ніжки. Зверху на них викласти лаврові листочки;
  5. Акуратно загорнути ніжки у фольгу, загинаючи краї таким чином, щоб рідина під час приготування не витікала;
  6. Помістити фольгу з гомілками в чашу мультиварки. Бажано додасть на дно склянку води, щоб не пригоріло;
  7. Встановити режим «Випічка» по часу на 1 годину;
  8. Після звукового сигналу викласти гомілки на блюдо.

Виберіть свій рецепт вафель для электровафельницы.

Як приготувати смачні котлети з курячого фаршу читайте тут.

А ви знаєте, як правильно посмажити котлети на сковороді. Кулінари діляться своїми секретами в нашій статті.

Курячі гомілки, запечені під сиром

Смачне і ситне блюдо, не вимагає багато витрат і часу, сподобається всім членам сім'ї. Хороший варіант як для звичайної вечері, так і для святкового застілля.

Необхідні продукти:

  • Курячі ніжки – 6 штук;
  • Сметана – 180 грамів;
  • Сир твердий – 200 грам;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Сіль і спеції — за смаком;
  • Соняшникова олія.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність: 240 кілокалорій на 100 грам.

Готуємо курячі гомілки, запечені під сиром, в мультиварці Редмонд по кроках:

  1. Курячі ніжки промити і просушити;
  2. Часник очистити і подрібнити за допомогою преса;
  3. У глибокій ємності ретельно змішати сметану, часник, спеції і сіль;
  4. Сир перетерти на крупній тертці;
  5. Чашу змастити соняшниковою олією;
  6. Курячі ніжки змастити з усіх боків сметанним соусом, викласти в миску і залити зверху залишками заливки. Поверхня вирівняти;
  7. Зверху на гомілки викласти натертий сир і закрити кришку мультиварки;
  8. Встановити програму «Випічка». У мультиварках Redmond мінімальний час встановлено на 60 хвилин. Цього буде достатньо. Якщо у приладу велика потужність, час приготування можна скоротити. Після закінчення програми страва готова.

Поради досвідчених кулінарів

Щоб куряче м'ясо приготувалося в мультиварці на відмінно, потрібно дотримуватися кількох рекомендацій:

  • Чаша повинна щільно стикатися з нагрівальним елементом;
  • Перед приготуванням краще попередньо змащувати чашу маслом;
  • М'ясо слід вибирати свіже, молоде і краще без жив. На приготування такого продукту буде потрібно менше часу;
  • Обсмажуючи овочі, слід регулярно їх заважати, щоб не допускати пригорання;
  • Для приготування необхідно використати чисту і суху посуд. Чаші з ушкодженнями застосовувати не рекомендується;
  • Не забувати вимикати функцію «Підігрів», якщо вона не потрібна;
  • При гасінні продуктів слід додавати трохи води, щоб запобігти пригорання і зайву сухість страви;
  • При приготуванні курячих ніжок потрібно орієнтуватися на їх розмір. Великим гомілок буде потрібно більше часу для готування. Також слід вибирати шматочки однакового розміру для рівномірного приготування.;
  • Обов'язково враховувати потужність мультиварки, і коригувати час приготування з рецепту під свою модель;
  • Для отримання апетитною скоринки, можна в кінці приготування змінити програму на іншу, що володіє такою функцією;
  • Щоб м'ясо при використанні режиму «Смаження» не було сухим, можна додати вершкове масло під час готування;
  • При закриванні кришки мультиварки повинен прозвучати характерне клацання. Тільки в цьому випадку мультиварка буде щільно закрита, а їжа буде готуватися при правильній температурі.

Використовуючи дані рецепти і поради, можна без зусиль, великих витрат і різними способами готувати курячі гомілки в мультиварці для всієї родини. Приємного апетиту!

Що ще почитати: